Forum Culinar: Ghid pt. tinere mamici....de Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....

#221 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 July 2010 - 11:28 AM

Vezi postareavaxile, la 21 July 2010 - 11:11 AM, a spus:

daca ai mei samana cu tasu' la voce, m-as mira. iar daca o sa cinte si ce cinta tasu' ...

:) , nu las imajinatia sa zburde prea tare . :)

#222 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2010 - 11:32 AM

Vezi postareavaxile, la 21 July 2010 - 11:10 AM, a spus:

de ce nu le spui cum e sa te trezesti noaptea sa-i dai de mincare? macar sa aiba poza completa. inca ceva ce nu-tz spune la cursurile alea de parinte. sau se trece foarte usor peste ...

Las' sa aiba si un pic de suspans :)
Apropo de cursurile de parinte eu am facut training autogeno se numea aici, cica sa inchid ochii si sa ma relaxez, sa ma gindesc la clipocitul apei la munte. Cind vine ora contractiilor numa la clipocitul apei de la munte nu-mi era gindul :) La mine n-a functionat deloc treiningul asta :)
Ce a functionat toata noaptea de cind au inceput primele contractii si pina dimineata cind m-am dus la spital a fost baia in cada, am stat cre ca vreo 4 ore linistita astepind sa se faca ziua :)

#223 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 605
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 21 July 2010 - 11:36 AM

Vezi postareasimonaro29, la 21 July 2010 - 11:15 AM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 21 July 2010 - 11:10 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 21 July 2010 - 11:05 AM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 21 July 2010 - 10:35 AM, a spus:

fa-tz un cadou: dormi!

Sante parole.
Dormiti cit mai puteti ca pe urma se termina fericirea asta. :)

de ce nu le spui cum e sa te trezesti noaptea sa-i dai de mincare? macar sa aiba poza completa. inca ceva ce nu-tz spune la cursurile alea de parinte. sau se trece foarte usor peste ...

Vaxile , daca tot ne aratzi partzile negative crezi ca nu-o mai vreau? Imi diresc si-mi iubesc bebelusa cu fiecare particica din mine! Si la 35 de ani nu cred ca mai cred in cai verzi pe peretzi , cred ca am stiut de la inceput ce ma asteapta!

nu, ma gindeam ca poate te conving sa dormi :)
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#224 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Postari: 605
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 21 July 2010 - 11:40 AM

Vezi postareastella, la 21 July 2010 - 11:28 AM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 21 July 2010 - 11:11 AM, a spus:

daca ai mei samana cu tasu' la voce, m-as mira. iar daca o sa cinte si ce cinta tasu' ...

:) , nu las imajinatia sa zburde prea tare . :)

cind eram in fuckultate, aveam un coleg (inca fuarte bun pretin) care era din vrancea, din regiunea vinicola. sa zicem ca se nimerea sa fie ziua cuiva. eram 4 buhai. unu' cinta la chitara. la inceput camera plina de gagici. pe masura ce scadea rezerva de vin, numaru' gagicilor din camera scadea exponential. pe la 12 nu mai raminea una. incercind sa intelegem de ce, ni s-a atras atentia voalat ca de vina era vintul schimbarii, care schimba usor-usor repertoriul.
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#225 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 21 July 2010 - 11:46 AM

Vaxile , esti prea negativist , zau...

Si , voi chiar credetzi ca eu ( sau cine e la prima sarcina) am impresia ca vine papusa cu care ma pot juca si cand ma satur , o pun undeva si tace?
Sau asa atzi crezut voi?

Repet , nu mai am 16 ani !

Parca subiectul asta era menit sa le ghideze pe tinerele mamici , sa le dea sfaturi. Nu sa le sperie! Fiecare copil e diferit. S-ar putea sa am parte de o terorista mica ce o sa-mi manance si zilele si noptzile. Dar va fi A MEA!

Auzi la Adriana , suspans! :)

Si eu am facut cursuri de relaxare si SPER sa functzioneze. CRED ca la UNELE functzioneaza! :)

#226 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2010 - 11:50 AM

Simo, cre ca po' sa vorbesc si pentru vaxile, da noi glumim :)
Dar mai vreau sa zic o chestie, cit eram insarcinata, mai ales la intoarcerea de la curs, ziceam eu n-o sa fac aia, n-o sa fac ailalta, foarte ferma pe pozitie eram :) Apoi practica, realitatea, oboseala m-au facut sa fac chestiile pe care ziceam ca n-o sa le fac :) pentru ca virgula ca de obicei teoria e una si practica e aia pe care o experimentezi tu, sotul si copilul tau in fiece moment. Asta e asa o chestie generala, nu ma refer la vreun episod particular :)

#227 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 July 2010 - 12:11 PM

Vezi postareasimonaro29, la 21 July 2010 - 11:46 AM, a spus:

Si eu am facut cursuri de relaxare si SPER sa functzioneze. CRED ca la UNELE functzioneaza! :)

Simona, tine de multi factori, asta nu inseamna ca la tine nu o sa mearga.

Eu am aplicat tehnica de respirat in timpul travaliului si pot spune ca asta m-a salvat. Imi era greu sa respir 'regulamentar' si de multe ori uitam, dar imi aminteau moasele. Fara tehnica aia de respirare nu stiu daca reuseam sa nasc natural. Bine, eu am avut si un travaliu f dificil, dar asta e alta poveste. Eu iti tin pumnii sa ai o nastere cat mai usoara.

#228 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 July 2010 - 12:20 PM

Vezi postareaPisoi, la 21 July 2010 - 12:11 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 21 July 2010 - 11:46 AM, a spus:

Simona, tine de multi factori, asta nu inseamna ca la tine nu o sa mearga.

Eu am aplicat tehnica de respirat in timpul travaliului si pot spune ca asta m-a salvat. Imi era greu sa respir 'regulamentar' si de multe ori uitam, dar imi aminteau moasele. Fara tehnica aia de respirare nu stiu daca reuseam sa nasc natural. Bine, eu am avut si un travaliu f dificil, dar asta e alta poveste. Eu iti tin pumnii sa ai o nastere cat mai usoara.

Asta sper si eu ! :)

Mie mi-a bagat Hebamme in cap ca daca facem ce ni se spune durerile vor fi mai mici , copilul va iesi mai repede.....

Apropos de respirat. Noua ne-a aratat altfel sa respiram , nu ca in filme , stitzi cum arata , inspira si apoi Hu Hu Hu..expira scurt si de multe ori. Cica sa inspiram si apoi sa expiram cat de lung putem , pt ca in timpul asta primeste BBle oxigen , noi suntem relaxate si totul decurge ca la carte.

Sa speram ca va functziona.

#229 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 12:21 PM

Vezi postareavaxile, la 21 July 2010 - 10:32 AM, a spus:

ah, ea stie ce parere am io despre toate astea. ieri de ex. am gasit-o acasa plina de nervi. ce e drept, in luna a sheptea si cu andrei pe cap nu e o fericire.

Domne, si io tot in a saptea sunt si nu pot sa rezist fizic cu asta micamai mult de 24 de ore singura. fa-i un bine si i-ai o doica ceva macar cateva ore pe zi, spre binele tutoror :)

#230 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 12:30 PM

Vezi postareasimonaro29, la 21 July 2010 - 12:20 PM, a spus:

Asta sper si eu ! :)

Mie mi-a bagat Hebamme in cap ca daca facem ce ni se spune durerile vor fi mai mici , copilul va iesi mai repede.....

Apropos de respirat. Noua ne-a aratat altfel sa respiram , nu ca in filme , stitzi cum arata , inspira si apoi Hu Hu Hu..expira scurt si de multe ori. Cica sa inspiram si apoi sa expiram cat de lung putem , pt ca in timpul asta primeste BBle oxigen , noi suntem relaxate si totul decurge ca la carte.

Sa speram ca va functziona.

Eu zic sa mergi pe mana ei ca zice bine. Tehnica propriuzisa difera de ce am invatat eu, dar acum realize ceva: nu tehnica conteaza, ci sa respiri cat se poate de regulat, lung sau scurt nu conteaza. Conteaza ca te oxigenezi si ca te concentrezi asupra altui aspect decat durerile. Cam pe asta mizeaza si tehnicile de relaxare, ca daca te poti concentra/gandi la rauletze si alte minuni, nu mai percepi durerile la maxim. E un fel de distragere a atentiei. Si merita sa practici inainte sa-ti vina randul la travaliu oricare din etehnicile astea, probabilitatea de a te ajuta in timpul travaliului e mare.

#231 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 12:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 July 2010 - 11:50 AM, a spus:

Simo, cre ca po' sa vorbesc si pentru vaxile, da noi glumim :)
Dar mai vreau sa zic o chestie, cit eram insarcinata, mai ales la intoarcerea de la curs, ziceam eu n-o sa fac aia, n-o sa fac ailalta, foarte ferma pe pozitie eram :) Apoi practica, realitatea, oboseala m-au facut sa fac chestiile pe care ziceam ca n-o sa le fac :) pentru ca virgula ca de obicei teoria e una si practica e aia pe care o experimentezi tu, sotul si copilul tau in fiece moment. Asta e asa o chestie generala, nu ma refer la vreun episod particular :)

Vorba din batrani" teoria , ca teoria, da' practica ne omoara " este plina de adevar.
Simo , iti doresc din suflet o nastere usoara si un BB bun ( adica sa doarma si sa manance bine, sa nu aiba colice etc) .
dar sa stii ca si asa vei fi foarte obosita , si cateodata chiar irascibila. de aceea cel mai bun sfat pe care il pot da cuiva ( tanara mama) este
sa profite de somnul BB-ului si sa se odihneasca.
BB daca e schimbat, hranit si multumit , il doare fix la basca daca are in camera ultimul model de patut, sau de masa de infasat,
sau daca nu toate lucrusoarele sunt aliniate in dulap.
Dar nu o sa-i fie egal ca mamutza e obosita si sacaita. au un simtz de animalutz sa stie cand esti terminat fizic, si atunci se frichinesc si se foiesc etc...
asa ca daca ai hainele pregatite pentru primele cateva zile, si loc de dormit ( btw, in prima luna a dormit langa noi intr-un leagan ), incearca sa te relaxezi si sa te hodini cat poti.
e un sfat pe care si eu la randul meu l-am primit de la prietene, si crede-ma ca e unul foarte bun.

Fisiere atasate

#232 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 July 2010 - 12:40 PM

Merci Stella!
:pupic:

Ce bebelina dulce :) !

#233 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 12:43 PM

Stela bine zici ce zici!
Multam de poza cu ingerasul! :) :pupic:

Stiam si eu asta cu dormitul cand doarme bebele dar n-am practicat-o la inceput, ca na, eu eram mai cu motz! Si in trei luni am ajuns leguma. Dupa care am schimbat foaia :P si am lasat casa mai vraiste si bine am facut.

Ce nu mi s-a spus mie a fost ca un travaliu dificil te lasa fara puteri poate luni de zile si de aia e f important sa te ocupi numai de bebe si de tine si sa uiti de orice altceva. Eu dupa nastere am fost pe de o parte extrem de obosita pe de alta parte nu puteam inchide un ochi pentru ca atentia mea era fixata pe respiratia bebelinei. Bine ar fi fost ca atunci sa inteleg ca numai eu si ea contez pentru o perioada si sa nu fac absolut nimic. De data asta o sa incerc sa ma pregatesc dinainte in special cu mancarea, sa am in casa provizii de conserve si in congelator ceva mancaruri gatite si sa-l pun si pe sot sa gateasca, macar doua saptamani pur si simplu sa nu fac nimic decat 'eu si bebe'. De data asta nu o sa fie chiar posibil pentru ca mai am un copil care va necesita grija si atentie... aaah mintea romanului de pe urma! :P

#234 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 July 2010 - 12:53 PM

Pe mine o sa ma ajute mama , vine aici si sta cam 2 luni :pupic: , pana dupa botez.

#235 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 July 2010 - 12:56 PM

Doar experienta proprie,deci nu dati cu pietre...Am dormit ezact cand dormea bebelul,am acceptat orice ajutor ce mi se putea oferi,colicii sunt teribili,in afara de pus pe burtica si masaj usor,potiunile''au fost cam apa de ploaie(ceva ,ceva gripe...),cand au incetat au inceput dintii,mai calmam putin cu calgel,sotul imi servea mancare la pat tot ce-mi doream eu,in timp ce-l alaptam pe bebe, curatenia am lasat de izbeliste tot un timp(doar ''pospaiala'' cum se zice,sters un praf aspirat dar atat fara sters geamuri sau mai stiu eu ce)...Ca mama sa fie odihnita si binedispusa conteaza f. mult in opinia mea...Restul totul poate sa mai astepte... :pupic:

#236 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 12:58 PM

Simo bine faci! Sa ai grija totusi, cu doua femei in casa s-ar putea ca taticul proaspat sa se simta in plus la ingrijirea copilului si ar fi pacat. E bine sa se implice de la inceput cat se poate ca sa se creeze legatura aceea minunata si intre ei, nu numai intre mama si bebelina.

#237 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 12:59 PM

Vezi postareaGeany, la 21 July 2010 - 12:56 PM, a spus:

Doar experienta proprie,deci nu dati cu pietre...Am dormit ezact cand dormea bebelul,am acceptat orice ajutor ce mi se putea oferi,colicii sunt teribili,in afara de pus pe burtica si masaj usor,potiunile''au fost cam apa de ploaie(ceva ,ceva gripe...),cand au incetat au inceput dintii,mai calmam putin cu calgel,sotul imi servea mancare la pat tot ce-mi doream eu,in timp ce-l alaptam pe bebe, curatenia am lasat de izbeliste tot un timp(doar ''pospaiala'' cum se zice,sters un praf aspirat dar atat fara sters geamuri sau mai stiu eu ce)...Ca mama sa fie odihnita si binedispusa conteaza f. mult in opinia mea...Restul totul poate sa mai astepte... :pupic:

Pai tu esti daseteapta mai Geany! Pe mine m-a facut mama mai 'slow' :) dar pana la urma tot am inteles

#238 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 01:01 PM

Pisoi, s-a demonstrat ca o mama oricat de profund ar dormi , e de ajuns ca BB sa faca a......... si se scoala pe loc.
dar aceeasi mama epuizata, poate sa nu auda telefonul sau soneria sau ce stiu eu ce alt zgomot.
deci nici o frica , ai sa-l auzi pe BB , oricat de bine ai dormi.

#239 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 July 2010 - 01:01 PM

Eu am fost invatata la curs sa devin egoista si am aplicat la sange ce am invatat... existam doar eu si copilul meu (copiii la a 2a nastere). Sotul s-a aranjat pt cateva saptamani, treaba lui. Daca vroia sa manance isi facea, isi spala farfuriile... a, si ma chema la masa si pe mine.
Mama nu statea la mine, muncea toata ziua si noaptea mergea sa doarma la sora ei... daaaar, biata de ea, tot venea de ori pe saptamana cate o ora sa faca un pic de curatenie sau o oala de mancare.
Am avut parte si de un bebe tare nebunoaie, vai de norul meu... eu oricum am o problema cu somnul. A fost greu tare cu Mara, un pic mai usor cu Giulia dar o aveam deja pe Mara (avea 3 ani), asa ca ziua trebuia sa fiu treaza cu Mara si noptea cu Giulia... Doamne, bine ca a trecut... greu a mai fost.
Nu cred ca as mai avea rabdare sa o iau de la inceput pt a 3a oara... Sorina
Sorina

#240 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 01:11 PM

Vezi postareastella, la 21 July 2010 - 01:01 PM, a spus:

Pisoi, s-a demonstrat ca o mama oricat de profund ar dormi , e de ajuns ca BB sa faca a......... si se scoala pe loc.
dar aceeasi mama epuizata, poate sa nu auda telefonul sau soneria sau ce stiu eu ce alt zgomot.
deci nici o frica , ai sa-l auzi pe BB , oricat de bine ai dormi.

Am inteles si eu in ceasul al doispelea :P dar atunci atipeam putin si ma trezeam ca mi se parea ca nu mai aud respiratia bebelinei.

@Sorina, ce concept fain, auzi :) ... cursuri de egoism
Esti tare, te-ai descurcat, acum a trecut greul. Si eu tot asa imi spun, ca greul asta tine si el cativa ani, nu o vesnicie, asa ca trebuie sa facem fata, ca doar ne-am dorit asa de mult copii :pupic:

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul