Forum Culinar: Ghid pt. tinere mamici....de Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....

#181 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 July 2010 - 07:36 PM

Vezi postareaanavlis, la 18 July 2010 - 10:20 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 17 July 2010 - 01:19 PM, a spus:

nu am vazut chiar la cateva ore, doar a doua a treia zi, abia astept sa vad bebelusha ... :-* si probabil o sa vad in maternitate multi bebei ... o ce dragi imi sunt :-*

cei nascuti prin cezariana nu sunt asa vinetii si nici capsorul nu le e alungit:)

Am citit si au confirmat si parintii! Doamne ajuta!
Care ati facut eco 4D si ati si nascut vi se pare ca foto de la eco seamana cu bebelushul vostru?

Vezi postareaDaniella, la 17 July 2010 - 09:42 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 17 July 2010 - 07:04 PM, a spus:

Deci fetelor eu am folosit o crema depilatoare pt. zone sensibile(bikini)de la ''farmec''super ieftina si nu am avut nici un fel de discomfort,am urmarit instructiunile de pe ambalaj...asa am facut eu na'... :-*

scumpaaa :D
eu continui sa merg la cosmetica si sa ma epilez cu ceara

eu foloseam epilatorul si in zona inghinala, ba chiar mergeam mult spre interior cu ele ca suportam, dar ma faceam sub apa. Il incarcam si cand era incarcat stateam in vana si tineam zona de o epilam sub apa. Nu mai era asa dureros. Insa spre luna a 6 nu am mai putut si am trecut la lama, ca nu stiam de nici o crema pe aici. Am vazut ca erau, dar mi-era frica sa folosesc pt epilare completa in zona inghinala si am preferat sa ma fac cu lama.

Geany, crema aia se poate folosi si la epilarea completa in zona inghinala?

tu, draga! ma si sperii! cum bagi tu aparatul electric sub apa? e imersibil si waterproof?

Vezi postareasimonaro29, la 18 July 2010 - 10:46 AM, a spus:

Io m-am rezolvat ieri ;)

Cand eram in Ro meream la o tanti care facea epilare inghinala completa , cu ceara...dupa ce m-am mutat mi-am adus o rezerva de ceara calda ( ca aia rece sau fasiile sunt dureroase rau , inghinal )

Si nu vorbesc de bikini , vorbesc de aia completa , intzelegetzi ce vreau sa spun? ;)

Acum nu mai e voie cu ceara...:( pana dupa ce vine bebelina.

Dar din toamna ma apuc din nou :D. O sa fie dureros rau la inceput dupa ce m-am ras aproape un an....dar...o sa fie OK. La mine dureaza cam o ora , numai inghinal :D

sa stii ac e dureros dupa, eu nu mai suport asa usor epilatul cu aparatul. Acum cu ceara nush ca nu am incercat inca, tot cu aparatul ma fac.
e dureros ca ai bagat lama cred eu ... sau poate ... cine stie cu cate alte sensibilitati ramanem dupa sarcina...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#182 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 July 2010 - 07:54 PM

Adriana,si aici se da de tot,sau sub forma de împrumut(daca e ceva cum ar fi leaganul ala de nuc de 70 de ani)...dar asta face lumea de aici,mai de la tara :D
Desi se practica si printre romanasii nostri,totusi putini fac asta.Majoritatea sint prea fudui :D

Eu as fi primit cu placere multe lucruri folosite(am avut noroc doar de cîteva hainute),dar nu am avut de unde.Ori am avut prietene cu copii mai mari care nu mai aveau nimic(pentru ca le-au dat)...ori înca nu aveau copii..asa ca mi-au/si am cumparat lucruri noi.Am avut prea multe hainute,care ramîn foarte repede mici...etc..etc.Multe nici nu au ajuns sa fie îmbracate.

Eu am dat tot ce am avut de la 0-3 ani,la o familie!Am pastrat doar cîteva hainute cu valoare sentimentala+tot de la botez(de la ciorapi la palarioara).

I-am dat absolut tot:mobilier de bb,saci cu haine,carucior,sacune de masina(prima si a doua marime),babyfon,sterilizator,jucarii...
Au fost în culmea fericirii,mai ales ca toate potriveau ca si ei au avut prima fetita nascuta tot în februarie(deci potriveau si hainele ca marime/la sezon :-* ).

Ce ma bucura cel mai mult,ca a folosit lucrurile si la cea de-a treia fetita!
Stii ce a zis:"Cum altfel ajungeam sa-mi fac casa?! " :-*

Acum cica se opreste,ca nu stie sa faca baieti! :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#183 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 19 July 2010 - 08:23 PM

Si eu am primit multe lucruri , mai ales de la soramea, ea are o fetita de 4ani, cind am aflat ca al meu va fi baiat am sortat tot ce era roz ,fustite rochite si etc, mai am si acum un sac cu haine roz, le-am pastrat in speranata ca al 2-lea o sa fie fetita, da e tot baiat si restul de hainute le-am trimis in tara la 2 verisore de ale sotului, la tara si fara o situtie materiala buna, una din ele sa bucurat, cealalta le-a refuzat , ea nu isi imbraca copilul de la second-hand, m-am simtit tare prost si am zis ca mai bine le vind la flohmarkt sau le dau la caritas.Mai am o cunostinta aici care are o fetita deoseama cu baietelul meu si ea a cumparat totul de la flohmarkt

#184 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2010 - 09:37 PM

Vezi postareaMaya, la 19 July 2010 - 07:54 PM, a spus:

Adriana,si aici se da de tot,sau sub forma de împrumut(daca e ceva cum ar fi leaganul ala de nuc de 70 de ani)...dar asta face lumea de aici,mai de la tara :D
Desi se practica si printre romanasii nostri,totusi putini fac asta.Majoritatea sint prea fudui :D

Mda, nu stiu de ce dar nu ma mira ceea ce zici :D
Experienta mea se rezuma strict la italieni/e, singurele romance din schimbul asta am fost eu si sora-mea. Si nu e vorba deloc ca noi sau cei care mi-au dat lucrurile sau la care noi le-am dat am fi de la tara, dimpotriva. :-* Da' na, asta e, fiecare isi cheltuie banii cum crede :-* Noi eram la inceput de casnicie, un singur salariu, ne-a prins foarte bine. :-*

#185 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 July 2010 - 09:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 July 2010 - 09:37 PM, a spus:

Adriana,si aici se da de tot,sau sub forma de împrumut(daca e ceva cum ar fi leaganul ala de nuc de 70 de ani)...dar asta face lumea de aici,mai de la tara :blush:
Desi se practica si printre romanasii nostri,totusi putini fac asta.Majoritatea sint prea fudui :lol:

Mda, nu stiu de ce dar nu ma mira ceea ce zici :P
Experienta mea se rezuma strict la italieni/e, singurele romance din schimbul asta am fost eu si sora-mea. Si nu e vorba deloc ca noi sau cei care mi-au dat lucrurile sau la care noi le-am dat am fi de la tara, dimpotriva. :notworthy: Da' na, asta e, fiecare isi cheltuie banii cum crede :biggrin: Noi eram la inceput de casnicie, un singur salariu, ne-a prins foarte bine. :floare:

Cre'ca trebuia sa pun "mai de la tara" în ghilimele :D
(ca sa se înteleaga ca nu despre tarani e vorba :pupic: )

Oricum,nu numai pentru portofel e mai bine,ci si pentru bb,ca nu sta cît e mic si "fraged" în haine proaspat colorate(ca unii nici nu le spala!)..si alte materiale tratate cu te miri ce...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#186 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 July 2010 - 09:59 PM

Da, cunosc persoane care au de unde dar care primesc de la altii care au mai mult. Am o prietena a unei prietene care se imbraca numai cu Prada si cind se plictiseste i le da prietenei mele care le foloseste pentru fata cea mai mare.
Poate unde eu am primit de mica de la sora-mea de toate (folosite :floare: ) asa ca mi se pare mai mult decit firesc. Chiar acu o colega care a slabit tare mi-a dat pantalonii ei si eu i-am luat :biggrin:
Pe chestia asta Marco a avut o gramada de haine mereu, mai ales de jucat afara.
in fine, am cam deviat :notworthy:

#187 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 605
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 20 July 2010 - 08:13 AM

Vezi postareasimonaro29, la 19 July 2010 - 12:29 PM, a spus:

si pe mine m-a linistit dar tot mi-e mila de ea....
Acum i-a trecut , draga de ea :notworthy:

dar cu lumina n-o mers , Vaxile....

ei, n-ai tu tehnica :biggrin:. pe mine ma amuza sa-l alerg cu lanterna.

auzi, sper c-ai lipit lanterna de kiele, da? ca altfel e prea zlaba lumina. si, desigur, ie pozibel sa se fi intors. caz in care o ataci cu lanterna din flanc.
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#188 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 20 July 2010 - 09:13 AM

si eu am primit multe de la cumnata si o prietena. le-am avut si pt a doua si le-am dat pe toate. nu mai am nimic pastrat decat cele cu valoare sentimentala cum zice Maya.
am vandut patutul, interfonul si inca vreo cateva articole ca nu le-a vrut nimeni asa am luat bani pe ele si le-am cumparat fetelor altceva (nu va ganditi ca m-am imbogatit cu banii aia :), le-am vandut la fleemarket)
hainele s-au dus la caritate. sa se bucure si altcineva de ele pe bani putini. am incercat sa le dau dar tipa nu a vrut sa primeasca de "pomana" asa ca am renuntat.

nu mi se pare deloc aiurea sa primesc si nici sa ofer dar nu toata lumea e la fel

#189 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 July 2010 - 09:35 AM

Eu a trebuit sa cumpar absolut tot... macar de as fi avut si eu norocul vostru si sa-mi fi dat cineva orice cu imprumut sau de 'pomana', zau daca m-as fi suparat.
Cam de un an am o batranica de prin vecini care m-a intrebat daca vreau hainute de la nepotelele ei. Normal ca am zis da. Asa ca din cand in cand vine cu cate o sacosica de hainute pt Mara. Imi prind bine afara la joaca sau prin casa... unele sunt ca noi asa ca le folosim si la scoala. Sincer, nu are importanta, bine ca mai scapam un pic de cheltuiala.
Pt Giulia am tot ce-mi trebuie pt ca am pastrat de la Mara.
Tot ce nu mai foloseste Giulia deja le-am dat cumnatei mele (care are tot o fetita, acum are 10 luni jumate). A, si am mai dat si din lucrurile Marei unei vecine mai nevoiase. Nici ea nu a zis niciodata NU...

Sa va zic cum functionez eu cand e vorba de schimbarea garderobei... Chiar acum au inceput reducerile, asa ca ma aprovizionez acum cu hainute ca sa fiu sigura ca nu voi mai avea nevoie pana la anul. Hainute care nu te apropii fara 15-20 de euro, in aceasta perioada le cumperi pe nimic. Aceeasi chestie o fac in perioada reducerilor de iarna.
Mai stiti vorba aia cu sania care se cumpara/face vara? Asa procedez eu de cativa ani si sincer sunt foarte multumita.

Si apropos de romani... m-am simtit prost o data cand o cunostinta (romanca) a tinut sa-mi atraga atentia ca imi imbrac fetele prea frumos... cine stie cati bani arunc pe fereastra, de unde cumpar eu hainele, prin ce magazine bantui?! Am incercat sa-i explic cum fac eu, dar tot ce-am obtinut a fost sa se uite urat la mine. I-am zis ca fustita de pe Mara m-a costat 2 euro chiar daca pretul ei era de 15 euro si tot asa...
Daca nu ar fi fost asa de afurisita poate ar fi invatat ceva... in schimb stiu doar sa enerveze lumea...
Sorina

#190 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 July 2010 - 10:30 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 July 2010 - 09:35 AM, a spus:

Mai stiti vorba aia cu sania care se cumpara/face vara? Asa procedez eu de cativa ani si sincer sunt foarte multumita.

Exact asa faceam si eu pentru Marco cind era mai mic si puteam face ce vreau eu :D Acu e o lupta sa-l iau prin magazine si sa-i cumpar ceva :)

#191 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 20 July 2010 - 11:47 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 July 2010 - 07:30 PM, a spus:

Deci mi-e neclar: ce fac eu? nu mai am voie sa ma epilez cu ceara?

Daniella , intreaba ,mai bine , doctorul , sa vezi ce zice. Mie asa mi-a spus si stiam si de la fina-mea din RO . Si ei i-a spus doctorul la fel , acum ceva ani....si la cumnata-mea la fel....

#192 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 July 2010 - 11:56 AM

Adriana,si aici se da de tot,sau sub forma de împrumut(daca e ceva cum ar fi leaganul ala de nuc de 70 de ani)...dar asta face lumea de aici,mai de la tara :P
Desi se practica si printre romanasii nostri,totusi putini fac asta.Majoritatea sint prea fudui :P

Eu am primit de la o cunostintza un leagan mic, facut de tatal ei :D Elena ar fi al 16-lea copil care sta in el :D O sa fie bun doar in primele 6 luni ca-i micutzel. De la cumnata-mea am primit un cos , un Stubenwagen. Mi-am luat saltele la ele si gata :)
Si caruciorul tot de la cumnata-nea il am. Il cumparase pt al ei la mana a doua dar in stare perfecta , era carucior de bunica :D si nu l-a mai folosit....
Si saci de haine!!!!!! Cumnatele de aici au baietzi , asa ca o sa triez...dar body-urile merg...si unele costumase..unele-s invechite rau , dar am zis merci si n-am comentat ! Le aleg eu , nu trebuie sa i le dau Elenei pe toate!

Si in primavara am fost la Kinderbasar si Kinderflohmarkt. Ce minunatzii am luat!!!! Wippe cu 7 Euro , sub forma de pisicutza :D , baby swing cu vreo 15....lampa pt schimbat bebele cu 10....

Am luat si chestii noi , unele prea scumpe :D , dar deh.....

Oricum , m-am bucurat pt orice lucru primit :)

#193 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 July 2010 - 12:17 PM

Stii ce vroiam sa-ti zic? Noi am pregatit leaganul de care ziceam pentru Marco dar cind am ajuns acasa parea ca se pierdea in el la cit era de mic. Asa ca am pus in leagan partea de deasupra a landoului sau caruciorului si a stat acolo cam o luna cred pina a mai crescut un picut, apoi a trecut sa stea in leagan direct. Arata ca asta caruciorul nostru
Imagine postata

#194 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 July 2010 - 12:20 PM

Adriana , si ai avut alt carucior de plimbare?

Orcum , leaganul asta-i mic , e 40/80 salteaua , ca o saltea normala de carucior.

Dar , daca vad ca-i prea mare pt pitica , o sa pun Schale.le in el. Merci de idee :)

#195 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 July 2010 - 12:22 PM

Pai asta era singurul carucior pe care il aveam, oricum in prima luna a stat acolo culcat, cind il scoteam la plimbare luam toata bucata si o puneam pe roti si plecam, ori il puneam la umbra in curte cu plasuta pentru tintari/muste pusa, ori in leagan sa doarma in casa. Eu nu mai tin minte ce masuri avea leaganul ala dar pentru inceput a fost enorm.

#196 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 July 2010 - 12:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 July 2010 - 12:22 PM, a spus:

Pai asta era singurul carucior pe care il aveam, oricum in prima luna a stat acolo culcat, cind il scoteam la plimbare luam toata bucata si o puneam pe roti si plecam, ori il puneam la umbra in curte cu plasuta pentru tintari/muste pusa, ori in leagan sa doarma in casa. Eu nu mai tin minte ce masuri avea leaganul ala dar pentru inceput a fost enorm.

aha...ok!

#197 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 04:28 AM

Vezi postareadark angel, la 20 July 2010 - 09:13 AM, a spus:

si eu am primit multe de la cumnata si o prietena. le-am avut si pt a doua si le-am dat pe toate. nu mai am nimic pastrat decat cele cu valoare sentimentala cum zice Maya.
am vandut patutul, interfonul si inca vreo cateva articole ca nu le-a vrut nimeni asa am luat bani pe ele si le-am cumparat fetelor altceva (nu va ganditi ca m-am imbogatit cu banii aia =)), le-am vandut la fleemarket)
hainele s-au dus la caritate. sa se bucure si altcineva de ele pe bani putini. am incercat sa le dau dar tipa nu a vrut sa primeasca de "pomana" asa ca am renuntat.

nu mi se pare deloc aiurea sa primesc si nici sa ofer dar nu toata lumea e la fel

io am gasit colegi de serviciu care voiau sa scape de niste chestii. hainele nush daca sor mai putea folosi (dupa doi copii ...) da' patutu' il vindem iar jucariile le dam. in general, dupa doi copii ... creca mai degraba le dam dijiaba. patu' e in stare buna, impreuna cu citeva alte chestii, de ex statia de supraveghere. da' aia n-o dau. o tin pina la 18 ani :P:D:D

#198 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 21 July 2010 - 05:23 AM

patutul a fost o caruta de bani acu 4 ani jumate ca si carutul pe care inca il mai am, nu vrea barbatu' sa se desparta de el, inca mai spera cred :0

l-am dat pe 75aud si era in stare perfecta, nici macar rosaturi nu a avut pe el. era din lemn masiv. trebuia sa-l tin si-l faceam single bed pt cea mica(pastreaza-l si dupa nr 2 ca mai doarme vreo 2-3 ani in el)dar ea doarme in single bed pt adulti, king single ca si cealalta. am ales asa ca mai fac figuri si mai sti langa ele sa adoarma si ne chinuiam in celelalte de ne trezeam amortiti :)

am hainute de la cumnata pana la size 8 adica pana e in clasa a doua :).
cea mare poarta frumos, de la picea nu cred ca mai raman multe nepatate sau pictate :)

#199 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 05:31 AM

Vezi postareadark angel, la 21 July 2010 - 05:23 AM, a spus:

patutul a fost o caruta de bani acu 4 ani jumate ca si carutul pe care inca il mai am, nu vrea barbatu' sa se desparta de el, inca mai spera cred :0

l-am dat pe 75aud si era in stare perfecta, nici macar rosaturi nu a avut pe el. era din lemn masiv. trebuia sa-l tin si-l faceam single bed pt cea mica(pastreaza-l si dupa nr 2 ca mai doarme vreo 2-3 ani in el)dar ea doarme in single bed pt adulti, king single ca si cealalta. am ales asa ca mai fac figuri si mai sti langa ele sa adoarma si ne chinuiam in celelalte de ne trezeam amortiti :)

am hainute de la cumnata pana la size 8 adica pana e in clasa a doua :).
cea mare poarta frumos, de la picea nu cred ca mai raman multe nepatate sau pictate :)

patutu' e intr-adevar scumputz. si e d-ala care cica merge (teoretic) pina la 4-5 ani. se dau jos marginile si se pun la inceput niste barierute mici, care si alea se dau jos cind merita ala mic. bine, io as putea sa dau jos gratiile, da' a protestat duamna. in spatele patutului se afla ... priza. nu e problema de bagat ceva-n ea sau de scos ce e-n ea. necazu' e ca prizele la noi (ca si la voi, cred) au intrerupator. si musiu adora intrerupatoarele. iar din priza aia se alimenteaza sistemu' de supraveghere si lampa de veghe. si daca nu are lampa de veghe musiu face scandal. iar daca nu are sistem de supraveghere, altcineva face scandal.

io inca tot n-am renuntat la ideea sa le pun paturile suprapuse, intr-un fel sau altu', la aiamici. daca si ala mic e la fel ca ala mare, o sa transforme setupu' in cimp de batalie.

#200 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 21 July 2010 - 05:49 AM

eu l-am dat jos pt mine ca nu ma pot cocota in el cand am dureri, nu din cauza lor. imi era peste mana sa ma cocot si pe scaun.
nu mai spun ca in cazul in care adormea ada altundeva decat in pat acolo o lasam ca eu nu sant cat el sa o ridic in pat :)

ii placea in el dar o mai las sa mai creasca putin. era si inalt al meu nu ca alea de la ikea, alea sant la nivelul pieptului tau, al meu ma urcam pe scaun sa o vad pe ea dormind si nu sant micuta nici eu :)

pana si picea se cocota langa sor'sa in pat si are 2 1/2 . sant cataratoare amandoua.

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul