Forum Culinar: Argumente pro si contra nastere naturala / cezariana / in apa - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Argumente pro si contra nastere naturala / cezariana / in apa

#161 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 July 2010 - 05:31 PM

Vezi postareastella, la 10 July 2010 - 08:26 AM, a spus:

Iaca , ajung si eu pe ultima suta de metri. eu am nascut ( acum 18 ani) la peste 38 de ani.
am urmat cursul de pregatire tinut de o moasa. si am spus ca voi cere o peridurala , fapt care a starnit
mari emotii printre celelalte mame ( toate tinere pana in 24 -25 ani. ma simteam cam ca magaru intre oi),dar
eu eram convinsa sa cer peridurala. si f bine am facut, caci dupa cateva ore de asteptare si cu dilatare minima, au vazut pe monitor ca BB incepea sa dea semne de suferinta, m-au transportat urgent in sala de operatie ( la 10h45 ) si la 11h05 aparea miss .
personal m-am refacut rapid dupa cezariana. nui am mai facut alt copil ca sa pot compara, dar stiu ca am fost f. fericita ca hotarasem sa am peridurala, si ca in momentul in care totul s-a precipitat, a fost rapid si ok pentru BB.

bafta si nastere usoara.

ps eu am nascut la mine-n sat , intr-o clinica cu dr meu ginecolog.

normal sa fii multumit cand alegi varianta fara durere, nu?

multumim de urari

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#162 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 July 2010 - 06:26 PM

Daniella , e normal sa doresti sa nasti in conditii cat mai optime, si pentru tine si pentru BB.
Personal am ales peridurala, caci imi era frica de durerile nasterii, si toata copilaria am auzit cum s-a chinuit maicamea sa ma nasca timp de trei zile.
eu nu am vrut sa-i zic niciodata copilei mele " daca ai sti cat am suferit ca sa te nasc"....alegerea a fost a mea si sa am un copil si sa nu sufar "durerile facerii"
si nu am regretat niciodata ca am ales aceasta varianta.
BB sanatos si nastere cat mai usoara iti doresc.

#163 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 July 2010 - 06:46 PM

Vezi postareaZweistein, la 10 July 2010 - 11:39 AM, a spus:

Draga Daniella

O asemenea atitudine deplasata ca a ta se intalneste rar. Incerci sa iti acoperi niste inhibitii/goluri/defecte/frustrari cu altele mai mari. Acest lucru il faci inconstient, din lipsa unei scari de valori sanatoase.
Exemple:
- este mai putin important efectuarea tehnic corecta a consultatiei medicale, pentru a-ti apara pudoarea - te-ai gandit vreodata ca pe langa sanatatea ta/testul de cancer, flora bacteriala intravaginala influenteaza dezvoltarea si sanatatea fatului. Sper in sinea mea ca nu iti spun nimic nou, si ca din cauza schimbarilor majore din viata ta, si pur si simplu, ai scapat din atentie asemenea aspecte...

- este mai putin importanta sanatatea copilului decat convingerea ta - cu asta ma refer la nasterea prin cezariana - impactul psihic asupra copilului de a fi comprimat asa puternic la nasterea naturala este acela de a-i trezi reflexele innascute, necesare pentru a supravietui, ca: respiratie, reflexul de a strange degetele cand ii atinge ceva palma si asa mai departe.
Stiu ... o sa sara o gramada de mame eroine, care au fost mai mult sau mai putin nevoite sa recurga la cezariana... nu critic cezariana din principiu, si imi este clar cate vieti a salvat. Critic numai acele mame care numai pt binele propriu au ales calea mai usoara, fara sa se gandeasca vreo secunda la binele copilului. O sa vina cu argumentul ca desi au nascut prin cezariana au copii perfect normali. Sunt sigur ca au dreptate, si le felicit. Eu am o problema numai cu cele care prefera sa impinga riscul asuprea copilului, pentru bunastarea lor.
Riscul de care vorbesc este acela de a priva copilul de flora bacteriana intravaginala de la sarcina, care ajuta nou nascutul sa dezvolte un sistem imunitar rezistent. (evident ca exclud de la aceasta afirmatie diferite nefericite cazuri in care mama poarte diferite boli...)
La fel de important este riscul la care este expus nou nascutul la cezariana de a intra in contact cu microbii rezistenti din mediul spitalelor, care indiferent de calitatea igienei spitalului, sunt prezenti, si reprezinta un risc enorm pentru copil. Repet si pun accentul pe faptul ca ma refer la microbi rezistenti, care im mare proportie nu sunt afectati masurile igienice impuse de lege.

Imi este clar ca opinia mea este strict opinia unui barbat. Astept desigur feedback pentru an intelege mai bine mentalitatea feminina.

Spunand acestea, va urez toate cele bune, si ma duc sa ma joc de-a masculul in gradiuna. Gard viu: te tai!

Multe informatii mentioante de tine sunt fie eronate, fie exagerate.

Contracţiile uterine din timpul travaliului au un scop clar: la naştere, copilul trece dintr-un mediu plin de lichid, într-un mediu de aer; contracţiile sunt cele care îl ajută să-şi golească plămânii de lichide şi să respire, să se adapteze la viaţa extrauterină. Anticorpii se formeaza in viata intrauterina si apoi incetul cu incetul la contactul cu mediul inconjurator, din alimentatie etc. In afara acestui beneficiu legat de adaptarea plamanilor la respiratie, nasterea naturala este cu atat mai traumatizanta pentru fat fata de cezariana, cu cat durata travaliului este mai lunga. Cu atat mai rau este faptul ca bebe nu poate fi monitorizat corect. Bebelusul nu risca sa aiba probleme neurologice sau sa-si rupa oase sau sa iasa cu forceps/vacuum, sa se nasca mort de efort ori cu probleme neobservate de cei ce asista. Pentru ca nu mai parcurge tot traseul prin vagin, bebelusul nu risca sa ia nici o posibila infectie urinara sau de orice tip de la mama (inclusiv meconiu) si nu este foarte obosit, cu ochii umflati si vanat. Imediat dupa nastere bebelusul are pielea roz si craniul/nasul nu ii sunt usor deformate ca in cazul unei nasteri naturale.

Stiu ca mai ales in multe tari nord europene exista o adevarata isterie privind nasterea naturala si durerile prin care o femeie trebuie sa devina mama eroina, o asemenea isterie incat nici macar epidurala nu este acceptata! Extremele nu ma intereseaza, de aceea am invitat la dialog civilizat.

Cum am scris si mai devreme, inainte sa ajung prima oara la medicul obstetrican am facut absolut toate analizele! Cine are de inteles intelege, cine are de jignit si despicat firul in patru pentru amanunte sa il despice singur! si evident ca le voi mai face de cate ori considera ca este necesar. De asemenea, fii sigur ca imi aplica corect toate procedurile corecte necesare urmaririi nasterii si mai mult de atat (am facut si amniocenteza si luni am a 4-a ecografie morfofetala). Am afirmat eu vreun moment ca am refuzat aplicarea vreunei proceduri? Dimpotriva amniocenteza a fost recomandata, dar lasata la alegerea mea si a tatalui copilului. Am spus ca faptul ca medicul nu ma dezbraca la consultatie nu face decat sa imi convina.

Te-as ruga in primul rand sa te informezi bine inainte de a lansa atacuri la persoana si tine cont ca nu este un forum si un topic dedicat acestora.
Pana cand te informezi mai temeinic, citeste titlul topicului si mai scrie-ne cand poti spune ceva despre experientele de nastere (macar ale apropiatilor tai).
Daca o limita superioara de suportabilitate a durerii extrem de scazuta pentru tine inseamna "inhibitii/goluri/defecte/frustrari" ma intreb cine are probleme de atitudine si de scara de valori.
Exista foarte multe argumente pro si contra in cazul tuturor celor 3 metode de nastere si acesta este subiectul topicului si nu jignirea altor persoane.
Cat despre problemele mele de atitudine si scara de valori, te invit in primul rand sa ai tu o atitudine si o exprimare cuviincioasa inainte de a face afirmatii de aceasta natura!

#164 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 July 2010 - 08:04 PM

Vezi postareastella, la 10 July 2010 - 06:26 PM, a spus:

Daniella , e normal sa doresti sa nasti in conditii cat mai optime, si pentru tine si pentru BB.
Personal am ales peridurala, caci imi era frica de durerile nasterii, si toata copilaria am auzit cum s-a chinuit maicamea sa ma nasca timp de trei zile.
eu nu am vrut sa-i zic niciodata copilei mele " daca ai sti cat am suferit ca sa te nasc"....alegerea a fost a mea si sa am un copil si sa nu sufar "durerile facerii"
si nu am regretat niciodata ca am ales aceasta varianta.
BB sanatos si nastere cat mai usoara iti doresc.

da, ni se trag multe de la povestea nasterilor auzita de la mama
insa in final fiecare mamica stie ce e mai bine pentru BB si doar o femeie care simte in pantecul ei cum ia nastere viata, cum un copil creste in ea stie ca intotdeauna pune pe primul plan din scara de valori siguranta si binele bebelushului sau

ma bucur ca nasterea ta a fost fara dureri si mi se pare cea mai corecta decizie sa nu povestesti fiicei tale despre durerile facerii sau cum ai nascut tu si de ce, pentru ca ea libera sa poata sa aleaga cand va sosi timpul

multumesc pentru urare, sanatate multa!

#165 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 July 2010 - 08:19 PM

Vezi postareaanavlis, la 10 July 2010 - 03:31 PM, a spus:

eu zic ca fiecare femeie isi cunoaste corpul si stie cel mai bine cum tb sa nasca

Asa consider si eu, Silvana. Si mai ales fiecare isi cunoaste limitele superioare ale suportabilitatii durerii, care pot fi jos sau sus. Chiar am fost azi la epilat si imi spunea cosmeticiana mea care ma stie de vreo 10 ani, dupa ce mi-a povestit experienta ei de nastere, ca as lesina inainte sa inceapa contractiile lea dureroase ... pentru ca tu nu suporti durerea, spunea ea, luand contact cu multe femei si stiindu-i fiecareia gradul de suportabilitate pentru dureri usurele - care nu se compara cu cele ale nasterii.

Iar cazuri de femei care au trecut si prin durerile facerii si prin cezariana pentru aceeasi nastere stiu si eu multe ...

Multor barbati li se face rau si numai cand li se ia sange ... dar sa treaca ei prin durerile facerii ... .

#166 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 July 2010 - 09:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 July 2010 - 05:23 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 09 July 2010 - 02:38 PM, a spus:

Daniella , crezi ce vrei tu , insa mie , una , nu-mi pasa cum stau din moment ce doctorul face ce trebuie! Si nu cred ca un spital din Ro , cat o fi el de particular , e mult mai avansat in materie de tehnica decat o clinica universitare de aici ,de exemplu. Ca eu la clinica m-am cracanat ultima data , in fatza la domn' profesor!

Noi te-am intrebat de una , de alta ca tu sustzii sus si tare ca ai stat necracanata... pana acum , ce putzin asa ai zis. Acum , zici ca.i alta mancare de peste , tzreaba cu analizele , cu masuratul colului.... ( ala nu tzi-l vad pe deasupra decat tzigancile clarvazatoare , cred).

Eu zic sa ne dam cu parerea aici in mod civilizat iar snobismul nu cred ca se incadreaza , tu ce spui ? =))

In alta ordine de idei , o sa incepi acusica sa simtzi unde are fundul , unde are picioarele...la mine se deformeaza burta dintr-o data...e tare haios =)) Sa vezi ce se uita lumea in autobus azi =))

Simona, cu tot respectul cuvenit, eu nu am folosit decat limbaj civilizat si mi se pare lipsit de politete sa mi se raspunda pe langa subiect ca imi baga doctorul deshtele si ca e degradant cand impinge barbatul tau si ramai insarcinata, etc.
Tu ori nu citesti, ori ai mania contrazicerii:
eu nu stiu ce dotare are spitalul universitar iti unde urmaresti tu sarcina, nici in ce pozitii stai si in fata cui si nici nu ma intereseaza catusi de putin, deoarece nu este acesta topicul si … tot insisti! Eu ti-am spus clar sa te uiti pe oricare dintre ecografiile morfofetale si pe prima pagina apare mare si clar:
Canal cervical continent, cu lungime X,XX cm.
O fi snobism asta??!!!
Iar tu imi raspunzi ca "ala nu tzi-l vad pe deasupra decat tzigancile clarvazatoare", dupa care imi reprosezi tot tu mie lipsa de civilizatie. Asta e chiar culmea tupeului!!!
Nu e nici o alta mancare de peste, denaturezi! Am scris foarte clar ca nu am stat cracanata sa imi masoare canalul cervical, sau nu citesti si intai dai cu parul? O fi doctorul meu tiganca si inca si clarvazatoare, dar tu chiar trebuie sa te controlezi putin ce spui ca nu este frumos sa agresezi verbal alte persoane care sunt aici pentru altceva si nu pentru a discuta intr-una in contradictoriu pe langa subiect. Nu ti-am jignit nici doctorul, nici pe tine, nici clinica unde te duci. Care snobism, care lipsa de civilizatie? Vad ca iti plac subiectele cu cracanatul, cu "bagatul degetelor", cu impinsul in timpul durerilor nasterii pe care il compari cu a face dragoste cu barbatul iubit, cu masuratul canalului cervical. Ei bine pe mine nu ma intereseaza si nu e topicul despre asta! Nu ai decat sa-ti deschizi topic pe aceste subiecte ale tale preferate si sa discuti acolo amanuntele astea cat vrei.

Sincer, hai sa o lasam balta! probabil esti nervoasa si stresata ca ti se apropie termenul si presupun ca e din ce in ce mai greu.

Eu am deschis topicul asta sa aflu experientele mamicilor care au nascut prin orice metoda au ales si nu sa judec pe cineva (nici nu am dreptul si nimeni nu il are) pentru deciziile/crezurile/dorintele/temerile sale, si nici ca sa ma bat cu pumnii in piept ca ce fac eu si metoda aleasa de mine e cea mai buna. Eu spun doar ce cred ca e potrivit pentru mine si acest gen de instincte intime nu sunt intamplatoare si fiecare e mai bine sa le asculte pe ale sale launtrice, cel putin asa cred eu. Eu ma bucur din toata inima si le felicit pe toate mamicile care au nascut :appl: fara dureri si s-au recuperat rapid si usor, indiferent de metoda si asta imi doresc si eu, sa nasc fara dureri. E o crima? Am lezat eu pe cineva? Asta e lipsa de civilizatie ca asta vreau sa discut si nu cracanatul si bagatul degetelor?!
De ce trebuie, in loc sa citesc experientele si opiniile mamicilor/burticilor sa citesc agresiuni verbale gratuite? Dar pun pe seama sarcinii si iti doresc sa te mai relaxezi.
Personal, intru pe forum nu pentru refulari agresive, ci pentru relaxare/informare/comunicare civilizata si nu imi doresc sa ma cert cu nimeni, dar nici sa fiu tratata ca si cum tu (sau alte persoane care scriu pe acelasi ton) detii adevarul absolut si restul lumii e proasta/snoaba si daca nu inghite nemestecat parerea ta trebuie imediat pus la zid prin replici care sunt departe de a fi civilizate.
Informeaza-te,/intreaba medicul daca se masoara canalul cervical la ecograf, in caz de nu stii/crezi si apoi sa vii cu astfel de opinii "civilizate" si sa le dai si drept adevaruri!
Refuz sa mai raspund unor astfel de provocari agresive! de acum doar NO COMMENT!!! Imi pare rau ca ti-am raspuns si azi, dar nu este frumos sa agresezi verbal cu astfel de limbaj ceilalti participanti la forum.

Doresc multa liniste si relaxare tuturor mamicilor, bebicilor si burticilor. O seara frumoasa tuturor :appl:

Auzi , fata , dupa ce ca te luara in suturi pe culinar vii acilea sa-tzi etalezi......sa nu spun ce! Eu as spune ca nu picioarele le ai stranse , ci mintea!
Cat mi-e mie scarba de prostia si fudulia unora!
Pe cine am agresat verbal , tu?

Si cu asta am terminat ca n-am chef aci de scandaluri ! Poate sa te caute ginecologul si-n gura......si sa-tzi prezica tot!

#167 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 July 2010 - 09:55 PM

Vezi postareaMaya, la 09 July 2010 - 06:54 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 08 July 2010 - 01:27 PM, a spus:

D-aia doctorii ii trateaza diferentziat pe pacientzii asiguratzi la stat si cei privati!

În ce sens îi trateaza diferentiat?

Petu , eu am fost asigurata si asa , si asa. Inainte asteptam in sala de asteptare , primeam Termin cand voiau ei , inauntru....na ja....Ok , mi s-a parut atunci.

Acum , primesc Termin urgent ( Oh...avetzi noroc , avem chiar azi ceva liber , atzi putea veni dupa-masa? Daca nu , am avea ceva maine dimineatza , la ce ora doritzi? ) Plus ca dureaza consultatzia cu mult mai mult....

Corect nu e , stiu , dar vina o poarta KK care platesc nimica toata pt pacientzi.

#168 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 July 2010 - 10:08 PM

Imi este clar ca opinia mea este strict opinia unui barbat. Astept desigur feedback pentru an intelege mai bine mentalitatea feminina.

:appl:
Barbatii nu vor putea nicioadata sa inteleaga pe deplin femeile. Si poate ca e mai bine asa, pentru ca oricum nu le-ar veni sa creada.
Cred ca Brown a spus-o, dar nu pot decit sa fiu de acord :appl:
raluca elena

#169 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 July 2010 - 12:51 AM

Vezi postareasimonaro29, la 10 July 2010 - 09:55 PM, a spus:

Petu , eu am fost asigurata si asa , si asa. Inainte asteptam in sala de asteptare , primeam Termin cand voiau ei , inauntru....na ja....Ok , mi s-a parut atunci.

Acum , primesc Termin urgent ( Oh...avetzi noroc , avem chiar azi ceva liber , atzi putea veni dupa-masa? Daca nu , am avea ceva maine dimineatza , la ce ora doritzi? ) Plus ca dureaza consultatzia cu mult mai mult....

Corect nu e , stiu , dar vina o poarta KK care platesc nimica toata pt pacientzi.

Petu eram io,dar nu conteshte :)
Nu stiu,dar parca unde traiesc eu,ceasul merge altfel...
O fi orasul mic,lumea mai ca la tara :D

Zweistein,bun venit ! :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#170 Useril este offline   Zweistein 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 10-July 10
  • LocationHD - D

Postat 11 July 2010 - 04:51 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 July 2010 - 06:46 PM, a spus:

Draga Daniella

O asemenea atitudine deplasata ca a ta se intalneste rar. Incerci sa iti acoperi niste inhibitii/goluri/defecte/frustrari cu altele mai mari. Acest lucru il faci inconstient, din lipsa unei scari de valori sanatoase.
Exemple:
- este mai putin important efectuarea tehnic corecta a consultatiei medicale, pentru a-ti apara pudoarea - te-ai gandit vreodata ca pe langa sanatatea ta/testul de cancer, flora bacteriala intravaginala influenteaza dezvoltarea si sanatatea fatului. Sper in sinea mea ca nu iti spun nimic nou, si ca din cauza schimbarilor majore din viata ta, si pur si simplu, ai scapat din atentie asemenea aspecte...

- este mai putin importanta sanatatea copilului decat convingerea ta - cu asta ma refer la nasterea prin cezariana - impactul psihic asupra copilului de a fi comprimat asa puternic la nasterea naturala este acela de a-i trezi reflexele innascute, necesare pentru a supravietui, ca: respiratie, reflexul de a strange degetele cand ii atinge ceva palma si asa mai departe.
Stiu ... o sa sara o gramada de mame eroine, care au fost mai mult sau mai putin nevoite sa recurga la cezariana... nu critic cezariana din principiu, si imi este clar cate vieti a salvat. Critic numai acele mame care numai pt binele propriu au ales calea mai usoara, fara sa se gandeasca vreo secunda la binele copilului. O sa vina cu argumentul ca desi au nascut prin cezariana au copii perfect normali. Sunt sigur ca au dreptate, si le felicit. Eu am o problema numai cu cele care prefera sa impinga riscul asuprea copilului, pentru bunastarea lor.
Riscul de care vorbesc este acela de a priva copilul de flora bacteriana intravaginala de la sarcina, care ajuta nou nascutul sa dezvolte un sistem imunitar rezistent. (evident ca exclud de la aceasta afirmatie diferite nefericite cazuri in care mama poarte diferite boli...)
La fel de important este riscul la care este expus nou nascutul la cezariana de a intra in contact cu microbii rezistenti din mediul spitalelor, care indiferent de calitatea igienei spitalului, sunt prezenti, si reprezinta un risc enorm pentru copil. Repet si pun accentul pe faptul ca ma refer la microbi rezistenti, care im mare proportie nu sunt afectati masurile igienice impuse de lege.

Spunand acestea, va urez toate cele bune, si ma duc sa ma joc de-a masculul in gradiuna. Gard viu: te tai!

Contracţiile uterine din timpul travaliului au un scop clar: la naştere, copilul trece dintr-un mediu plin de lichid, într-un mediu de aer; contracţiile sunt cele care îl ajută să-şi golească plămânii de lichide şi să respire, să se adapteze la viaţa extrauterină. Anticorpii se formeaza in viata intrauterina si apoi incetul cu incetul la contactul cu mediul inconjurator, din alimentatie etc. In afara acestui beneficiu legat de adaptarea plamanilor la respiratie, nasterea naturala este cu atat mai traumatizanta pentru fat fata de cezariana, cu cat durata travaliului este mai lunga. Cu atat mai rau este faptul ca bebe nu poate fi monitorizat corect. Bebelusul nu risca sa aiba probleme neurologice sau sa-si rupa oase sau sa iasa cu forceps/vacuum, sa se nasca mort de efort ori cu probleme neobservate de cei ce asista. Pentru ca nu mai parcurge tot traseul prin vagin, bebelusul nu risca sa ia nici o posibila infectie urinara sau de orice tip de la mama (inclusiv meconiu) si nu este foarte obosit, cu ochii umflati si vanat. Imediat dupa nastere bebelusul are pielea roz si craniul/nasul nu ii sunt usor deformate ca in cazul unei nasteri naturale.

Stiu ca mai ales in multe tari nord europene exista o adevarata isterie privind nasterea naturala si durerile prin care o femeie trebuie sa devina mama eroina, o asemenea isterie incat nici macar epidurala nu este acceptata! Extremele nu ma intereseaza, de aceea am invitat la dialog civilizat.

Cum am scris si mai devreme, inainte sa ajung prima oara la medicul obstetrican am facut absolut toate analizele! Cine are de inteles intelege, cine are de jignit si despicat firul in patru pentru amanunte sa il despice singur! si evident ca le voi mai face de cate ori considera ca este necesar. De asemenea, fii sigur ca imi aplica corect toate procedurile corecte necesare urmaririi nasterii si mai mult de atat (am facut si amniocenteza si luni am a 4-a ecografie morfofetala). Am afirmat eu vreun moment ca am refuzat aplicarea vreunei proceduri? Dimpotriva amniocenteza a fost recomandata, dar lasata la alegerea mea si a tatalui copilului. Am spus ca faptul ca medicul nu ma dezbraca la consultatie nu face decat sa imi convina.

Te-as ruga in primul rand sa te informezi bine inainte de a lansa atacuri la persoana si tine cont ca nu este un forum si un topic dedicat acestora.
Pana cand te informezi mai temeinic, citeste titlul topicului si mai scrie-ne cand poti spune ceva despre experientele de nastere (macar ale apropiatilor tai).
Daca o limita superioara de suportabilitate a durerii extrem de scazuta pentru tine inseamna "inhibitii/goluri/defecte/frustrari" ma intreb cine are probleme de atitudine si de scara de valori.
Exista foarte multe argumente pro si contra in cazul tuturor celor 3 metode de nastere si acesta este subiectul topicului si nu jignirea altor persoane.
Cat despre problemele mele de atitudine si scara de valori, te invit in primul rand sa ai tu o atitudine si o exprimare cuviincioasa inainte de a face afirmatii de aceasta natura!

Cine stie sa citeasca este sigur in avantaj!

Ca vei avea o deraiere la primul raspuns, era, pentru mine cel putin, un lucru sigur. Din acest te iertasem in sinea mea chiar inainte sa publici postul. Esti destul de previzbila, incat sa pot aprecia ca pe motive de orgolii neindeplinite si frustrari acumulate sistematic, vei da prioritate si frau liber unui act necontrolat.

Hai sa ne concentram pe actul doi. La prima vedere un raspuns care ramana in faza de intentie a se prezenta calm.
Afirm ca ramane la intentie si nu chiar ca si este, deoarece in putine randuri reincepi a-ti perfectiona propulsarea secrectiilor nazale in "Phaseolus vulgaris", "plantă leguminoasă,agăţătoare anuală care este originală din America şi este întrebuinţată în bucătărie." (intre ghilimele am pus informatia copiata de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Fasole, asa cum, din bun simt se face cand te folosesti de bunurile intelectuale a altor persoane - fizice sau juridice. Daca am am incalcat in vre-un punct regulamentul forumului folosind citate de pe alte pagini publicate in world wide web, rog sa fiu informat, si voi corecta postul)
Cu citatul acesta bat desigur la nonsalanta cu care te folosesti de constructiile de succses care au fost bublicate pe:

www.sanatateatv.ro/stiri.../nastere-naturala-sau-cezariana/
sau
www.adevarul.ro/.../Romania-In-cezariana-barza-vine_0_126587377.html

(defapt chiar un articol care sprijina afirmatia mea din postul anterior. Pentru cine doreste sa se convinga, invit sa caute exact exprimarea: "Contracţiile uterine din timpul travaliului au un scop clar" pe google. Important: ghilimele sunt importante la cautare, pentru a fi afisat cu exactitate textul care contine expresia(=termenul technic al cuvantului expresie).) Ciudat lucru, cum fara sa fi citit aceste texte pana acum, am exprimat idei asemanatoare. Se pare ca si medicina este un domeniu care se dezvolta global.
Diferente care se fac pe forum intre supermedici superprofesori superdocenti superatotstiutori superprivatizati din romania, si carpacii care au un supernoroc superstupid de a se baza pe aparatura si conditiile din strainatate; sau, zeii atotstiutori din strainatate si betivii cutitari din romania par sa dispara... spre disperarea celor care vor sa evidentieze in ce superstare, superextraordinar de superdeosebita, si superunica, ba chiar de superinvidiat se afla super-persoana
super-lor. (wow ce chestie inteligenta am spus in propozitia antecedenta, de altfel, super-lunga si minimal suprainacarcata! :occasion14: sunt mandru de mine! - Daca intre timp nu mai este cel mai folosit superlativ cuvantul super, rog sa fie inlocutil cu ceva actual. Spre apararea mea, am parasit Romania acum 14 ani. Acesta este si unul din motivele exprimarii mele greoaie, uneori stangace. Promit sa incerc sa imi imbunatatesc calitatea limbii vorbite in dealungul posturilor care vor venii.)

Imi cer scuze pentru micile abateri de la tema. Revin la analiza "postului de gratie". Cum ziceam deja, aparenta calmului dispare promt in momentul in care nu mai copiezi din diferite surse, informatii care le lipesti cap la cap pentru a rezulta un text aparent scris de un om inteligent si informat. Imi pare rau, dar numai folosind unii termeni de specialitate nu ma convinge de faptul ca ai habar despre ce vorbesti. Mai degraba, ciorba care o faci din toate aceste franturi de text, ma convinge de faptul ca ai o lipsa/gap of understanding in privinta acestei teme.

Pasajul cu descrieri horor il voi lasa constient necomentat. Fac totusi referire la celebreul drob de sare.

Oricum, trebuie sa admit o greseala a mea:
sunt de convingerea ca in postul meu trecut, am omis sa spun clar ca nu sunt din principiu impotriva nasterii prin cezariana, ci consider ca trebuie aplicata numai ca o masura medicala necesara, data de situatie, nu la cererea/opinia nefondata/convingerea unei persoane care nu este instruita pe acest domeniu la un nivel la care este educata o persoana care isi asuma raspunderea perntru asemenea decizii zilnic. Cea ce zic babele la sat, radio sant si ghicitoarea de la colt, aprofundat putin pe internet, nu consider a fi o informatie valida. Cu tot riscul sa imi pun multa lume in cap, sunt de parere ca o parte inspaimantator de mare a informatiei care circula pe net este pur si simplu eronata. Nu atac pe nimeni care este de convingere ca scrie pe net ceva corect si adevarat - cu mentiunea: in cazul propriu. Atac acele persoane care sunt convinse ca detin un adevar universal, si il propaga cu forta, indiferent de faptul ca fac mai mult rau, numai in scopul de a se autoconsola.
Atata timp cat fiecare in exprima numai propria experienta, si face numai referire la propria situatie, este binevenit fiecare individ sa isi imparta informatia cu restul lumii. Sunt sigur ca aceste informatii ajuta alte persoane sa isi linisteasca unele temeri, sau sa isi largeasca orizontul. Periculos este numai individul care incearca in necunostinta de cauza, sa aplice rezolvarea propie pe restul lumii.

Fiecare sarcina este unica! nu exista concluzii care pot fi trase de la o sarcina la alta, nici relationare de varsta, de mediu,de rasa,de marca laptelui cu care este hranit animalul servitoarei vecinilor din cartierul alaturat! Exista statistici care aduna cazuri asemanatoare la un loc, insa nu exista statistici care forteaza o sarcina sa ia o anumita directie.
Nu cred ca a fost cineva in situatia urmatoare:
Doctorul:
- "Statistica va forteaza sa fiti una din cele 3 din 10 persoane cu sindromul XY, deoarece azi au au fost deja 7 alte persoane fara acest sindrom si numai doua cu. Prin urmare, in caz ca nu aveti sindromul, va rog sa faceti urgent rost de acest sindrom, ca altfel nu imi iese statistica."
Pacientul:
- "Asa este Domnule Doctor. Imi dati va rog macar sindromul compensat? Sunt sigur ca o sa gasim o cale sa ne intelegem" - in timp ce se scotocea de 50eur

Un caz de un fel, este unul fercit sau nefericit. Multe cazuri de acelasi felt sunt o statistica...

Culmea face ca tocmai cei care habar nu au despre ce vorbesc sunt cei de parere ca le stiu pe toate... Tu ai dat clar dovada ca te joci cu niste termeni care ori nu ii intelegi, ori ii amesteci in mod constient, pentru a obtine raspunsul comod tie. Eu nu am facut decat sa redau informatii asemanatoare cu cele care din intamplare tu le-ai folosit ca materie prima pentru a indruga un raspuns. Un raspuns care in o anumita proportie este scris cu copy&paste. Din pacate nici a copia intreg paragraful nu ai avut demnitatea, pentru ca atunci ar fi reiesit ceva care tu nu vroiai sa comunici ... ceva care, ma repet, nu iti convine tie.

Unul din motivele pentru care am si inceput sa scriu aici sunt experientele negative a apropiatilor mei. Fiind lucruri personale, care pot fi asociate cu persoane reale, o sa iau distanta sa le discut in detaliu. Singurul lucru care doresc sa il fac, este de a incerca sa ofer sansa copilului meu, care cu ajutorul lui Dumneze se va naste in curand, sa aiba parte de o societate cu mai putini indivizi cu defecte pe plan psihic, si de personalitate, datorate unor greseli ale parintilor.
Concret, incerc sa incurajez viitori parinti sa fie mai atenti la a crea copiilor lor conditii ergonomice/naturale de crestere. In special incerc sa atrag atentia asupra cumportamentului parintiilor, care in timpul sarcinii, influenteaza multi personalitatea si caracterul fatului, viitorului nounascut, si mai tarziu individului in societate.

Ma indoiesc ca tu, care te lasi complet derutata de un post mai putin lingusitor, vei fi in stare in conditiile acestea sa oferi un mediu calm copilului tau. Nu ma intelege gresit! Nu ma indoiesc de calitatile tale ca mama! Este foarte posibil sa cresti un copil care sa aiba mult succes in viata. Lucru care ti-l doresc din toata inima.
Cea ce imi doresc sa reusesc este sa trag un semnal de alarma. Un copil este un individuum unic, care are darurile si nevoile proprii. Trebuie sa te analizezi pe tine insuti. Trebuie sa incerci sa descoperi nevoile copilului tau, si sa te ghidezi dupa ele. Trebuie in unele cazuri sa te desparti de unlele idei preconcepute, iar in altele cazuri trebuie sa exersezi mai mult disciplina si raspundere.
Un pericol mare vad in atitudinea ta fata de dezamagiri. Devi usor irascibila si te lasi usor condusa sa faci greseli mari. Asta mai ales in conditiile in care un "oarecare" de la "mama naibii", care nu te afecteaza propriuzis cu nimic, a adus 2 argumente impotriva convingerilor tale.
Ce o sa faci cand, impotriva convingerii tale, va stranuta pentru prima data copilul tau? Vei avea iar doua incercari sa faci un lucru bun, si vei da doua rateuri? cum crezi ca va fi afectat copilul tau de un parinte care nu se descurca cu stresul?

A se ingrijii cu succes de un copil nu inseamna a face ce este mai usor pt parinte. In multe cazuri conteaza mult si sa sa incerci ca parinte sa iti tastezi limitele tale, pentru a oferii ce se poate mai bun pentru copilul tau.

Ai facut aluzie la diferenta dintre varste. Desi am aproape 10 ani mai putina experienta de viata decat tine, am sentimentul ca vorbesc unui adolescent la pubertate. Atunci cand te avantajeaza numarul de ani ca experienta, defilezi cu el, atunci cand vrei sa te prezinti vulnerabila, pentru a iti scuza defectele, te comporti ca un copil mic. Iti lipsese o anumita continuitate, care sa o poti educa si copilului tau. Copil care poate in 38 ani va fi in stare sa se descurce mai bine ca tine cu lumea in care traieste.

Stiu ca pozitia mea este incomoda. (si nu numai din cauza ca ma doare spatele:)
Insa daca fiecare ar incerca sa imbunatateasca, dupa puterile lui, putin lumea in care traieste, situatia in care vor traii copii nostri va fi mai buna.

Zicand acestea, am incercat sa iti arat la ce m-am referit cu probleme de atitudine si scara de valori. Sunt mult mai multe de spus, insa nu vreau a te fac pe tine un caz exemplu. Tu ai avut numai ghinionul sa scoti la momentul potrivit "perla" de care aveam eu nevoie.
Nu am motive sa am o atitudine altfel fata de tine, atata timp cat nu dai dovada ca meriti ceva mai bun. Cum as putea de altfel sa critic pe alt ton persoana cu "perla" cea mai mare!?!?! :)

Respectul nu este ceva inascut, ci este ceva ce trebuie redobandit in fiecare zi!

Toate cele bune!
- Cine gaseste greseli de ortografie, are voie sa le pastreze. -
- You, you, and you: Panic. The rest of you, come with me. -
- Are there any experienced suicide bombers? -
- Don't ever be the first, don't ever be the last and don't ever volunteer to do anything. -
- Friendly fire - isn't. -
- If it's stupid but works, it isn't stupid. -
- If you find yourself in a fair fight you didn't plan your mission properly! -
- Peace is my profession, killing is just a hobby. -
- Important documents will demonstrate their vitality by moving from where you left them to where you can't find them. -
- I'm very responsible, when ever something goes wrong they always say I'm responsible. -

#171 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 11 July 2010 - 05:45 AM

mama nenea software zweinstein da scrisesi nu te jucasi

si cati anisori zici ca ai? cu 10 mai putin decat daniella, adica 20 de anisori?
vaii, si asa cultura generala ai la 20 de anisori? bag eu seama ca la vreo 40 esti doctor docent in psihologia feminina, ca sa nu mai punem ca ai cunostinte de medicina, biologie, psihologie, psihiatrie, nitzcai sociologie...ca partea de internet nu o punem ca doara iti alesesi nickname beton:)

auzi, mata nu puteai dormi bine noaptea asta pana nu iti expuneai caracterizarea daniellei pe net?

auzi fato..aici ma refer la daniella, ca nea softwaru zise ca e barbat, vazusi ce importanta esti daca nea softwaru pierdu 3 ore in seara asta sa-ti compuna roman pe aici?

hm, parca miroase a razbunare din partea cuiva care-ti poarta sambetele
nu de alta, dar prea e curios cum gasi nea softwaru forumul si subiectul despre nasteri si se gasi sa te atace pe mata asa direct si "galant" ca un gentleman ce e:)

dupa scris, seamana mai mult a muiere in zi de ciclu...numa IO, ce scot facaletul si incep sa pocnesc cand sunt in zilele alea ale lunii..LOL

nea software-u, zi bre esti muiere sau mascul? nu de alta dar sa stim si noi cu cine discutam
hai lasa razbunarea impotriva daniellei ca nu e locul sa vii sa-si descarci nervii.
noi discutam frumos, fara atacuri asa vizibile la persoana. Da-o incolo ca mata prea esti direct/a, si orb sa fie omul si tot isi da seama ca mata ai ceva personal cu daniella.

te-o fi suparat pe forumul celalt si nu stiai cum sa i-o intorci. Lasa, mai bine fii gentleman si saruta-i mana si zii..ma scuzati doamna, de acasa am fost invatat sa respect femeile:)

#172 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2010 - 08:51 AM

Vezi postareaZweistein, la 11 July 2010 - 04:51 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 10 July 2010 - 06:46 PM, a spus:

Draga Daniella

Exemple:

Cine stie sa citeasca este sigur in avantaj!

Ca vei avea o deraiere la primul raspuns, era, pentru mine cel putin, un lucru sigur. Din acest te iertasem in sinea mea chiar inainte sa publici postul. Esti destul de previzbila, incat sa pot aprecia ca pe motive de orgolii neindeplinite si frustrari acumulate sistematic, vei da prioritate si frau liber unui act necontrolat.

Hai sa ne concentram pe actul doi. La prima vedere un raspuns care ramana in faza de intentie a se prezenta calm.
Afirm ca ramane la intentie si nu chiar ca si este, deoarece in putine randuri reincepi a-ti perfectiona propulsarea secrectiilor nazale in "Phaseolus vulgaris", "plantă leguminoasă,agăţătoare anuală care este originală din America şi este întrebuinţată în bucătărie." (intre ghilimele am pus informatia copiata de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Fasole, asa cum, din bun simt se face cand te folosesti de bunurile intelectuale a altor persoane - fizice sau juridice. Daca am am incalcat in vre-un punct regulamentul forumului folosind citate de pe alte pagini publicate in world wide web, rog sa fiu informat, si voi corecta postul)
Cu citatul acesta bat desigur la nonsalanta cu care te folosesti de constructiile de succses care au fost bublicate pe:

www.sanatateatv.ro/stiri.../nastere-naturala-sau-cezariana/
sau
www.adevarul.ro/.../Romania-In-cezariana-barza-vine_0_126587377.html

(defapt chiar un articol care sprijina afirmatia mea din postul anterior. Pentru cine doreste sa se convinga, invit sa caute exact exprimarea: "Contracţiile uterine din timpul travaliului au un scop clar" pe google. Important: ghilimele sunt importante la cautare, pentru a fi afisat cu exactitate textul care contine expresia(=termenul technic al cuvantului expresie).) Ciudat lucru, cum fara sa fi citit aceste texte pana acum, am exprimat idei asemanatoare. Se pare ca si medicina este un domeniu care se dezvolta global.
Diferente care se fac pe forum intre supermedici superprofesori superdocenti superatotstiutori superprivatizati din romania, si carpacii care au un supernoroc superstupid de a se baza pe aparatura si conditiile din strainatate; sau, zeii atotstiutori din strainatate si betivii cutitari din romania par sa dispara... spre disperarea celor care vor sa evidentieze in ce superstare, superextraordinar de superdeosebita, si superunica, ba chiar de superinvidiat se afla super-persoana
super-lor. (wow ce chestie inteligenta am spus in propozitia antecedenta, de altfel, super-lunga si minimal suprainacarcata! :occasion14: sunt mandru de mine! - Daca intre timp nu mai este cel mai folosit superlativ cuvantul super, rog sa fie inlocutil cu ceva actual. Spre apararea mea, am parasit Romania acum 14 ani. Acesta este si unul din motivele exprimarii mele greoaie, uneori stangace. Promit sa incerc sa imi imbunatatesc calitatea limbii vorbite in dealungul posturilor care vor venii.)

Imi cer scuze pentru micile abateri de la tema. Revin la analiza "postului de gratie". Cum ziceam deja, aparenta calmului dispare promt in momentul in care nu mai copiezi din diferite surse, informatii care le lipesti cap la cap pentru a rezulta un text aparent scris de un om inteligent si informat. Imi pare rau, dar numai folosind unii termeni de specialitate nu ma convinge de faptul ca ai habar despre ce vorbesti. Mai degraba, ciorba care o faci din toate aceste franturi de text, ma convinge de faptul ca ai o lipsa/gap of understanding in privinta acestei teme.

Pasajul cu descrieri horor il voi lasa constient necomentat. Fac totusi referire la celebreul drob de sare.

Oricum, trebuie sa admit o greseala a mea:
sunt de convingerea ca in postul meu trecut, am omis sa spun clar ca nu sunt din principiu impotriva nasterii prin cezariana, ci consider ca trebuie aplicata numai ca o masura medicala necesara, data de situatie, nu la cererea/opinia nefondata/convingerea unei persoane care nu este instruita pe acest domeniu la un nivel la care este educata o persoana care isi asuma raspunderea perntru asemenea decizii zilnic. Cea ce zic babele la sat, radio sant si ghicitoarea de la colt, aprofundat putin pe internet, nu consider a fi o informatie valida. Cu tot riscul sa imi pun multa lume in cap, sunt de parere ca o parte inspaimantator de mare a informatiei care circula pe net este pur si simplu eronata. Nu atac pe nimeni care este de convingere ca scrie pe net ceva corect si adevarat - cu mentiunea: in cazul propriu. Atac acele persoane care sunt convinse ca detin un adevar universal, si il propaga cu forta, indiferent de faptul ca fac mai mult rau, numai in scopul de a se autoconsola.
Atata timp cat fiecare in exprima numai propria experienta, si face numai referire la propria situatie, este binevenit fiecare individ sa isi imparta informatia cu restul lumii. Sunt sigur ca aceste informatii ajuta alte persoane sa isi linisteasca unele temeri, sau sa isi largeasca orizontul. Periculos este numai individul care incearca in necunostinta de cauza, sa aplice rezolvarea propie pe restul lumii.

Fiecare sarcina este unica! nu exista concluzii care pot fi trase de la o sarcina la alta, nici relationare de varsta, de mediu,de rasa,de marca laptelui cu care este hranit animalul servitoarei vecinilor din cartierul alaturat! Exista statistici care aduna cazuri asemanatoare la un loc, insa nu exista statistici care forteaza o sarcina sa ia o anumita directie.
Nu cred ca a fost cineva in situatia urmatoare:
Doctorul:
- "Statistica va forteaza sa fiti una din cele 3 din 10 persoane cu sindromul XY, deoarece azi au au fost deja 7 alte persoane fara acest sindrom si numai doua cu. Prin urmare, in caz ca nu aveti sindromul, va rog sa faceti urgent rost de acest sindrom, ca altfel nu imi iese statistica."
Pacientul:
- "Asa este Domnule Doctor. Imi dati va rog macar sindromul compensat? Sunt sigur ca o sa gasim o cale sa ne intelegem" - in timp ce se scotocea de 50eur

Un caz de un fel, este unul fercit sau nefericit. Multe cazuri de acelasi felt sunt o statistica...

Culmea face ca tocmai cei care habar nu au despre ce vorbesc sunt cei de parere ca le stiu pe toate... Tu ai dat clar dovada ca te joci cu niste termeni care ori nu ii intelegi, ori ii amesteci in mod constient, pentru a obtine raspunsul comod tie. Eu nu am facut decat sa redau informatii asemanatoare cu cele care din intamplare tu le-ai folosit ca materie prima pentru a indruga un raspuns. Un raspuns care in o anumita proportie este scris cu copy&paste. Din pacate nici a copia intreg paragraful nu ai avut demnitatea, pentru ca atunci ar fi reiesit ceva care tu nu vroiai sa comunici ... ceva care, ma repet, nu iti convine tie.

Unul din motivele pentru care am si inceput sa scriu aici sunt experientele negative a apropiatilor mei. Fiind lucruri personale, care pot fi asociate cu persoane reale, o sa iau distanta sa le discut in detaliu. Singurul lucru care doresc sa il fac, este de a incerca sa ofer sansa copilului meu, care cu ajutorul lui Dumneze se va naste in curand, sa aiba parte de o societate cu mai putini indivizi cu defecte pe plan psihic, si de personalitate, datorate unor greseli ale parintilor.
Concret, incerc sa incurajez viitori parinti sa fie mai atenti la a crea copiilor lor conditii ergonomice/naturale de crestere. In special incerc sa atrag atentia asupra cumportamentului parintiilor, care in timpul sarcinii, influenteaza multi personalitatea si caracterul fatului, viitorului nounascut, si mai tarziu individului in societate.

Ma indoiesc ca tu, care te lasi complet derutata de un post mai putin lingusitor, vei fi in stare in conditiile acestea sa oferi un mediu calm copilului tau. Nu ma intelege gresit! Nu ma indoiesc de calitatile tale ca mama! Este foarte posibil sa cresti un copil care sa aiba mult succes in viata. Lucru care ti-l doresc din toata inima.
Cea ce imi doresc sa reusesc este sa trag un semnal de alarma. Un copil este un individuum unic, care are darurile si nevoile proprii. Trebuie sa te analizezi pe tine insuti. Trebuie sa incerci sa descoperi nevoile copilului tau, si sa te ghidezi dupa ele. Trebuie in unele cazuri sa te desparti de unlele idei preconcepute, iar in altele cazuri trebuie sa exersezi mai mult disciplina si raspundere.
Un pericol mare vad in atitudinea ta fata de dezamagiri. Devi usor irascibila si te lasi usor condusa sa faci greseli mari. Asta mai ales in conditiile in care un "oarecare" de la "mama naibii", care nu te afecteaza propriuzis cu nimic, a adus 2 argumente impotriva convingerilor tale.
Ce o sa faci cand, impotriva convingerii tale, va stranuta pentru prima data copilul tau? Vei avea iar doua incercari sa faci un lucru bun, si vei da doua rateuri? cum crezi ca va fi afectat copilul tau de un parinte care nu se descurca cu stresul?

A se ingrijii cu succes de un copil nu inseamna a face ce este mai usor pt parinte. In multe cazuri conteaza mult si sa sa incerci ca parinte sa iti tastezi limitele tale, pentru a oferii ce se poate mai bun pentru copilul tau.

Ai facut aluzie la diferenta dintre varste. Desi am aproape 10 ani mai putina experienta de viata decat tine, am sentimentul ca vorbesc unui adolescent la pubertate. Atunci cand te avantajeaza numarul de ani ca experienta, defilezi cu el, atunci cand vrei sa te prezinti vulnerabila, pentru a iti scuza defectele, te comporti ca un copil mic. Iti lipsese o anumita continuitate, care sa o poti educa si copilului tau. Copil care poate in 38 ani va fi in stare sa se descurce mai bine ca tine cu lumea in care traieste.

Stiu ca pozitia mea este incomoda. (si nu numai din cauza ca ma doare spatele:)
Insa daca fiecare ar incerca sa imbunatateasca, dupa puterile lui, putin lumea in care traieste, situatia in care vor traii copii nostri va fi mai buna.

Zicand acestea, am incercat sa iti arat la ce m-am referit cu probleme de atitudine si scara de valori. Sunt mult mai multe de spus, insa nu vreau a te fac pe tine un caz exemplu. Tu ai avut numai ghinionul sa scoti la momentul potrivit "perla" de care aveam eu nevoie.
Nu am motive sa am o atitudine altfel fata de tine, atata timp cat nu dai dovada ca meriti ceva mai bun. Cum as putea de altfel sa critic pe alt ton persoana cu "perla" cea mai mare!?!?! :)

Respectul nu este ceva inascut, ci este ceva ce trebuie redobandit in fiecare zi!

Toate cele bune!

Stimate d-le Zweisten,

Ne-ai convins ca nu ai probleme psihice, sau refulari ale unor enorme frustrari! Nu ai probleme de atitudine, de educatie, relationare, comunicare si nici macar de exprimare! Din contra sunt exemplare pornind de la calitatea umana, la cea a barbatului din tine, pana la educatia si raportul pe care ti-l creezi cu femeile. Iar tu un minunat, un supererou al site-ului din prima zi cand intri/postezi atat de "savant"! Esti un real exemplu pentru mamici si femei care toate vor astepta de acum infometate sa citeasca “pretioasele informatii” si sa aplice neintarziat toate ce spui pe fetii sau pruncii lor, sa ajunga cu totii ca tine: stalpi ai societatii si uite chiar si ai site-ului, cu o scara de valori corecta si fara inhibitii/goluri/defecte/frustrari! Si nu in ultimul rand suntem sigure ca pruncul tau va primi o educatie exemplara si un bagaj genetic foarte bun si nu doar prin faptul ca vei crea copilului tau "conditii ergonomice/naturale de crestere". Este evident ca tu, da: vei oferi un mediu calm copilului tau! Domnule jos palaria: esti si un gentleman pe deasupra si desigur respectul tu il redobandesti in fiecare zi!

Ai convins si auditoriul si meriti multe aplauze de la toate femeile si mamele pentru atitudine, cat si pentru grija fata de viitorul societatii! Bravo! Vei citi “aplauzele” tacute … rand pe rand!

Mult succes cu nasterea si cu posturile in continuare si nu in ultimul rand succes cu documentarea din literatura universala de ultima generatie! Posturi pe aceeasi tema ca si acesta sunt deschise pe o multitudine de situri, da drumul la treaba o sa iti faci un sirag intreg de perle din cele in cautarea carora ai pornit si totodata bucuria ta: ai multe profiluri de psihanalizat cu foarfeca taietorului de gard viu! Fii atent ca si pe acolo femeile/mamicile iti cer tie acordul sau dezacordul pentru actiuni trecute, prezente sau viitoare si neaparat pune-le la punct in acelasi mod deosebit pe cele care nu au aceleasi opinii si convingeri ca si tine, emuland galant opinii atat de “corecte si bine documentate” incat si acolo toate vor cadea in admiratia ta si vor lua degraba in considerare parerea ta mai ceva ca pe cercetarile medicale sau ca pe opiniile debitate de “carpacii care au un supernoroc superstupid de a se baza pe aparatura si conditiile din strainatate; sau, zeii atotstiutori din strainatate si betivii cutitari din romania”.

#173 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 July 2010 - 08:53 AM

Vezi postareaanavlis, la 11 July 2010 - 05:45 AM, a spus:

si cati anisori zici ca ai? cu 10 mai putin decat daniella, adica 20 de anisori?
vaii, si asa cultura generala ai la 20 de anisori? bag eu seama ca la vreo 40 esti doctor docent in psihologia feminina, ca sa nu mai punem ca ai cunostinte de medicina, biologie, psihologie, psihiatrie, nitzcai sociologie...ca partea de internet nu o punem ca doara iti alesesi nickname beton:)

auzi, mata nu puteai dormi bine noaptea asta pana nu iti expuneai caracterizarea daniellei pe net?

auzi fato..aici ma refer la daniella, ca nea softwaru zise ca e barbat, vazusi ce importanta esti daca nea softwaru pierdu 3 ore in seara asta sa-ti compuna roman pe aici?

nu de alta, dar prea e curios cum gasi nea softwaru forumul si subiectul despre nasteri si se gasi sa te atace pe mata asa direct si "galant" ca un gentleman ce e:)

dupa scris, seamana mai mult a muiere in zi de ciclu...numa IO, ce scot facaletul si incep sa pocnesc cand sunt in zilele alea ale lunii..LOL

nea software-u, zi bre esti muiere sau mascul? nu de alta dar sa stim si noi cu cine discutam
hai lasa razbunarea impotriva daniellei ca nu e locul sa vii sa-si descarci nervii.
noi discutam frumos, fara atacuri asa vizibile la persoana. Da-o incolo ca mata prea esti direct/a, si orb sa fie omul si tot isi da seama ca mata ai ceva personal cu daniella.

te-o fi suparat pe forumul celalt si nu stiai cum sa i-o intorci. Lasa, mai bine fii gentleman si saruta-i mana si zii..ma scuzati doamna, de acasa am fost invatat sa respect femeile:)

Tu Anuto'n-o mai da dupa deget si zii pe bune,ca esti geloasa ca i-a scris atata numa' Danielei si pe tine nu te-o bagat in''seaman'' :D

Hi hi hi poate deschid maine si gasesc ''foile toane : :) ''peaicea imi fac popcoarne,imi iau o bere si sa vezi ce ma distrez :occasion14: ...

Auzi faza cu 10 ani mai mic m-a dat pe spate si pe mine,numa ce-o fi aflat omu' ca nu mai vine barza si l-o fi intrebat pe gogu' ce si cum si e doxa acuma... :D

#174 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2010 - 09:36 AM

Tu Danielo' io' cred ca omu asta chiar te iubeste fataa!!! :occasion14: ...De ti-a acordat el atata atentie si timp,chiar este ingrijorat pt. tine,si daca ti-a zis ce ti-a zis chiar '' iti vrea numa' binele'',ar trebui sa fii mai recunoscatoare.... :) :D :D

O fi vazut avatarul ala al tau cu fetita inocenta si o fi crezut ca e poza ta din buletin.

Deci io' ma distrez teribil,chiar is singura care pocneste de ras peaicea??!!!Foxulee unde esti??!!

#175 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 11 July 2010 - 09:38 AM

Vezi postareaanavlis, la 11 July 2010 - 05:45 AM, a spus:

SIlvana, un simplu calcul matematic te duce la faptul ca varsta respectivului forumist este in jur de 28 de ani pt ca Daniella are 38, nu 30 de ani... Si daca Zweistein nu e din RO, de unde stim noi la ce ora a scris mesajul si daca a pierdut sau nu noptile?....

Fiecare poate sa inteleaga ce vrea din ce voi scrie mai jos, dar cum se face ca pana a veni aici anumite persoane cu chef de cearta si contraziceri de pe culinar, membrii acestui acest forum traiau in liniste si armonie?... chiar trebuie sa carati de acasa sau de pe culinar tot balastul si mizeria si s-o aduceti aici?

Te stiam o fata simpatica, nu cred ca m-am inselat in privinta ta... nu purta razboaie in care nu esti implicata doar ca sa-ti dezlantui spiritul de berbecuta luptatoare...

#176 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 July 2010 - 09:48 AM

Floare albastra , :notworthy:

Silvana, chiar te-a angajat ca avocat? Faci exact ca dincolo! Dar EXACT!
Si eu am venit aici ca-i liniste si pace , armonie , cum spunea Floare albastra. Acum , de cate ori primeste cineva suturi pe culinar , hop se inscrie pe arta! Cuminte-cumnintzel la inceput si apoi gata , se aprinde faclia!

Maya , ma derutatzi cu tricourile , fata! Crezui ca-i Petunela :). Maya , la voi si scoala e altfel...alt Land , alta mentalitate....la noi nu-s toate roz :)

#177 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 July 2010 - 09:49 AM

Vezi postareaMaya, la 11 July 2010 - 12:51 AM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 10 July 2010 - 09:55 PM, a spus:

Petu eram io,dar nu conteshte :)
Nu stiu,dar parca unde traiesc eu,ceasul merge altfel...
O fi orasul mic,lumea mai ca la tara :D

Zweistein,bun venit ! :notworthy:

Maya, nu cred, cum ziceam eu n-am patit sa fiu discriminata ca-s de stat si nu privat asigurat.Si M e un picut mai mare ca Mü :)
Sincer mi s-a intamplat sa primesc termin dupa vreo luna la neurolog,da nu m-a intrebat unde sunt asigurata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#178 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 11 July 2010 - 10:18 AM

Vezi postareasimonaro29, la 11 July 2010 - 09:48 AM, a spus:

Floare albastra , :notworthy:

Silvana, chiar te-a angajat ca avocat? Faci exact ca dincolo! Dar EXACT!
Si eu am venit aici ca-i liniste si pace , armonie , cum spunea Floare albastra. Acum , de cate ori primeste cineva suturi pe culinar , hop se inscrie pe arta! Cuminte-cumnintzel la inceput si apoi gata , se aprinde faclia!

Maya , ma derutatzi cu tricourile , fata! Crezui ca-i Petunela :D. Maya , la voi si scoala e altfel...alt Land , alta mentalitate....la noi nu-s toate roz :)

Complet off topic: si pe mine ma deruteaza fetele (Maya, Petu si Foxxy) cu tricourile alea rosu-portacaliu :) :D

#179 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2010 - 10:48 AM

Hai ma fetele'...Chiar nu pot sa cred ca vb. serios...Suntem femei in toata firea si ne comportam ca niste copii care se cearta.
Eu zic sa fim mai solidare si mai intelegatoare una cu alta ca nu cred ca nimeni nu poseda adevarul absolut,sunt argumente pro si contra pt. orice,cine are mai mult sau mai putin dreptate nici nu are atata importanta,fiecare citeste,trage concluzii si in totalitate deacord cu medicul propriu decide ce si cum,ce mare shmecherie??!!!E duminica si eu am un chef de hai si chiu de n-aveti idee si n-am cu cine...

Hai sa va zic un banc poate mai destind atmosfera:

Cica bulisor in noaptea nuntii o intreaba pe nevasta-sa:

Esti virgina?

Pooiii da Bulisor cum sa nu...

Purcede Bulisor la treaba,dupa un timp il intreaba nevasta-sa:

Bulisor,ai intrat?!

AAA da decand!!!

Atuncea:AAAUUU!!!...

Zau fetelor eu va iubesc pe toate si chiar am avut cu toatele cred de altfel,f. multe de invatat una de la alta. :notworthy:

Ce-o mai fi facand Sissi draguta?!!

Va pupez si sarcina usoara si nastere super usoara sa le dorim cu toatele la burtici.... :)

#180 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 July 2010 - 10:50 AM

:D

Vezi postareaFloare albastra, la 11 July 2010 - 10:18 AM, a spus:

Complet off topic: si pe mine ma deruteaza fetele (Maya, Petu si Foxxy) cu tricourile alea rosu-portacaliu :) :D

O fi de la Schwangerschaft? :) :notworthy: :D :D

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

3 useri citesc topicul