Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....
Postat 31 July 2010 - 09:14 AM
1. nu am diabet, ambele valori sunt cam la mijlocul intervalului de normalitate
2. valoarea fierului mi-a mai crescut un pic si am ajuns la limita minima de normalitate, deci Tardyferonul folic (+elevitul) isi fac treaba, voi continua sa iau inca 3 luni din ambele.
Fetelor Pisoi si Simona ma bucur ca sunteti mai bine. Terminati cu surmenajul prin trebaluiala si relaxati-va. Voi nu aveti pe nimeni (mamele voastre sau ale sotilor) sa va ajute la inceput? La mine o sa vina amble mame in prima faza ... si vad io pe care o tin sa ne ajute, probabil pe a lui tati, ca a mea e mai varstnica si mai lenta. Oricum mama lui (si tati prin zona) va sta cu bebelusha dupa ce incep eu serviciul. Voi cum o sa procedati cand o sa mergeti la serviciu?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 31 July 2010 - 09:54 AM
Eu aici in afara de sot nu am pe nimeni, sotul isi va lua concediu 2-3 saptamini si apoi ma voi descurca singura.Eu voi sta acasa 2 ani, apoi tre sa imi caut de lucru.
Cind o sa merg la lucru o sa il dau la camin, oricum imi voi cauta ceva de lucru intre 4 si 6 ore.
Postat 31 July 2010 - 05:39 PM
La mine vine mama peste 8 zile , dar vreau sa fie totul gata. Oricum , sta o luna si ceva , pana la botez si apoi merge acasa. Si noi am rezervat cresa deja , ca aici asa e , daca nu te grabesti , ramai pe langa. Si la privat , nu la stat , ca la stat n-avem sanse. Am rezervat din iunie , cu toate ca ramane al meu acasa pana in vara....ca sa se obisnuiasca.
Primele 2 saptamani merge numai insotzita , numai o ora pe zi , apoi o sa o lasam cam o ora singura...apoi marim ......
Postat 31 July 2010 - 06:04 PM
Aici tot asa mergi cu copilul si stai cit e nevoie sa se invete, prima data stai 2 ore ,apoi dupa citeva zile il lasi jumate de ora singur si tot asa maresti perioada pina se obisnuieste, oricum daca plinge te suna sa vii sa il iei.Eu saptamina viitoare o sa incep sa il las si la somnul de prinz sa il iau in jur de ora 16, da sa vedem, daca va vrea sa stea , pina in septembrie cind incepe gradi cu adevarat mai are timp de acomodare.
Sunt gradinite deschise aproape tot timpul anului, numa de pasti si craciun e vacanta.
Postat 31 July 2010 - 08:37 PM
Postat 01 August 2010 - 09:19 AM
Eu cred ca e important sa ai ajutor la inceput, sa primim macar in faza 1 tot ajutorul care ni se ofera, pana ne revenim dupa nastere.
Noi nu vrem sa-l dam pe bb la cresa (e prea micuta), doar dupa 3 ani la gradinita. Cred eu ca e mai bine sa creasca cu un bunic ... , dar mai am timp sa-mi schimb parerea. Si de bunici am alternativa, cu o prietena de-a mamei lui tati, care e la pensie si se plictiseste, dar ii plac mult copiii si a fost si invatatoare ... ca ma intereseaza mult limbajul si informatia pe care o primeste copilul in primii 3 ani de viata, cantaresc mult in educatie.
Postat 01 August 2010 - 09:24 AM
dar sa ajungem noi pana acolo ... am dat un ochi ...
Postat 01 August 2010 - 11:06 AM
cand imi vad nepotzii crescutzi de bunici ma apuca groaza! Numai ce vor ei si nu stiu ce inseamna NU.
Spuneam ca mama e de accord cu mine , dar....cumnata-mea din Ro spune ca fata (are 10 luni) numai la mama si la tata plange sa o ia in bratze, de fapt , cum il vede pe tata face ca trenul!!! Ca bunicul zice ca na...cum sa lasi fata jos daca vrea in bratze? La cumnata-mea si la frate-miu cica nu face asa , dar , pana cand?
Mama avea intr-o zi treaba cu cumnata-mea in gradina , il lasa pe tata sa vada ce face fata ca o pusesera sa doarma ( ea se joaca cu trapezul ala din patutz si apoi adoarme singura). Vine mama peste vreo ora , fata la tata in bratze: ( nu dormise aia mica deloc)
Pai ce faci , mah , cu fata-n bratze?
No , pai o marait si mi-o fost mila de ea....
Postat 02 August 2010 - 09:00 AM
Postat 02 August 2010 - 09:20 AM
Apoi , va merge cam de la 8.00 la 14.00 , nu-i asa de mult.
Ne descurcam noi !
Parintzii mei si socrii sunt binevenitzi , dar cred ca pe perioade lungi nu e bine pt BB. Asa-s bunicii , rasfatza
Eu am iubit-o pe bunica iar ea m-a adorat! Eu am fost fata pe care ea n-a avut-o ( A avut un singur baiat , pe tata). Dar cand ai mei imi spuneau ceva , venea bunica Florica si zicea: Ce avetzi cu fata? Nu stie , ca-i mica !
Postat 02 August 2010 - 09:35 AM
Postat 02 August 2010 - 09:43 AM
Postat 02 August 2010 - 05:39 PM
Acum vreo ora, imi zvacnea asa usurel in stanga jos, cum simti la o masea care e inflamata, la intervale regulate si f dese, dar a durat doar un pic ... vreo 5 minute
Nu stiu daca sunt contractii de la uter sau de la cap mi se trage acum ...
Postat 02 August 2010 - 06:05 PM
Asa ca deviza mea: Ti-ai facut copii,creste-i!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 02 August 2010 - 06:06 PM
dar am vazut cum e cu parintii mei fata de copiii lui frati-miu.
tata e o enciclopedie ambulanta si a vorbit cu cel mare tot timpul, asa ca el, copilul, chiar daca s-a nascut din parinti super taciturni, este foarte vorbaret si are un limbaj academic, de uimea pe toata lumea de la 2-3 ani cu ce cunostinte si vocabular putea sa aiba. Poate e un pic cam serios (exceptand porcaria de gameboy si jocuri pe pc, care nu tata i l-ea pus in brate garantat). In plus tata iesea cu el in parc de doua ori pe zi, facea copilul miscare se juca in aer liber. Astfel, a vorbit perfect si direct clar, fara un cuvant stalcit de la 2 ani . Acum, de 2 ani de cand tata nu mai poate (are 80 ani) la ala micu' e mare diferenta: a inceput sa vorbeasca mult mai tarziu, are acum 2 ani si 7 luni si inca vorbeste amestecat pe limba lui ... . Amandoi copii stau mai mult in casa, ala mare nu mai vrea nici in parc din cauza gameboy-ului. Ca ma luase asa o panica cu baietii ... si am zis doamne ajuta cand am aflat ca e fetita, pentru ca si copiii prietenelor mele (11-13 ani) au aceleasi unice preocupari: jocuri pe pc si gameboy (nr 3, 4, 5 ultimele jocuri). Va rog nu lasati copiii sa deprinda asemenea preocupari.
I-am spus si lui tati (el joaca online canasta, mai joc si eu dar f rar) ca ii interzic sa se joace in fata copilului vreodata, ca noi suntem primul exemplu.
Intr-adevar parintii (Si prietenii) se amuza de fiecare prostie a copilului si nu ii poti face educatia atunci cand lumea rade cand copilul spune sau face prostii in loc sa-i spuna ca nu este bine asa si de ce.
Mai vedem ... eu una am dus lipsa bunicilor ... Eu cred ca e fain sa ai bunici.
Sper ca bunicii bebelushei mele (De fapt mama lui tati o sa steda cu ea dupa ce eu plec la serviciu) sa nu-mi iasa din litera cartii in ceea ce priveste educatia, o sa le dau instructiuni in acest sens ..., dar ce stiu eu ce fac ei cand merg eu la serviciu?!?
Postat 02 August 2010 - 06:13 PM
Aici nu prea se practica sa duci copilul la cresa ... e prea mic si prea lipsit de imunitate ...
Nu stiu poate o sa mai imi schimb de 1000 ori ideile, pe masura ce vad cum functioneaza de fapt lucrurile.
Postat 02 August 2010 - 06:16 PM
sissi, la 02 August 2010 - 05:54 PM, a spus:
Mie atunci cand mi-a facut TCG ultima oara mi s-a parut ca sughite si a fost timp de 20 min tare si simteam in centru ... la ombilic ...
acum a fost pe unde e apendicita si incetinel ... abia perceptibil ...
Cand mi-a spus asistenta ca am avut contractii la TCG eu am spus ca a sughitat bebele ... ea a spus ... ohoooo si ce a mai sughitat ... deci acum ca ma gandesc nu mai stiu rezultatul ca nu mi l-a spus dr, daca au fost contractii sau sughit
Postat 02 August 2010 - 06:16 PM
Postat 02 August 2010 - 07:18 PM
Daniella, la 02 August 2010 - 06:13 PM, a spus:
Aici nu prea se practica sa duci copilul la cresa ... e prea mic si prea lipsit de imunitate ...
Nu stiu poate o sa mai imi schimb de 1000 ori ideile, pe masura ce vad cum functioneaza de fapt lucrurile.
Daniella,oricînd as apela la un bunic,bunica,bunici înaintea unei bone,daca ar fi nevoie.De fapt nu as apela la o bona pentru nimic în lume.Prea multe "rautati s-au întîmplat copiilor în prezenta lor.Stiu ca nu-s toate la fel,dar eu nu as putea sta/lucra/pleca linistita sub nicio forma,lasînd copilul cu un strain.Nici la cresa nu as da copilul prea mic.Sînt doar parerile mele,nu vreau sa supar pe nimeni...dar eu sînt mai cu paranoia cînd e vorba de copii în combinatie cu oameni straini
Dupa 3 ani,copilul e altfel,vorbeste bine,te întelge,si daca îl supara careva imediat pîraste ...dar cînd e prea mic,cum spui tu..e lipsit de imunitate.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges