Piele de ciocolata adaptata à la Dora
#1
Postat 02 July 2010 - 11:07 PM
Deci sa purcedem
Ingrediente
200g cioco alba
15g glicerina
3lingurite gum tragacanth
10g gelatina
45ml apa
80g miere
30g shortening, Crisco, Palmin
500g zahar pudra cernut
Ciocolata o maruntiti si o puneti la bainmarie dupa ce ati adaugat si 30g shortening
(Eu am folosit Palmin, o grasime vegetala ce-am gasit-o in Germania, in Italia nu e reperibila)
Gelatina o inmuiati in apa rece
Si-o adaugati ciocolatei topite
Adaugati mierea
si mai lasati pe aburi cateva minute
Intre timp cerneti zaharul pudra (de preferinta vaniliat)
Adaugati in mijloc cioco topita
Si framantati pana obtineti o bila cu aspectul acesta...
observati ca pasta este lucioasa si are un miros si gust....mmmmhh...dumnezeiesc...va spun eu ...si trebuie sa ma credeti pana va veti convinge singure
Uuupss..am uitat sa fotografiez glicerina si gum tragacanth-ul
Glicerina o adaugati dupa ce ati luat cioco de pe aburi si inainte de a o turna in gramada de zahar pudra...
Gum tragacanth-ul il adaugati zaharului imediat ce l-ati cernut...
voi reveni pe parcurs cu eventualele imbunatatiri ce le voi aduce retetei...si cu cateva exemplificari de..lucru cu ea...
Pana atunci......enjoy it!!! :hungry:
#2
Postat 03 July 2010 - 08:32 AM
#3
Postat 03 July 2010 - 08:41 AM
#4
Postat 03 July 2010 - 12:25 PM
Luminis, la 03 July 2010 - 08:32 AM, a spus:
Dar asta e denumirea aleasa de noi...
Acuma eu adaugand si alte ingrediente pe langa ciocolata si miere (ingredientele de baza ale plastelinei) mi-am permis s-o denumesc tot asa...insa la fel de bine i se poate schimba denumirea...o putem numi de exemplu fondant de cioco..sau in oricare alt mod...
Glicerina o poti gasi in farmacie...tot de acolo ma aprovizionez si eu...
Eu zic ca tylose, tragacanth, tex sunt de fapt toate gume si scopul general este de a reda elasticitate pastei si faptul ca nu se usuca atat de repede...cred ca poti folosi linistita si tylose...sa vii sa ne spui cum se comporta...
Daca stau sa ma gandesc bine pe cutia mea scrie Palmin...deci mai mult ca sigur este ulei de palmier...palmier=palmin, nu?
De modelat inca n-am modelat cu ea...dar nu vad de ce nu s-ar putea modela...am vazut ca Ramo deja modeleaza foarte bine cu o pasta cumparata la care a observat aceeasi textura si gust
#5
Postat 03 July 2010 - 12:41 PM
Ramo, la 03 July 2010 - 08:41 AM, a spus:
E foarte posibil cara...cat despre ingrediente nu sunt chiar de negasit...
cum am spus si mai sus glicerina o puteti gasi in farmacie...
iar gum tragacanth-ul il puteti comanda pe site-urile de unde va aprovizionati cu culori si ustensile pt decorat...e imposibil sa nu aibe si asa ceva...
De ex eu l-am gasit pe site-ul italian care comercializeaza articole si ustensile, culori de provenienta englezeasca...
Incercati si voi...posibil sa gasiti
#6
Postat 04 July 2010 - 04:25 PM
Am uitat sa precizez ca este prima data cand am preparat pielea cu cioco alba...pana acum o preparasem doar cu cioco neagra sau cu lapte...
Si m-am si gasit cand sa experimentez desteapta de mine ...la un tort de majorat...
dar asta a fost cererea...sa fie imbracat in cioco alba...si neaparat cu trandafiri rosii...si dupa parerea mea trandafirii rosii n-ar fi dat bine pe un fond maro
Dupa cum va spuneam mai trebuie "lucrat" la aceasta pasta...cel putin la asta alba...pt ca desi in momentul prepararii parea super elastica si maleabila dupa o noapte de stat la frigi desi am framantat-o cu mainile putin unse cu shortening nu mi s-a mai parut atat de elastica...asa ca, nevrand sa am surprize am amestecat-o cu jumatate de portie de fondant de marshmallows si a fost super ok...nu i s-a schimbat deloc gustul...doar ca nu mai era asa de pronuntat gustul de cioco...evident
Concluzia? E clar ca trebuie sa mai umblu la cantitatile de gum tragacanth, gelatina si glicerina...si-as mai adauga si vreo 100g de zahar pudra in plus...
Si acum pozele
#7
Postat 04 July 2010 - 07:46 PM
#8
Postat 04 July 2010 - 10:34 PM
#9
Postat 05 July 2010 - 08:01 AM
Dora, multumim ca impartasesti cu noi asta
si
#10
Postat 05 July 2010 - 04:30 PM
#11
Postat 07 July 2010 - 11:22 AM
Mai am de incercat si RI dar inca nu am curaj dar trebuie sa incerc.
#12
Postat 12 July 2010 - 09:43 PM
gloxinia, la 05 July 2010 - 08:01 AM, a spus:
Dora, multumim ca impartasesti cu noi asta
Fataaa nu plangea!!!! lasa ca mai ai tu ocazia sa mergi pe acolo...de ce nu incerci si la farmacie?
dani_ela, la 05 July 2010 - 04:30 PM, a spus:
Ba da cu sabloane!!!
#13
Postat 13 July 2010 - 02:30 PM
dora, la 12 July 2010 - 09:43 PM, a spus:
gloxinia, la 05 July 2010 - 08:01 AM, a spus:
Dora, multumim ca impartasesti cu noi asta
Fataaa nu plangea!!!! lasa ca mai ai tu ocazia sa mergi pe acolo...de ce nu incerci si la farmacie?
dani_ela, la 05 July 2010 - 04:30 PM, a spus:
Ba da cu sabloane!!!
ce tre` sa fac sa le primesc si eu?
#14
Postat 15 July 2010 - 02:41 PM
#15
Postat 27 July 2010 - 07:45 PM
Miny, la 07 July 2010 - 11:22 AM, a spus:
Mai am de incercat si RI dar inca nu am curaj dar trebuie sa incerc.
Draga mea imi cer scuse ca-ti raspund atat de tarziu...ma bucur ca ti-a placut...ai facut un tort super finut...
culoarea pastei tale depinde si de marca de ciocolata alba folosita...si bineinteles ca influenteaza culoarea si amestecarea cu o parte de fondant...
#16
Postat 27 July 2010 - 07:57 PM
Eu ti-as ramane profund datoare daca iti faci timp odata sa ne arati cum faci faldurile acelea. Falduri, funde etc. Mi se pare tare dificil. Mersi mult si la cat mai multe opere de arta
#17
Postat 28 July 2010 - 10:00 AM
[quote name='Miny' date='07 July 2010 - 04:22 AM' timestamp='1278494560' post='45950']
Draga Dora tin sa-ti multumesc pentru ca ne-ai inpartasit si noua reteta de piele de ciocolata . Eu am folosit-o la acest tort si sunt foarte incantata de ea . Am insa o problema, a mea nu a iesit asa alba ca a ta. Sa fie din cauza ca tu ai amestecat-o cu cealalta pasta? Acum vreau s-o incerc si pe cea de ciocolata neagra, abia astept o ocazie.
Mai am de incercat si RI dar inca nu am curaj dar trebuie sa incerc.
[/quote]
Draga mea imi cer scuse ca-ti raspund atat de tarziu...ma bucur ca ti-a placut...ai facut un tort super finut...
culoarea pastei tale depinde si de marca de ciocolata alba folosita...si bineinteles ca influenteaza culoarea si amestecarea cu o parte de fondant...
[/quote
Multumesc pentru raspuns Dora eu am folosit Milka sper ca data viitoare sa-mi iasa mai bine, oricum acum vreau s-o incerc si pe cea cu ciocolata neagra pe 8 august (e ziua mamei mele si ea e pro ciocolata sub orice forma). Multumesc inca o data
#18
Postat 06 September 2010 - 12:49 PM
Lapona Enigel, la 27 July 2010 - 07:57 PM, a spus:
Eu ti-as ramane profund datoare daca iti faci timp odata sa ne arati cum faci faldurile acelea. Falduri, funde etc. Mi se pare tare dificil. Mersi mult si la cat mai multe opere de arta
Laponico multumesc ...din pacate in ultima perioada timpul nu-mi este aliat...dar cum voi avea putin timp liber voi incerca sa-ti indeplinesc dorinta...
Miny, la 28 July 2010 - 10:00 AM, a spus:
Multumesc pentru raspuns Dora eu am folosit Milka sper ca data viitoare sa-mi iasa mai bine, oricum acum vreau s-o incerc si pe cea cu ciocolata neagra pe 8 august (e ziua mamei mele si ea e pro ciocolata sub orice forma). Multumesc inca o data
N-ai pt ce draga Miny...vad ca ai recidivat in comiterea acestei ..."pieli"...si ultimul tort este super!!! chiar vreau sa te felicit pt evolutia ta minunata in arta decorarii...brava fata!!!
#19
Postat 23 September 2010 - 10:36 PM
De data aceasta n-am mai folosit nici Palmin (shortening) nici glicerina...am mai umblat si la cantitati..
Rezultatul m-a multumit..dar nu deplin ...voi mai experimenta
#20
Postat 08 November 2010 - 10:57 AM
dar nu i-a iesit chiar fina a cam crapat. Te rog poti sa-mi acorzi putin din timpul tau? Eu am folosit reteta de la pielea alba, numai ca am adaugat putin mai multa miere cred ca 15 g mai mult, si ciocolata primola 55% (am zis ca e mai buna). Multumesc anticipat