A fost duminica ,asa ca am facut supa
![:boohoo:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/eusa_boohoo.gif)
Trebuia sa pozez cumava numai turnateii, da` ca sa aiba cap si coada reteta , va arat si cum mai fac eu supa.
Ingrediente Pentru Supa
un pui
ceapa
telina
patrunjel radacina si frunze
morcovi
ardei
2 graunti mici de usturoi-optional
cateva frunze de foi de dafin-optional
sare
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127834930214.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127834930214.jpg)
Ingrediente pentru Turnatei
faina
oua
un strop de sare
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127834924439.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127834924439.jpg)
Am avut puiul curatat si l-am pus la fiert la foc iute cateva minute pana s-a adunat spuma ,apoi am aruncat apa si carnita am dat-o deoparte
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127834940802.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127834940802.jpg)
Intr-un litru jumatate de apa am pus zarzavatul ,lasand sa fiarba pe jumatate
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127834952625.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127834952625.jpg)
Dupa 25-30 min am adaugat carnea de pui,si am completat cu apa,acum am pus si sarea si condimentul meu favorit ,vegeta
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127834972439.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127834972439.jpg)
Dupa vreo inca 30-35 min supa era gata,si nu s-a sfaramat carnea,sau zarzavatul,iar supa e limpede,de aceea arunc prima apa cand fierb carne pentru supa,bors
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127842609103.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127842609103.jpg)
Am dat supa deoparte ,am strecurat-o si am tinut-o pe aragaz la foc moderat sa fie fierbinte.
Am pregatit turnateii.
Nu am dat cantitati exacte la ingrediente,pentru ca ba faina e prea uscata,ba ouale ma.ri,dar totusi la doua oua mari am pus 4 linguri de faina plain(cred 650) ,daca puneti faina pentru cozo ,atunci s-ar putea sa intre mai putin cu o lingura.
Am mixat faina sarea, si ouale pana am ajuns la consistenta unui aluat gros curgator.In aluat Nu se pune apa
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127835034889.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127835034889.jpg)
Si am pus continutul intr-o punga rezistenta.Sau poate aveti un tub din acela pentru Ketchup(mai sigur)
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127835046059.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127835046059.jpg)
In supa fierbinte aproape clocotind am inceput sa torn in zig-zag turnateii,tragand usor cu lingura deoparte,cei nou formati sa curga in supa si nu peste ceilalti.
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127835068104.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127835068104.jpg)
Totul dureaza foarte putin,cand s-au ridicat la suprafata sunt gata,daca clocotesc se pleostesc.Daca serviti supa imediat ,asa cum a fost la mine ,faceti turnateii direct in supa.
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127835087331.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127835087331.jpg)
Serviti cu mare placere,ca e bun de merge la inima!
![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Pofta Buna!
![:boohoo:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/eusa_boohoo.gif)
![Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127835114036.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2010/post-119-127835114036.jpg)
Sarumana de reteta ,Mama!
![;)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/wink.gif)
![;)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/wink.gif)