Forum Culinar: Ghid pt. tinere mamici....de Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....

#361 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 05 August 2010 - 11:14 AM

ale mele duc dorul bunicilor romani dar nun le-as lasa la ei din mai multe motive, nu ca n-ar avea grija, departe de mine gandul.
dar, le-ar rasfata prea tare si distanata e imensa, daca se imbolnavesc si eu nu pot merge imediat acolo cred ca fac cu capul

ar fi raiul pe pamant pt ele acolo dar cand or creste, sa fie adolescente, atunci vor avea voie sa maerga sa petreaca vacante acolo ca le formez pana atunci :lol:

#362 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 August 2010 - 04:58 PM

conflictul intre geenratii se manifesta si in acest domeniu ...

eu si fratele meu am crescut cu bone de la 3 luni, pe vremea lui C. atat era maxim ce putea sta o mamica acasa ... era valabil la toti copiii si cred ca suntem cu mult mai bine crescuti decat ce se intampla in generatiile actuale aici in RO, de and sunt atatea tentatii ... incat nu poti tine copilul sub un clopot de sticla. Apoi e important, cum spunea si Pisoi sa petreci tu ca parinte timp de calitate alaturi de copii, nu neaparat sa stai calitativ mult, ci sa ai zilnic timp sa vorbesti cu el, sa-i explici de toate, sa il asculti si sa te joci cu copilul, sa petreci timp de placere si nu doar pentru nevoile existentiale. Copilul bun va prinde tot ce e bun de la parinti, atata timp cat sunt un bun exemplu si sunt fermi ... eu una asa sper.

Il cresc ok, dar eu nu pot sa stau acasa 3 ani si nici cu cresa eu nu sunt de acord, am mai spus-o e si prea mica sa spuna ce se intampla si + lipsita de imunitate ... .
cred ca sunt putine mame care pot sa stea 3 ani acasa pana merge copilul la gradinita

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#363 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 31 August 2010 - 12:41 PM

A venit o tanti de la farmacie si mi-a schimbat pompa , ca aia de ieri nu mergea. M-am chinuit ca Isus pe cruce si au iesit 5 ml in 15 min!!!! iese din cand in cand cate un firicel suntzire.....mult mai subtzire ca atza. Abia-l ´vad!

Daca strnd de sfarc iese cate o picatura....

Am sau n-am lapte?

#364 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 31 August 2010 - 12:57 PM

Vezi postareasimonaro29, la 31 August 2010 - 12:41 PM, a spus:

A venit o tanti de la farmacie si mi-a schimbat pompa , ca aia de ieri nu mergea. M-am chinuit ca Isus pe cruce si au iesit 5 ml in 15 min!!!! iese din cand in cand cate un firicel suntzire.....mult mai subtzire ca atza. Abia-l ´vad!

Am sau n-am lapte?

ai ceva, persevereaza...asa o sa vina si laptele.
daca nasteai normal venea repede, asa...mai trebuie sa ai rabdare. nu te descuraja, daca nu vine in urmatoarele zile tot nu e capat de tara.
pune fata la piept sa molfaie ca falcutele ei maseaza cel mai bine, dupa ce o hranesti las-o sa stea acolo sa molfaie, o sa-i faca placere si o sa vina mai repede daca ai lapte.

zici ca sant mama sau soacra-mea dar, daca ai, ea o sa-l faca sa curga mai repede :)
mi-e draga tare Elena, sa-ti traiasca :)

#365 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 August 2010 - 01:13 PM

Simo' eu zic sa nu te descurajezi,pune fetita la san sa molfaie si trimite sotul la farmacie ca sunt ceaiuri pt. stimularea lactatiei(cred ca au la baza cimbru sau chimenu nu mai stiu...)Pupa bebelina...Vreau si eu fetitaa... :)

#366 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 31 August 2010 - 03:24 PM

Fetelor , in spital a molfait , la inceput!!! Dar....rezultatul dupa o ora de molfaiala era 2 grame! Asa ca a trebuit sa-i dau lapte praf , cat de putzin. Cand a simtzit ca de pe sticla vine mai repede , nu mai vrea sa molfaie!!!!

#367 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 31 August 2010 - 03:26 PM

Am ramas cu groaznice dureri de spate de la anestezie , simt ca ma rup in doua! Daca mai tzin mult nu stiu cum o sa rezist. Se inrautatzesc pe zi ce trece!

#368 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 September 2010 - 09:06 AM

Simona draga, tu nu iei nimic pentru durere? Eu 5 zile cat am stat in spital am luat ce-mi dadeau ei, apoi am luat si acasa ca-mi mi-au dat. Cred ca am luat in total vreo doua saptamani. Oricum ar fi bine sa mergi la control, ar trebui sa te primeasca. Sau macar sa suni acolo sa le spui. Nu stiu daca e normal ca durerile sa se inrautateasca. La mine s-au ameliorat in timp, dar ti-am zis eu am luat pastile speciale.

Despre pompa de san. Am inteles ca pompele electrice sunt cele mai bune (si cele mai scumpe). Tot asa am inteles ca cele mai faine pompe nu le gasesti de cumparat, dar le gasesti de inchiriat de la spital. persevereaza, asta e tot ce poti face. Daca e sa nu poti alapta, nu o sa poti si gata. Esti o brava ca incerci asa tare.

#369 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 01 September 2010 - 06:01 PM

Simona, daca vrei sa alaptezi mai incearca, eu am luat acum ceai pt lactatie de la milupa,eu am lapte da nu de ajuns si ii mai dau completare, acum ii trebuie multe lichide ca a facut icter.Am ragade la sini cind ia prima data titi in gura pling de durere ca imi curge si singe,nu ma ajutat garmastanul,plus ca trebuie sa te speli ianinte de alaptat, am de la spital o crema cu lanolina Lansinoh, aia pot sa ma dau si sa ii dau si lui bebe ca nu-s probleme, acum dupa alaptat dau cu bepantehn sper sa imi treaca repede si sa il alaptez exclusiv la sin

#370 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 September 2010 - 12:04 AM

Simona exista acolo consilier in alaptare? daca da, cheam-o maine si sa stea 2-3 ore pana te invata ce ai de facut ca sa-ti vina laptele si ca sa vrea bebelusha sa stea la san.

Neaparat ia ceai pentru stimularea lactatiei (de anason, fenicul, chimen) daca exista unul preaparat gata la plafar. De asemenea, bea multe-multe lichide (apa, supa, suc natural de morcov si alte sucuri naturale).

In RO sunt si capsule din plante (100% NATURAL) pentru stimularea lactatiei.

Eu din auzite stiu asa: copilul este cel mai bun stimulent. Puneti-l cat mai des la san asa cum spun si fetele aici.
Mie mi-a spus pediatra ca cea mai eficienta pompa este Mendela electrica ambi-san (dubla)..., dar ca au de toate felurile la maternitate si ca imi da sa le incerc cu care ma inteleg bine. Nu ar fi folositor daca ai mai face un salt la maternitate?

Important e sa te odihnesti si sa te relaxezi si o sa vezi ca vine si laptele.succes!
Bravo pentru stradanii :floare: , o sa reusesti!
BB e bine? ia in greutate? :floare: E cuminte?

Citeste si aici:

http://revistaplafar...-lactatiei.html

http://www.nou-nascu...are.html?id=251

http://www.mami.ro/c...-lactatiei.html

http://www.mami.ro/c...tiei~f2.6.6866/

http://www.lacafenea...t=10938&start=0

http://blind-girl.bl...-lactatiei.html

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#371 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 September 2010 - 10:45 AM

Mamici , cum scap eu de ragade cit mai repede, am la sinul sting si vad ca inca nu imi trece , tip de durere cind ia sinul in gura, dupa ce alaptez las sinul gol sa se usuce apoi ppun bepanthen da nu imi trece si nu ma ajuta nik, stiti voi alta metoda?

#372 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 September 2010 - 08:57 PM

Sissi, pe mine m-a invatat o negresa la spital sa imi uncg sfarcul cu lapte - storc o picatura si cu picatura aia ung sfarcul dupa fiecare alaptat. Fara spalat imediat. La mine a functionat, dar nici nu am avut preobleme f mari. Eu zic ca totusi merita sa incerci.

#373 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 03 September 2010 - 09:51 PM

Ragade se vor vindeca tot cu suptul bebelusului. Eu asta am concluzionat... ca nici mama lui Garmastan nu mi-ar fi vindecat craterele care le aveam... si da e drept.. cum a spus si Pisoi... ungeam cu propriul lapte... au trecut...greu si stiu si cu cum urlam cand punea bebe gurita sa suga... dar dupa aia, totul a fost o placere si l-am alaptat pana la 1 an si jumatate.
Felicitari proaspetelor mamici, chiar daca nu scriu, va urmaresc.. va tin evidenta.Sa va traiasca bebelusii si sa fie sanatosi si intreaga familie asemenea.
AAA si imi ziceau in spital ca si dupa ce dai cu Garmastan poti alapta.. fara sa speli...
Imagine postata

#374 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 03 September 2010 - 09:54 PM

Vezi postareasimonaro29, la 31 August 2010 - 12:41 PM, a spus:

Am sau n-am lapte?

Simona... suptul bebelui si mulsul te vor ajuta sa sporesti productia.Si ceaiurile. Dar primele doua.. sunt esentiale. Cel mai bine reuseam sa ma mulg... manual. de la cateva picaturi.. la 2-3 sute de grame...
Imagine postata

#375 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 September 2010 - 10:17 AM

Pisoi asta fac las liber sinul la aer il dau cu laptele meu si apoi cu bepanthen, parca deja incepe sa se mai treaca.
Alinamocanu si in prospect scrie ca la garmastan tre sa te speli cind alaptezi bebele.Si cu primul baiat tot asa am patit , am avut ragade la inceput , de bateam din picior si plingeam de durere, stiu ca o sa treaca sper sa pot sa il alaptez si pe patrick tot atit cit l-am alaptat si pe fratele lui, numa ca lui acum ii mai dau si completare nu se satura inca cu sinul numa.

#376 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 September 2010 - 09:42 AM

Vezi postareasissi, la 03 September 2010 - 10:45 AM, a spus:

Mamici , cum scap eu de ragade cit mai repede, am la sinul sting si vad ca inca nu imi trece , tip de durere cind ia sinul in gura, dupa ce alaptez las sinul gol sa se usuce apoi ppun bepanthen da nu imi trece si nu ma ajuta nik, stiti voi alta metoda?

Sissi , eu am avut un boton ( ca ala de buze) de la moasa cu galbenele. Acu erau pline de sange si crapate si peste o ora curate si netede!!! Si nu trebuia sa ma spal inainte de alaptat!

Eu nu mai am voie sa alaptez , mi-au dat antibiotice tari , foarte tari. Am muls in spital dar nu prea era nimic. Din cauza infctziei cica am pierdut si laptele....

Dar bebelina e multzumita cu sticla. Sa dea D-zeu sa fie bine!

#377 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 September 2010 - 09:51 AM

Simo, ce boton, cum se cheama?poate gasesc de cumparat, ori aici ori in de.
Nu te descuraja simo, daca nu sa putut cu alaptatul asta e,important e sa fiti voi sanatoase.

#378 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 September 2010 - 09:52 AM

Baton , ca un ruj de buze , scuza-ma. Merg sa-l caut sa ma uit la el.

#379 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 September 2010 - 09:55 AM

Ringelblumen Brustwarzenpflegestift.

#380 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 07 September 2010 - 10:00 AM

nu-i bai, daca Elena ia sticla tu sa nu-ti faci probleme, o sa fie bine si asa.
ale mele au supt putin si au luat sticla imediat. nu mi-au fost bolnavicioase mai mult decat un copil alaptat...sant mari si frumoase acum...asa ca, voi sa fiti sanatosi :floare:
eu cand luam painkillers cu sara inca alpatata, imi ziceau sa-i dau inainte sa iau pastilele si o sa fie bine. n-am vrut, am intrerupt sa-i mai dau ca ma puneau pe mine in cur, pe ea o faceau sa doarma, cred ca era ametita rau :-*

asa ca, tot sticla..

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul