Forum Culinar: Ghid pt. tinere mamici....de Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....

#301 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 08:38 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 09:43 PM, a spus:

ma ia cu ameteala
eu nu m-am apucat nici sa cumpar hainutele, dar sa le spal, calc ... oricum mai am 2 sapt pana vine cameretta, apoi ma apuc si eu

cat despre carucior, scaun de masina alea ...ma duc si eu sambata pe la magazine sa vad unde si ce pot gasi... pana atunci sper sa inteleg bine ce fel imi trebuie din fiecare ... ca daca nu ... dau vina pe vooooi :(

Simona tu esti in medical?

Pisoi, explica domne, ce faci tu cu TUATA casa la 7 sau la cat ajungi acasa? ca io abia incropesc ceva de manacare si trebuie sa stau cu butuceii in sus :occasion15:

Daniella , eu sunt in prenatal Oricum , si daca nu eram , eram in vacantza , n-am castigat nimic cu prenatalul :(

Bucuta-te ca inca n-ai dat in nebunie , Daniella, ca noi ;)

Ce face Pisoi? O intoarce cu susul in jos , probabil :( . Eu am dormit tot timpul dimineatza cu placere...acum? la 5.00 mi-s treaza , pun masina la splat , adun hainele de ieri ( ca spal in fiecare zi, normal , nu :( ?) Al meu zice numai saracul: Anamaria , acum cand e nor speli tu? Ca apa noastra calda e pe solare si masina cu apa calda merge, si daca e nor...riscam sa ramanem ´fara apa calda...Multzam Doamne , de o saptamana de cand ploaie nu s-a intamplat...oricum , se face pe curent , atunci :( )

Eu seara ma uit la picioare si nu-mi vine sa cred...seara nu-mi mai vin nici un fel de pantofi , NIMIC. Bun , ca si ziua mi-am luat slapi si sandale cu 2 numere mai mari :(. Dar fatza e durerea din maini e NIMIC , asa ca d-aia nu ma gandesc la picioare.

Mai rau e cu ridicatul de pe canapea , mai nou.....

#302 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 08:43 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 09:45 PM, a spus:

mi-am adus aminte, ca de cand vreau sa va intreb. Cand am fost la prietena mea in Italia, inainte sa nasca .. era prin '98 tin minte ca a folosit o solutie de dezinfectat cu care a sters toata mobila cupilului interior si exterior. Aveti idee despre ce putea fi vorba ? :occasion15:

Eu am spalat mobila cu Hygienereiniger , dar unul mai mild , calitate bio...nu tare ca cele de la Domestos sau mai stiu eu care...

Eu si pe jos nu spal decat cu sapun neutral si alte chestii de genul asta. E mult mai sanatos si pt noi , si pt mainile mele...Si in gradina ne spalam cu sapun d-asta ,poate intra in pamant ca nu face rau la plante.

#303 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 July 2010 - 09:44 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 09:45 PM, a spus:

mi-am adus aminte, ca de cand vreau sa va intreb. Cand am fost la prietena mea in Italia, inainte sa nasca .. era prin '98 tin minte ca a folosit o solutie de dezinfectat cu care a sters toata mobila cupilului interior si exterior. Aveti idee despre ce putea fi vorba ? ;)

n-am auzit de asa ceva, solutii dezinfectante sunt de toate felurile prin magazine dar eu nu sunt fan.
de ce ai vrea sa dezinfectezi mobila? :occasion15: intreb si eu, pentru ca eu nu mi-am pus niciodata problema asta.
Poate daca mobila a fost folosita, dar nici asa, cred ca o curatare/spalare ar fi suficienta.

#304 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 09:49 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 09:43 PM, a spus:

Pisoi, explica domne, ce faci tu cu TUATA casa la 7 sau la cat ajungi acasa? ca io abia incropesc ceva de manacare si trebuie sa stau cu butuceii in sus :)

ajung acasa pe la 6 si stau cu fata 30 de minute in care ma si odihnesc, apoi pun de mancare daca nu e si itnre timp reorganizez sertarele si rafturile din bucatarie, arunc tot ce nu-mi convine :) . Mai fac cate o pauza de joaca cu fata, apoi mai dau o tura pe la raftul din bai sa vad c e mai pot asunca sau re-organiza, apoi trec pe langa biblioteca si acolo mai petrec ceva timp, cuierele, sifonierul de haine samd...

Ziua mea se termina la 9:30 cand merg cu fata la baie sa ne spalam si cam dureaza cu ea si cu burta mea mare, apoi pregatesc hainele pt a doua zi si pic in pat franta. Sunt f activa de felul meu si slava domnului ca ma simt totusi apta - desi nu in toate zilele.

Hopul cel mare va fi sa sortez hainele fetei de cand a fost bebe, ca sa vad ce pastrez si cum pentru bebele nou. :hug:

#305 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 July 2010 - 01:50 PM

Pai nu stiu de ce ai vrea, iti spun ce a facut ea si credeam ca face parte din protocolul de noi nascuti sa dezinfectezi totul in jurul lor.
Asa de ce calci rufitele pentru ei? Nu tot pentru a le dezinfecta?

Eu mobila o sa o am noua.

Si din paacte eu nu calc, sau altfel spus urasc calcatul, camasile le duc la curatatorie si mi le da calcate si tot restul rufelor le spal, le dau cu balsam, stoarcere minima, scuturate bine si intinse, apoi uscate pe umerase ... . Apoi le impachetez perfect si le pun frumos in dulap exact merchandising de magazin. Cand le vine randul la purtat arata ca si calcate. Asta e protocolul meu de a nu calca rufele.

Acum pentru copilas m-am gandit ca daca toata lumea dezinfecteaza hainutele prin a le calca, doar nu o sa fac eu d-andoaselea. Si prin acelasi rationament credeam ca si mobila copilului se dezinfecteaza.

Simona nu stiu daca la noi exista detergenti din acestia bio, erau numai la Amway, dar daca zici o sa dau o privire pe net. Eu nu m-am gandit pana acum asa ... lua din comert ce era mai strong si mai nou, dar nu am vazut nimic bio in materie de detergenti.

Auziti :floare: ? Cat sunt noi le spalati si calcati, dar in fiecare zi veti urma acelasi protocol cu calcatul hainelor de bebelush :huh: ?
Pai atunci numai cu spalatul si calcatul va fi de treaba, sigur ca nu mai ai timp nici sa mergi la toaleta. B)

Simona, am scris si pe la celalalt topic, mai nou si eu am probleme cu sculatul de pe scaun/pat/canapea ... in afara ca ma trage burta
/fundul in jos, ma dor si genunchii and ridic toata greutatea.
ce ne mai plangem ... :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#306 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 01:58 PM

Daniela, nici eu nu calc din principiu si nu am calcat nici hainele bebelinei. Doar le-am spalat inainte sa i le dau, noi fiind. Detergenti am folosit la inceput non-bio, dar la un moment dat nu am mai tinut cont. Fata mea nu a avut nici o problema de piele, nu s-a iritat, nu a facut bube. ficare face cum stie si cum i se potriveste, evident.

#307 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 02:00 PM

Sissi, care sunt simptomele diabetului gestational?
in ce luna l-ai descoperit

mie mi-a spus ieri dr ca nu mi.a dat de facut analiza pt ca lui i s-a parut tot timpul ca sunt slabuta. are vreo relevanta?

#308 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 02:11 PM

Vezi postareaPisoi, la 29 July 2010 - 01:58 PM, a spus:

Daniela, nici eu nu calc din principiu si nu am calcat nici hainele bebelinei. Doar le-am spalat inainte sa i le dau, noi fiind. Detergenti am folosit la inceput non-bio, dar la un moment dat nu am mai tinut cont. Fata mea nu a avut nici o problema de piele, nu s-a iritat, nu a facut bube. ficare face cum stie si cum i se potriveste, evident.

Oh ce bine :floare: ! Deci nu-i musai! Ma luase capul ...
Eu tot ma gandesc sa stea intr-un mediu cat mai natural si normal. La noi aici e si asa o poluare mama mama... Acum ce sa fac sa o tin sub un clopot de sticla?

eu am in schimb boala cu spalatul, spal tot, la o singura purtare (inclsu jeans, pulovere ...) sa fie toate cu miros de detergent proaspat.
Numai ca, de cand m-am mutat in casa asta (2 ani) nu stiu ce se intampla ca rufele nu mai miros a detergent si nu se usuca si apoi miros rau. Adica: le scot fain frumos mirosind a balsam, le intind (iarna in camera care era libera - a copilului, primavara-vara- toamna pe terasa care e inchisa). Ele dau sa se usuce, insa tot raman parca umede si apoi prind un miros ca si de mucegai. E ceva in neregula, Ori e prea mare umezeala, ori e prea frig sa se usuce (dar mi s-a intamplat si acum 2 saptamani, in toiul verii), ori detergentii/masiana nu-s bune, nu gasesc explicatia si remediul. A mai patit cineva?

#309 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 02:24 PM

Daniela, si eu la fel consider ca e bine sa se dezvolte intr-un mediu cat mai natural, fara atatea protectii si ras-protectii. Mai ales daca bebele e alaptat la san, care san (cred ca stiti deja) creaza anticorpi pentru eventualele afectiuni pe care bebele le are si mama nu (si nici nu le-a avut) pentru ca se face un schimb de fluide intre gurita bebelui si san. deci sanul produce anticorpi noi special pentru bebelin.

Pentru problema cu rufele, vezi ca exista niste dracii, aparaturi care umezesc aerul sau il usuca, sunt f bune pentru problema asta a ta.

Apropo de balsam de rufe, eu de cand am nascut am renuntat totalmente la balsamul de rufe. Am inteles ca balsamul asta e interzis bebelusilor ca irita si oricum nu-mi placea sa miros mereu a cololino sau mai stiu eu ce. Eu sunt mai sensibiloasa la mirosuri si am zis gata! Daca vreau sa miros a ceva pot f bine sa folosesc un parfum si in nici ziua de azi nu regret hotararea facuta. In plus eu aveam mereu o mancarime pe picioare despre care tot asa am auzit ca ar fi provocata de balsamuri si mi-e mult mai bine fara ele, desi si detergentii mai fac din astea. Mie imi place sa-mi miroase hainele a proaspat, a apa si a aer curat si sunt tare multumita asa. :P Dar io-s mai ciudata de felul meu B) . Sotul meu zilele trecute ma intreaba de ce nu mai folosim balsam de rufe ca uite ce frumos miros hainele cu care am venit din concediu :floare: . I-am spus ce si cum si mi-a zis ca sunt exagerata :huh: . Iar eu i-am spus sa-si dea cu parfum daca vrea sa-i miroase hainele frumos, ca eu balsam n-o sa mai folosesc ever! Si l-am convins B) .

#310 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 29 July 2010 - 02:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 July 2010 - 02:00 PM, a spus:

Sissi, care sunt simptomele diabetului gestational?
in ce luna l-ai descoperit

mie mi-a spus ieri dr ca nu mi.a dat de facut analiza pt ca lui i s-a parut tot timpul ca sunt slabuta. are vreo relevanta?

Nu am avut nici un simptom, atit , cind am fost la controlul periodic, la 7luni parca mi-a gasit mult zahar in urina si ma trimis la spital pt analize complete.La a doua sarcina, oricum trebuia sa fac analizele avind antecedente de la prima sarcina.
Eu spal si calc toate hainele la copil si la bebe am facut la fel, stiu ia mult timp, da la multe hainute le calc numa pe o parte.
Rufele nu le mai spal nici eu de mult timp cu balsam, pe ale copilul nu le-am spalat niciodata cu balsam.
Daniella, poate ai multa umezeala in casa.

#311 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 02:37 PM

nici eu nu pun balsam decat rar...acum nici n-am mai luat si la BB n-o sa pun. Cred ca important e sa fie hainele clatite bine , potzi sa folosesti orice detergent. Eu d-asta folosesc si pt noi si pt tot spal cu sapun neutral. Eu il iau de la Haka, fosta mea vecina lucreaza la ei dar sunt convisa ca exista si alte firme. In magazine se gaseste la noi Frosch , ca detergent ,. calitate Bio , sau nuci indiene.

Saqpunul neutral e tare bun , nu-l pun pur , il slabesc cu apa si de cand folosesc nu se mai usuca mainile desi avem aici o apa foarte tare.

acum am cautat pe net si am vazut ca sapunul neutral e cu patent , la Haka....
informeaza-te despre el si daca vrei ii trimit prietenului tau care sta in Germania si-tzi trimite el....
Informeaza-te , insa , inainte

Am niste crampe in burta de mor , asta o fi?????????????

#312 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 02:45 PM

Simo, gandeste-te ce ai mancat, sa nu fii balonata, indigestie, constipata.
Esti S36, asa-i?

#313 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 02:59 PM

Eu de spalat rufele le spal cu ariel sau persil si dau dubla clatire.
In bucatarie si pt spalatul pe jos folosesc de la Frosch, da in baie si WC dau cu Cif, apoi spal destul de des cu dampfreiniger(masina aia cu aburi)
Simo, incearca sa stai in pat , sau fa o baie calduta, poate sunt contractii, vezi la cit timp sunt :floare:

#314 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 02:59 PM

ce sapun spui tu? la masina pui sapun? sau cum folosesti sapunul asta neutru? la spalatul pe maini?
am impresia ca sunt sapunuri cu ph neutru si aici, dar tot ce-i facut in romania in materie de cosmetice e porcarie, au modificat retetele chiar producatorii. Nu are legatura orice produs cosmetic luat de aici cu unul luat din germania, it, austria etc
Eu de cate ori sunt plecata cumpar cate ceva, am inceput cu pasta dinti; acu am luat si gel de dus si creme de corp din Italia. O sa ajung sa iau tot si detergentii. Nici arielu aici nu e ariel, nici persilu, nici lenoru, nici cocolino. Dar in schimb costa mai mult! E alt produs (Aceeasi firma). Mi-a confirmat si stomatologul care avea prieten pe chimistul sef de la colgate.
ce porcarie ... iar ajung ... la filozofia tarii in care traiesc :floare: asa ca tac ...

#315 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 03:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 July 2010 - 02:59 PM, a spus:

ce sapun spui tu? la masina pui sapun? sau cum folosesti sapunul asta neutru? la spalatul pe maini?
am impresia ca sunt sapunuri cu ph neutru si aici, dar tot ce-i facut in romania in materie de cosmetice e porcarie, au modificat retetele chiar producatorii. Nu are legatura orice produs cosmetic luat de aici cu unul luat din germania, it, austria etc
Eu de cate ori sunt plecata cumpar cate ceva, am inceput cu pasta dinti; acu am luat si gel de dus si creme de corp din Italia. O sa ajung sa iau tot si detergentii. Nici arielu aici nu e ariel, nici persilu, nici lenoru, nici cocolino. Dar in schimb costa mai mult! E alt produs (Aceeasi firma). Mi-a confirmat si stomatologul care avea prieten pe chimistul sef de la colgate.
ce porcarie ... iar ajung ... la filozofia tarii in care traiesc :floare: asa ca tac ...

Daniella , sapunul neutral lichid il folosesc la spalat pe maini , dar diluat. Nediluat , pun Si am si solid , ca o pasta , tot la curatzat il folosesc. Tot de la firma de la care am sapunul am si detergentzii. Nu vreau sa fac reclama ca nu castig nimic , dar , in timp ,m-am convins ca-s mai buni ca ceilaltzi. Cel putzin pt mine.

Sapun neutral de la alta firma se pare ca nu este , penca HAKA are patent , dar sunt convinsa ca exista si alte feluri de sapun de genul asta. Eu folosesc asta cam peste tot prin casa:

http://www.haka.de/d...altspflege.html

#316 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 05:39 PM

Simona, ti-au trecut durerile de burta?

#317 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 07:54 PM

Daniella cum ti-azis doctorul sa faci testulpt diabet? aici tre sa mergi dimineata si pe stomacul gol,bine poti sa bei apa da nik altceva.
Simona is chiar asa bune produsele de la Haka, m-am uitat pe seit si vad ca livreaza si in austria ma bate gindul sa fac o comanda.

#318 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 08:01 PM

Daniella , mi-a trecut :)

Sissi,. mie-mi plac. Si se foloseste cate putzin la o spalare....pana la urma nici nu ies scump. Vinerea viitoare facem grill cu fostii vecini si o intreb daca n-are ceva probe sa-mi dea , daca vrei itzi trimit....sa vezi daca esti multzumita sau nu. Avea ea inainte niste sticlutze cu probe...

Eu sapunul tzi l-as recomanda...dar cu asta n-am vazut la ea probe.Pot sa-tzi pun de la mine in ceva , daca gasesc vreun recipient...si daca nu uit :)

#319 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 08:20 PM

Simona :) esti foarte draguta da nu e nevoie, o sa fac comanda zilele astea , vad ca au ceva Angebote, ma intreseaza si produsele de curatat, vad eu

#320 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 09:23 PM

Cum vrei tu...

Produse de curatzat nu-tzi lua multe ca nu folosesti , mai bine sapun neutral. Eu am detergentzi de la ei , sare de pete , lichid pt Vorbehandlung apoi sapun pt baie si tot cu ala spal si pe jos :)
Spüllmittel mai am , si Raumreiniger si Hygienereiniger. Ah , si lapte d-ala de curatzat. De geamuri n-am de la ei ca mi se pare prea scump :)

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul