Carne de curcan sau pui cu ierburi aromatice
#1
Postat 26 June 2010 - 04:55 PM
Se taie fisii, bucatele, important e sa fie destul de mici si se coc, ori pe gratar ori in tigaie cum am facut eu, evident fara a adauga absolut nimic
Se taie marunt verdeata, fiecare ce are si ce ii place, eu am avut leustean, patrunjel si maggiorana
Se amesteca bucatile de carne cu ulei de masline extravirgin evident, daca place si se doreste un pic de otet, eu am pus citiva stropi de otet de miere, sare si piper, se amesteca si se lasa la frigider o zi.
Scoase cu putin timp inainte de a le servi ca sa nu fie foarte reci, sunt excelente acum pe caldura.
#2
Postat 26 June 2010 - 05:32 PM
multu de idee
p.s. ce mai faceti? au trecut examenele?
#3
Postat 26 June 2010 - 05:57 PM
#4
Postat 29 June 2010 - 03:41 PM
mult succes mai departe si o vacanta cat mai frumoasa
(ca sigur o meritati cu totii)
#5
Postat 29 June 2010 - 07:38 PM
De azi a inceput scoala de conducere pentru carnetul de motocicleta.
Eu azi am luat iar piept de curcan si le fac iar miine pentru ca sunt comode de tinut in cutie la frigider, le scot cu juma de ora inainte de a le minca, sunt bune si la cutiuta pentru pachet la serviciu.
Il mai facusem in stilul asta copt la microunde acu citiva ani, dar asa imi place mai mult pentru ca are gustul de asa zis prajit.
#6
Postat 29 June 2010 - 08:01 PM
Adriana, la 29 June 2010 - 07:38 PM, a spus:
De azi a inceput scoala de conducere pentru carnetul de motocicleta.
Eu azi am luat iar piept de curcan si le fac iar miine pentru ca sunt comode de tinut in cutie la frigider, le scot cu juma de ora inainte de a le minca, sunt bune si la cutiuta pentru pachet la serviciu.
Il mai facusem in stilul asta copt la microunde acu citiva ani, dar asa imi place mai mult pentru ca are gustul de asa zis prajit.
good idea, ca tocmai ma gandeam ce sa-mi pun de mancare la pachet (in iulia am program incarcat, toata ziua pe drumuri)
mai da-mi idei de-astea cu mancare la cutie pt. zile caniculare
Marco, bafta la scoala pt. patentino!
#7
Postat 29 June 2010 - 09:04 PM
Pe miine Stefano are carnea asta cu salata de dovlecei a lui Dragos iar pe poimiine manzo con rucola.
#8
Postat 30 June 2010 - 02:58 AM
Si "otet de miere"?? Sigur, nu era otet de mere!!?
Daca tu cunosti un otet de miere, te rog sa-mi dai un link, am doua borcane si nu le folosesc, pentru ca nu-mi place mierea, cum le prefac in otet?? Multumesc!
#9
Postat 30 June 2010 - 09:27 AM
zerda, la 30 June 2010 - 02:58 AM, a spus:
Si "otet de miere"?? Sigur, nu era otet de mere!!?
Daca tu cunosti un otet de miere, te rog sa-mi dai un link, am doua borcane si nu le folosesc, pentru ca nu-mi place mierea, cum le prefac in otet?? Multumesc!
Asa e, fara a adauga nimic, pentru ca vroiam sa subliniez ca s-au "prajit" (desi e impropriu folosit aici) in suc propriu, ma duc sa corectez, mersi.
Otetul e din miere de albine dar l-am primit cadou de la o prietena, e produs aici dar cum se face nu stiu
http://www.ilmielede...to%20di%20miele
#10
Postat 30 June 2010 - 10:16 AM
Foarte indicata pe calduri.
#11
Postat 30 June 2010 - 10:44 AM
#12
Postat 25 June 2019 - 05:25 PM
Dar e o idee pentru zilele astea de caldura maxima.
#14
Postat 25 June 2019 - 07:24 PM
#15
Postat 26 June 2019 - 09:30 AM
#16
Postat 26 June 2019 - 11:37 PM
cu cartof fiert in mo
in sosuletul din seara asta am pus ulei, lamiie, mustar, sos de ceapa si usturoi la tub si toate ierburile aromate pe care le am pe balcon
#17
Postat 29 June 2019 - 01:47 PM
am reciclat un piept de pui la rotisor, busuioc, menta si doua fire amarate de patrunjel
uitasem cat de bun e, perfect pentru canicula asta
Adriana, mii de multumiri
#18
Postat 29 June 2019 - 11:05 PM
Eu mai aveam maglavais și azi am făcut un alt piept, iar ieri l-am folosit la niște ravioli.
#19
Postat 30 June 2019 - 06:52 AM
Adriana, la 29 June 2019 - 11:05 PM, a spus:
Exact, e perfect
Eu nu l.am lasat la temperatura camerei, scos din frigi (care e la 1, niciodata la mai multa, recunosc 🙂) si mancat
Pentru mine a fost perfect, cum am spus