Forum Culinar: Dovlecei, fel de fel de retete cu ei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dovlecei, fel de fel de retete cu ei

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2010 - 09:46 AM

Noi mincam dovlecei doar in perioada asta, cind gradina produce cu gramada, apoi nu-i cumpar aproape deloc.
Asa ca m-am gindit sa postez aici cam tot ce facu cu/din ei.

Dovleceiburger :lol:
Dupa reteta unei fete de pe forumul italian, eram cam circumspecta, dar am ramas foarte bine impresionata, si cum intra multi dovlecei la reteta asta cred ca o sa o mai refac cu placere.
Am dat pe razatoare 4 dovlecei mari, i-am sarat si lasat intr-o strecuratoare cu o greutate deasupra ca sa piarda apa, apoi i-am strins bine in pumni (mai iese o gramada de apa din ei) si i-am amestecat cu un ou, 3 linguri de parmigiano reggiano ras si 2 linguri de pesmet. Am pus pesmet in forma, compozitia si alt pesmet deasupra. Compozitia fiind foarte umeda are nevoie de pesmet ca sa nu se lipeasca de forma
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127831554736.jpg
Asta e primul care a iesit, adica al doilea pentru ca primul n-a iesit ca s-a lipit :lol:
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127831559905.jpg
I-am pus cel putin o ora in frigider
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127831563843.jpg
Si apoi pe placa la copt, placa am uns-o cu putin ulei
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-1278315611.jpg
Copti pe de o parte
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127831562355.jpg
Si gata
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127831566613.jpg
cu sectiunea, am pus un pic de cottage cheese deasupra
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127831567909.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2010 - 09:49 AM

Imagine postata
Adaug si reteta lui Dragos de aici
http://artaculinara....ta-de-dovlecei/
pentru ca e deja a treia oara cind ii fac
Am taiat dovleceii felii cu instrumentul de curatat cartofi si i-am amestecat cu o emulsie facuta din ulei, otet balsamic, frunze de menta si usturoi. A treia oara in loc de frunze de menta am pus verdeata de pe balcon (patrunjel, erba cipollina, leustean si busuioc)

#3 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 July 2010 - 05:01 PM

Ma primesti si pe mine?
Mie imi plac asa:

- dovleceii dati pe madolina, apoi prin aluat de clatite, prajiti in ulei

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-127834196604.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-127834197815.jpg

- se scot pe hirtie de bucatarie, se lasa la scurs, apoi se imbiba de suc de rosii si usturoi:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-127834203551.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-12783420556.jpg

si se serveste rece, dupa ce a inghitit tot sucul. Fiti generosi! :lol:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-127834208379.jpg
raluca elena

#4 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 05 July 2010 - 05:33 PM

Adriana,
Mi-ai dat o idee grozava!Chiar azi m-am uitat la niste dovlecei ,si-am zis ca nu stiu ce as face cu ei ,n-aveam inspiratie :boohoo: ,pt ca ca aici se gasesc dovlecei din acei mai mici si verzi, verzi,sincer n-au nici un gust,ma gandeam sa-i incerc in salata.Dar poate asa cum ai aratat ,mi-or place.Chiar maiine cumpar!
:boohoo: Mersik

#5 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 July 2010 - 08:45 PM

Adriana postul tau cu dovlecei e mereu o sursa de inspiratie pentru mine,
ma bucur ca l-ai deschis :occasion14:

Ralucaaa asa pregatiti nu am gustat niciodata, am sa-i fac si eu ca arata :)
Imagine postata

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2010 - 10:18 PM

Vezi postarearaluca elena, la 05 July 2010 - 05:01 PM, a spus:

si se serveste rece, dupa ce a inghitit tot sucul. Fiti generosi! :)

prajiti asa i-am mincat si-mi plac, tre sa incerc si restul retetei sa vad daca imi place

Vezi postareaNico, la 05 July 2010 - 05:33 PM, a spus:

aici se gasesc dovlecei din acei mai mici si verzi, verzi,sincer n-au nici un gust,ma gandeam sa-i incerc in salata

Nico daca n-au nici un gust nu-i fa salata. Salata trebuie facuta din cei foarte proaspeti. Astia daca n-au gust gateste-i in fel si chip.


Vezi postareaCarmen L, la 05 July 2010 - 08:45 PM, a spus:

Adriana postul tau cu dovlecei e mereu o sursa de inspiratie pentru mine

:occasion14: to be continued

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 July 2010 - 07:24 PM

Am facut dovlecei umpluti, cumparati, n-au nici un gust, obisnuita fiind eu cu cei din gradina. Dar i-am cumparat pentru ca imi placea forma :P
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127981913736.jpg
I-am scobit inauntru
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127981917273.jpg
Miezul l-am prajit in putin ulei, l-am scos si am prajit niste carne macinata, le-am amestecat pe amindoua si le-am lasat sa se coaca si apoi am adaugat 2 oua, un pic de pesmet si niste mirodenii. Am umplut dovleceii cu acest amestec.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127981937674.jpg
Am pus la cuptor la copt la 200°C pina ce mi s-a parut mie ca sunt gata, sectiune :P
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127981943781.jpg

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2010 - 07:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 July 2010 - 07:24 PM, a spus:

Am facut dovlecei umpluti, cumparati, n-au nici un gust, obisnuita fiind eu cu cei din gradina.

De necrezut ce diferenta este între dovleceii din gradina,si cei cumparati!

Astia arata fain,de efect!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 July 2010 - 07:46 PM

Da, numa aspectul e de ei, i-am simtit de cum i-am curatat, ca aveau miros de buruiana, noroc cu umplutura cu carne si condimente ca le-a dat gust.

#10 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 July 2010 - 08:48 AM

Adriana, :floare: abia asteptam sa mai gasesc retete de dovlecei, iar ale tale sunt perfecte. Am plantat dovlecei in curte si ies ca nebunii :pupic:
Tu pune aici, ca eu le fac pe rand. :)
Imagine postata

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2010 - 09:01 AM

La noi e taman invers anul asta, se produce putin, si dovlecei si rosii :floare:

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 September 2011 - 10:15 PM

Din cartea de retete manastiresti oferita de daniela :rolleyes:
Dovlecei umpluti.
Am taiat dovleceii in doua pe lungime, am scos miezul cu aparatul care face bilute :D
Am asezat dovleceii in tigaie.
Intr-o tigaie cu putin ulei am calit o ceapa rosie, miezul de la dovlecei, o cutiuta mica de champignon, sare si piper. Am amestecat intr-un castronel un ou cu putin lapte si parmigiano si le-am varsat peste amestecul din tigaie, apoi am adaugat pesmet amestecat cu usturoi si patrunjel pina ce compozitia era consistenta. Am umplut dovleceii si am pus la cuptor pina ce s-au rumenit la 200°C.
Reteta prevedea ca dovleceii sa fie fierti in prealabil, eu am sarit operatia pentru ca imi plac crocanti, nu stofilciti :D
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-4-13161177158848.jpg

#13 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 September 2011 - 10:22 PM

io n-am inteles, da' ma intereseaza cum se face gratinul ala de pesmet. deci ce am inteles eu: se amesteca pesmet cu verdeata si usturoi pisat si compozitia se aduna? sau compozitia se presara? adica este pasta cand o pui pe dovlecel sau este imprastiata?

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 September 2011 - 10:42 PM

Amestecul de pesmet l-am facut in robotul Thermomix mixind impreuna cuburele de piine uscata, un catel de usturoi si nitel patrunjel.
Pesmetul asta l-am amestecat cu compozitia care era in tigaie facuta din:
1.ceapa, miez de dovlecel si champignon
2.ou amestecat cu putin lapte si parmigiano ras
Acu e mai bine? :rolleyes:

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 September 2011 - 10:50 PM

aaa, deci toata compozitia contine pesmet? nu doar o crusta deasupra. merci ca m-ai luminat.

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 September 2011 - 10:51 PM

da :rolleyes:
comparativ cu reteta din carte n-am fiert dovleceii, am aromatizat pesmetul cu patrunjel si usturoi si am adaugat parmigiano la amestecul de ou si lapte

pina acu nu legam compozita de la dovlecei cu nimic, mi-a placut chestia cu oua si lapte :D

#17 Useril este offline   Roxana Anca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 16 September 2011 - 11:23 AM

Buna ziua

Aparatul este special pentru a face hamburgeri ?

Roxana Anca

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 September 2011 - 11:30 AM

Da, Roxana.

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2012 - 08:16 AM

Primii dovlecei din anul asta erau asa de mici si de crocanti = proaspeti ca n-am rezistat sa nu-i fac cruzi in salata, ferma la care ma duc sa cumpar mai aduce produse de la altele cu care au facut o societate, astialalti au sere incalzite si li s-au facut deja dovleceii.
Deci, dovlecei taiati cu curatatorul de cartofi ca sa fie feliute subtirele, sau cu mandolina, citeva cozi de ceapa verde, un catel de usturoi dat pe razatoarea Microplane, sare aromatizata, ulei de masline extravirgin si o emulsie balsamica cu aroma de portocala mi se pare, o bunatate nemaipomenita. Evident conditia esentiala si indispensabila este ca dovleceii sa fie micuti si foarte proaspeti.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13351618090201.jpg

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 July 2014 - 12:07 PM

Mai actualizez nitel
Dovlecei panè la cuptor
http://artaculinara...._0
Omleta cu dovlecei
http://artaculinara....post__p__218878
Dovlecei marinati (Yotam Ottolenghi)
http://artaculinara....57
Tian provensal cu dovlecei si rosii
http://artaculinara....483
Omleta cu dovlecei la cuptor
http://artaculinara....__1
Tort din dovlecei
http://artaculinara....__1
renumitii Dovlecei invizibili
http://artaculinara....__1

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi