simonaro29, la 06 July 2010 - 03:43 PM, a spus:
admir forumul asta pt bunul simt al persoanelor care scriu aici.
Asa si este! Numai ca.....mai bine tac! Cel putzin aici!
Sory ca nu am gustat gluma lui Simo' ieri,de fapt eu sunt o persoana f. glumeata,dar nu o percepusem ca pe o gluma,acestea fiind spuse,uite daca e cineva ineresat va povestesc,doar experienta mea personala si inca ceva ce mai stiu de la prietene si cunostinte care au nascut la Bacau,ca sa stiti ce si cum e pe aici pe la noi cel putin....
Am nascut normal doi baieti la diferenta f. mare,unul inainte de 20 de ani in 1991,unul la 32 pe 33 de ani...Diferenta a fost uriasa''tocmai deaia am intrat sa-i spun Danielei,ceea ce eu nu stiam pe atunci,ca organismul nu mai reactioneaza la fel dupa o anumita varsta ,sarcina mai dificila dusa mai greu ca prima,nastere mult mai dificila....
Primul,m-am dus pe picioarele mele la materna ca aveam dureri ca cele menstruale,dar mai puternice,m-au suit pe masa,zice,te dam la mentineri ca nu esti inca de nastere,mi-au dat tratament,perfuzie oxigen,nu stiu ce,si cum ma zvarcoleam zice,ia mai urca o data pe masa sa vad, noroc ca a prins coptilu' din zbor,asa ca eu la prima nastere am nascut in juma de ora....
Al doilea a fost monitorizat de la inceput ca mi-l doream si nu ramaneam asa ca la cabinet particular dr.particulara,ma costa separat vizita,separat consultul,separat ecografie,etc,luna de luna,dr. f. amabila mi-a spus ca v-a fi langa mine la orice ora indiferent cand v-a veni momentul,mi-a spus ca pot cere cezariana la cerere,dar nu am vrut,crezand ca voi naste mai usor ca la primul,ca-mi vor face epidurala(aiiuurreaa),dr. si-a luat banii si a venit anuntata de la spital doar in ultimul moment exact cand am nascut,injectii mi-au facut ceva de calmare,dar nici urma de epidurala,a fost f. dureros si traumatizant,imi ziceau mereu ca am parte inca de tratament preferential ca-s pacienta dr. X si ca m-au inchis intr-o rezerva cica sa incerc sa dorm,ca nu am dilatatia necesara ,poate o sa nasc a doua zi ,asta mi-au zis la 0,30 noaptea,la 3 eram si cusuta.Pe la 2 am cerut voie sa merg la toaleta,unde mi s-a rupt apa si m-am umplut de sange,atunci au chemat-o pe dr. care a ajuns la timp sa asiste ,vb. calma facand glume cu asistentele cand am rugat-o sa ma urce pe masa ca nu mai pot,si atunci m-a taiat(ca sa previna ruperea).Am auzit de cazuri cand mamicile in chinurile facerii se scapa pe ele,mie nu mi s-a intamplat,dar e ceva normal
(copilul apasa pe intestinul gros si ai senzatia ca vrei sa mergi la toaleta) ,femeia de serviciu sterge si strange,dar asteapta sa-i bagi bani in buzunar,la fel moasele si tot,de parca stai cracanata pe masa cu banii in buzunar....
A doua zi dr. a venit cu mana intinsa i-am dat plicul cu bani si nu am mai vazut-o dupaia la ochi.Din cate am inteles asa fac toti aici la Bacau cel putin cat despre epidurala doar la clinica privata.
In timpul sarcinii am avut o sangerare destul de severa in urma consultului(,ultimul,vaginal),dar a trecut,m-am speriat tare atunci,ultimele 2 luni au fost un calvar ca aveam contractii si luam nospa,vitamine maternal,doar la pat pe o canicula de se topea asfaltul,uff.ce chin...
Altceva pofte sau depresie postnatala nu am avut,dar toate cunostintele mele au zis ca ele au avut.
Foarte greu dupa nastere e cusuta,jos,cu fire, alea alea,picioare de elefant super umflate,sanii nici nu vreti sa stiti,cam asta e nu bag pe nimeni in sperieti dar la noi cel putin asa e si eu si cunostinte,prieteni rude au tras-o ezact' identic,ba chiar mai rau(cu medici diferiti)...