Dovlecei, fel de fel de retete cu ei
#41
Postat 16 June 2019 - 04:33 AM
https://www.artaculi...h__1#entry35320
https://www.artaculi...__1#entry152664
#43
Postat 18 June 2019 - 06:51 PM
bristena, la 17 June 2019 - 01:39 PM, a spus:
Condoleante!
Chiar asta si vroiam sa te rog, Mino, sa le pui si aici.
Si vroiam sa le adaug pe cele de la Eataly depe pagina asta :
https://www.artaculi...i/page__st__280
Si de pe asta:
https://www.artaculi...i/page__st__300
#45
Postat 05 July 2019 - 06:56 AM
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de mino: 05 July 2019 - 06:57 AM
#46
Postat 05 July 2019 - 12:48 PM
mino, la 05 July 2019 - 06:56 AM, a spus:
In loc de gris pune smantana
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#47
Postat 05 July 2019 - 02:06 PM
dragos, la 05 July 2019 - 12:48 PM, a spus:
mino, la 05 July 2019 - 06:56 AM, a spus:
In loc de gris pune smantana
Asa o sa fac, doar ca acum asta aveam in casa!
#48
Postat 06 July 2019 - 09:28 AM
Si daca tot sunt dovlecei am facut si o supa crem!
Imagini atasate
#49
Postat 19 July 2019 - 01:24 PM
Fete, va pun repede o reteta noua, de la Valea Mare de Tg. Jiu, misto rau!
Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!
Wow ce fain arata supica aia, Mino! Ne dai si noua reteta, ca avem un mofturici la activ care face scandalus la mancare, încriețîtuh!
#50
Postat 19 July 2019 - 04:12 PM
sint curioasa sa o incerc
#51
Postat 19 July 2019 - 07:46 PM
Eu am facut miercuri mancarica cu dovlecei din gradina. Curatati, rasi si bagati in oala, cu putin ulei. Dupa vreo ora, dupa ce a scazut apa lasata de dovlecei, am pus smantana. Marar nu am avut, alta data puneam. Se haleste cu rosii. Mananci si plangi! 😁 (ca se termina). 😉 😜
#52
Postat 19 July 2019 - 08:08 PM
Lapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:
Fete, va pun repede o reteta noua, de la Valea Mare de Tg. Jiu, misto rau!
Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!
Wow ce fain arata supica aia, Mino! Ne dai si noua reteta, ca avem un mofturici la activ care face scandalus la mancare, încriețîtuh!
Laponel, supa o faci cu legumele dorite, eu am pus un morcov mai mare, o ceapa mare si daca aveam pastarnac puneam si o radacina, dar asta ultima nu l-am avut asa ca l-am sarit. Se fierb in apa radacinoasele si ceapa pana se patrund aproape usor cu furculita apoi se pun peste legume dovlecei in functie de cat aveti prin frigider. Eu am avut un zuchini de jumatate de metru, curatat de coaja si seminte! Nu am pus foarte multa apa la fiett pentru ca lasa si dovleceii. Cand sunt fierti dovleceii, cam dupa 15-20 minute, se scurge apa, se baga blenderul si apoi crema obtinuta o subtiezi cu lapte in functie de cat de groasa vrei supa crem. Se mai pune la foc cat sa dea un clocot. Se serveste cu crutoane de paine. Mananci si plangi ca se termina, cum zice Foxxy.
#53
Postat 24 July 2019 - 06:58 PM
Lapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:
aveam un dovleac/el genul care aici se numeste trombetta, destul de mare si l-am taiat bucatele, pus in microunde fara nimic, doar in castron cu capac, 10 minute, racit si amestecat cu un pic de ceapa, usturoi, maioneza si sare.
A iesit destul de bun mai ales ca acest dovlecel nu e apos ca cel normal si are un gust mai diferit.
#54
Postat 30 July 2019 - 02:01 AM
Lapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:
Fete, va pun repede o reteta noua, de la Valea Mare de Tg. Jiu, misto rau!
Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!
Am facut si eu ieri, reteta de pus la catastif ! poze n-am, dar sa ma credeti ca au fost buni!
#55
Postat 10 August 2019 - 08:43 AM
Reteta este de aici!
https://www.lauralau...e-dovlecei.html
Imagini atasate
#56
Postat 21 August 2019 - 11:36 AM
Am început cu ceapă călită peste care am aruncat dovleceii rași (și scurși) și i-am lăsat să se înmoaie bine, sub capac. Apoi am luat capacul și am lăsat până a scăzut toată zeama. Am pus usturoi pisat și am potrivit de sare. La final de tot am adăugat smântână, cam jumătate din cât a rămas dovlecelul scăzut. A ieșit surprinzător de bun.
Poza e făcută în grabă, înainte să plec de acasă, ca să fiu sigură că am ce poza.
#59
Postat 04 September 2019 - 05:04 PM
Adriana, la 24 July 2019 - 06:58 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:
aveam un dovleac/el genul care aici se numeste trombetta, destul de mare si l-am taiat bucatele, pus in microunde fara nimic, doar in castron cu capac, 10 minute, racit si amestecat cu un pic de ceapa, usturoi, maioneza si sare.
A iesit destul de bun mai ales ca acest dovlecel nu e apos ca cel normal si are un gust mai diferit.
adi_edi, la 30 July 2019 - 02:01 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 19 July 2019 - 01:24 PM, a spus:
Se iau dovlecei din gradina, sanchi! Se oparesc, se scoate mijlocul cu seminte , se taie fasiute si se lasa la scurs bine, ca pe vinete. Se toaca dupa aceea cu ce aveti la indemana, se pune ceapa dulce taiata cum vreti, sare, piper, zeama de lamaie, si niste maioneza. Mananci pana pocnesti. Prea faina reteta!
Am facut si eu ieri, reteta de pus la catastif ! poze n-am, dar sa ma credeti ca au fost buni!
Ma bucur ca v-a placut, fetelor!
#60
Postat 08 November 2019 - 09:14 AM
Dovlecei taiati in lung felii subtiri cu mandolina.Presarate lejer cu sare.
Un alt dovlecel ras si calit lejer, la care adaugati un ou, parmigiano, ton conserva si putin pesmet, masline negre.
Formati rulouri, dati la cuptor.
Buni la aperitiv si calde si reci.Se pot servi (si) cu mana.
Reteta facuta si refacuta, deci top.