Forum Culinar: Dovlecei, fel de fel de retete cu ei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dovlecei, fel de fel de retete cu ei

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 August 2014 - 11:30 PM

Am primit dovlecei din gradina unei prietene si cum vazusem reteta asta dar nu mai tin minte unde azi am incercat-o si mi-a placut foarte mult.
Am fiert putin dovleceii intregi si apoi i-am taiat fisii lungi cu instrumentul de curatat coaja la cartofi, le-am pus sa se usuce bine pe hirtie de bucatarie.
Apoi am pregatit umplutura, am maruntit mai intii in Thermomix o bucatica de parmigiano, apoi piine veche de citeva zile taiata cuburi, 2 catei de usturoi, un pic de ulei si un amestec pe care l-am primit din Franta chapelure tex mex, evident ca fiecare poate pune ce-si doreste ca sa dea aroma piinii. Dar lucrul important e sa nu se marunteasca prea tare ca pesmetul ci sa ramina firmituri.
Pe fiecare fisie am pus firmiturile si am rulat, le-am asezat in picioare :lol: in forma
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14075331748451.jpg
si le-am pus in cuptoras la 200°C 10 minute pina cind deasupra firmiturile de piine erau crocante, inauntru sunt moi si deasupra crocante, mie mi-au placut foarte mult
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14075332727254.jpg

#22 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 12 August 2014 - 10:19 PM

Atat de simplu, ieftin si de efect!!! :)

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 August 2014 - 10:27 PM

Da, am folosit firmiturile care mi-au ramas pe felii de rosii pe care le-am pus putin in cuptor, foarte bune si ele. Si o alta prietena a incercat sa faca dovleceii taind fisiile din dovleceii cruzi, puse cu sare sa lase apa si apoi puse rulourile in cuptor, au iesit bine si asa.

#24 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 13 August 2014 - 07:48 AM

Trebuie sa fac rost de niste dovlecei de gradina... autentici :)

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 September 2015 - 12:49 AM

Am mincat aseara la o prietena chiftelute din dovlecei si le-am facut si eu in seara asta.
Am dat pe razatoare 4 dovlecei mici spre medii ca marime :rolleyes: i-am sarat si lasat putin sa stea, apoi strins bine ca sa le iasa toata apa si adaugat un ou, un pic de pesmet, patrunjel, facut pirjolute, date prin pesmet si prajite.
Servite cu maioneza amestecata cu iaurt, putin mustar si putin usturoi
Imagine atasata: monthly_09_2015/post-4-14420981388506.jpg

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 June 2017 - 06:08 PM

Alte chiftelute din dovlecei, reteta vazuta pe Fb la sorella mea.
Eu am dat pe razatoare cam un kg de dovlecei si 200 de gr de brinza provolone piccante. Peste dovlecei am pus sare si i-am lasat putin sa lase apa apoi i-am stors bine si am adaugat brinza, 3 oua si un pliculet de fulgi de cartofi pentru piure (sunt fara gluten deci ii tin ca sa ii folosesc in retete in care nu pot pune faina sau pesmet) si citeva frunze din ierburile aromate de pe balcon. Am facut chiftelele si le-am pus in tava spray-iata cu ulei si le-am spray-at si pe ele, cuptor 250°C, intoarse dupa ce s-au rumenit pe o parte. Foarte bune, eu le-am mincat cu iaurt amestecat cu niste praf pentru tzatziki
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14984069301624.jpg

#27 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 25 June 2017 - 06:31 PM

Urmaresc pe FB o tipa din italia care gateste simplu si curat (ingrediente de baza si fara prostii sau chimicale adaugate in mancare) si doar ce ridicase o reteta de Polpette di zucchine. Tin minte reteta pentru timpul cand se vor ajunge ceva dovlecei in gradina. Anul asta, ca un facut, desi am pus vreo 6 cuiburi de dovlecei, sunt infloriti dar nu leaga, cred ca am vazut vreo 2-3 fructe pana acum...

Adriana, o sa tin minte si retetele de la tine de chiftelute. Era si un drob pe undeva. Mie imi plac reci, mancate cu salata de rosii, delicioase :occasion14:

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 June 2017 - 11:01 PM

Pai or sa explodeze ei ca de obicei fac cu duiumul.
Sa-mi zici si mie cine e tipa.

#29 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 07 July 2017 - 07:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 September 2015 - 12:49 AM, a spus:

Am mincat aseara la o prietena chiftelute din dovlecei si le-am facut si eu in seara asta.
Am dat pe razatoare 4 dovlecei mici spre medii ca marime :) i-am sarat si lasat putin sa stea, apoi strins bine ca sa le iasa toata apa si adaugat un ou, un pic de pesmet, patrunjel, facut pirjolute, date prin pesmet si prajite.
Servite cu maioneza amestecata cu iaurt, putin mustar si putin usturoi



Adriana, le-am executat azi. Foarte bune, au placut la toata lumea.
Grazie =))
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2017 - 11:05 AM

Ma bucur ca v-au placut, prajite sunt bune tare.

#31 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 September 2018 - 08:42 PM

Ca o paranteza, nu toate pozele sunt foarte clare. Nu stiu de ce, nu conteaza, o sa dau si explicatii daca e nevoie :-*)

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-15358259004278.jpg


Deci... dovlecei, paine fara coaja (doo felii), lapte, ciuperci de care vreti (io am loat 4 champioane castanii), olei de masline, usturoi (doi catei), ceapa rosie (juma'), patrunjel cu fruntea lata, unou, sare si piper, parmezan sau orice asemanator ras (io am avut asemanator), maghiran sau oregano uscat (io maghiran).

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-15358261910553.jpg


La paine taiati cojile, taiati miezul in bucatele si puneti ma luiat in lapte pana se muaie.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-15358262815333.jpg


Apoi...

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-15358263183886.jpg


Apoi caliti ceapa si usturoiul inb ceva ulei...

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-15358268895347.jpg


Si cand e gata adaugati ciupercile si miezul de dovlecel, amestecati si caliti la foc mediu

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-15358269597322.jpg


Cand e gata (sa nu fie zemos ce-i in tigaie!), dati la o partye ca sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, adaugati oul batut usor, patrunjelul, maghiranul uscat, sare si piper mojarate in prealabil, painea stoarsa binebine si amestecati binebine.

Apoi...

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-15358271409379.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-1535827164127.jpg


Si lasati pret de fo juma' de ora. Apoi scoateti folia si mai lasati fo 5-10 minute. Si gata.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-1535827219535.jpg


Reteta originala presupune intai muierea putin a dovleceilor intregi la abur fo 5-8 minute. Io n-am facut asta, asa ca d-aia arata in poza ca dovleceii n-ar fi facuti. Sunt. Da' mie imi plac putin al dente.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#32 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 October 2018 - 10:23 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 June 2017 - 06:08 PM, a spus:


Alte chiftelute din dovlecei, reteta vazuta pe Fb la sorella mea.



Multumesc pentru reteta, atit tie, cit surorii tale. :lol: :lol:

De lene, eu le-am facut ditamai chiftelele. :o

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-505-0-02154600-1538554868.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-505-0-38534600-1538554925.jpg


#33 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 03 October 2018 - 01:45 PM

Mai demult am pus o chestie pe un topic separat. Cosulete de dovlecei. Va readuc povestea in memorie :lol:)))

https://www.artaculi...h__1#entry35320
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#34 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 03 October 2018 - 01:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 June 2017 - 06:08 PM, a spus:

Alte chiftelute din dovlecei, reteta vazuta pe Fb la sorella mea.
Eu am dat pe razatoare cam un kg de dovlecei si 200 de gr de brinza provolone piccante. Peste dovlecei am pus sare si i-am lasat putin sa lase apa apoi i-am stors bine si am adaugat brinza, 3 oua si un pliculet de fulgi de cartofi pentru piure (sunt fara gluten deci ii tin ca sa ii folosesc in retete in care nu pot pune faina sau pesmet) si citeva frunze din ierburile aromate de pe balcon. Am facut chiftelele si le-am pus in tava spray-iata cu ulei si le-am spray-at si pe ele, cuptor 250°C, intoarse dupa ce s-au rumenit pe o parte. Foarte bune, eu le-am mincat cu iaurt amestecat cu niste praf pentru tzatziki
Atasament IMG_20170623_203706_resized_20170625_010847225.jpg


Eu fac chiftelutele de dovlecei nitel altfel. Si ma misc repede, fac din timp tot ce am nevoie, ca sa nu trebe sa-i las la scurs.

Bat bine cateva albusuri de ou. Pun deoparte. Toc ceva menta, pun deoparte, Rad ceva cascaval (spre exemplu parmezan), pun deoparte. Pun ceva ulei de masline intr-o tigaie si o pun pe foc mic. Rad dovleceii si-i pun in troc. Pun peste ei ceva faina si amestec bine. Trantesc cascavalul si menta peste ei si amestec iarasi bine. Trantesc deasupra albusul batut spuma si amestec bine. Dau focul la tigaie mai mare si cand uleiul e incins bine iau cu lingura din troc, pun in tigaie si aplatizez oleaca. Mie imi intra cate 4 chiftele pe tura de prajit. Dupa ce se fac pe o parte, le intorc si las pana-s gata. Le scot si le pun pe o farfurie mare pe care am pus, in prealabil hartie d-aia de bucatarie (gen servetel mare pe sul). Si tot asa.
Pana se face totul, dovleceii nu au timp sa lase apa prea multa. Iar daca compozitia e putin mai umeda, mare scofala. Chiftelele tot ies bune.

Doresc sa mentionez (sic!) ca chiftelele nu sunt grase (adica nu sunt pline de ulei, asa cum si-ar inchipui unii).
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2018 - 04:34 PM

Vezi postareaDan@, la 03 October 2018 - 10:23 AM, a spus:

Multumesc pentru reteta, atit tie, cit surorii tale. :floare: :floare:

Sorella mea e Maya, Dana :rolleyes:
Par hamburgeri de dovlecei :hungry:

#36 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2018 - 06:14 PM

Vezi postareadragos, la 01 September 2018 - 08:42 PM, a spus:

Da' mie imi plac putin al dente.

Deci, dupa rosii umplute cu rosii, facusi dovlecei umpluti cu dovlecei...
Domne' jos palaria! :rolleyes:

#37 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 June 2019 - 06:57 PM

Briose cu branza topita la mijloc!

Dovlecei pane!

Chiftele de dovlecei!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-343-0-36516500-1560617707.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-343-0-57811800-1560617723.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-343-0-06800000-1560617807.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-343-0-85409900-1560617814.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-343-0-75377400-1560617871.jpg


#38 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 June 2019 - 07:31 PM

Vezi postareamino, la 15 June 2019 - 06:57 PM, a spus:

Briose cu branza topita la mijloc!

Dovlecei pane!

Chiftele de dovlecei!


'ai de capu' meu =)) !unde zici ca locuiesti? acu' ma sui pe avion!
Eu in ultimul timp dovleveii i-am facut dupa reteta pusa de Any (tarta cu dovlecei si morcovi), dar mi-e dor de dovlecei pane.

#39 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 June 2019 - 07:35 PM

Vezi postareaadi_edi, la 15 June 2019 - 07:31 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 15 June 2019 - 06:57 PM, a spus:

Briose cu branza topita la mijloc!

Dovlecei pane!

Chiftele de dovlecei!


'ai de capu' meu =)) !unde zici ca locuiesti? acu' ma sui pe avion!
Eu in ultimul timp dovleveii i-am facut dupa reteta pusa de Any (tarta cu dovlecei si morcovi), dar mi-e dor de dovlecei pane.


Barlad, jud. Vaslui. Te astept!

Anul ăsta am pus zuchini care imi plac mai mult decat dovleceii!

#40 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 June 2019 - 07:40 PM

Vezi postareamino, la 15 June 2019 - 07:35 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 15 June 2019 - 07:31 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 15 June 2019 - 06:57 PM, a spus:

Briose cu branza topita la mijloc!

Dovlecei pane!

Chiftele de dovlecei!


'ai de capu' meu =)) !unde zici ca locuiesti? acu' ma sui pe avion!
Eu in ultimul timp dovleveii i-am facut dupa reteta pusa de Any (tarta cu dovlecei si morcovi), dar mi-e dor de dovlecei pane.


Barlad, jud. Vaslui. Te astept!

Anul ăsta am pus zuchini care imi plac mai mult decat dovleceii!


Esti o draguta :o !
La Barlad am fost o singura data cand aveam vreo 4 ani, la unchiul care era actor la teatrul V.I Popa. Nu-mi aduc aminte mare lucru, decat ca am fost la gradina zoologica si la doctor ca tocmai facusem pojar.

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi