Forum Culinar: Dovlecei, fel de fel de retete cu ei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dovlecei, fel de fel de retete cu ei

#41 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 16 June 2019 - 04:33 AM

Cred ca trebuiepuse si retele astea aici, ca parca nu le-am vazut:

https://www.artaculi...h__1#entry35320

https://www.artaculi...__1#entry152664

#42 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 June 2019 - 01:39 PM

dieta

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-142-0-03500200-1560771389.jpg
fiica dacilor

#43 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 June 2019 - 06:51 PM

Vezi postareabristena, la 17 June 2019 - 01:39 PM, a spus:



Condoleante! Imagine postata
Chiar asta si vroiam sa te rog, Mino, sa le pui si aici.


Si vroiam sa le adaug pe cele de la Eataly depe pagina asta :


https://www.artaculi...i/page__st__280


Si de pe asta:
https://www.artaculi...i/page__st__300
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 18 June 2019 - 10:37 PM

Lori, cand/daca.i musai ii musai 😄
fiica dacilor

#45 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 July 2019 - 06:56 AM

Sa-i zic budinca dar in fapt e cam compozitia de chiftele. Deci dovlecel ras, cas de oi in saramura am avut eu, 3 oua, 3-4 linguri de gris, sare, piper, pătrunjel si usturoi. Pus totul la cuptor vreo 30 minute la ventilatie sus jos!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2019/post-343-0-80574900-1562302598.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 05 July 2019 - 06:57 AM


#46 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 July 2019 - 12:48 PM

Vezi postareamino, la 05 July 2019 - 06:56 AM, a spus:

Sa-i zic budinca dar in fapt e cam compozitia de chiftele. Deci dovlecel ras, cas de oi in saramura am avut eu, 3 oua, 3-4 linguri de gris, sare, piper, pătrunjel si usturoi. Pus totul la cuptor vreo 30 minute la ventilatie sus jos!


In loc de gris pune smantana :)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#47 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 July 2019 - 02:06 PM

Vezi postareadragos, la 05 July 2019 - 12:48 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 05 July 2019 - 06:56 AM, a spus:

Sa-i zic budinca dar in fapt e cam compozitia de chiftele. Deci dovlecel ras, cas de oi in saramura am avut eu, 3 oua, 3-4 linguri de gris, sare, piper, pătrunjel si usturoi. Pus totul la cuptor vreo 30 minute la ventilatie sus jos!


In loc de gris pune smantana :)


Asa o sa fac, doar ca acum asta aveam in casa! :)

#48 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 July 2019 - 09:28 AM

Pentru un plus de savoare am pus pe portie o felie de branza cheddar!

Si daca tot sunt dovlecei am facut si o supa crem!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2019/post-343-0-94536600-1562397770.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2019/post-343-0-72299300-1562398110.jpg


#49 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 July 2019 - 01:24 PM

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-12-0-15385700-1563535163.jpg


Fete, va pun repede o reteta noua, de la Valea Mare de Tg. Jiu, misto rau!

Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!

Wow ce fain arata supica aia, Mino! Ne dai si noua reteta, ca avem un mofturici la activ care face scandalus la mancare, încriețîtuh! :floare:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2019 - 04:12 PM

deci ca o salata de vinete doar ca e facuta cu dovlecei opariti
sint curioasa sa o incerc

#51 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 July 2019 - 07:46 PM

O salata similara cu a Laponei ar fi asta: se curata dovleceii de coaja si seminte, se taie cuburi si se oparesc rapid. Se amesteca cu maioneza si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. De lamaie si ceapa nu stiam, e de retinut ideea!!
Eu am facut miercuri mancarica cu dovlecei din gradina. Curatati, rasi si bagati in oala, cu putin ulei. Dupa vreo ora, dupa ce a scazut apa lasata de dovlecei, am pus smantana. Marar nu am avut, alta data puneam. Se haleste cu rosii. Mananci si plangi! 😁 (ca se termina). 😉 😜

#52 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 19 July 2019 - 08:08 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:

Atasament 20190718_202216.jpg


Fete, va pun repede o reteta noua, de la Valea Mare de Tg. Jiu, misto rau!

Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!

Wow ce fain arata supica aia, Mino! Ne dai si noua reteta, ca avem un mofturici la activ care face scandalus la mancare, încriețîtuh! :hug:


Laponel, supa o faci cu legumele dorite, eu am pus un morcov mai mare, o ceapa mare si daca aveam pastarnac puneam si o radacina, dar asta ultima nu l-am avut asa ca l-am sarit. Se fierb in apa radacinoasele si ceapa pana se patrund aproape usor cu furculita apoi se pun peste legume dovlecei in functie de cat aveti prin frigider. Eu am avut un zuchini de jumatate de metru, curatat de coaja si seminte! Nu am pus foarte multa apa la fiett pentru ca lasa si dovleceii. Cand sunt fierti dovleceii, cam dupa 15-20 minute, se scurge apa, se baga blenderul si apoi crema obtinuta o subtiezi cu lapte in functie de cat de groasa vrei supa crem. Se mai pune la foc cat sa dea un clocot. Se serveste cu crutoane de paine. Mananci si plangi ca se termina, cum zice Foxxy. :floare:

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 July 2019 - 06:58 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:

Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!

aveam un dovleac/el genul care aici se numeste trombetta, destul de mare si l-am taiat bucatele, pus in microunde fara nimic, doar in castron cu capac, 10 minute, racit si amestecat cu un pic de ceapa, usturoi, maioneza si sare.
A iesit destul de bun mai ales ca acest dovlecel nu e apos ca cel normal si are un gust mai diferit.
Imagine atasata: monthly_07_2019/post-4-0-72728300-1564001001.jpg

#54 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 30 July 2019 - 02:01 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:



Fete, va pun repede o reteta noua, de la Valea Mare de Tg. Jiu, misto rau!

Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!




Am facut si eu ieri, reteta de pus la catastif :wacko: ! poze n-am, dar sa ma credeti ca au fost buni!

#55 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 August 2019 - 08:43 AM

Budinca de dovlecei servita simpla sau cu sos picant!

Reteta este de aici!

https://www.lauralau...e-dovlecei.html

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2019/post-343-0-94076700-1565419352.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2019/post-343-0-64423800-1565419363.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2019/post-343-0-69358800-1565419370.jpg


#56 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 August 2019 - 11:36 AM

Un fel de pastă de dovlecei. Inspirațiile sunt multimple, nu mai știu de unde exact.
Am început cu ceapă călită peste care am aruncat dovleceii rași (și scurși) și i-am lăsat să se înmoaie bine, sub capac. Apoi am luat capacul și am lăsat până a scăzut toată zeama. Am pus usturoi pisat și am potrivit de sare. La final de tot am adăugat smântână, cam jumătate din cât a rămas dovlecelul scăzut. A ieșit surprinzător de bun.
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-84-0-08293900-1566380112.jpg

Poza e făcută în grabă, înainte să plec de acasă, ca să fiu sigură că am ce poza.

#57 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2019 - 01:00 PM

mincata pe piine?

#58 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 August 2019 - 02:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 August 2019 - 01:00 PM, a spus:

mincata pe piine?

Da, cam ca salata de vinete.

#59 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 September 2019 - 05:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 July 2019 - 06:58 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:

Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!

aveam un dovleac/el genul care aici se numeste trombetta, destul de mare si l-am taiat bucatele, pus in microunde fara nimic, doar in castron cu capac, 10 minute, racit si amestecat cu un pic de ceapa, usturoi, maioneza si sare.
A iesit destul de bun mai ales ca acest dovlecel nu e apos ca cel normal si are un gust mai diferit.
Imagine atasata: monthly_07_2019/post-4-0-72728300-1564001001.jpg



Vezi postareaadi_edi, la 30 July 2019 - 02:01 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:

Fete, va pun repede o reteta noua, de la Valea Mare de Tg. Jiu, misto rau!

Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!




Am facut si eu ieri, reteta de pus la catastif :thumleft: ! poze n-am, dar sa ma credeti ca au fost buni!




Ma bucur ca v-a placut, fetelor!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#60 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 November 2019 - 09:14 AM

Rulouri de dovlecei cu ton.Revin cu link.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-9-0-34063700-1573196978.jpg

Dovlecei taiati in lung felii subtiri cu mandolina.Presarate lejer cu sare.

Un alt dovlecel ras si calit lejer, la care adaugati un ou, parmigiano, ton conserva si putin pesmet, masline negre.

Formati rulouri, dati la cuptor.

Buni la aperitiv si calde si reci.Se pot servi (si) cu mana.

Reteta facuta si refacuta, deci top.

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi