Miny draga ma bucur ca intre timp ai rezolvat problema
Piele de ciocolata adaptata à la Dora
#22
Postat 31 March 2011 - 08:23 PM
Miny, la 08 November 2010 - 10:57 AM, a spus:
Dora am o rugaminte mare la tine, poti sa ma ajuti si pe mine cu retea de piele de ciocolata neagra. Eu am incercat-o la tortul acesta
DSC02592.JPG
dar nu i-a iesit chiar fina a cam crapat. Te rog poti sa-mi acorzi putin din timpul tau? Eu am folosit reteta de la pielea alba, numai ca am adaugat putin mai multa miere cred ca 15 g mai mult, si ciocolata primola 55% (am zis ca e mai buna). Multumesc anticipat
DSC02592.JPG
dar nu i-a iesit chiar fina a cam crapat. Te rog poti sa-mi acorzi putin din timpul tau? Eu am folosit reteta de la pielea alba, numai ca am adaugat putin mai multa miere cred ca 15 g mai mult, si ciocolata primola 55% (am zis ca e mai buna). Multumesc anticipat
Daca ai folosit gelatina, asta este de vina. Ciocolata neagra (in special Stilla) nu primeste acest ingredient. Pur si simplu incepe sa se farimiteze si nu se mai leaga. Stiu ce spun, folosesc pasta de ciocolata in loc de pasta de zahar de foarte mult timp si am ajuns sa stiu cum se comporta atit ciocolata alba cit si cea cu cacao.
#23
Postat 14 June 2011 - 01:31 PM
Dan_IrineL, la 31 March 2011 - 08:23 PM, a spus:
Miny, la 08 November 2010 - 10:57 AM, a spus:
Dora am o rugaminte mare la tine, poti sa ma ajuti si pe mine cu retea de piele de ciocolata neagra. Eu am incercat-o la tortul acesta
DSC02592.JPG
dar nu i-a iesit chiar fina a cam crapat. Te rog poti sa-mi acorzi putin din timpul tau? Eu am folosit reteta de la pielea alba, numai ca am adaugat putin mai multa miere cred ca 15 g mai mult, si ciocolata primola 55% (am zis ca e mai buna). Multumesc anticipat
DSC02592.JPG
dar nu i-a iesit chiar fina a cam crapat. Te rog poti sa-mi acorzi putin din timpul tau? Eu am folosit reteta de la pielea alba, numai ca am adaugat putin mai multa miere cred ca 15 g mai mult, si ciocolata primola 55% (am zis ca e mai buna). Multumesc anticipat
Daca ai folosit gelatina, asta este de vina. Ciocolata neagra (in special Stilla) nu primeste acest ingredient. Pur si simplu incepe sa se farimiteze si nu se mai leaga. Stiu ce spun, folosesc pasta de ciocolata in loc de pasta de zahar de foarte mult timp si am ajuns sa stiu cum se comporta atit ciocolata alba cit si cea cu cacao.
De curind am patit si eu acelasi lucru, mi s-a farimitat pasta de ciocolata. In cazul in care intereseaza pe cineva, solutia prin care am reparat-o a fost sa o pun din nou la baie-marie cu 1/2 linguri de miere si sa o las doar cit sa se lege din nou.
Spor.
#24
Postat 15 June 2011 - 01:46 AM
Sa inteleg ca ciocolata plastica care se faramiteaza o topesti din nou pe baie de abur si tot acolo adaugi mierea. Ori lasi putin ciocolata faramitata sa se incalzeasca putin?
#25
Postat 17 June 2011 - 08:35 PM
Dan Irinel eu cred ca tu vorbesti de ciocolata plastica sau plastelina de ciocolata...cea care se face doar cu miere si cioco...
In schimb eu la acest topic am prezentat o alta reteta si-am intitulat-o "pielea de ciocolata" fiind o reteta adaptata...
Ar fi bine sa specificam aceste lucruri tocmai pt a nu induce pe cineva in eroare...
Oricum multumesc pt tips-ul remedierii ciocolatei plastice in caz de faramitare...
Ioana acelasi discurs e valabil si pt tine...
In schimb eu la acest topic am prezentat o alta reteta si-am intitulat-o "pielea de ciocolata" fiind o reteta adaptata...
Ar fi bine sa specificam aceste lucruri tocmai pt a nu induce pe cineva in eroare...
Oricum multumesc pt tips-ul remedierii ciocolatei plastice in caz de faramitare...
Ioana acelasi discurs e valabil si pt tine...
#26
Postat 22 June 2011 - 07:32 PM
Raspunsul meu se adreseaza postului scris de Miny. I-am spus ca nu va putea combina niciodata ciocolata neagra cu gelatina, ca atare reteta dvs. de piele alba nu se aplica si ciocolatei normale. Daca doriti sa experimentam aceste retete sunt aici in Polverigi pe linga dvs.
#27
Postat 24 June 2011 - 10:08 AM
Dan_IrineL, la 22 June 2011 - 07:32 PM, a spus:
Raspunsul meu se adreseaza postului scris de Miny. I-am spus ca nu va putea combina niciodata ciocolata neagra cu gelatina, ca atare reteta dvs. de piele alba nu se aplica si ciocolatei normale. Daca doriti sa experimentam aceste retete sunt aici in Polverigi pe linga dvs.
Am inteles raspunsul tau...voiam doar sa specific ca reteta mea difera de reteta clasica a ciocolatei plastice...ca atare am si intitulat-o altfel...
Este necesar sa insistam pe acest aspect tocmai pt a nu induce cititorii in eroare.
Si orice comentariul pe marginea ciocolatei plastice nu-si are locul aici.
Ai putea sa dezvolti un pic sensul frazei subliniate de mine? sa inteleg ca ti-ai schimbat domiciliul si acum prepari torturi in Polverigi?
#28
Postat 24 June 2011 - 05:35 PM
Intr-adevar este bine de precizat acest lucru dar si reteta mea de pasta de ciocolata, atit cea alba cit si cea neagra, este diferita de ciocolata plastica.
Cit despre ultima parte, suntem in concediu si cu toate ca am avut o propunere de colaborare in acest sens din partea unui restaurant (parol d'onor) unde am dus un tort cu ocazia unui botez, ne intoarcem acasa.
Cit despre ultima parte, suntem in concediu si cu toate ca am avut o propunere de colaborare in acest sens din partea unui restaurant (parol d'onor) unde am dus un tort cu ocazia unui botez, ne intoarcem acasa.