reteta originala este aici
eu nu le-am facut picante, le-am facut dulci-acrisoare
va scriu ingredientele originale si in paranteza ce am folsit eu:
VINETE CHINEZESTI (RETETA GLUCIDICA - F1)
Ingrediente:
500 gr. vinete (am avut 2 vinete, cred ca erau in jur de 800 gr)
ulei pentru prajit (nu am folsit deloc)
5 catei de usturoi
ardei iute (eu nu am folosit deloc)
10 ml. sos de soia
30 ml. vin alb demisec
80 ml. zeama de oase de pui/porc/vita (eu am folosit zeama de la fasole verde fiarta)
1 lingurita amidon (o lingura faina integrala)
(eu am pus si 1 lingurita fructoza)
Mod de preparare:
am curatat vinetele de coaja si le-am taiat felii subtiri in diagonala. le-am sarat si le-am lasat sa stea asa vre-o 30 minute dupa care le-am sters bine de apa. le-am "prajit" in tigaia de teflon, fara ulei.
intr-o oala separat am amestecat ingredientele pentru sos, le-am dat un clocot sa se ingroase putin si apoi am adaugat vinetele si le-am mai fiert inca vreao 5 minute.
le-am servit cu orez basmati fiert.
