Forum Culinar: Ghid pt. tinere mamici....de Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....

#161 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 18 July 2010 - 10:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 July 2010 - 01:19 PM, a spus:

nu am vazut chiar la cateva ore, doar a doua a treia zi, abia astept sa vad bebelusha ... ^_^ si probabil o sa vad in maternitate multi bebei ... o ce dragi imi sunt ;)

cei nascuti prin cezariana nu sunt asa vinetii si nici capsorul nu le e alungit:)

Vezi postareaDaniella, la 17 July 2010 - 09:42 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 17 July 2010 - 07:04 PM, a spus:

Deci fetelor eu am folosit o crema depilatoare pt. zone sensibile(bikini)de la ''farmec''super ieftina si nu am avut nici un fel de discomfort,am urmarit instructiunile de pe ambalaj...asa am facut eu na'... :lol:

scumpaaa :(
eu continui sa merg la cosmetica si sa ma epilez cu ceara

eu foloseam epilatorul si in zona inghinala, ba chiar mergeam mult spre interior cu ele ca suportam, dar ma faceam sub apa. Il incarcam si cand era incarcat stateam in vana si tineam zona de o epilam sub apa. Nu mai era asa dureros. Insa spre luna a 6 nu am mai putut si am trecut la lama, ca nu stiam de nici o crema pe aici. Am vazut ca erau, dar mi-era frica sa folosesc pt epilare completa in zona inghinala si am preferat sa ma fac cu lama.

Geany, crema aia se poate folosi si la epilarea completa in zona inghinala?

Vezi postareasimonaro29, la 18 July 2010 - 10:46 AM, a spus:

Io m-am rezolvat ieri :(

Cand eram in Ro meream la o tanti care facea epilare inghinala completa , cu ceara...dupa ce m-am mutat mi-am adus o rezerva de ceara calda ( ca aia rece sau fasiile sunt dureroase rau , inghinal )

Si nu vorbesc de bikini , vorbesc de aia completa , intzelegetzi ce vreau sa spun? ;)

Acum nu mai e voie cu ceara...:( pana dupa ce vine bebelina.

Dar din toamna ma apuc din nou ;). O sa fie dureros rau la inceput dupa ce m-am ras aproape un an....dar...o sa fie OK. La mine dureaza cam o ora , numai inghinal :(

sa stii ac e dureros dupa, eu nu mai suport asa usor epilatul cu aparatul. Acum cu ceara nush ca nu am incercat inca, tot cu aparatul ma fac.

Vezi postareasissi, la 18 July 2010 - 12:32 PM, a spus:

Eu mi-am luat un aparat care incalzeste ceara , de fapt are rezerve de ceara bagi in aparat si o incalzeste cit trebe, o folosesc pt picioare, ca zona totala si inghinala, e defrisata numa cu lama, imi este frica sa incerc cu ceara.Nu stiu daca as suporta durerea

vreau si eu aparat de ala:)
trebuie sa ma uit daca o fi si pe aici

#162 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 July 2010 - 11:31 PM

Da Anuto'crema epilatoare pt. zone sensibile(include mustata,subrat,inghinal sau bikini),eu si alte cunostinte prietene au folosit tocmai pt. epilarea inainte de nastere,unele chiar de la alte firme(nu neaparat farmec,ca mine,eu am luat-o ca era mai ieftina),fara probleme,urmand instructiunile de pe tub,am incercat intai pe o portiune mica,sa vad cum suport si daca nu-s alergica sau ceva,scria si pe tub asta,cand am vazut ca e ok,am aplicat ,lasat sa actioneze exact timpul care era scris,sters cu o carpa umeda,indepartand cat s-a putut apoi clatit,a fost super ok,rapid,fara probleme....... :lol: ^_^

#163 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 19 July 2010 - 02:18 AM

Vezi postareaGeany, la 18 July 2010 - 11:31 PM, a spus:

Da Anuto'crema epilatoare pt. zone sensibile(include mustata,subrat,inghinal sau bikini),eu si alte cunostinte prietene au folosit tocmai pt. epilarea inainte de nastere,unele chiar de la alte firme(nu neaparat farmec,ca mine,eu am luat-o ca era mai ieftina),fara probleme,urmand instructiunile de pe tub,am incercat intai pe o portiune mica,sa vad cum suport si daca nu-s alergica sau ceva,scria si pe tub asta,cand am vazut ca e ok,am aplicat ,lasat sa actioneze exact timpul care era scris,sters cu o carpa umeda,indepartand cat s-a putut apoi clatit,a fost super ok,rapid,fara probleme....... :love3: :-*

tu fata sa stii ca incerc si eu cu crema
ca nu prea mai suport asa usor epilatorul prin zonele alea, nush, am ramas mai sensibila dupa nastere, sau cum nu mai e obisnuit organismul, habar nu am

o sa iau si eu una de aici sa incerc, multam ca mi-ai zis :pupic:

#164 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 19 July 2010 - 02:22 AM

eu nu suport nici ceara nici epilator. mor de durere.
nu sant paroasa insa, n-am fir pe maini sau pe picioare desi cand eram adolescenta m-am ras sa-mi creasca si mie sa ma duc la cosmetica cu surorile mele :pupic:
am fire care cresc rebel inghinal si le iau cu penseta(le pot numara pe degete) iar armpits cu lama ca nici ala nu e des :love3:
seman cu tata, am fost norocoasa. sor'mea ca mama, maimutica saraca, cand o cauti e la cosmetica sa se jumule :-*

am incercat crema si a mers cand eram gravida, asta pana nu am mai vazut-o deloc.:) nu am avut reactii de la ea si e destul de buna

#165 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2010 - 07:12 AM

Sa incerci Anuto draga dar sa nu uiti sa o testezi un pic pe o portiune mica sa vezi cum suporti sa nu ai vreo reactie alergica sau ceva(la fel ca la vopseaua de par).... :pupic:

#166 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 19 July 2010 - 09:11 AM

Silvana , stiu ca e dureros dupa aia , ca m-am mai facut....si curge si sange de la radacina firelor de par....dar , apoi trece , si ma simt eu mai bine :pupic:

Eu tot cu lama de cand am ramas gravida penca doctoritza a zis ca trebuie evitate durerile de orice fel....

Mai , de cand vorbim de epilat o disparut Vaxile de p-acilea :love3:

#167 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Postari: 605
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 19 July 2010 - 09:15 AM

Vezi postareasimonaro29, la 19 July 2010 - 09:11 AM, a spus:

Silvana , stiu ca e dureros dupa aia , ca m-am mai facut....si curge si sange de la radacina firelor de par....dar , apoi trece , si ma simt eu mai bine :pupic:

Eu tot cu lama de cand am ramas gravida penca doctoritza a zis ca trebuie evitate durerile de orice fel....

Mai , de cand vorbim de epilat o disparut Vaxile de p-acilea :love3:

pai? doar nu-tz inchipui ca io-mi smulg blana de pe cotoaie, nu?
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#168 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 July 2010 - 10:51 AM

iar sughite , puiutza mea :)

Si o tzine cam cel putzin 10min cand o apuca , saracutza....

#169 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Postari: 605
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 19 July 2010 - 11:04 AM

Vezi postareasimonaro29, la 19 July 2010 - 10:51 AM, a spus:

pai distrage-i atentia cu lanterna. stii ca astia mici vad lumina. iei o lanterna micuta, o pui pe burta si copilu' o sa se duca dupa spot.asa o scap eu pe nevazmea cind apasa copilu' unde doare. in general cind vede lanterna uita si de sughitat. potz incerca.
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#170 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 July 2010 - 11:08 AM

Merci , o sa incerc :)

#171 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2010 - 11:13 AM

Era o lanterna pe la pupezele lui Dragos,dar nu te sfatuiesc... :)

#172 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 July 2010 - 11:19 AM

Apropos , io nu pot sa intru ca nu mi-a dat nimeni voie , am pus o data o intrebare la INTREBARI , si...nik...tre sa-i scriu lui Dragos?

#173 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 July 2010 - 12:27 PM

Vezi postareasimonaro29, la 19 July 2010 - 10:51 AM, a spus:

Simo, la mine Cati obisnuia sa sughita juma de ora la rand. Am inteles ca pentru fat nu e disconfortul mare, nu se compara cu ce simtim dupa ce ne nastem. Asta ca sa te linistesti putin. Pe mine asa m-a linstit doctora mea.

#174 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 July 2010 - 12:29 PM

si pe mine m-a linistit dar tot mi-e mila de ea....
Acum i-a trecut , draga de ea :)

dar cu lumina n-o mers , Vaxile....

#175 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 19 July 2010 - 01:11 PM

No mers cu lumina poate ca bebelusa e deja intoarsa cu spatele la burtica si nu are cum sa vada lumina.Cel putin asa era la mine ,la ultimul control, bebe era cu spatele la burta.

#176 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 July 2010 - 01:31 PM

M-am gandit si eu la asta , ca tot asa sta , cel putzin se chinuie doctorii sa-i faca poze si ea sta bagata cu nasu' la mine-n k....

#177 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 July 2010 - 03:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 July 2010 - 10:13 PM, a spus:

Sterilizatorul nostru a fost de second hand, nici nu mai tin minte cine mi l-a dat, eu foloseam o solutie la rece pe care o schimbam zilnic, adica amestecam solutia asta cu cantitatea de apa corespunzatoare, puneam tot acolo si dupa juma de ora erau sterilizate. Da si io is batrina ca Maya :)

Adriana, oare la masina de spalat vase :):) (tot in abureala le usuca, nu stiu detergentul dc e bun pt bebei) sau la MO nu e suficient de bine?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#178 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2010 - 05:51 PM

La masina de vase nu cred pentru ca pe linga detergentul care se clateste mai e solutia aceea care aici se numeste brillantante. La mo intr-un recipient cu putina apa si capac cred ca s-ar putea dar ce te faci cu tetina si suzeta? Nu cred ca le prieste la Mo. Cel pe care l-am avut eu cu solutia la rece era extrem de comod dar e si drept ca eu l-am folosit tirziu pentru ca in primele luni n-am avut nevoie de biberoane.
Eu nu stiu cum sunt vremurile in Ro sau in alte tari dar asa cum am spus aici se poarta datul lucrurilor de la unul la altul, fie pe de tot fie imprumut.
Eu acu citindu-va mi-am dat seama ce noroc am avut, am primit si sterilizator si masuta de infasat, leaganul cel mic l-am avut imprumutat si l-am dat inapoi (era din lemn de nuc si avea vreo 70 de ani, va dati seama citi copii au dormit in el) patutul la fel l-am primit.
Am cumparat numai carutul cel de la inceput (dar l-a platit soacra-mea), apoi cel care se stringe pentru cind creste si scaunul de masina (dar l-au platit colegii lui Stefano) si scaunul pe care sta si maninca, pe care la rindul nostru cind n-am mai avut nevoie de ele le-am facut si noi cadou altora.
Si nu e nici o rusine in a face asa ceva, atita timp cit lucrurile sunt bine intretinute, e si normal ca nu dai lucrurile astea la altcineva daca sunt in conditii deplorabile. De exemplu noi la patut desi ne-au dat salteaua am preferat sa o cumparam noua ca asa ne-a placut noua dar era in bune conditii si cea primita.
Am o multime de prietene si cunostinte care sunt ajutate de bunici si le e usor sa aiba un scaun de masina sau cel in care maninca sau patutul si la ei si la bunici asa ca asemenea "cadouri" sunt mai mult decit bine venite, altminteri cheltuiala se ridica si mai mult, ca si asa nu e deloc "ieftin" sa ai un copil acum si aici.

#179 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2010 - 07:24 PM

Oooo Adriana, de 18 luni la noi nu e roz deloc, ba dimpotriva!
Din pacate atat prietenele, cat si cumnatele mele au copii ori mari 12-13 ani (si nu mai au nimic din ce trebuie la bebelushi), ori copii mici sub 1 an, care inca folosesc toate cele. Cu siguranta am fost printre cele mai codase.
Apoi, ca orice parinte cred, cere-mi mie orice privatiune, dar nu o sa precupetesc nici un efort pentru bebelina mea. Dar mai bine, culeg ceva sfaturi din experientele voastre decat sa arunc banii pe fereastra daca nu e cazul.
Am inteles: masina de spalat si MO nu-s bune, daca e caz de biberoane, tetine si suzete, trebuie neaparat sterilizator.

#180 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2010 - 07:30 PM

Vezi postareasimonaro29, la 19 July 2010 - 09:11 AM, a spus:

Silvana , stiu ca e dureros dupa aia , ca m-am mai facut....si curge si sange de la radacina firelor de par....dar , apoi trece , si ma simt eu mai bine :-*

Mai , de cand vorbim de epilat o disparut Vaxile de p-acilea :-*

Tu Simona, o nu stiam asta cu durerile, nu mi-a aspus nimeni si am continuat sa ma epilez la cosmetica pana mai acusi o saptamana, fara mai mari probleme decat inainte (eu si inainte eram f sensibila la durerile de la epilat, desi cum spuneam s-a rarit muuuult de cand nu mai folosesc aparatul, ci ceara).

In conditii normale, nu ca sigravida, ca experienta proprie pentru ceara vs. aparat, ceara oricum doare mult mai putin decat aparatul si epilatul cu ceara conduce cum spuneam la rarirea semnificativa a parului, in timp ce la aparat creste din ce in ce mai in toate directiile si mai repejor+grosutz decat la ceara. Am rezolvat si cu stofosenia sprancenelor, de cand am decis sa epilez si marginile pe care le pensam.

Deci mi-e neclar: ce fac eu? nu mai am voie sa ma epilez cu ceara?

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic