Ghid pt. tinere mamici....de Geany Doar din experienta proprie....
Postat 05 August 2010 - 11:14 AM
dar, le-ar rasfata prea tare si distanata e imensa, daca se imbolnavesc si eu nu pot merge imediat acolo cred ca fac cu capul
ar fi raiul pe pamant pt ele acolo dar cand or creste, sa fie adolescente, atunci vor avea voie sa maerga sa petreaca vacante acolo ca le formez pana atunci
Postat 05 August 2010 - 04:58 PM
eu si fratele meu am crescut cu bone de la 3 luni, pe vremea lui C. atat era maxim ce putea sta o mamica acasa ... era valabil la toti copiii si cred ca suntem cu mult mai bine crescuti decat ce se intampla in generatiile actuale aici in RO, de and sunt atatea tentatii ... incat nu poti tine copilul sub un clopot de sticla. Apoi e important, cum spunea si Pisoi sa petreci tu ca parinte timp de calitate alaturi de copii, nu neaparat sa stai calitativ mult, ci sa ai zilnic timp sa vorbesti cu el, sa-i explici de toate, sa il asculti si sa te joci cu copilul, sa petreci timp de placere si nu doar pentru nevoile existentiale. Copilul bun va prinde tot ce e bun de la parinti, atata timp cat sunt un bun exemplu si sunt fermi ... eu una asa sper.
Il cresc ok, dar eu nu pot sa stau acasa 3 ani si nici cu cresa eu nu sunt de acord, am mai spus-o e si prea mica sa spuna ce se intampla si + lipsita de imunitate ... .
cred ca sunt putine mame care pot sa stea 3 ani acasa pana merge copilul la gradinita
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 31 August 2010 - 12:41 PM
Daca strnd de sfarc iese cate o picatura....
Am sau n-am lapte?
Postat 31 August 2010 - 12:57 PM
simonaro29, la 31 August 2010 - 12:41 PM, a spus:
Am sau n-am lapte?
ai ceva, persevereaza...asa o sa vina si laptele.
daca nasteai normal venea repede, asa...mai trebuie sa ai rabdare. nu te descuraja, daca nu vine in urmatoarele zile tot nu e capat de tara.
pune fata la piept sa molfaie ca falcutele ei maseaza cel mai bine, dupa ce o hranesti las-o sa stea acolo sa molfaie, o sa-i faca placere si o sa vina mai repede daca ai lapte.
zici ca sant mama sau soacra-mea dar, daca ai, ea o sa-l faca sa curga mai repede
mi-e draga tare Elena, sa-ti traiasca
Postat 31 August 2010 - 01:13 PM
Postat 31 August 2010 - 03:24 PM
Postat 31 August 2010 - 03:26 PM
Postat 01 September 2010 - 09:06 AM
Despre pompa de san. Am inteles ca pompele electrice sunt cele mai bune (si cele mai scumpe). Tot asa am inteles ca cele mai faine pompe nu le gasesti de cumparat, dar le gasesti de inchiriat de la spital. persevereaza, asta e tot ce poti face. Daca e sa nu poti alapta, nu o sa poti si gata. Esti o brava ca incerci asa tare.
Postat 01 September 2010 - 06:01 PM
Postat 02 September 2010 - 12:04 AM
Neaparat ia ceai pentru stimularea lactatiei (de anason, fenicul, chimen) daca exista unul preaparat gata la plafar. De asemenea, bea multe-multe lichide (apa, supa, suc natural de morcov si alte sucuri naturale).
In RO sunt si capsule din plante (100% NATURAL) pentru stimularea lactatiei.
Eu din auzite stiu asa: copilul este cel mai bun stimulent. Puneti-l cat mai des la san asa cum spun si fetele aici.
Mie mi-a spus pediatra ca cea mai eficienta pompa este Mendela electrica ambi-san (dubla)..., dar ca au de toate felurile la maternitate si ca imi da sa le incerc cu care ma inteleg bine. Nu ar fi folositor daca ai mai face un salt la maternitate?
Important e sa te odihnesti si sa te relaxezi si o sa vezi ca vine si laptele.succes!
Bravo pentru stradanii , o sa reusesti!
BB e bine? ia in greutate? E cuminte?
Citeste si aici:
http://revistaplafar...-lactatiei.html
http://www.nou-nascu...are.html?id=251
http://www.mami.ro/c...-lactatiei.html
http://www.mami.ro/c...tiei~f2.6.6866/
http://www.lacafenea...t=10938&start=0
http://blind-girl.bl...-lactatiei.html
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 03 September 2010 - 10:45 AM
Postat 03 September 2010 - 08:57 PM
Postat 03 September 2010 - 09:51 PM
Felicitari proaspetelor mamici, chiar daca nu scriu, va urmaresc.. va tin evidenta.Sa va traiasca bebelusii si sa fie sanatosi si intreaga familie asemenea.
AAA si imi ziceau in spital ca si dupa ce dai cu Garmastan poti alapta.. fara sa speli...
Postat 03 September 2010 - 09:54 PM
simonaro29, la 31 August 2010 - 12:41 PM, a spus:
Am sau n-am lapte?
Simona... suptul bebelui si mulsul te vor ajuta sa sporesti productia.Si ceaiurile. Dar primele doua.. sunt esentiale. Cel mai bine reuseam sa ma mulg... manual. de la cateva picaturi.. la 2-3 sute de grame...
Postat 04 September 2010 - 10:17 AM
Alinamocanu si in prospect scrie ca la garmastan tre sa te speli cind alaptezi bebele.Si cu primul baiat tot asa am patit , am avut ragade la inceput , de bateam din picior si plingeam de durere, stiu ca o sa treaca sper sa pot sa il alaptez si pe patrick tot atit cit l-am alaptat si pe fratele lui, numa ca lui acum ii mai dau si completare nu se satura inca cu sinul numa.
Postat 07 September 2010 - 09:42 AM
sissi, la 03 September 2010 - 10:45 AM, a spus:
Sissi , eu am avut un boton ( ca ala de buze) de la moasa cu galbenele. Acu erau pline de sange si crapate si peste o ora curate si netede!!! Si nu trebuia sa ma spal inainte de alaptat!
Eu nu mai am voie sa alaptez , mi-au dat antibiotice tari , foarte tari. Am muls in spital dar nu prea era nimic. Din cauza infctziei cica am pierdut si laptele....
Dar bebelina e multzumita cu sticla. Sa dea D-zeu sa fie bine!
Postat 07 September 2010 - 09:51 AM
Nu te descuraja simo, daca nu sa putut cu alaptatul asta e,important e sa fiti voi sanatoase.
Postat 07 September 2010 - 09:52 AM
Postat 07 September 2010 - 10:00 AM
ale mele au supt putin si au luat sticla imediat. nu mi-au fost bolnavicioase mai mult decat un copil alaptat...sant mari si frumoase acum...asa ca, voi sa fiti sanatosi
eu cand luam painkillers cu sara inca alpatata, imi ziceau sa-i dau inainte sa iau pastilele si o sa fie bine. n-am vrut, am intrerupt sa-i mai dau ca ma puneau pe mine in cur, pe ea o faceau sa doarma, cred ca era ametita rau
asa ca, tot sticla..