Forum Culinar: Carne de curcan sau pui cu ierburi aromatice - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carne de curcan sau pui cu ierburi aromatice

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2010 - 04:55 PM

Eu am folosit sold de curcan dar se poate folosi la fel de bine pieptul de pui.
Se taie fisii, bucatele, important e sa fie destul de mici si se coc, ori pe gratar ori in tigaie cum am facut eu, evident fara a adauga absolut nimic
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127756154752.jpg
Se taie marunt verdeata, fiecare ce are si ce ii place, eu am avut leustean, patrunjel si maggiorana
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127756329158.jpg
Se amesteca bucatile de carne cu ulei de masline extravirgin evident, daca place si se doreste un pic de otet, eu am pus citiva stropi de otet de miere, sare si piper, se amesteca si se lasa la frigider o zi.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127756341962.jpg
Scoase cu putin timp inainte de a le servi ca sa nu fie foarte reci, sunt excelente acum pe caldura. :pupic:
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127756403633.jpg

#2 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 26 June 2010 - 05:32 PM

ia, ceva simplu, iute de facut (cred ca si mai iute de mancat) si light, nu?
multu de idee :pupic:

p.s. ce mai faceti? au trecut examenele?
fiica dacilor

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2010 - 05:57 PM

Vezi postareabristena, la 26 June 2010 - 05:32 PM, a spus:

ia, ceva simplu, iute de facut (cred ca si mai iute de mancat) si light, nu?

oh yesss, toate la un loc :pupic:

p.s. gata, am terminat, luni se afiseaza rezultatele de la oral si joi terminam inscrierea la liceu :hug:

#4 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 29 June 2010 - 03:41 PM

poimaine comit si eu

mult succes mai departe si o vacanta cat mai frumoasa
(ca sigur o meritati cu totii)
fiica dacilor

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 June 2010 - 07:38 PM

Multumesc :occasion15:
De azi a inceput scoala de conducere pentru carnetul de motocicleta. :occasion15:

Eu azi am luat iar piept de curcan si le fac iar miine pentru ca sunt comode de tinut in cutie la frigider, le scot cu juma de ora inainte de a le minca, sunt bune si la cutiuta pentru pachet la serviciu.
Il mai facusem in stilul asta copt la microunde acu citiva ani, dar asa imi place mai mult pentru ca are gustul de asa zis prajit.

#6 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 29 June 2010 - 08:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 June 2010 - 07:38 PM, a spus:

Multumesc :occasion15:
De azi a inceput scoala de conducere pentru carnetul de motocicleta. :occasion15:

Eu azi am luat iar piept de curcan si le fac iar miine pentru ca sunt comode de tinut in cutie la frigider, le scot cu juma de ora inainte de a le minca, sunt bune si la cutiuta pentru pachet la serviciu.
Il mai facusem in stilul asta copt la microunde acu citiva ani, dar asa imi place mai mult pentru ca are gustul de asa zis prajit.



good idea, ca tocmai ma gandeam ce sa-mi pun de mancare la pachet (in iulia am program incarcat, toata ziua pe drumuri)
mai da-mi idei de-astea cu mancare la cutie pt. zile caniculare

Marco, bafta la scoala pt. patentino!
fiica dacilor

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 June 2010 - 09:04 PM

Sa fie :occasion15:
Pe miine Stefano are carnea asta cu salata de dovlecei a lui Dragos iar pe poimiine manzo con rucola.

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 June 2010 - 02:58 AM

Adriana, nu cumva ai vrut sa spui:" fara a se adauga nimic" si nu " fara a ajunge absolut nimic", ca daca nu ajunge absolut nimic, nu prea vad necesitatea punerii in tigaie?!?
Si "otet de miere"?? Sigur, nu era otet de mere!!?

Daca tu cunosti un otet de miere, te rog sa-mi dai un link, am doua borcane si nu le folosesc, pentru ca nu-mi place mierea, cum le prefac in otet?? Multumesc!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 June 2010 - 09:27 AM

Vezi postareazerda, la 30 June 2010 - 02:58 AM, a spus:

Adriana, nu cumva ai vrut sa spui:" fara a se adauga nimic" si nu " fara a ajunge absolut nimic", ca daca nu ajunge absolut nimic, nu prea vad necesitatea punerii in tigaie?!?
Si "otet de miere"?? Sigur, nu era otet de mere!!?

Daca tu cunosti un otet de miere, te rog sa-mi dai un link, am doua borcane si nu le folosesc, pentru ca nu-mi place mierea, cum le prefac in otet?? Multumesc!

Asa e, fara a adauga nimic, pentru ca vroiam sa subliniez ca s-au "prajit" (desi e impropriu folosit aici) in suc propriu, ma duc sa corectez, mersi.

Otetul e din miere de albine dar l-am primit cadou de la o prietena, e produs aici dar cum se face nu stiu
http://www.ilmielede...to%20di%20miele

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 June 2010 - 10:16 AM

Draga Adriana curcan nu am ,pui da,imi place mult cum ai facut carnea si nici leustean eu nu am mai pus la o carne(doar la bors sau sarmale).Ma intriga mult.

Foarte indicata pe calduri.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 June 2010 - 10:44 AM

Poti pune pui linistita, iar verdeata pui ce ai si ce-ti place, ideea conteaza in cazul asta.

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 June 2019 - 05:25 PM

Trag sus mesajul asta pentru ca aseara am facut la tigaie pieptul de pui feliute ca sa-l aromatizez azi cu maglvaisul, da' cre ca n-am timp ca ma duc la cina in aer liber.
Dar e o idee pentru zilele astea de caldura maxima.

#13 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 June 2019 - 07:12 PM

Daca nu am otet de miere cu ce pot sa-l inlocuiesc?

#14 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 25 June 2019 - 07:24 PM

Ce idee faina. Multumesc Adriana ca ai tras in sus reteta.
brain loading....please wait....

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2019 - 09:30 AM

Vezi postareamino, la 25 June 2019 - 07:12 PM, a spus:

Daca nu am otet de miere cu ce pot sa-l inlocuiesc?

cu orice-ti place
asta nu e batuta in cuie si pusa in rama precum carbonara :71:

Vezi postareablack_cat, la 25 June 2019 - 07:24 PM, a spus:

Ce idee faina. Multumesc Adriana ca ai tras in sus reteta.

=))

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2019 - 11:37 PM

voilà
cu cartof fiert in mo
in sosuletul din seara asta am pus ulei, lamiie, mustar, sos de ceapa si usturoi la tub si toate ierburile aromate pe care le am pe balcon
Imagine atasata: monthly_06_2019/post-4-0-75034200-1561585063.jpg

#17 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 29 June 2019 - 01:47 PM

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-142-0-05246700-1561808571.jpg

am reciclat un piept de pui la rotisor, busuioc, menta si doua fire amarate de patrunjel
uitasem cat de bun e, perfect pentru canicula asta

Adriana, mii de multumiri
fiica dacilor

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 June 2019 - 11:05 PM

Ma bucur, e numai bun pe caniculă.
Eu mai aveam maglavais și azi am făcut un alt piept, iar ieri l-am folosit la niște ravioli.

#19 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 30 June 2019 - 06:52 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 June 2019 - 11:05 PM, a spus:

Ma bucur, e numai bun pe caniculă.



Exact, e perfect

Eu nu l.am lasat la temperatura camerei, scos din frigi (care e la 1, niciodata la mai multa, recunosc 🙂) si mancat
Pentru mine a fost perfect, cum am spus
fiica dacilor

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi