Saratele
#1
Postat 28 June 2010 - 09:14 PM
Multumesc mult pentru orice sugestie
#2
Postat 28 June 2010 - 10:03 PM
Eu le-am facut demult cu reteta asta:
- 500 gr de faina
- 900 ml lapte
- 250 gr unt sau margarina
- seminte de chimen
- sare
Se topeste untul si se amesteca cu laptele. Se adauga faina cu sarea si semintele si se amesteca pana se face o coca ca pt clatite. Se unge forma, se inchide si se tine pe flacara cite un pic pe o parte si pe alta. Mie primele mi s-au lipit de-mi venea sa arunc totul, am pus compozitia in frigider si am continuat a doua zi cind a mers totul fulger si perfect, nu stiu de ce. Cantitatea de compozitie si timpul trebuie sa il vezi tu.
#3
Postat 28 June 2010 - 10:12 PM
Adriana, la 28 June 2010 - 10:03 PM, a spus:
pizzelle_cialde.jpg
Eu le-am facut demult cu reteta asta:
- 500 gr de faina
- 900 ml lapte
- 250 gr unt sau margarina
- seminte de chimen
- sare
Se topeste untul si se amesteca cu laptele. Se adauga faina cu sarea si semintele si se amesteca pana se face o coca ca pt clatite. Se unge forma, se inchide si se tine pe flacara cite un pic pe o parte si pe alta. Mie primele mi s-au lipit de-mi venea sa arunc totul, am pus compozitia in frigider si am continuat a doua zi cind a mers totul fulger si perfect, nu stiu de ce. Cantitatea de compozitie si timpul trebuie sa il vezi tu.
pizelle.jpg
Adriana, saru'mana
O sa o incerc... as adauga niste chimen parca sa fie mai gustoase :)Oare pot fi congelate??
daca tot te-am prins, ai putea sa-mi spui unde gasesc aluatul acela cu care ai facut cornurile cu carnati pentru ziua lui Marco, ca nu-l gasesc
Multumesc mult de tot
#4
Postat 28 June 2010 - 10:17 PM
Aluatul e aici
http://artaculinara....__1
#5
Postat 28 June 2010 - 10:45 PM
Eu fac sartelele de ani de zile(nu in ap asta ca nu-l am, dar merg si asa)
500 gr faina
o nuca de drojdie
un pahar de lapte sau apa minerala(eu prefer apa minerala)
250 gr margarina
200 gr branza telemea
La noi saratelele se fac cam de 2-3 ori / luna ca al meu tot timpul tb sa rontaie ceva.Chiar sambata am facut o portie.Eu le pastrez cateodata si 2-3 zile fara sa se usuce,chiar se mai inmoaie cateodata fiinca le tin in ladita in care tin painea si inchid ermetic.
#6
Postat 20 October 2019 - 04:28 PM
Pentru un ou se adauga 1 lingura de zahar si doua de ulei, faina cat cuprinde pt un aluat curgator dar nu prea.😄Si un pic de praf de copt.
#8
Postat 20 October 2019 - 08:12 PM
Am pus pe ele nutela, inghetata si dulceata de capsunici. Inghetata si dulceata facute cu manutele proprii din dotare
Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 20 October 2019 - 08:12 PM
#9
Postat 20 October 2019 - 08:22 PM
#10
Postat 20 October 2019 - 10:26 PM
Pizzelle sunt de fapt niste waffles dar crocante? sau e acelasi lucru? Astea de cumparat erau subtiri si crocante.
#11
Postat 20 October 2019 - 11:06 PM
Dar waffles sint moi si mai grosute.
#12
Postat 21 October 2019 - 08:58 AM
moatza, la 20 October 2019 - 08:22 PM, a spus:
Love you!😘
Adriana, la 20 October 2019 - 11:06 PM, a spus:
Dar waffles sint moi si mai grosute.
Nu-s crocante, nu ca clasicele saratele bine cunoscute la noi.
Dar nu-s nici moi ca waffles.
Nu stiu cum sa le descriu, o clatita mai consistenta.🤗
O sa experimentez si alte retete.De exemplu in zona Ortona se cheama "nevole" si au in aluat must fiert, redus la consistenta unui sirop gros.