Forum Culinar: Ghid pt. tinere mamici....de Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....

#281 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 25 July 2010 - 06:41 PM

Posted on Ma enervez! Today, 11:35 AM

View Postsissi, on 23 July 2010 - 08:45 PM, said:

View Postsimonaro29, on 23 July 2010 - 02:52 PM, said:
nu m-am enervat dar mi-s trista tare...tocmai m-a sunat prietena mea care e gravida in luna a 6-a si are diabet de graviditate! Degeaba am incercat sa o linistesc , n-a mers!Nu-i va di usor sa se tot intzepe de cel putzin 6 ori pe zi si sa manance dupa lista....

De 6 ori mi se pare mult, numa pt a verifica zaharul din singe?
Eu trebuia de 3 ori ,la o ora dupa fiecare masa principala si maxim de zahar in singe nu trebuia sa depaseasca 130mg% si la fiecare 2 zile trebuia sa ma intep pe stomacul gol si nu trebuia sa depaseasca 96mg%

Cumnata-mea se intzepa si ininte si dupa masa , tu nu? Si scria pe un caiet.....ca sa vada cata insulina sa-si injecteze....

Nu stiu daca e bine ca am pus aici, da si la topicul ma enervez eram of.
Eu trebuia sa ma intep in degete(aveam aparat dat din spita, acele si pelicula aia unde puneam picatura de singe trebuia sa le cumpar eu pe baza de reteta) dupa cum am mai spus la o ora dupa masa si Blutzuker maxim trebuia sa fie 130mg%, pot spune ca am tinut dieta cu strictete si o singura data am avut 130mg%, am mincat ciorba cu fidea, pastele fainoase sunt cele mai periculoase si eu trebuia sa imi notez in carnetel si trebuia sa marg periodic la control, nu imi mai aduc aminte exact o data sau de 2 ori pe saptamina mergeam si faceam testul ala cu glucoza, singe si urina si dupa ce am nascut am mai fost de citeva ori la control,apoi mi-a zis sa meg la 6luni si apoi o data pe an, da asta trebuia la medicul de familie.Eu nu a trebuit sa fac insulina.

#282 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 July 2010 - 09:48 PM

Cred ca bine ai fcaut ca le-ai mutat aici , sissi :)

Asa facea si Gabi , avea caietzel , numai ca , desi manca ce scria la dieta , tot ii sarea glicemia. Acum , daca ea manca pe ascuns , nu stiu. De intzepat se intzepa inainte si dupa masa , regulat. Apoi , cand a inceput cu insulina facea in burta , o data pe zi, cred ., nu mai des. La Dana a functzionat cu regimul pana in luna a 8-a. Apoi a primit si ea insulina...

Prietena mea a primit regim. Dar , naja , acum o parasc , a papat juma de castron de popcorn ( e voie porumb la dieta asta? eu stiam ca nu) apoi si 2 bucatzi de praji , au fost mici a zis ea....

Nu stiu , si eu sunt pofticioasa de nu mai pot , cum imi spui ceva cum vreau , o intzeleg....inca nu se intzeapa in deget. Merge saptamana viitoare sa repete testul.

#283 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 July 2010 - 11:59 PM

Va multumesc Adriana si Maya.
O sa incerc sa iau legatura maine cu Oana.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#284 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 12:01 AM

Vezi postareasimonaro29, la 25 July 2010 - 12:17 PM, a spus:

Daniella , iarta-ma , dar nu e vina mea ca asa sunt asigurarile in RO. Stiu si eu cum sunt ca de acolo am venit....aici , astea , ALL INCLUSIVE cum le numesti tu nu le faci ca vrei , ci depind de job. Si costa si astea , 200 cred ca-i pretzul de strigare la tinerii fara nici un fel de boala..... , asta in cazul in care asigurarea itzi returneaza doar 50% chetuieli ambulante si 35% de spitalizare :)

In fine , deviez iar de la subiect.
La mine masajele astea au folosit.

Nu spuneam doamne fereste ca ar fi vina ta. Doar ma enervam ca la noi sistemul sanitar e la pamant si nici nu sunt sperante prea mari pentru viitorul apropiat. Bravo voua ca la voi e mai bine.

#285 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 09:49 AM

Simona, la mine in dieta nu scrie nik ca ar fi interzis popcornul, da na e mai bine sa te feresti , acum daca a mincat un pic de pofta asta e, cele mai periculoase sunt: piinea alba, semmel, tostbrot,weise teig ware, orezul alb(polierte Reis)Daca vrei pot sa scanez dieta ce am primit-o eu si ti-o dau ,asa puteti compara.

Azi am sunat la spital si m-am programat pt urmatorul control pe 9 august, abia astept.
Voi v-ati facut geanta de spital?eu inca nu, bine ca nu am nici multe de luat, trebe numa sa pun intr-o mapa actele care imi trebuie si sa las la indemina sotului.

#286 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 July 2010 - 02:30 PM

Geanta de spital am facut-o , aproape :lol: , voiam sa mai cumpar azi niste chestii: perie de dintzi , pasta , sampon de voiaj ca sa nu car tuburi mari dupa mine. Dar n-am mai putut merge in oras. Azi sunt la pamant. In sfarsit am primit Termin la neurolog , a durat 3 saptamani desi era urgentza!!!!!!!!!!!!!!! Mi-a facut masuratorile pt CTS ( de data asta ca lumea , 45 de minute a tot masurat) nu ca BOUL ala dinainte .Si s.a inrautatzit asa de tare incat singura lui solutzie este operatzia si asta cat de repede , in cateva zile. S.ar putea sa-mi treaca dupa nastere , dar zice ca nu-i timp sa mai astept pt ca boala e atat de pronuntzata incat s-ar putea atrofia nervul!
Miercuri am Termin la chirurgul de maini si la anestezist sa vedem ce spun. Ca nu se face anestezie normala ci doar locala , BB nu simte nimic. Problema e ca 2 saptamani nu prea o sa am voie sa folosesc mainile. Eu cum nasc , atunci?

#287 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 July 2010 - 03:10 PM

Simo, prin ce mai treci si tu! E bine totusi ca esti pe maini bune si ca vei avea doar anestezie locala. Si stai linistita ca n-ai nevoie de maini ca sa nasti :lol: . dar tu nasti in doua saptamani? Parca erai cam 'de-o seama' cu mine...

#288 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 03:58 PM

Ufff simona :pupic: imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva, da cum zicea si pisoi, bine ca esti pe miini bune si nu te stresa(Teortic usor de zis) o sa fie bine gindestete ca acum daca nu faci operatia, mai tirziu poate nu o sa iti folosesti miinile mai mult de 2 saptamini, aaa si pina nasti mai ai un pic.

#289 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 10:23 PM

Imi pare rau Simona! Ai grija de tine si fii tare, cu moralul sus: totul va fi bine! Gandeste pozitiv!

Ce e si CTS-ul asta?

#290 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 09:30 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 July 2010 - 10:23 PM, a spus:

Imi pare rau Simona! Ai grija de tine si fii tare, cu moralul sus: totul va fi bine! Gandeste pozitiv!

Ce e si CTS-ul asta?

In romaneste e sindrom de tunel carpian , cred :toothy9;

am vb cu doctoritza mea ieri si a zis ca : INDIFERENT CE SPUNE PROFESORUL SI ANESTEZISTUL, COPILUL S-AR PUTEA SA AIBA DE SUFERIT! Orice e injectat in sange ajunge si la BB.

Asa ca : Ma doare-n pix de ele maini , nu fac eu rau la BB cu mana mea. Sa stiu ca raman fara ele! Mai pot rabda 2 sau 3 saptamani si daca presiunea de pe nerv nu scade , fac atunci. Pompez lapte si nu alaptez cateva zile cat tzine efectul anesteziei.
sa speram ca nu va fi prea tarziu.....dar nervul nu cred ca poate fi sugrumat asa usor....

#291 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 10:11 AM

Simo, ce hotarata esti! O mamica grozava, ce sa mai :P
:D

#292 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 09:04 AM

Fetelor,m-o apucat stressul deja , spal de 2 zile , calc, pregatesc la BB in camera....nu-s normala! Bucataria si sufrageria arata ca naiba dar eu spal haine de BB marimea 68!!!!!!!!!!!!! Ca doar cu astea am inceput. Apoi am realizat ca nu-i bine , am cautat cutiile cu 50-56! Dar unde le mai usuc , acum? si am mormane de calcat.....si doar n-o sa-mi incapa toate-n dulap...

#293 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Postari: 605
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 28 July 2010 - 09:10 AM

Vezi postareasimonaro29, la 28 July 2010 - 09:04 AM, a spus:

Fetelor,m-o apucat stressul deja , spal de 2 zile , calc, pregatesc la BB in camera....nu-s normala! Bucataria si sufrageria arata ca naiba dar eu spal haine de BB marimea 68!!!!!!!!!!!!! Ca doar cu astea am inceput. Apoi am realizat ca nu-i bine , am cautat cutiile cu 50-56! Dar unde le mai usuc , acum? si am mormane de calcat.....si doar n-o sa-mi incapa toate-n dulap...

abia amu' realizez ce normala e nevazmea ...
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#294 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 09:16 AM

Vezi postareavaxile, la 28 July 2010 - 09:10 AM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 28 July 2010 - 09:04 AM, a spus:

abia amu' realizez ce normala e nevazmea ...

realizeaza si APRECIAZA! :D

#295 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 10:09 AM

Simona, nu trebuie sa le calci neaparat pe alea de la 68 in sus, dupa ce se ususca pune-le din nou in cutii si asa ai loc pt inceput la alea de 50-62.Eu am terminat cu aranjatul calcatul hainutelor,ieri am facut si in dulapul lui dennis ordine, nu tine mai mult de citeva zile, da na mi-am facut de lucru.
Miine mai trag o tura pe la magazine , cica is reduceri mari.
Eu am intrat in febra curateniei :D Si mi-am propus ca la sf asta de saptamina sa imi fac si geanta de spital, ca tot amin.

#296 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 10:41 AM

Simo, stai linistita ca esti normala. se numeste nesting si e natural sindromul :D .
Eu reorganizez TUATA casa... nu am timp sa scriu ce si cum. Asa ca take it easy, respira, numara pana la 10, incearca sa intelegi ce anume vrei si apoi fa un plan. Dupa aia treci la actiune.

#297 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 10:45 AM

Of , fetelor , ....

al meu a zis ieri ca am reusit sa fac mai multa debandada in casa decat el :D :D :D

#298 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Postari: 605
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 28 July 2010 - 10:49 AM

Vezi postareasimonaro29, la 28 July 2010 - 10:45 AM, a spus:

Of , fetelor , ....

al meu a zis ieri ca am reusit sa fac mai multa debandada in casa decat el :D :D :D

probabil are dreptate
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#299 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 09:43 PM

ma ia cu ameteala
eu nu m-am apucat nici sa cumpar hainutele, dar sa le spal, calc ... oricum mai am 2 sapt pana vine cameretta, apoi ma apuc si eu

cat despre carucior, scaun de masina alea ...ma duc si eu sambata pe la magazine sa vad unde si ce pot gasi... pana atunci sper sa inteleg bine ce fel imi trebuie din fiecare ... ca daca nu ... dau vina pe vooooi :violent5:

Simona tu esti in medical?

Pisoi, explica domne, ce faci tu cu TUATA casa la 7 sau la cat ajungi acasa? ca io abia incropesc ceva de manacare si trebuie sa stau cu butuceii in sus :violent6:

#300 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 09:45 PM

mi-am adus aminte, ca de cand vreau sa va intreb. Cand am fost la prietena mea in Italia, inainte sa nasca .. era prin '98 tin minte ca a folosit o solutie de dezinfectat cu care a sters toata mobila cupilului interior si exterior. Aveti idee despre ce putea fi vorba ? :violent6:

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic