Forum Culinar: Argumente pro si contra nastere naturala / cezariana / in apa - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Argumente pro si contra nastere naturala / cezariana / in apa

#61 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 06 July 2010 - 03:31 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 July 2010 - 01:15 AM, a spus:

Fiecare face cum vrea, asa cum eu am ales sa nasc natural, asa si tu poti sa alegi sa nasti prin cezariana. Tu trebuie sa fii de acord cu ceea ce faci, nu eu...
Eu sincer, cand vad un copil mic-mic acum, mi-s tare dragi, dar imi vine imediat sa vomit la gandul unei alte sarcini... poate e ceva in neregula cu mine...
Imi sunt asa de dragi copiii, mi-am dorit mult sa-i am si acum le am, doua fete cucuiete, dar cred ca as innebuni sa raman insarcinata acum...
Nu ma lua in seama, sunt nebuna... doar ca asta simt... Sper sa nu deranjeze pe nimeni descarcare mea nervoasa...
Sper sa fie totul bine cu tine si cu bebele tau! Sorina

hehehe..poate te aud ca zici ca esti insarcinata:)
sa-ti traiasca fetitele :lol:

#62 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 July 2010 - 03:32 AM

simona....hai ca mai e putin :lol:

#63 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 July 2010 - 03:47 AM

a, sa nu uit daniela

la nasterea naturala mai este ceva ce m-a cam tinut departe de idee in sine, faptul ca oricand poti sa-i faci doctorului o surpriza si un cadou si sa ai scaun in direct....LOL

desi poti cere clisma, se poate si dupa clisma tot sa te treaca vreo basinie, vreun scaun sau pisu. Si desi tu poate nici nu realizezi in chinurile facerii, DA....vine asistenta si te sterge frumos la popou de rahat si doctorul merge mai departe cu nasterea.

asta cand incepi sa impingi. Muschii anusului nu mai raectioneaza ca inainte de nastere. O sa vezi pe la sapt 36, cum scapi cate una basinie fara sa vrei ca nu mai poti contracta muschii ca lumea. Asta e motivul pt care in timpul nasterii de obicei, adica in 90% din cazuri faci si cate una bucata pleoasca in poala doctorului:)

A....faza tare...am intrebat pe aici daca femeile aici se rad complet inainte de nastere si cica, o colega de munca...a nuu...ca ei sunt obisnuiti. pai or fi..dar eu nu sunt obisnuita sa ma prezint la ginecolog cu padurea stufoasa sa se chinuie omul sa gaseasca poteca...LOL

Eu m-am ras complet. De obicei ma epilez in zona complet. Asa ca m-am ras cu o zi inainte. Cand m-a pregatit asist si a vrut sa ma rada pe burta si in zona....se uita la mine si ma intreaba....ti-au zis sa te razi...si zic NU..si zice...oh, great job you did....pai normal, doar nu o sa am pretentia sa ma rada ea acolo:)

#64 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 06 July 2010 - 04:01 AM

Daniella, iti doresc ca totul sa decurga cu bine la nastere, indiferent de cum o sa nasti.

Eu nu am experienta cu cezariana, am 2 nasteri, amandoua pe cale naturala. Te inteleg la partea cu frica de nastere naturala, e normal. Si mie mi-era frica prima oara de nu stiam ce-i cu mine. Cu toate astea, nu am fost la cursuri, nu am citit sau vazut filme despre nastere pe net, am "ascultat" doar pe medicul meu.
La prima, pana am avut epidurala, am avut dureri, dar nu pot spune ca erau insuportabile. Am ajuns la spital la ora 2 dimineata, la ora 7 au venit pentru epidurala, iar la 14:30 a inceput nasterea si a durat pana la 15:08. Dupa epidurala, nu am simtit absolut nimic, iar dureri de spate nu am avut si nu am nici acum.
La a doua nastere, nu am mai avut timp pentru epidurala, m-au instalat in camera de nastere pe la 11 dimineata si la 12:32 am nascut. Totul a decurs foarte rapid.

Cum am zis, iti doresc ca totul fie bine, si, sarcina usoara si fara probleme in continuare.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#65 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 06 July 2010 - 06:53 AM

Daniella, bine ai venit si sarcina usoara in continuare.
Eu neavind obectu' discutiei, adica nasteri la activ, nu te pot sfatui decit sa te informezi temeinic in privinta a ceea ce vrei sa alegi, pentru ca intotdeauna exista doua fete ale aceleasi monede.
Cintareste bine pros si cons si abia atunci ia o decizie care sa te satisfaca!
Nastere usoara, indiferent cum! Si bebe sanatos!
raluca elena

#66 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 06 July 2010 - 08:11 AM

Eu Stark(o taietura mica, restul "rupt", pentru refacerea tesuturilor).

Eu bebe 2, il vreau.Dar inca trebuie sa conving si soata! :lol: Poate ar trebui sa deschid topic separat.Metode de convingere.

Daniela, alegerea e a ta. Sunt sigura ca te-ai informat bine, important e ca tu si bebe, stati bine.Suntem inca o comunitate in crestere si probabil fara mamaici " pro cezariana".Atata tot.Nastere si sarcina "usoara" in continuare!

:lol:

#67 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 July 2010 - 08:37 AM

Vezi postareaMaya, la 06 July 2010 - 12:02 AM, a spus:

Cu toate ca benevol nu as alege niciodata o operatie,sînt de acord ca fiecare femeie sa detina dreptul de a alege cum doreste sa nasca,si da,sa-i fie si platit de casa de asigurari,daca persoana în cauza e asigurata :lol: !

Simonaro..de ce nu?Doar platim de ne sar capacele!Iar Beiträge-le se ridica într-una!Eu nu am mai fost la doc de ani de zile,dar asigurarea îsi primeste banii lunar!

Maya , vezi d-aia ma bucur ca sunt asigurata privat! Ca platesc in functzie de starea de sanatate nu in functzie de salar! Cu cat castigam mai bine , inainte , cu atat trebuia sa platesc mai mult . Si din banii astia se faceau numai tampenii , operatzia asta la cerere e un amarat de exemplu. Daca eu aveam ceva de lucru la dentist trebuia sa platesc , doar castigam destul!

Scuze de off-topic!

#68 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 July 2010 - 08:56 AM

Vezi postareaanavlis, la 05 July 2010 - 09:01 PM, a spus:

imi pare rau ca te-au luat in suturi, am citit ce ti-au scris i mi s-a parut urat din partea lor, mai ales ca esti la prima nastere si e normal sa ai intrebari. ma bucur ca ai intrat aici :lol:

N-a luat-o nimeni in suturi , nici dincolo , nu exagera!!!!!!!!! Fetele si-au dat , pur si simplu , cu parerea. Ce , faptul ca atunci cand Daniella se plange ca plus chestia cu "impinge", "impinge" , "impinge" imi repugna ....ce ai vrea sa i se raspunda? Si Dark si Sandi i-au raspuns corect!!!!!!!!!!! Ce , cand i-a spus partenerului sa impinga n-o mai fost degradant?

De ce a pus intrebarea daca nu voia sa auda decat pareri pro?

Din partea mea poa' sa nasca lumea cum vrea , dar sa nu se astepte la aplauze!

#69 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 July 2010 - 09:00 AM

Vezi postareaanavlis, la 06 July 2010 - 03:31 AM, a spus:

hehehe..poate te aud ca zici ca esti insarcinata:)
sa-ti traiasca fetitele :lol:

Eeeee, nu eeeee..... nu sunt de acord cu tine. Frica mea nu este nasterea in sine, cred ca as naste un copil pe saptamana... nuuuu, frica mea este alta, cele 9 luni de sarcina... si eventual noptile pierdute dupa nastere (asta mai putin, am deja 5 ani de experienta)...
Am luat ffff foarte mult in greutate, exista si probabilitatea sa-mi inbolnavesc bebelul... sunt multe cauzele pt care chiar daca mi-as dori alti copiii (inima zice DA) creierul va zice mereu NU...
Cine stie, daca as fi putut sa fac copii, asa cum mi-as fi dorit eu, pe la 20 de ani, poate ca acum as fi avut o familie maaaare asa cum intodeauna mi-a placut...
Incepand la 30 de ani, avand acum 35, nu prea ma vad sa mai fac inca unul... eu zic ca fabricuta s-a inchis...
Deci, asa cum unii au frica de nastere eu am o frica nebuna de cele 9 luni...
Sorina

#70 Useril este offline   claudia33 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 06-July 10

Postat 06 July 2010 - 02:30 PM

Draga Daniella, si eu am nascut prin cezariana la cerere. Pentru ca asa am vrut initial, desi ulterior s-a dovedit ca nici nu s-ar fi putut altfel, intrucat bebelusa era stransa de cordonul ombilical. Chiar mi-a zis medicul, dupa operatie ca arata fata mea ca Sofia Vicoveanca.
De ce am ales sa nasc prin cezariana? pentru ca la fel ca si tine eram speriata tare de durerile ce ar fi putut sa fie, pentru ca tocmai nascusera doua prietene, care s-au chinuit groaznic.
Am considerat ca asa e mai bine pentru mine. Si exact asa a si fost. Eu am avut parte de anestezie generala. E adevarat ca nu ai o senzatie prea placuta atunci cand te trezesti, dar nu am simtit nici o durere. Iar senzatia aceea de dupa anestezie o treci usor, zic eu, daca ai pe cineva alaturi care sa iti vorbeasca.
M-am refacut usor, chiar a doua zi dimineata m-am ridicat din pat si nu am avut nici o problema, fata de o prietena care nascuse normal si care dupa o saptamana nu se putea aseza in nici un fel.
Asa ca eu consider ca e important pentru tine si copilul tau sa nasti asa cum crezi ca va fi voua mai bine.

#71 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 July 2010 - 03:03 PM

Vezi postareasimonaro29, la 06 July 2010 - 08:56 AM, a spus:

Vezi postareaanavlis, la 05 July 2010 - 09:01 PM, a spus:

imi pare rau ca te-au luat in suturi, am citit ce ti-au scris i mi s-a parut urat din partea lor, mai ales ca esti la prima nastere si e normal sa ai intrebari. ma bucur ca ai intrat aici :D

N-a luat-o nimeni in suturi , nici dincolo , nu exagera!!!!!!!!! Fetele si-au dat , pur si simplu , cu parerea. Ce , faptul ca atunci cand Daniella se plange ca plus chestia cu "impinge", "impinge" , "impinge" imi repugna ....ce ai vrea sa i se raspunda? Si Dark si Sandi i-au raspuns corect!!!!!!!!!!! Ce , cand i-a spus partenerului sa impinga n-o mai fost degradant?

De ce a pus intrebarea daca nu voia sa auda decat pareri pro?

Din partea mea poa' sa nasca lumea cum vrea , dar sa nu se astepte la aplauze!

nu e asa simona
uite, de exemplu si mie mi se pare vulgar sa urle o asistenta la mine....push push sau impinge
si sunt o minte deschisa, insa anume lucruri mi se par vulgare
de asemenea o asistenta sa vina si sa-mi ia sfarcul sa-l puna in gura copilului sau sa ma prinda de tzatze sa-mi arate cum sa pompez. anume persoane, eu sunt una, prefera sa faca lucrul asta in intimitate.

si da....m-am hatzatit si mi-am hatzait si masculul si pe pereti, dar am facut-o in intimitatea caminului, nu cu audienta. asa ca referinta la cum s-a hatzait daniela sa ramana insarcinata mi se pare deplasata

si nu vb de sandi, ca sandi nu a zis mare lucru, vorbeam de altele de pe acolo. hai sa nu continuam aici o cearta care nu-si are rostul. admir forumul asta pt bunul simt al persoanelor care scriu aici. Daniela vrea numa informatii, nu sa creeze scandal.

si da..va avea aplauze asa cum si tu vei avea, orice mamica merita aplauze induferent cum naste, nu sunt cele cu nasteri naturale mai cu motz, sau invers. Sa nu uitam ca toate aducem pe lume bebei, ceea ce e cel mai important.

#72 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 July 2010 - 03:43 PM

admir forumul asta pt bunul simt al persoanelor care scriu aici.

Asa si este! Numai ca.....mai bine tac! Cel putzin aici!

#73 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 06 July 2010 - 05:26 PM

Vezi postareasimonaro29, la 06 July 2010 - 03:43 PM, a spus:

admir forumul asta pt bunul simt al persoanelor care scriu aici.

Asa si este! Numai ca.....mai bine tac! Cel putzin aici!

Sory ca nu am gustat gluma lui Simo' ieri,de fapt eu sunt o persoana f. glumeata,dar nu o percepusem ca pe o gluma,acestea fiind spuse,uite daca e cineva ineresat va povestesc,doar experienta mea personala si inca ceva ce mai stiu de la prietene si cunostinte care au nascut la Bacau,ca sa stiti ce si cum e pe aici pe la noi cel putin....

Am nascut normal doi baieti la diferenta f. mare,unul inainte de 20 de ani in 1991,unul la 32 pe 33 de ani...Diferenta a fost uriasa''tocmai deaia am intrat sa-i spun Danielei,ceea ce eu nu stiam pe atunci,ca organismul nu mai reactioneaza la fel dupa o anumita varsta ,sarcina mai dificila dusa mai greu ca prima,nastere mult mai dificila....

Primul,m-am dus pe picioarele mele la materna ca aveam dureri ca cele menstruale,dar mai puternice,m-au suit pe masa,zice,te dam la mentineri ca nu esti inca de nastere,mi-au dat tratament,perfuzie oxigen,nu stiu ce,si cum ma zvarcoleam zice,ia mai urca o data pe masa sa vad, noroc ca a prins coptilu' din zbor,asa ca eu la prima nastere am nascut in juma de ora....

Al doilea a fost monitorizat de la inceput ca mi-l doream si nu ramaneam asa ca la cabinet particular dr.particulara,ma costa separat vizita,separat consultul,separat ecografie,etc,luna de luna,dr. f. amabila mi-a spus ca v-a fi langa mine la orice ora indiferent cand v-a veni momentul,mi-a spus ca pot cere cezariana la cerere,dar nu am vrut,crezand ca voi naste mai usor ca la primul,ca-mi vor face epidurala(aiiuurreaa),dr. si-a luat banii si a venit anuntata de la spital doar in ultimul moment exact cand am nascut,injectii mi-au facut ceva de calmare,dar nici urma de epidurala,a fost f. dureros si traumatizant,imi ziceau mereu ca am parte inca de tratament preferential ca-s pacienta dr. X si ca m-au inchis intr-o rezerva cica sa incerc sa dorm,ca nu am dilatatia necesara ,poate o sa nasc a doua zi ,asta mi-au zis la 0,30 noaptea,la 3 eram si cusuta.Pe la 2 am cerut voie sa merg la toaleta,unde mi s-a rupt apa si m-am umplut de sange,atunci au chemat-o pe dr. care a ajuns la timp sa asiste ,vb. calma facand glume cu asistentele cand am rugat-o sa ma urce pe masa ca nu mai pot,si atunci m-a taiat(ca sa previna ruperea).Am auzit de cazuri cand mamicile in chinurile facerii se scapa pe ele,mie nu mi s-a intamplat,dar e ceva normal
(copilul apasa pe intestinul gros si ai senzatia ca vrei sa mergi la toaleta) ,femeia de serviciu sterge si strange,dar asteapta sa-i bagi bani in buzunar,la fel moasele si tot,de parca stai cracanata pe masa cu banii in buzunar....
A doua zi dr. a venit cu mana intinsa i-am dat plicul cu bani si nu am mai vazut-o dupaia la ochi.Din cate am inteles asa fac toti aici la Bacau cel putin cat despre epidurala doar la clinica privata.
In timpul sarcinii am avut o sangerare destul de severa in urma consultului(,ultimul,vaginal),dar a trecut,m-am speriat tare atunci,ultimele 2 luni au fost un calvar ca aveam contractii si luam nospa,vitamine maternal,doar la pat pe o canicula de se topea asfaltul,uff.ce chin...
Altceva pofte sau depresie postnatala nu am avut,dar toate cunostintele mele au zis ca ele au avut.
Foarte greu dupa nastere e cusuta,jos,cu fire, alea alea,picioare de elefant super umflate,sanii nici nu vreti sa stiti,cam asta e nu bag pe nimeni in sperieti dar la noi cel putin asa e si eu si cunostinte,prieteni rude au tras-o ezact' identic,ba chiar mai rau(cu medici diferiti)...

#74 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 July 2010 - 05:43 PM

Geany :D

Imi pare rau ca ai trecut prin asta, se pare insa ca in Ro medicii s-au fcaut din ce in ce mai ...ciudatzi. ( de fapt , porci , am vrut sa spun).

Cumnata-mea a nascut acum aproape un an , asa repede , ca tine. Ea are 29. Mama s-a dus apoi cu plicul la doctor , doctor care-i , de fapt , vecinul de peste drum!!!!!!!!!!!!!!! Eu nu cred ca el a cerut ceva , mama s-a aflat in treaba. Si uite asa se obisnuiesc totzi!

Cat despre competentza medicilor...nici aici nu-s totzi la fel. De exemplu , eu ( cand am lesinat atunci in decembrie de s-a speriat al meu crunt si a chemat salvarea)am fost tzinuta aiurea ins pital nush cate zile fara sa-mi faca nimic! De ce? Ca mi-s asigurata la privat si pe noi ne incaseaza cu mult mai mult decat pe ceilaltzi. Si nu numai dublu...cateodata inzecit! Dupa ce ca nu mi-au facut nimic cateva zile , vine o tanti doctoritza la vizita si ma intreaba: Mai avetzi sangerari?
Mi-a sarit tzandara! I-am zis in fatza: De banii care-i incasatzi , macar sa cititzi foaia mea atzi putea , nu?
Si nu mai vorbesc de facturile pe care le-am primit dupa , cum ca mi-ar fi facut aia si aia...

#75 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 06 July 2010 - 06:16 PM

Draga Simo asta e o parte din aventura mea,copilul a stat nespalat cu resturile alea de placenta si tot sange inchegat in cap(in par) ca o crusta de la 3 dimineata la 17 seara,ca nu era apa curenta in maternitate,atunci l-au spalat intr-un lighean cu apa calaie,unde erau spalati toti ceilalti bebei,la toalete,dadeau peafara,au adus un boiler defect,deci numa apa rece si cu un furtun sa ne spalam ca pe vite,nexam ''rezerva''doar nastere restul erau rezervate din timp cu multe luni in urma pt. cele cu cezariene(nu stiu cati euro ziua ca am uitat,medicii isi baga banii in buzunar)...Asta s-a intamplat in august 2007,acum nu stiu care e situatia...

Stiu ca putem spune:''eii lasa draga cum nasteau femeile inainte...trebuie sa ne gandim ca traim totusi in secolul 20,sau asa ar trebui cel putin...''

#76 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 July 2010 - 06:46 PM

Ei, Geany, si zici ca ai fost in Romania... eu am fost urmarita si am nascut (in ambele cazuri) in Italia si tot am avut probleme... Nu vroiam sa inspaimant pe nimeni, dar hai sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie...
Am fost foarte constiincioasa si am facut in ambele cazuri ce mi-a zis doctorita... mi-am facut toate examenele, toate controalele necesare.
Povestea urata incepe cand am fost internata de urgenta pt a 2a nastere. La urgente si-au dat seama ca-mi lipseste o analiza. Mi-au zis sa stau linistita ca o fac ei si a 2a zi voi avea rezultatul. Toate bune, am mers linistita inainte cu internarea si antibioticul.
A 2a zi dimineata dupa dureri pe care nu le credeam posibile am nascut-o pe Giulia. Doamne, ce am mai ras cand am vazut-o... le-am zis moaselor ca e asa de urata. M-au luat imediat la cearta. Eu am ras si am zis ca e urata mea... Mi-au trezit sotul si a zburat saracul pana la spital... nu a reusit sa vina la timp, asta e, la 10min de la nastere a ajuns si el (bucuria lui).
Toate trecusera, era totul frumos acum. Am trecut apoi in salon, fetita la nido si acum asteptam vizita doctoritei si sa-mi aduca 'urata'...
Da, cum sa nu... am avut un soc cand a venit drita. A inceput sa tipe la mine, ca sunt o iresponsabila ca nu mi-am facut analizele, ca nu-mi vor da fetita la alaptat si tot asa, ca eu sunt bolnava si mi-am inbolnavit si copilul... nici nu intelegeam initial ce vrea.
Ma uitam la ea interzisa, am crezut initial ca e nebuna... stiindu-ma sanatoasa si cu analizele in regula m-am cam luat un pic la harta cu ea cand mi-am revenit din rautatea ei. Nici nu m-a bagat in seama. Apoi, o asistenta draguta de la nido, care a asistat le scena penibila pe care o facuse drita, m-a linistit si mi-a explicat ca nu vor fi mari probleme cu Giulia, in schimb nu se stie cu Mara si cu soata din dotare. Am inteles pana la urma ca era vorba despre virusul hepatitei B.
Dupa ce i-am explicat ca o alaptasem deja si pe Giulia a inceput sa dea si ea inapoi... va dati seama ca am innebunit. Eu am facut tot ce trebuia si ma trezesc dupa ce nasc ca sunt bolnava si ca exista posibilitatea sa-mi fi inbolnavit si familia... Toate astea la 3-4 ore dupa nastere.
Apoi, o alta persoana draguta, care a venit si mi-a explicat totul cu calm a fost drita pediatru. Giulia a facut tot tratamentul necesar si apoi mi-au dat-o sa o alaptez... in ideea ca daca tot ai pus-o la san, asta e, da-i inainte...
Va dati seama ca nici nu stiam ce sa mai fac... o alaptez sau nu???!!!
Acum vine momentul in care a trebuit sa-i explic sotului ca el si Mara pot fi bolnavi... sa va vad cum puteti face asta...
In loc sa stai linistita sa te ocupi de tine si de bebelul tau, eu ma preocupam de toti ceilalti si aproape nimeni de mine... sincer, nu ma asteptam la un astfel de tratament in Italia zilelor noastre.
Am trait cu spada lui Damocle mult si bine pana sotul si Mara au reusit sa se duca sa faca analizele, pana au venit rezultatele... spre norocul tuturor negative. Se pare ca incarcatura mea virala este foarte mica daca nu am reusit sa-mi inbolnavesc in 9 luni copiii si 16 ani soata din dotare. Asta-i partea frumoasa a povestii.
In schimb partea urata continua... atunci cand am fost cusuta se pare ca au uitat niste tampoane in mine. Aveam niste dureri cumplite, ziceai ca acum trebuie sa nasc iar. Si chiar nu intelegeam de ce. Toata lumea se uita la mine ca la o nebuna. Cand in sfarsit dupa 24 de ore am vazut ce-a iesit din mine, am chemat o asistenta si i-am arat, ca sa vada ca nu sunt nebuna. M-a sfatuit sa pun ghemotocul bine si apoi cand drita va veni la control sa i-l arat. Stiti cum a reactionat? Mai avea un pic si ma lua la bataie, cum pot eu sa-mi permit asa ceva, sa-i arat eu ghemotocul de tampoane care a iesit din mine... Va las pe voi sa-mi ziceti cam ce reactie ar fi trebuit sa am eu... Sincer imi venea sa o scuip. Nu sunt o persoana agresiva, dar pe femeia asta as fi bagatul cu capul in wc si as fi tras apa toata ziua. De acord ca erori se pot intampla oricand si oricui, dat toate mie???!!! Acum ce vina mai aveam ca sa se poarte urat cu mine?
Trecand peste, la iesirea din spital, alta surpriza: nu vroiau sa-mi dea fata acasa. Am avut placerea nemaipomenita de a da peste un alt specimen 'dragut' numai bun de spanzurat. Un barbat si tin sa subliniez un barbat si-a permis sa ma intrebe daca vreau acest copil... sincer, imi venea sa rad, cum adica? Normal ca mi l-am dorit, l-am planificat inca, de-abia o asteptam, ce fel de intrebare e asta... Doamne ce a urmat...
Ceva de genul ca sunt o mama denaturata si ca nu vreau sa-i dau sa manance fetei... mai omule, ce ai, esti nebun? Cum sa nu-i dau copilului sa manance? Dar dupa atata stres indurat, cred si eu ca nu am lapte asa cum s-a intamplat la Mara... asta e, nu moare doua- trei zile. Ne descurcam noi cu un pic de san si cu un pic de lapte praf. NU, da-i lapte praf, lasa sanul!!! Bine ma, fac ce vrei tu, numai dam copilul si lasa-ma sa plec acasa.
Nesimtitul pamantului, ca nu am sa-l uit cate zile oi avea, m-a last pe holurile spitalului cu doi copii si sotul dupa mine (eu fusesem deja externata, patul era deja ocupat de altcineva) toata ziua, pana cand si-a adus aminte ca trebuia sa-mi semneze externarea... toate actele erau in regula si cu fetita, lipsea doar semnatura lui.
Si ca sa intelegeti ca nu avea nimic fetita si eu nebuna vroiam sa o iau cu tot dinadinsul acasa, va zic doar ca drita pediatru care m-a linistit pe mine dupa nastere si a executat tratamentul Giuliei dupa nastere, cand m-a vazut pe holuri cu fetita in brate si cu alta de 3 ani agatata de piciorul meu (plangand de foame) si a inteles despre ce era vorba, mi-a zis ca intra ea si-mi semneaza externarea... doar ca dragutul cretin ca sa-mi demonstreze ca are puterea in mainile lui, luase dosarul Giuliei la el, asa ca nu era nimic de facut...
Asa ca vedeti voi, pe mine nu m-a dat peste cap nasterea in sine, chiar daca a fost greu, cu mult mai greu decat la prima.
Am vrut apoi sa ma lamuresc in legatura cu analiza care lipsea, asa ca ma-m dus la drita care m-a avut in grija si i-am pus o intrebare simpla: 'de ce nu am facut-o?'. Daca ati sti ce surpriza frumoasa am avut... stiau deja ca sunt bolnava de la prima sarcina. DAaaaaaaaaaaaaa, si eu de ce nu am stiut? De ce la spital la prima nastere nu s-a alarmat nimeni?
Nu vreti sa stiti ce raspunsuri am primit... A, dar tu stiai deja. A, da, cand? Ca mie nu mi-a zis nimeni nimic. Eu imi amintesc ca totul a fost bine si frumos. A, cine stie, poate ai adus analiza si ai plecat fara sa intrebi rezultatul!!! Vi se pare normal asa ceva? Iar eu o chestie de genul acesta nu am facut-o niciodata.
Buuun, am inteles voi sunteti incompetenti, dar spitalul la prima nastere de ce nu a reactionat ca la a 2a nastere? Raspunsul a fost ceva de genul: A, pai s-a scimbat protocolul imediat dupa ce ai nascut tu in 2005. Adica atunci cand am nascut eu nu era obligatorie aceasta analiza, chiar daca eu am dus rezultatul nici macar nu au bagat-o in seama... Concluzie, Marei nu i s-a facut tratamentul necesar imediat dupa nastere. A avut parte de vaccinul normal odata cu ceilalti copii.
Oricum, nu a pornit de la mine, dar cand am ajuns cu toata familia la vaccinarea speciala facuta pe perioada unui an, drul de acolo a deschis o ancheta si s-a demonstrat ca toata greseala a plecat de la drita mea ginecolog...
Eu, in mod voluntar, nu vreau sa mai trec printr-un astfel de stres... de nascut, nasc o data pe saptamana daca vreti, Usor, usor trece nici macar nu-ti mai aduci aminte de ele, dar cu restul nu vreau sa mai am de-a face...
Va pup! Si sa dea Domnul sa nu treceti niciodata prin asa ceva indiferent de cum hotarati sa nasteti. Important e sa fiti inconjurati de persoane competente si de treaba. Sorina
Sorina

#77 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 July 2010 - 06:58 PM

Vezi postareaGeany, la 06 July 2010 - 06:16 PM, a spus:

Draga Simo asta e o parte din aventura mea,copilul a stat nespalat cu resturile alea de placenta si tot sange inchegat in cap(in par) ca o crusta de la 3 dimineata la 17 seara,ca nu era apa curenta in maternitate,atunci l-au spalat intr-un lighean cu apa calaie,unde erau spalati toti ceilalti bebei,la toalete,dadeau peafara,au adus un boiler defect,deci numa apa rece si cu un furtun sa ne spalam ca pe vite,nexam ''rezerva''doar nastere restul erau rezervate din timp cu multe luni in urma pt. cele cu cezariene(nu stiu cati euro ziua ca am uitat,medicii isi baga banii in buzunar)...Asta s-a intamplat in august 2007,acum nu stiu care e situatia...

Stiu ca putem spune:''eii lasa draga cum nasteau femeile inainte...trebuie sa ne gandim ca traim totusi in secolul 20,sau asa ar trebui cel putin...''

Vezi postareasorinadaniela, la 06 July 2010 - 06:46 PM, a spus:

Ei, Geany, si zici ca ai fost in Romania... eu am fost urmarita si am nascut (in ambele cazuri) in Italia si tot am avut probleme... Nu vroiam sa inspaimant pe nimeni, dar hai sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie...
Am fost foarte constiincioasa si am facut in ambele cazuri ce mi-a zis doctorita... mi-am facut toate examenele, toate controalele necesare.
Povestea urata incepe cand am fost internata de urgenta pt a 2a nastere. La urgente si-au dat seama ca-mi lipseste o analiza. Mi-au zis sa stau linistita ca o fac ei si a 2a zi voi avea rezultatul. Toate bune, am mers linistita inainte cu internarea si antibioticul.
A 2a zi dimineata dupa dureri pe care nu le credeam posibile am nascut-o pe Giulia. Doamne, ce am mai ras cand am vazut-o... le-am zis moaselor ca e asa de urata. M-au luat imediat la cearta. Eu am ras si am zis ca e urata mea... Mi-au trezit sotul si a zburat saracul pana la spital... nu a reusit sa vina la timp, asta e, la 10min de la nastere a ajuns si el (bucuria lui).
Toate trecusera, era totul frumos acum. Am trecut apoi in salon, fetita la nido si acum asteptam vizita doctoritei si sa-mi aduca 'urata'...
Da, cum sa nu... am avut un soc cand a venit drita. A inceput sa tipe la mine, ca sunt o iresponsabila ca nu mi-am facut analizele, ca nu-mi vor da fetita la alaptat si tot asa, ca eu sunt bolnava si mi-am inbolnavit si copilul... nici nu intelegeam initial ce vrea.
Ma uitam la ea interzisa, am crezut initial ca e nebuna... stiindu-ma sanatoasa si cu analizele in regula m-am cam luat un pic la harta cu ea cand mi-am revenit din rautatea ei. Nici nu m-a bagat in seama. Apoi, o asistenta draguta de la nido, care a asistat le scena penibila pe care o facuse drita, m-a linistit si mi-a explicat ca nu vor fi mari probleme cu Giulia, in schimb nu se stie cu Mara si cu soata din dotare. Am inteles pana la urma ca era vorba despre virusul hepatitei B.
Dupa ce i-am explicat ca o alaptasem deja si pe Giulia a inceput sa dea si ea inapoi... va dati seama ca am innebunit. Eu am facut tot ce trebuia si ma trezesc dupa ce nasc ca sunt bolnava si ca exista posibilitatea sa-mi fi inbolnavit si familia... Toate astea la 3-4 ore dupa nastere.
Apoi, o alta persoana draguta, care a venit si mi-a explicat totul cu calm a fost drita pediatru. Giulia a facut tot tratamentul necesar si apoi mi-au dat-o sa o alaptez... in ideea ca daca tot ai pus-o la san, asta e, da-i inainte...
Va dati seama ca nici nu stiam ce sa mai fac... o alaptez sau nu???!!!
Acum vine momentul in care a trebuit sa-i explic sotului ca el si Mara pot fi bolnavi... sa va vad cum puteti face asta...
In loc sa stai linistita sa te ocupi de tine si de bebelul tau, eu ma preocupam de toti ceilalti si aproape nimeni de mine... sincer, nu ma asteptam la un astfel de tratament in Italia zilelor noastre.
Am trait cu spada lui Damocle mult si bine pana sotul si Mara au reusit sa se duca sa faca analizele, pana au venit rezultatele... spre norocul tuturor negative. Se pare ca incarcatura mea virala este foarte mica daca nu am reusit sa-mi inbolnavesc in 9 luni copiii si 16 ani soata din dotare. Asta-i partea frumoasa a povestii.
In schimb partea urata continua... atunci cand am fost cusuta se pare ca au uitat niste tampoane in mine. Aveam niste dureri cumplite, ziceai ca acum trebuie sa nasc iar. Si chiar nu intelegeam de ce. Toata lumea se uita la mine ca la o nebuna. Cand in sfarsit dupa 24 de ore am vazut ce-a iesit din mine, am chemat o asistenta si i-am arat, ca sa vada ca nu sunt nebuna. M-a sfatuit sa pun ghemotocul bine si apoi cand drita va veni la control sa i-l arat. Stiti cum a reactionat? Mai avea un pic si ma lua la bataie, cum pot eu sa-mi permit asa ceva, sa-i arat eu ghemotocul de tampoane care a iesit din mine... Va las pe voi sa-mi ziceti cam ce reactie ar fi trebuit sa am eu... Sincer imi venea sa o scuip. Nu sunt o persoana agresiva, dar pe femeia asta as fi bagatul cu capul in wc si as fi tras apa toata ziua. De acord ca erori se pot intampla oricand si oricui, dat toate mie???!!! Acum ce vina mai aveam ca sa se poarte urat cu mine?
Trecand peste, la iesirea din spital, alta surpriza: nu vroiau sa-mi dea fata acasa. Am avut placerea nemaipomenita de a da peste un alt specimen 'dragut' numai bun de spanzurat. Un barbat si tin sa subliniez un barbat si-a permis sa ma intrebe daca vreau acest copil... sincer, imi venea sa rad, cum adica? Normal ca mi l-am dorit, l-am planificat inca, de-abia o asteptam, ce fel de intrebare e asta... Doamne ce a urmat...
Ceva de genul ca sunt o mama denaturata si ca nu vreau sa-i dau sa manance fetei... mai omule, ce ai, esti nebun? Cum sa nu-i dau copilului sa manance? Dar dupa atata stres indurat, cred si eu ca nu am lapte asa cum s-a intamplat la Mara... asta e, nu moare doua- trei zile. Ne descurcam noi cu un pic de san si cu un pic de lapte praf. NU, da-i lapte praf, lasa sanul!!! Bine ma, fac ce vrei tu, numai dam copilul si lasa-ma sa plec acasa.
Nesimtitul pamantului, ca nu am sa-l uit cate zile oi avea, m-a last pe holurile spitalului cu doi copii si sotul dupa mine (eu fusesem deja externata, patul era deja ocupat de altcineva) toata ziua, pana cand si-a adus aminte ca trebuia sa-mi semneze externarea... toate actele erau in regula si cu fetita, lipsea doar semnatura lui.
Si ca sa intelegeti ca nu avea nimic fetita si eu nebuna vroiam sa o iau cu tot dinadinsul acasa, va zic doar ca drita pediatru care m-a linistit pe mine dupa nastere si a executat tratamentul Giuliei dupa nastere, cand m-a vazut pe holuri cu fetita in brate si cu alta de 3 ani agatata de piciorul meu (plangand de foame) si a inteles despre ce era vorba, mi-a zis ca intra ea si-mi semneaza externarea... doar ca dragutul cretin ca sa-mi demonstreze ca are puterea in mainile lui, luase dosarul Giuliei la el, asa ca nu era nimic de facut...
Asa ca vedeti voi, pe mine nu m-a dat peste cap nasterea in sine, chiar daca a fost greu, cu mult mai greu decat la prima.
Am vrut apoi sa ma lamuresc in legatura cu analiza care lipsea, asa ca ma-m dus la drita care m-a avut in grija si i-am pus o intrebare simpla: 'de ce nu am facut-o?'. Daca ati sti ce surpriza frumoasa am avut... stiau deja ca sunt bolnava de la prima sarcina. DAaaaaaaaaaaaaa, si eu de ce nu am stiut? De ce la spital la prima nastere nu s-a alarmat nimeni?
Nu vreti sa stiti ce raspunsuri am primit... A, dar tu stiai deja. A, da, cand? Ca mie nu mi-a zis nimeni nimic. Eu imi amintesc ca totul a fost bine si frumos. A, cine stie, poate ai adus analiza si ai plecat fara sa intrebi rezultatul!!! Vi se pare normal asa ceva? Iar eu o chestie de genul acesta nu am facut-o niciodata.
Buuun, am inteles voi sunteti incompetenti, dar spitalul la prima nastere de ce nu a reactionat ca la a 2a nastere? Raspunsul a fost ceva de genul: A, pai s-a scimbat protocolul imediat dupa ce ai nascut tu in 2005. Adica atunci cand am nascut eu nu era obligatorie aceasta analiza, chiar daca eu am dus rezultatul nici macar nu au bagat-o in seama... Concluzie, Marei nu i s-a facut tratamentul necesar imediat dupa nastere. A avut parte de vaccinul normal odata cu ceilalti copii.
Oricum, nu a pornit de la mine, dar cand am ajuns cu toata familia la vaccinarea speciala facuta pe perioada unui an, drul de acolo a deschis o ancheta si s-a demonstrat ca toata greseala a plecat de la drita mea ginecolog...
Eu, in mod voluntar, nu vreau sa mai trec printr-un astfel de stres... de nascut, nasc o data pe saptamana daca vreti, Usor, usor trece nici macar nu-ti mai aduci aminte de ele, dar cu restul nu vreau sa mai am de-a face...
Va pup! Si sa dea Domnul sa nu treceti niciodata prin asa ceva indiferent de cum hotarati sa nasteti. Important e sa fiti inconjurati de persoane competente si de treaba. Sorina

:tongue3: la amandoua =))

cred ca toate mamele sunt speciale, si numai pt ca hotarasc sa aduca pe lume un bebelush:)

#78 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 06 July 2010 - 07:18 PM

Vezi postareaanavlis, la 06 July 2010 - 03:03 PM, a spus:

nu e asa simona
uite, de exemplu si mie mi se pare vulgar sa urle o asistenta la mine....push push sau impinge
si sunt o minte deschisa, insa anume lucruri mi se par vulgare
de asemenea o asistenta sa vina si sa-mi ia sfarcul sa-l puna in gura copilului sau sa ma prinda de tzatze sa-mi arate cum sa pompez. anume persoane, eu sunt una, prefera sa faca lucrul asta in intimitate.

Cum sa urle o asistenta la tine? :D

O sa revin si la nasterea normala,dar vreau sa va zic ca unde am nascut eu era doctorul,asistenta lui personala,anestezistul,moasa mea si un mos de servici/garda(moasa barbat :tongue3: )
Mosul mi-a comunicat fiecare pas,îmi tinea taivita de metal sa vomit(da ,eu am vomitat timp de 8 luni de enshpe ori pe zi,ultima data pe masa op),si în situatia asta m-a mîngîiat într-una pe fata si îmi vorbea calm si frumos,îmi schimba mereu prosoapele mari flausate si calde,cu care ma acoperea pe partea de sus a corpului,sa-mi tina cald.Rolul moasei era sa astepte copilul si sa faca ce are de facut,anestezisttul era acolo pentru orice eventualitate,iar asistenta doctorului...asista doctorul =))

De la doctor pîna la moasa,fiecare au trecut cel putin de 2 ori sa ma întrebe cum ma simt,daca sint ok,daca mi-e frig,am dureri,simt ceva...

În aceeasi clinica,a nascut petunela,doar ca ea a nascut natural.Am participat la nasterea ei de la cap la coada.Nimeni nu a zbierat la ea,nici sa împinga,nici nimic.A fost doar moasa si o asistenta mai tinerea.Doctorita a venit doar scurt..nu avea ce face,pentru petunela a nascut frumos,usor si fara probleme.Clar ca a avut si ea dureri,dar cînd a avut-o pe Amelie pe piept,sigur nu a mai durut-o nimic.Eu chiar ma minunam cît de calm vorbeau,frumos.Daca nu ma însel,asistenta cea tînara o mingîia pe mîna,eu o tineam de cealalta :-* În acest timp vorbeau cu ea,o întrebau de familie,de Patrick,cum l-a nascut pe el...etc....cînd venea contractia îi amintea usor : acum...dar nu a zbierat nimeni sa împinga.

Cît despre pusul la piept,si prima baita,controale...etc..la fel toata lumea calma,si întrebau daca doresc sa incerc sa-mi pun copilul la piept.APoi mi-a explicat cum...dar nu m-a prins nimeni de tîte si nici nu m-a tras de sfîrcuri.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#79 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 06 July 2010 - 08:15 PM

Sorina si geani :tongue3:
Simona, am citit ca esti asigurata numa la privat, aici, vb de austria, sunt asigurata si la stat si la privat, la privat platesc 150€ pe luna pt mine si copil,dupa ce vine bebe 2 il asigur si pe el si la stat si privat, cu primul nu am platit niciodata cind am fost la pediatru, la dentist e alta poveste trebuie asigurare extra,asigurarea de stat acopera foarte putin , am avut probleme si a trebuit sa ii puna crona la o maseluta copilului si niste plombe si am platit 800 de euro,din care narcoza a costat 350, gkk a platit numa 200din astia 800.
Scuze de of topic.
Acum on : =)) Eu am cerut din start sa mi se faca clisma si mi sa facut chiar de 2 ori, prima data joi cind incepusem cu contractii usoare in urma provocarii si a doua clisma mi sa facut joi noapte spre vineri si nu am avut scapari ,plus ca pt pipi mi sa pus sonda si nu a fost nimeni nervos ,ma incurajau si imi spuneau ca ma descurc foarte bine, moasa si doctorii care erau de garda veneau tot timpul la mine, sotul l-am avut alaturi, prima baita a baietelului el a facut-o, bineinteles cu ajutorul moasei.Epizotomia nu am simtit-o, nici cind a taiat nici cind a cusut , dupa epizotomie am avut ceva dureri dar au trecut, m-am recuperat rapid, nu am avut nevoie de colac sa pot sta in sezut.
Dupa ce am nascut am stat 2 ore cu copilul si sotul in camera de relaxare, apoi cind am vrut sa merg la wc am lesinat, noroc ca eram cu moasa, mi interzis sa merg singura la baie si cind am nevoie sa sun dupa asistente.Eram atit de obosita si epuizata incit am rugat o asistenta sa ia copilul pt citeva ore sa pot dormi, mi-a zis sa tin copilul linga mine in pat ca nu se va intimpla nimic, copilul a fost luat de linga mine pt jumate de ora a doua seara pt analize, in rest a stat numai cu mine la mine in pat sau in leaganul lui.Salonul are numa 4 paturi si leagane pt bebei,ai dulapul plin cu camasi de noapte, tampoane, chiloti de unica folosinta si pt bebelus la fel , ai schimburi servetele ii poti face baita in salon, tot in salon ai cabina de dus si wc, ai separat sala de alaptat daca vrei sa fii in intimitate si moasele si asistentele sunt dragute si dupa ce nasti te intreaba daca vrei sa alaptezi, daca nu iti dau pastiluta pt stoparea laptelui,desi toata lumea recomanda alaptatul nu iti impune nimeni sa alaptezi, e decizia ta.Pt cele care nu isi doresc copilul pot naste anonim, nu sunt trecute in analele spitalului si pot lasa copilul in spital, toate astea ni sa spus la cursul de pregatire a nasteri.
Apropos de analize, aici dr care te uramreste in timpul sarcinii iti ia probe de singe , lama ,urina, si tot dr trimite analiza la laborator, doctorul primeste rezultatul si la urmatorul consult iti trece in carnetul de sarcina, carnet pe care il primesti de la prima confirmare a sarcinii de catre doctor pina cind copilul face 5 ani, dupa ce nasti si tre sa mergi cu bebe la pediatru el va trece in continuare acolo toate controalele periodice si vaccinurile.Daca ai nevoie de analize speciale te trimite la spital sau alte laboratore, cabinete , ei iti dau tie un exemplar de la rezultate si un exemplar il trimit doctorului care te monitorizeaza.Nu nasti cu doctorul care te monitorizeaza pe perioada de sarcina, eu de ex mai am un control la doctorita mea, apoi pina nasc o sa merg la monitorizare la spitaul unde am ales sa nasc.

#80 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 06 July 2010 - 08:22 PM

Asta e sala de nastere unde am nascut eu, e la spital de stat si nu am platit nici un cent,atunci aveam asigurare medicala numai la stat
Imagine postata
Si asta e salonul unde am stat cu primul bebe
Imagine postata

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »