Forum Culinar: Ghid pt. tinere mamici....de Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....

#141 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 15 July 2010 - 03:45 PM

Vezi postareaboni, la 14 July 2010 - 05:57 PM, a spus:

Vezi postareaFloare albastra, la 14 July 2010 - 05:18 PM, a spus:

Maya, eu sunt mereu pusa pe sotii, numai cand ma "sfortez" sunt serioasa :)
Cu siguranta nu mai ajunge nimeni la locul cu pricina, eu deja nu mi-o mai vad de burta :D si cu greu ma epilez... daca pt masaj m-as lasa pe mana lui, cu aparatul de ras in mana nu-l las sa se apropie de mine :P

da di ce? el pe el nu se rade? ar trebui sa stie sa manuiasca instrumentul =))

El se rade cu masina electrica de ras, deci eu am mai multa experienta decat el cu aparatul de ras :D

#142 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 15 July 2010 - 03:49 PM

Vezi postareasimonaro29, la 15 July 2010 - 08:42 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 July 2010 - 12:53 PM, a spus:

ce e avent?

Avent-ul e Mercedes-ul biberoanelor :)

dar BMW-ul biberoanelor care e? =))

#143 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 July 2010 - 03:55 PM

Vezi postareaFloare albastra, la 15 July 2010 - 03:49 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 15 July 2010 - 08:42 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 July 2010 - 12:53 PM, a spus:

ce e avent?

Avent-ul e Mercedes-ul biberoanelor :)

dar BMW-ul biberoanelor care e? =))

Mai , tu chiar esti pusa pe shotii.....tzzz , tzzz.....

#144 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 July 2010 - 04:11 PM

Vezi postareavaxile, la 15 July 2010 - 10:09 AM, a spus:

iarta-ma ca o sa fiu FOARTE direct ... daca vrei sa simti senzatia aia incearca sa-tz viri o sticla de cola de 1 litru jumate, cam 30 de cm inauntru. cu fundu' inainte, nu cu dopu' inainte. cam astea-s dimensiunile a ceea ce trece p-acolo la nastere (capu' + umerii, ca astea-s greu de trecut, odata ce au iesit umerii practic medicu' tine copilu' sa nu tzisneasca afara).

regret daca am fost prea direct, precizez ca n-am vrut a fi magar. pur si simplu, asta e ...

Asa de micut e capul bebelui spui Vaxile?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#145 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2010 - 04:16 PM

Vezi postareavaxile, la 15 July 2010 - 10:20 AM, a spus:

mai, da' n-am pretentia ca as intelege senzatia ... pur si simplu vizual asa a fost. cam astea-s dimensiunile' lu' junior la iesire. inca capu' se alungeste si iese ca in filmu' ala cu indiana jones.

aaa, alungit imi mai vine sa cred

SF mi se pare nasterea naturala! intr-adevar o minune!

#146 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 July 2010 - 06:51 PM

Despre ce crema ma întrebati,ca io-s batrîna si am pierdut firul =))

Eu am avut sterilizator de la NUK.Era mare si încapator...intrau multe sticle si biberoane.Parca era cu ceva etaj.Jos veneau sticlele,parca intrau vreo 9,iar deasupra gratarul pentru inelele si biberoanele sticlelor.

Stiu ca multi spun ca e aiurea si nu-ti trebuie,dar eu zic ca e destul de important.
Cu toate ca speli sticlele bine cu peria(am avut una speciala pt. sticle si biberoane),si un detergent(eu ti-as recomanda Frosch-Bio),acolo la dezinfectat în aparat se face un Dampf frate,si tanspira toate alea ca la sauna,si totul curge în jos.Deci le clateste cu abur fiert vreo 15 minute.
Sticle and Co,totul steril...poti sta linistita fara sa te gîndesti ca or mai avea rest de detergent,sau bactreii..etc.

Mai,voi de crema de epilat ma întrebati?Acu m-am prins.
Mi-e jena sa explic eu aici cum se face ca sa nu deranjeze niciunde/sa nu usture :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#147 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 July 2010 - 10:13 PM

Sterilizatorul nostru a fost de second hand, nici nu mai tin minte cine mi l-a dat, eu foloseam o solutie la rece pe care o schimbam zilnic, adica amestecam solutia asta cu cantitatea de apa corespunzatoare, puneam tot acolo si dupa juma de ora erau sterilizate. Da si io is batrina ca Maya :hungry:

#148 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 15 July 2010 - 10:41 PM

Inca ceva,sterilizatorul meu era un aparat de bagat în priza...ca acu, vad ca multe sint de fapt niste recipiente din plastic în care se baga sticle and co si apoi se introduc in MO pt. nush cît timp.
Nu îmi place varianta asta...as prefera sa le fierb în oala cu apa decît sa bag atîta plasticaraie la MO

Bun,voi stiti ca eu urasc plasticaraia.Denise avea doar sticle de sticla.Stiu,ca sint mai grele,dar mereu frumoase si curate.Alea de plastic devin mate,si eu oricum urasc sa beau,sa maninc din plastic.
Am evitat totdeauna plasticul cît am putut.Bineînteles ca au fost cazuri în care nu a mers cum as fi vrut eu.Cînd a început sa manince singura,a mincat cu tacîmuri de plastic,ca mi-era fica sa nu-si sparga dintii...si acum e repezita si-si da cu furculita peste masele :hungry:

Adriana,sterilizatorul ala al meu,cerea doar apa,fara nicio solutie.
Apa venea undeva sub gratarul de jos,si fierbea,facea abur care patrundea în sticle.Un abur asa fierbinte si puternic,cu care se clateau sticlele(si restul obiectelor) interior cît si exterior .
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#149 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 July 2010 - 11:18 PM

Vezi postareasimonaro29, la 14 July 2010 - 03:18 PM, a spus:

Lori , te vad cam des pe la noi :)

sau vrei sa ne spui ceva?
:((

Desigur, in fiecare zi inghit un bob de piper, dar nu se intampla nimic, la naiba!!! :) :hungry: Uiti, vezi ce se intampla daca am citit prea multe povesti? Sa ascunzi povestile de printesa ta :) :((
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#150 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 16 July 2010 - 02:28 AM

eu l-am lasat sa ma rada cu vreo saptamana inainte de nastere(adica de DPN). a fost rasul de pe lume da m-a frezat pana la urma. :hungry:
naspa senzatie cand iti faci dus si incerci din greu sa ridici burtoiul sa ajungi si pe-acolo. ce ma ajutra pe mine la sfarsitul sarcinii, ilo puneam sa stea in fata mea si sa-mi ridice el burta. stiti cat e de bine....toata greutatea o ia, simti ca respiri altfel pt cateva minute. incercati si o sa-mi dati dreptate.

si eu am avut un sterilizator hand me down dar a fost super, intrau vreo 8 sticle. le spalam cu un detergent biodegradabil pe care il folosesc si acum la vase si sterilizate. imi place asta ca nu miroase asa tare si [pe chestiile de plastic nu se impregneaza mirosul.

eu am nascut in picioare amblele fete si din toata inima va zic sa incercati. nu m-am rupt si gravitatia m=-a ajutat f mult. la prima a fost neasteptat, asa stateam cand a decis sa iasa dar la a doua am vrut eu sa stau la fel(adica aplecata pe pat dar in picioare)

si incercati si gym ball cand santeti in labour. stati cu fundul pe ea in loc de scaun sau pat, ajuta f mult.

#151 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 16 July 2010 - 01:50 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 July 2010 - 11:18 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 14 July 2010 - 03:18 PM, a spus:

Lori , te vad cam des pe la noi :P

sau vrei sa ne spui ceva?
=))

Desigur, in fiecare zi inghit un bob de piper, dar nu se intampla nimic, la naiba!!! :lol: :headbang: Uiti, vezi ce se intampla daca am citit prea multe povesti? Sa ascunzi povestile de printesa ta ^_^ =))

Pai numa cu bobul de piper nu ramii , tre sa vezi si o pereche de chiloti barbatesti intinsi pe gard si atunci se prinde sigur.Scuze daca am sarit calu.
Da maia, de crema de epilat intrebam, da pina la urma prefer lama asa pe orbeste si ddaca nu o sa mai pot, pun si omul din dotare sa ma ajute macar sa ridice burta, buna idee dark angel =))
Cum eu am alaptat pina la 8 luni, am trecut direct pe sticle de plastic, imi era frica sa nu se loveasca cu alea de sticla , el minuia deja foarte bine tot felul de lucruri, am luat de la Nuk 6 sticle si in fiecare zi ii dadeam cu cite una , apoi le sterilizam, le schimbam o data pe luna.Strilizatorul cu aburde ala de bagat in priza mi-a fost bun ,numa ca eu cam bagam tot la sterilizat, multe chestii le-am stricat, da na asa e la inceput, din greseli invatam.
Eu in timpul travaliului am stat numa in pat chircita, nu puteam sa ma misc de durere si apoi dupa ce mi-a facut PDA nu mi-am mai simtit picioarele asa ca tot in pat am stat, a oprit anestezia ca nu ma mai dilatam ,au inceput din nou durerile si intr-un tirziu a catadicsit si baiatul meu sa iasa la lumina.Acum o sa vb pt acupunctura, incerc si varianta asta si traiesc cu speranta ca a 2a nastere sa fie mai usoara si mai rapida decit prima.

#152 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 July 2010 - 03:22 PM

Maya, oi fi tu pudica si nu vrei sa explici , da' io nu vad cum m-as putea epila cu crema cand nu o mai vad. Ca d-aia incep usturimile , cand dai aiurea cu ea , intzalesashi?
Mai bine ma pipai cu lama :headbang:

#153 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 16 July 2010 - 06:03 PM

Vezi postareavaxile, la 08 July 2010 - 04:16 AM, a spus:

daca gasitz ceva de dintz care chiar functioneaza, sa-mi zicetz si mie. io am gasit o singura solutie (dar aia doar cind lucrurile stau intr-adevar rau!!). 3 ml de nurofen inainte de culcare. da' asta merge doar spre un an, nu-i datz medicamente inainte de 6 luni decit daca face febra. in general nurofenu' (la inceput panadol) vi-l da dofturu' cind ii face vaccin. de la vaccin cupilu' face febra, si tre' dat panadol. ei, din momentu' in care dofturu' da verde, ii putetz da. da' numai punctual!

eniuei, de la un an in sus fiimiu nu a mai facut urit de la dintz (desi chiar ieri i-au mai dat o pereche). da' depinde de copil, au niste prieteni unu' de 18 luni si pe el il doare rau, face urit.

de colici la noi a mers cu "gripe water". nu mai stiu citz ml inainte de nani, face minuni.

Vezi daca gasesti pe acolo Camilia (uite aici un link http://www.nationaln...il.aspx?ID=1419) Am inteles ca sunt extraordinar de bune (amicii mei au trimis in tara pentru mai multe mamici)
A cat is a friend fur-ever !

#154 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Postari: 605
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 17 July 2010 - 03:11 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 July 2010 - 04:16 PM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 15 July 2010 - 10:20 AM, a spus:

mai, da' n-am pretentia ca as intelege senzatia ... pur si simplu vizual asa a fost. cam astea-s dimensiunile' lu' junior la iesire. inca capu' se alungeste si iese ca in filmu' ala cu indiana jones.

aaa, alungit imi mai vine sa cred

SF mi se pare nasterea naturala! intr-adevar o minune!

ai vazt cum arata un bb de citeva ore? :angryfire: hihi, chiar ca e ca-n filmu' ala cu craniu' de cristal
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#155 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 July 2010 - 01:19 PM

nu am vazut chiar la cateva ore, doar a doua a treia zi, abia astept sa vad bebelusha ... :-* si probabil o sa vad in maternitate multi bebei ... o ce dragi imi sunt :)

#156 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 July 2010 - 07:04 PM

Deci fetelor eu am folosit o crema depilatoare pt. zone sensibile(bikini)de la ''farmec''super ieftina si nu am avut nici un fel de discomfort,am urmarit instructiunile de pe ambalaj...asa am facut eu na'... :angryfire:

#157 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 July 2010 - 09:42 PM

Vezi postareaGeany, la 17 July 2010 - 07:04 PM, a spus:

Deci fetelor eu am folosit o crema depilatoare pt. zone sensibile(bikini)de la ''farmec''super ieftina si nu am avut nici un fel de discomfort,am urmarit instructiunile de pe ambalaj...asa am facut eu na'... :violent5:

scumpaaa :tongue3:
eu continui sa merg la cosmetica si sa ma epilez cu ceara

#158 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 July 2010 - 09:34 AM

Geani B) B)
Crema de la famerc nu am de unde sa iau acum asa ca tot cum stiu eu fac.

#159 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 July 2010 - 10:46 AM

Io m-am rezolvat ieri :D

Cand eram in Ro meream la o tanti care facea epilare inghinala completa , cu ceara...dupa ce m-am mutat mi-am adus o rezerva de ceara calda ( ca aia rece sau fasiile sunt dureroase rau , inghinal )

Si nu vorbesc de bikini , vorbesc de aia completa , intzelegetzi ce vreau sa spun? :D

Acum nu mai e voie cu ceara...B) pana dupa ce vine bebelina.

Dar din toamna ma apuc din nou B). O sa fie dureros rau la inceput dupa ce m-am ras aproape un an....dar...o sa fie OK. La mine dureaza cam o ora , numai inghinal B)

#160 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 July 2010 - 12:32 PM

Eu mi-am luat un aparat care incalzeste ceara , de fapt are rezerve de ceara bagi in aparat si o incalzeste cit trebe, o folosesc pt picioare, ca zona totala si inghinala, e defrisata numa cu lama, imi este frica sa incerc cu ceara.Nu stiu daca as suporta durerea

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul