Forum Culinar: Argumente pro si contra nastere naturala / cezariana / in apa - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Argumente pro si contra nastere naturala / cezariana / in apa

#121 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 08 July 2010 - 01:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 July 2010 - 12:02 AM, a spus:

da, au si nastere in apa,dar nu m-am informat prea tare la acest subiect, il putem adauga la topic foxyy?
argumente pro si contra nastere naturala/cezariana/in apa

Eu am o cunostintza care a nascut ambii copii in apa , la primul era deja peste 35 si la al doilea avea 38 sau 39. A nascut repede si fara probleme. Atat de rapida a fost a doua nastere ca moasa a disparut pt o clipa si atunci a iesit fetitza , a prins-o ea in apa!!!!!!

Eu luni imi fac analizele pt nasterea in apa .

#122 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 July 2010 - 01:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 July 2010 - 10:49 PM, a spus:

De aceea, eu vreau la nastere sa stau cu picioarele stranse, precum am stat la consult pe toata perioada sarcinii, ca de-aia exista in ziua de astazi ecograf! Dar cine vrea consult ca acum 200 de ani, e invitat: fiecare face cum considera si trage pe pielea sa!

Daniela , pe langa ce au spus fetele....cum naiba tzi-a masurat tzie lungimea colului daca ai stat cu picioarele stranse?

Vezi postareaDaniella, la 06 July 2010 - 10:49 PM, a spus:

Imi spune cineva cand si cum se desumfla gleznele si daca se mai dezvinetesc capilarele care s-au invinetit pe la glezne? Deocamdata ii dau cu dus rece si stat cu picioarele in sus seara, dar ... deja pana in 12 sunt umflate si nu mai pot sta in picioare nici 30 min ca ma ustura talpile (eu care puteam sa merg si 10 km pe jos fara sa ma doara), acum si dimineata ma trezesc cu degetele de la maini umflate si usor dureroase.

Potzi sa faci drenaj limfatic ( cred ca asa se traduce in romaneste) la fizioterapie. Vorbeste cu doctorul tau.

#123 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 08 July 2010 - 03:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 July 2010 - 10:58 PM, a spus:

Foarte scump, dar ce am spus sunt preturile doar cumparand pachet: maternitate+stem, sau maternitate + bebe + stem
altfel sunt mai mari preturile (cum spuneam stem simplu e 1600 €, fata de 1200€ cu maternitatea la pachet)

pe mine recoltarea cu kit-ul si transportul celulor stem, plus primul an de depozitare m-a costat vreo 1300 dolari
pe langa astia, e o taxa anuala de vreo 130 dolari.

#124 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 July 2010 - 03:25 PM

apropo de nasterea in apa.

la inceput si eu voiam pana am vorbit cu doctorul meu care a zis ca prefera o nastere normala decat una in apa datorita riscurilor care pot aparea.

-in cazul in care ceva se intampla, se pierde secunde bune de interventie pana te scot din apa, te pun pe masa, te sterg sa faca anestezie samd.

-in cazul in care exista materii fecale in apa, ca poate te trece (si se intampla destul de des, chiar daca iti fac clisma inainte), nu se dreneaza apa daca esti chiar pe punctul de a naste. Insa, daca au existat materii fecale se administreaza fatului antibiotice pt nush cate ore.

Si luand toate astea in calcul am decis ca mai bine raman pe nastere normala. Ca atunci credeam ca nasc normal. Intre timp s-a ivit ocazia cezarianei si m-am bucurat nespus:)

#125 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 July 2010 - 03:30 PM

Silvana , eu am toata increderea in medicii de la UniKliniken Mainz. Sunt convinsa ca vor alege ce va fi cel mai bine atat pt mine cat si pt bebelina.
:)

In al doilea rand , aici nu te lasa sa nasti in apa daca ar putea aparea cele mai mici riscuri. Nu nasti in apa ca vrei tu , ci numai daca doctorul itzi da voie :)

#126 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 08 July 2010 - 03:37 PM

Cind eram in camera de travaliu, nu in aia de nastere, mi-a recomandat hebamme sa ma relaxez in vana cu apa, nu am suportat mai mult de 5 minute, au mai incercat cu uleiuri eterice, de la alea mi sa facut rau si mai tare.Triesc cu speranta ca de data asta nu o sa imi mai fie asa rau.
Eu doresc tuturor burticoselor :) sa nasca cit mai usor indiferent de ce fel de nastere aleg fiecare dintre voi

#127 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 08 July 2010 - 07:54 PM

da, au si nastere in apa,dar nu m-am informat prea tare la acest subiect, il putem adauga la topic foxyy?

Gata, am modificat titlul. E bine asa?

#128 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 July 2010 - 08:10 PM

Vezi postareasimonaro29, la 08 July 2010 - 03:30 PM, a spus:

Silvana , eu am toata increderea in medicii de la UniKliniken Mainz. Sunt convinsa ca vor alege ce va fi cel mai bine atat pt mine cat si pt bebelina.

In al doilea rand , aici nu te lasa sa nasti in apa daca ar putea aparea cele mai mici riscuri. Nu nasti in apa ca vrei tu , ci numai daca doctorul itzi da voie :)

categoric ca medicul stie cel mai bine daca poti naste sau nu sau daca exista riscuri. Faci foarte bine ca ai incredere in doctori. Eu mereu am zis ca nu conteaza ce sfaturi primesti, cel mai bine e sa asculti de medicii tai. Ca ei cunosc cazul samd.

sa stii ca si aici am impresia ca numa daca iti da voie doctorul poti naste in apa. Nu cred ca poti alege nici aici.

acasa stiu ca se poate alege. Chiar sunt curioasa daca mai e clinica ai de nasteri in apa din judetul brasov. Stiu ca au vrut sa deschida o sectie si la maternitatea brasov, dar nu cred ca au mai deschis.

Vezi postareaFoxyy, la 08 July 2010 - 07:54 PM, a spus:

Gata, am modificat titlul. E bine asa?

perfect :)

#129 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 08 July 2010 - 09:27 PM

Perfect de acord cu tine :)
eu nu am o metoda preferata in minte, astept momentul nasterii, o sa vedem atunci ce metoda mi se aplica... Tot ce am facut pana acum a fost sa ma interesez de fiecare metoda in parte (avantaje si dezavantaje) si sa explic moasei despre accidentul de masina care l-am avut acum 5 ani, operatii, sina metalica pe care inca o am in femur, etc... sa stiu daca cezariana este o optiune impusa de starea mea fizica... Cand o sa ma decid asupra clinicii si o sa ma inscriu o sa le prezint si lor acelasi informatii ... Nu am experienta unei nasteri, dar o am pe cea a operatiilor si din perspectiva asta as prefera sa nasc normal...

#130 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2010 - 08:38 AM

Vezi postareaFloare albastra, la 08 July 2010 - 09:27 PM, a spus:

:icon_fessee:

In al doilea rand , aici nu te lasa sa nasti in apa daca ar putea aparea cele mai mici riscuri. Nu nasti in apa ca vrei tu , ci numai daca doctorul itzi da voie :headbang:

Perfect de acord cu tine :D
eu nu am o metoda preferata in minte, astept momentul nasterii, o sa vedem atunci ce metoda mi se aplica... Tot ce am facut pana acum a fost sa ma interesez de fiecare metoda in parte (avantaje si dezavantaje) si sa explic moasei despre accidentul de masina care l-am avut acum 5 ani, operatii, sina metalica pe care inca o am in femur, etc... sa stiu daca cezariana este o optiune impusa de starea mea fizica... Cand o sa ma decid asupra clinicii si o sa ma inscriu o sa le prezint si lor acelasi informatii ... Nu am experienta unei nasteri, dar o am pe cea a operatiilor si din perspectiva asta as prefera sa nasc normal...

Eu clinica mi-am ales-o prin saptamana 30 , poate chiar mai tarziu. M-am si angemeldet si bine am facut , ca acum cand am vrut Termin la Doppler mi-au dat a doua zi! Fara lista de asteptare , fara nimic. Iar mi-au explicat ca daca ceva nu e in regula nu pot sa fac nastere in apa , ca sa nu fiu dezamagita atunci. Mi-au vorbit de analize , mi-au spus cum decurge....cand sunt asa de dragutzi cum sa nu ai incredere in ei?

#131 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 July 2010 - 01:40 PM

Vad ca tot mi se cer explicatii, care sunt si intime si la mintea cocosului, dar am sa le dau, ca sa nu raman datoare:

Ecograful cu care m-a consultat de 3 ori pana acum medicul care ma urmareste (si mai urmeaza a 4-a oara luni, in saptamana 32) face ecografii morfofetale si este de ultima generatie. Daca va uitati pe ecografia morfo de la bebele vostru o sa vedeti ca este trecuta si lungimea canalului cervical. Halal necunoscuta: trebuie sa-ti masoare cu degetul!!?

Niciodata nu m-a consultat nimeni cu mainile si degetele de cand sunt insarcinata! Doar la policlinica de cartier unde nu exista ecograf am avut parte pe vremuri de acest tip de consultatie ginecologica si sper sa nu mai am vreodata.
Nu cred in nici un caz ca o ecografie transvaginala sau degetele vad mai multe decat ecograful pentru morfofetala, asa cum mentionati acum aici mai devreme. La transvaginala ai 2 paragrafe, iar la morfofetala eu am 7 pagini: masoara toate oasele si organele bebelusului, pana la masuratori ale tensiunii intrauterine si alte masuratori ... , grafice si nu apare nimic intr-i endovaginala care sa nu apara pe morfologica in amanunt chiar.
In orice caz, chiar si o transvaginala se face cu mult gel pe prezervativul montat pe capul screenerului si nu ai nici un disconfort decat cel de a sta dezbracata si cracanata in fata medicului, evident ca nu este placut, dar nici degradant cum a fost mentionat mai devreme. Repet insa nu creeaza discomfort si dureri intense (ca sa nu mai spun atroce, ca nu e valabil la mamicile norocoase care au nascut natural-dar e valabil la majoritatea), cum sunt cele din momentele contractiilor sau cand trebuie impingi/ te taie/te rupi. In orice caz nu poate fi comparat nici consultul ginecologic (si nici nasterea) cu actul de a face dragoste cu barbatul iubit care este unul de placere si nu de durere! Iar emotiile de dupa nastere eu cred ca sunt aceleasi prin orice metoda ai naste: iti tii puiul in brate pentru prima oara, deci cum sa nu fie la fel?

Cat despre recoltatul analizelor (Secretie, papanicolau) e alt subiect, eu vorbeam de consultatie. Oricum nu am pomenit sa-ti bage degetele nici pentru recoltarea de secretie sau la testul papanicolau.

In fine fiecare face ce ii spune doctorul care urmareste sarcina si in care are incredere, ca pe mine nu m-a urcat dr pe masa ginecologica si eu am strans picioarele de nebuna, ci mi-a facut ecografii spre norocul meu. :tongue3:

Succes la toate burticile si mamicile!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#132 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2010 - 02:38 PM

Daniella , crezi ce vrei tu , insa mie , una , nu-mi pasa cum stau din moment ce doctorul face ce trebuie! Si nu cred ca un spital din Ro , cat o fi el de particular , e mult mai avansat in materie de tehnica decat o clinica universitare de aici ,de exemplu. Ca eu la clinica m-am cracanat ultima data , in fatza la domn' profesor!

Noi te-am intrebat de una , de alta ca tu sustzii sus si tare ca ai stat necracanata... pana acum , ce putzin asa ai zis. Acum , zici ca.i alta mancare de peste , tzreaba cu analizele , cu masuratul colului.... ( ala nu tzi-l vad pe deasupra decat tzigancile clarvazatoare , cred).

Eu zic sa ne dam cu parerea aici in mod civilizat iar snobismul nu cred ca se incadreaza , tu ce spui ? :tongue3:

In alta ordine de idei , o sa incepi acusica sa simtzi unde are fundul , unde are picioarele...la mine se deformeaza burta dintr-o data...e tare haios =)) Sa vezi ce se uita lumea in autobus azi =))

#133 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2010 - 02:59 PM

Sunt deacord cu ce a scris simona mai sus, referitor la cele spuse de tine daniella, tu ai spus ca ai stat cu picioare strinse si eu am fost curioasa cum ti-a facut testul papanicolau, nici mie nu mi-a bagat degetul sa ia secretie pt test si aici la eco vaginal pune prezervativ si da cu gel, aaa si doctorul isi pune si manusi, da tot a trebuit sa desfac picioarele, la prima consultatie a medicului pt confirmarea sarcinii mi sa facut eco vaginal apoi mi sa facut automat testul papanicolau,si colul il masoara nu cu destele ci tot cu eco vaginal, tie la inceput de sarcina ti sa facut direct morfofetala?, daca ti se pare intrebarea impertinenta nu trebuie sa raspunzi, sa nu uit mie in afara de dublu test nu mi sa facut morfofetala, da poate ca medicina nu e asa avansata aici si medicii incompetenti.

#134 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2010 - 03:30 PM

Sissi? Cum se numeste morfofetala asta in nemtzeste? E vb de 1. Semester Screening??????

#135 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2010 - 03:45 PM

Simona dublu test este Ersttrimester Screening si e posibil sa fie morfofetala, habar nam, dau o cautare pe guagal sa vad.

#136 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2010 - 03:50 PM

Se pare ca asat e mofofetala si am gresit ca ersttrimester screening e ca si tripul test nu ca dublu test.In fine

#137 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2010 - 04:07 PM

multzam :tongue3:

#138 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2010 - 05:23 PM

Vezi postareasimonaro29, la 09 July 2010 - 02:38 PM, a spus:

Daniella , crezi ce vrei tu , insa mie , una , nu-mi pasa cum stau din moment ce doctorul face ce trebuie! Si nu cred ca un spital din Ro , cat o fi el de particular , e mult mai avansat in materie de tehnica decat o clinica universitare de aici ,de exemplu. Ca eu la clinica m-am cracanat ultima data , in fatza la domn' profesor!

Noi te-am intrebat de una , de alta ca tu sustzii sus si tare ca ai stat necracanata... pana acum , ce putzin asa ai zis. Acum , zici ca.i alta mancare de peste , tzreaba cu analizele , cu masuratul colului.... ( ala nu tzi-l vad pe deasupra decat tzigancile clarvazatoare , cred).

Eu zic sa ne dam cu parerea aici in mod civilizat iar snobismul nu cred ca se incadreaza , tu ce spui ? =))

In alta ordine de idei , o sa incepi acusica sa simtzi unde are fundul , unde are picioarele...la mine se deformeaza burta dintr-o data...e tare haios :) Sa vezi ce se uita lumea in autobus azi :)

Simona, cu tot respectul cuvenit, eu nu am folosit decat limbaj civilizat si mi se pare lipsit de politete sa mi se raspunda pe langa subiect ca imi baga doctorul deshtele si ca e degradant cand impinge barbatul tau si ramai insarcinata, etc.
Tu ori nu citesti, ori ai mania contrazicerii:
eu nu stiu ce dotare are spitalul universitar iti unde urmaresti tu sarcina, nici in ce pozitii stai si in fata cui si nici nu ma intereseaza catusi de putin, deoarece nu este acesta topicul si … tot insisti! Eu ti-am spus clar sa te uiti pe oricare dintre ecografiile morfofetale si pe prima pagina apare mare si clar:
Canal cervical continent, cu lungime X,XX cm.
O fi snobism asta??!!!
Iar tu imi raspunzi ca "ala nu tzi-l vad pe deasupra decat tzigancile clarvazatoare", dupa care imi reprosezi tot tu mie lipsa de civilizatie. Asta e chiar culmea tupeului!!!
Nu e nici o alta mancare de peste, denaturezi! Am scris foarte clar ca nu am stat cracanata sa imi masoare canalul cervical, sau nu citesti si intai dai cu parul? O fi doctorul meu tiganca si inca si clarvazatoare, dar tu chiar trebuie sa te controlezi putin ce spui ca nu este frumos sa agresezi verbal alte persoane care sunt aici pentru altceva si nu pentru a discuta intr-una in contradictoriu pe langa subiect. Nu ti-am jignit nici doctorul, nici pe tine, nici clinica unde te duci. Care snobism, care lipsa de civilizatie? Vad ca iti plac subiectele cu cracanatul, cu "bagatul degetelor", cu impinsul in timpul durerilor nasterii pe care il compari cu a face dragoste cu barbatul iubit, cu masuratul canalului cervical. Ei bine pe mine nu ma intereseaza si nu e topicul despre asta! Nu ai decat sa-ti deschizi topic pe aceste subiecte ale tale preferate si sa discuti acolo amanuntele astea cat vrei.

Sincer, hai sa o lasam balta! probabil esti nervoasa si stresata ca ti se apropie termenul si presupun ca e din ce in ce mai greu.

Eu am deschis topicul asta sa aflu experientele mamicilor care au nascut prin orice metoda au ales si nu sa judec pe cineva (nici nu am dreptul si nimeni nu il are) pentru deciziile/crezurile/dorintele/temerile sale, si nici ca sa ma bat cu pumnii in piept ca ce fac eu si metoda aleasa de mine e cea mai buna. Eu spun doar ce cred ca e potrivit pentru mine si acest gen de instincte intime nu sunt intamplatoare si fiecare e mai bine sa le asculte pe ale sale launtrice, cel putin asa cred eu. Eu ma bucur din toata inima si le felicit pe toate mamicile care au nascut :cheers: fara dureri si s-au recuperat rapid si usor, indiferent de metoda si asta imi doresc si eu, sa nasc fara dureri. E o crima? Am lezat eu pe cineva? Asta e lipsa de civilizatie ca asta vreau sa discut si nu cracanatul si bagatul degetelor?!
De ce trebuie, in loc sa citesc experientele si opiniile mamicilor/burticilor sa citesc agresiuni verbale gratuite? Dar pun pe seama sarcinii si iti doresc sa te mai relaxezi.
Personal, intru pe forum nu pentru refulari agresive, ci pentru relaxare/informare/comunicare civilizata si nu imi doresc sa ma cert cu nimeni, dar nici sa fiu tratata ca si cum tu (sau alte persoane care scriu pe acelasi ton) detii adevarul absolut si restul lumii e proasta/snoaba si daca nu inghite nemestecat parerea ta trebuie imediat pus la zid prin replici care sunt departe de a fi civilizate.
Informeaza-te,/intreaba medicul daca se masoara canalul cervical la ecograf, in caz de nu stii/crezi si apoi sa vii cu astfel de opinii "civilizate" si sa le dai si drept adevaruri!
Refuz sa mai raspund unor astfel de provocari agresive! de acum doar NO COMMENT!!! Imi pare rau ca ti-am raspuns si azi, dar nu este frumos sa agresezi verbal cu astfel de limbaj ceilalti participanti la forum.

Doresc multa liniste si relaxare tuturor mamicilor, bebicilor si burticilor. O seara frumoasa tuturor =))

#139 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2010 - 06:25 PM

Intaia ecografie se face cu orice ecograf 2D si doar iti confirma prezenta sarcinii, pozitia (intrauterina), marimea (in cm), varsta gestationala si in functie de saptamana in care o faci alte cateva informatii minime: prezenta cefalica, activitatea ritmica, structura (intacta), prezenta membrelor, absenta (Sau prezenta) hematomului retrocorial; iar concluziile sunt foarte simple aproximeaza varsta sarcinii si IN EVOLUTIE. Se poate face de la 5 saptamani, viitorul bebe se vede pe ecran ca un bob de fasole. Deja ii bate inima. Cu alte cuvinte, bebe traieste!
Nu este nevoie pentru aceste informatii decat de un ecograf oricat de simplu si nu de examen manual sau endovaginal.
In cele 3 trimestre de sarcina, pe langa analizele de sange si urina, trebuie sa mergi frecvent sa il pozezi pe bebe la ecograf. In prezent, poti sa alegi variantele 2D, 3D si 4D. Spre deosebire de ecografia 2D, din care, daca nu esti specialist, nu intelegi nimic, imaginile 3D iti arata un bebelus in miniatura.

Ecografia morfofetala ca si analizele de sange si urina se fac in fiecare timestru de sarcina (mie in trimestrul 2 mi-au facut de 2 ori pentru ca aveam tensiunea intrauterina crescuta) si este cea cea mai minutioasa dintre ecografiile pe care i le faci fatului. Fiecare particica din bebe e vizualizata si masurata si dureaza circa o ora. Din trimestrul doi, fatul e complet format si pot fi detectate eventualele anomalii, dar si la trimestrul 1 ai o pagina plina de informatii si tot atunci se masoara si pliul nucal, se vizualizeaza prezenta osului septic etc.
Ecografia morfofetala de trimestru 1 corelata cu rezultatele analizelor de sange recoltat in aceeasi zi se folosesc pentru dublul test.

Deci dublul si triplul test nu sunt ecografii, iar ecografia morfofetala nu este un test genetic si este non-invaziva, fiind cea mai complexa ecografie care se face fatului.

Sarcini usoare si SUPER WEEKEND RELAXANT TUTUROR :cheers: !

#140 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2010 - 06:47 PM

Vezi postareaanavlis, la 08 July 2010 - 03:15 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 07 July 2010 - 10:58 PM, a spus:

Foarte scump, dar ce am spus sunt preturile doar cumparand pachet: maternitate+stem, sau maternitate + bebe + stem
altfel sunt mai mari preturile (cum spuneam stem simplu e 1600 €, fata de 1200€ cu maternitatea la pachet)

pe mine recoltarea cu kit-ul si transportul celulor stem, plus primul an de depozitare m-a costat vreo 1300 dolari
pe langa astia, e o taxa anuala de vreo 130 dolari.

Scump si la voi. Stemul nu se deconteaza cu asigurarea?

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis