Daniella, la 05 July 2010 - 12:37 PM, a spus:
Dragele mele si draga Vaxile,
va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri si pareri. Ma inclin in fata tuturor femeilor care au nascut si nasc natural

, as vrea psihic sa pot si eu.
Daniella, capul sus! E adevarat, sunt maaari probleme in Romania, cunosc de la fata locului situatia. Cum ziceam mai sus, sora-mea a nascut acum 2 ani un baietel. Avea 32 de ani si era primul copil (si unicul, pana acum

). Au apucat-o durerile pe la 10 seara, initial a crezut ca-i vorba de alarma falsa. Dupa ce s-au intetit, pe la 11, a chemat o prietena (era singura acasa, nimeni mai apropiat in zona), sa stea cu ea. Pe la 12 si ceva - 1, cand a devenit clar ca-s durerile nasterii, au chemat salvarea. A ajuns la spital pe la vreo 2 (au fost probleme cu iesitul din bloc - ea sta la etajul 8 si, pe langa faptul ca nu putea sa stea in picioare, nici nu incapea cu targa in lift. Nu mai stiu sigur ce-au facut indivizii de la salvare, daca a reusit careva s-o tina in brate in lift (da' ma cam indoi de sale) ori au coborat cu targa 8 etaje - mai plauzibil, ca de asta au si durat drumul pana la spital mai multicel. La spital (Universitaru' din bucale), de la camera de garda - directia sala de nasteri, pentru control. Au urcat-o pe masa de nasteri, a venit medicul de garda (nu vreo moasa), era dilatatie maxima, asa ca n-au mai coborat-o de pe masa. Pe la 2 jumate a inceput nasterea efectiva, cu impingerile de rigoare si la 2:45 s-a nascut nepotelu' meu!!!!!!

N-a avut nici o anestezie (nici n-au mai avut timp sa-i faca), a impins de 2 ori si gata. De obicei, expulzarea are loc in 3-4 etape: intai iese capul (sau jumatate din el, depinde de copil), apoi ies umerii, apoi, cu ceva ajutor, iese copilul cu totul. Ei bine, nepot-miu a iesit din prima pana la umeri... medicul n-a apucat nici sa puna mana pe bisturiu, doar a prins copilul. Sora-mea s-a cam zdrentuit din pricina asta, dar au cusut-o si apoi gata cu nasterea efectiva. Dupa aceea, a avut probleme cu usturimile si durerile din zona aceea, cam o saptamana. Nu prea putea sa stea comod ca sa alapteze, i-am cumparat chiar si un colac (de ala inotat) ca sa-i fie mai usor, dar pana la urma, si-a revenit complet.
Sora-mea e mai mica de statura, are 1.60 m, iar cezariana ii putea fi acceptata, fara cine stie ce hartoage. Numai ca trebuia sa plateasca operatia (sau o parte, nu mai stiu) si statea si mai mult in spital (cu o zi sau doua, parca) (ca deh, sa-si ia tot omuletu' bacsisu' necesar)

Sincer, n-am indraznit s-o-ntreb cat a dat, dar mama zicea ca a tot avut "grija" de asistente...

Avantajul tau, daca nasti la CMU, e ca n-ar trebui sa platesti fel si fel de atentii. Da' nu-s sigura ca esti scutita complet de astfel de taxe!

Na, e vorba de Romania, nu?