Dovlecei, fel de fel de retete cu ei
Postat 07 July 2021 - 11:42 AM
Declar deschis sezonul de dovlecei pregătiți în fel și chip! Azi pane si chiftele, cu sos de usturoi si smântână!
Postat 07 July 2021 - 09:51 PM
Ideea furata de la Mino - ai mei cu sos tzatziki; am facut 4 dovlecei marisori, au iesit multi dar tot nu ne-am saturat . I-am taiat oblic sa am mai putin de lucru cu tavalitul prin toate alea .
Imagini atasate
Postat 03 September 2024 - 08:31 AM
sa va povestesc o reteta cu dovlecei, se chema ciorba de dovlecei a la grec
am vazut-o in mers pe ig sau fb cre ca si apoi am facut cum mi-am amintit si cu ce am avut
am calit o ceapa cu un pic de ardei si telina tije ca asta aveam
am adaugat o bucata de pastrama bucatele si citiva dovlecei si un cartof, un pumn de orez si apoi am tot lasat la fiert
cind era gata am dres-o cu o cutiuta de smintina amestecata cu 2 galbenusuri, le-am amestecat mai intii intr-un bol si apoi am pus citeva polonice din ciorba peste, amestecat si apoi rasturnat in oala cu ciorba
cre ca e prima oara cind fac chestia asta sau daca am facut-o e demult si nu-mi mai amintesc
dar a iesit foarte foarte buna
am vazut-o in mers pe ig sau fb cre ca si apoi am facut cum mi-am amintit si cu ce am avut
am calit o ceapa cu un pic de ardei si telina tije ca asta aveam
am adaugat o bucata de pastrama bucatele si citiva dovlecei si un cartof, un pumn de orez si apoi am tot lasat la fiert
cind era gata am dres-o cu o cutiuta de smintina amestecata cu 2 galbenusuri, le-am amestecat mai intii intr-un bol si apoi am pus citeva polonice din ciorba peste, amestecat si apoi rasturnat in oala cu ciorba
cre ca e prima oara cind fac chestia asta sau daca am facut-o e demult si nu-mi mai amintesc
dar a iesit foarte foarte buna
Postat 03 September 2024 - 04:40 PM
Supa ma gandeam sa fac si eu din dovlecei, arata bine si asta, de obicei sotul imi cere supa-crema dar ar fi timpul sa fac si alte retete 😁.
Postat 03 September 2024 - 10:08 PM
da, si supa crema e foarte buna mai ales ca poti sa o servesti cu gorgonzola, cu crutoane, cu seminte
dar si ciorba asta are farmecul ei
mersi mino
dar si ciorba asta are farmecul ei
mersi mino