Dovlecei, fel de fel de retete cu ei
#1
Postat 05 July 2010 - 09:46 AM
Asa ca m-am gindit sa postez aici cam tot ce facu cu/din ei.
Dovleceiburger
Dupa reteta unei fete de pe forumul italian, eram cam circumspecta, dar am ramas foarte bine impresionata, si cum intra multi dovlecei la reteta asta cred ca o sa o mai refac cu placere.
Am dat pe razatoare 4 dovlecei mari, i-am sarat si lasat intr-o strecuratoare cu o greutate deasupra ca sa piarda apa, apoi i-am strins bine in pumni (mai iese o gramada de apa din ei) si i-am amestecat cu un ou, 3 linguri de parmigiano reggiano ras si 2 linguri de pesmet. Am pus pesmet in forma, compozitia si alt pesmet deasupra. Compozitia fiind foarte umeda are nevoie de pesmet ca sa nu se lipeasca de forma
Asta e primul care a iesit, adica al doilea pentru ca primul n-a iesit ca s-a lipit
I-am pus cel putin o ora in frigider
Si apoi pe placa la copt, placa am uns-o cu putin ulei
Copti pe de o parte
Si gata
cu sectiunea, am pus un pic de cottage cheese deasupra
#2
Postat 05 July 2010 - 09:49 AM
Adaug si reteta lui Dragos de aici
http://artaculinara....ta-de-dovlecei/
pentru ca e deja a treia oara cind ii fac
Am taiat dovleceii felii cu instrumentul de curatat cartofi si i-am amestecat cu o emulsie facuta din ulei, otet balsamic, frunze de menta si usturoi. A treia oara in loc de frunze de menta am pus verdeata de pe balcon (patrunjel, erba cipollina, leustean si busuioc)
#3
Postat 05 July 2010 - 05:01 PM
Mie imi plac asa:
- dovleceii dati pe madolina, apoi prin aluat de clatite, prajiti in ulei
- se scot pe hirtie de bucatarie, se lasa la scurs, apoi se imbiba de suc de rosii si usturoi:
si se serveste rece, dupa ce a inghitit tot sucul. Fiti generosi!
#4
Postat 05 July 2010 - 05:33 PM
Mi-ai dat o idee grozava!Chiar azi m-am uitat la niste dovlecei ,si-am zis ca nu stiu ce as face cu ei ,n-aveam inspiratie ,pt ca ca aici se gasesc dovlecei din acei mai mici si verzi, verzi,sincer n-au nici un gust,ma gandeam sa-i incerc in salata.Dar poate asa cum ai aratat ,mi-or place.Chiar maiine cumpar!
Mersik
#5
Postat 05 July 2010 - 08:45 PM
ma bucur ca l-ai deschis
Ralucaaa asa pregatiti nu am gustat niciodata, am sa-i fac si eu ca arata
#6
Postat 05 July 2010 - 10:18 PM
raluca elena, la 05 July 2010 - 05:01 PM, a spus:
prajiti asa i-am mincat si-mi plac, tre sa incerc si restul retetei sa vad daca imi place
Nico, la 05 July 2010 - 05:33 PM, a spus:
Nico daca n-au nici un gust nu-i fa salata. Salata trebuie facuta din cei foarte proaspeti. Astia daca n-au gust gateste-i in fel si chip.
Carmen L, la 05 July 2010 - 08:45 PM, a spus:
to be continued
#7
Postat 22 July 2010 - 07:24 PM
I-am scobit inauntru
Miezul l-am prajit in putin ulei, l-am scos si am prajit niste carne macinata, le-am amestecat pe amindoua si le-am lasat sa se coaca si apoi am adaugat 2 oua, un pic de pesmet si niste mirodenii. Am umplut dovleceii cu acest amestec.
Am pus la cuptor la copt la 200°C pina ce mi s-a parut mie ca sunt gata, sectiune
#8
Postat 22 July 2010 - 07:28 PM
Adriana, la 22 July 2010 - 07:24 PM, a spus:
De necrezut ce diferenta este între dovleceii din gradina,si cei cumparati!
Astia arata fain,de efect!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 22 July 2010 - 07:46 PM
#10
Postat 23 July 2010 - 08:48 AM
Tu pune aici, ca eu le fac pe rand.
#11
Postat 23 July 2010 - 09:01 AM
#12
Postat 15 September 2011 - 10:15 PM
Dovlecei umpluti.
Am taiat dovleceii in doua pe lungime, am scos miezul cu aparatul care face bilute
Am asezat dovleceii in tigaie.
Intr-o tigaie cu putin ulei am calit o ceapa rosie, miezul de la dovlecei, o cutiuta mica de champignon, sare si piper. Am amestecat intr-un castronel un ou cu putin lapte si parmigiano si le-am varsat peste amestecul din tigaie, apoi am adaugat pesmet amestecat cu usturoi si patrunjel pina ce compozitia era consistenta. Am umplut dovleceii si am pus la cuptor pina ce s-au rumenit la 200°C.
Reteta prevedea ca dovleceii sa fie fierti in prealabil, eu am sarit operatia pentru ca imi plac crocanti, nu stofilciti
#13
Postat 15 September 2011 - 10:22 PM
#14
Postat 15 September 2011 - 10:42 PM
Pesmetul asta l-am amestecat cu compozitia care era in tigaie facuta din:
1.ceapa, miez de dovlecel si champignon
2.ou amestecat cu putin lapte si parmigiano ras
Acu e mai bine?
#15
Postat 15 September 2011 - 10:50 PM
#16
Postat 15 September 2011 - 10:51 PM
comparativ cu reteta din carte n-am fiert dovleceii, am aromatizat pesmetul cu patrunjel si usturoi si am adaugat parmigiano la amestecul de ou si lapte
pina acu nu legam compozita de la dovlecei cu nimic, mi-a placut chestia cu oua si lapte
#17
Postat 16 September 2011 - 11:23 AM
Aparatul este special pentru a face hamburgeri ?
Roxana Anca
#19
Postat 23 April 2012 - 08:16 AM
Deci, dovlecei taiati cu curatatorul de cartofi ca sa fie feliute subtirele, sau cu mandolina, citeva cozi de ceapa verde, un catel de usturoi dat pe razatoarea Microplane, sare aromatizata, ulei de masline extravirgin si o emulsie balsamica cu aroma de portocala mi se pare, o bunatate nemaipomenita. Evident conditia esentiala si indispensabila este ca dovleceii sa fie micuti si foarte proaspeti.
#20
Postat 20 July 2014 - 12:07 PM
Dovlecei panè la cuptor
http://artaculinara...._0
Omleta cu dovlecei
http://artaculinara....post__p__218878
Dovlecei marinati (Yotam Ottolenghi)
http://artaculinara....57
Tian provensal cu dovlecei si rosii
http://artaculinara....483
Omleta cu dovlecei la cuptor
http://artaculinara....__1
Tort din dovlecei
http://artaculinara....__1
renumitii Dovlecei invizibili
http://artaculinara....__1