Forum Culinar: Ghid pentru viitori tatici - Forum Culinar

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghid pentru viitori tatici drepturi si raspunderi in cel mai frumos job 24/7

#61 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 July 2010 - 01:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 July 2010 - 01:38 PM, a spus:

iar dusul cu apa calda pe ceafa si coloana e o adevarata relaxare... incercati.

ah, ce bine ca mi-ai spus! o sa incerc si eu dusul asta de care zici. iti multumesc mult pentru idee si pentru aportul la topic! dar zi-mi pe par cand sa ma spal? si mai ales cum e mai relaxant?

#62 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 July 2010 - 01:55 PM

Vezi postareasimonaro29, la 14 July 2010 - 01:44 PM, a spus:

Caciulitza la 38 de grade trebuie in prima saptamana , cel putzin asa mi-a zis Hebamme. Eu nu vorbesc din experientza , ca n-am avut pana acum BB , ascult ce spune ea :lol:
Cu baitza...Hmmmmmm....eu , una , n-am sa-i fac pana nu-i cade buricul. De spalat o sa o spal cat de des , cu propsopelul umed , dar baie n-o sa-i fac in fiecare zi.

La noi prima baie la copil acasa o face Hebamme. Nu-i hotararea mea. Cel putzin asa am intzeles.

E foarte bine ca o face numita Hebamme. E foarte bine sa asculti ce spune ea, ca e meseria ei sa te consilieze si a invatat sau are experienta in asta nu? Ce e Hebamme ? medic/asistent neonatolog/pediatru? E foarte bine sa te poata ajuta cineva la inceput cand toate sunt noi si te poti simti derutat si nestiutor.
A propos mamici, cand trece starea asta nesuferita de lipsa de concentrare/memorie si ti le recuperezi pe deplin?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 July 2010 - 01:56 PM

Vezi postareaFloare albastra, la 14 July 2010 - 01:48 PM, a spus:

Mai "copii", nu va mai contraziceti din nimicuri, tonalitati deduse din scris sau neintelegeri de idei... niciunul din voi n-are 100% dreptate (numai eu am :D ) ca niciunul nu e Dumnezeu sa aiba perspectiva unei viziuni de ansamblu...
Hai va pup si fug inainte de a arunca toata lumea cu rosii in mine :lol: ;) :)

PS Ma adresez numai celor care s-au contrazis ;)

reao!

nu s-a contrazis nimeni , ne-am dat numai cu parerea!

Nu se mai cearta nimeni ;) ( cel putzin eu nu mai )

#64 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 14 July 2010 - 01:56 PM

[quote name='Pisoi' date='14 July 2010 - 01:59 PM' pe mine m-a ajutat sotul sa incep alaptarea, singura nu am reusit. [/quote]

Pisoi,zau ca nu vreau sa te contrez, dar mor de curiozitate: cum?

Poate-s alte tehnici acuma, s-o fi descoperit vreo pozitie cu mai mult randament...
ca mie mi s-a intamplat acu' douajdeani,e-adevarat ca ptr vreun an jumate si n-am necesitat ajutor la indeletnicirea asta.
in rest, cred ca am viziuni stramosesti, nu-s de-acord cu multe din ce zici tu, dar na! tu esti mai proaspata in meserie si mai la curent cu noutatile. sarcina usoara in continuare!

calculatoru' lu'peste! ma refeream la ajutorul primit de la sot in vederea alaptarii.

#65 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 July 2010 - 02:01 PM

Vezi postareaPisoi, la 14 July 2010 - 01:53 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 July 2010 - 01:38 PM, a spus:

iar dusul cu apa calda pe ceafa si coloana e o adevarata relaxare... incercati.

ah, ce bine ca mi-ai spus! o sa incerc si eu dusul asta de care zici. iti multumesc mult pentru idee si pentru aportul la topic! dar zi-mi pe par cand sa ma spal? si mai ales cum e mai relaxant?

Ei.... ai dreptate nu am fost clara, ma refeream dupa spalat, la continuarea cu un jet prelungit pe ceafa si pe spate timp de 5 minute; dimineata e revigorant, seara relaxant..., dar nu e obligatoriu sa fie petnru toata lumea. Merci de sarcasm!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#66 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 14 July 2010 - 02:01 PM

Vezi postareasimonaro29, la 14 July 2010 - 01:56 PM, a spus:

Vezi postareaFloare albastra, la 14 July 2010 - 01:48 PM, a spus:

Mai "copii", nu va mai contraziceti din nimicuri, tonalitati deduse din scris sau neintelegeri de idei... niciunul din voi n-are 100% dreptate (numai eu am :P ) ca niciunul nu e Dumnezeu sa aiba perspectiva unei viziuni de ansamblu...
Hai va pup si fug inainte de a arunca toata lumea cu rosii in mine :lol: :) ;)

PS Ma adresez numai celor care s-au contrazis ;)

reao!

nu s-a contrazis nimeni , ne-am dat numai cu parerea!

Nu se mai cearta nimeni ;) ( cel putzin eu nu mai )

Pai nu cu tine vorbeam, nu ca te ignor, doamne fereste! ;) dar erai asa de cuminte si serioasa :D

#67 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 July 2010 - 02:04 PM

Vezi postareavaxile, la 14 July 2010 - 03:45 AM, a spus:

Vezi postareaZweistein, la 13 July 2010 - 11:05 PM, a spus:

Vezi postareaanavlis, la 13 July 2010 - 10:31 PM, a spus:

eu vreau sa spun doar atata

daca ai un barbat care stie sa te respecte si care respecta femeia in general, ai tot ajutorul din lume

eu doresc tuturor femeilor un barbat ca al meu. Ii multumesc Celui de Sus pt el, m-a ajutat si ma ajuta enorm de mult. E singurul om in care am incredere cand vine vorba de fetita noastra. Doar eu mi-s la munca 8 ore pe zi si el e acasa dimineata cu fetita.

au fost nopti cand s-a trezit sa o hraneasca pe Dara ca eu sa pot sa ma odihnesc. Daca tu si el formati o echipa si exista respect reciproc atunci totul e simplu.

Femeia in general nu trebuie respactata mai mult sau mai putin decat barbatul. Respectata trebuie persoana (indiferent de sex) care se detaseaza de a fi o capusa pe spatele societatii. Persoana care ofera dupa posibilitatile ei, fara sa urmareasca propriile interese, trebuie respectata.

:) :lol: :D

sorry da' mi-au dat lacrimile de ris. poate ar mai fi trebuit sa asteptz totusi citzva ani inainte de a avea un copil ...

Ierea sî-tz zîc fro doo ca replica la postul cu kk de bb. Mai eu cand o schimbam pe sor.mea, ea fiind inca in pelinci si hranita de mama la san, sa stii ca putea. Eu zic ca depinde si de sistemul digestiv al fiecarui bebelus, flora bacteriana etc. Zic io, asa. In orice caz, cum ziceai tu, a apa de trandafiri nu miroase, asta-i sigur.

Cat pentru postul de mai sus, right said Fred! ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#68 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 July 2010 - 02:04 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 July 2010 - 01:55 PM, a spus:

A propos mamici, cand trece starea asta nesuferita de lipsa de concentrare/memorie si ti le recuperezi pe deplin?

Nu stiu cand, dar sper sa se intample vreodata, ma simt cumplit fara jumatate de creier (vreau sa cred ca s-a dus la fii-mea si nu pe apa sambetei) :) :lol: ;)

#69 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 July 2010 - 02:07 PM

Ce e Hebamme ? ?

Sorry , am scris din obisnuintza. Hebamme e moasa si e calificata. Ea face cursurile de pregatire , acupunctura si ce mai vrei , ea se ocupa de BB o vreme, vreo luna , cred....vine acasa , il imbaiaza , ii schimba pansamentul daca mai are probleme cu buricul , ajuta la alaptat.

Daca nu ai moasa ta , atunci itzi repartizeaza spitalul una. Unele spitale chiar accepta sa duci moasa aleasa de tine la nastere.

#70 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2010 - 02:15 PM

Vezi postareamoatza, la 14 July 2010 - 01:56 PM, a spus:

Citeaza

pe mine m-a ajutat sotul sa incep alaptarea, singura nu am reusit.

Pisoi,zau ca nu vreau sa te contrez, dar mor de curiozitate: cum?

Poate-s alte tehnici acuma, s-o fi descoperit vreo pozitie cu mai mult randament...
ca mie mi s-a intamplat acu' douajdeani,e-adevarat ca ptr vreun an jumate si n-am necesitat ajutor la indeletnicirea asta.
in rest, cred ca am viziuni stramosesti, nu-s de-acord cu multe din ce zici tu, dar na! tu esti mai proaspata in meserie si mai la curent cu noutatile. sarcina usoara in continuare!

calculatoru' lu'peste! ma refeream la ajutorul primit de la sot in vederea alaptarii.

bine ca ai editat, cautam sa vad ce anume post mi-ai citat :)

o sa-ti explic problema pe care am avut-o eu la inceputul alaptarii si ajutorul primit de la sot. rog pudicii sa nu citeasca mai departe :lol: .

lapte am avut inca de prin luna a 7a, nu-mi faceam probleme pentru alaptat. travaliul a fost socant pentru mine si asta mi-a afectat mult puterea de concentrare, dar nu cred sa aiba legatura cu problema pe care am avut-o cand am pus copilul la san. sanul meu pleznea, dar cand puneam fata langa sfarc, sfarcul se facea totuna cu mamelonul si impreuna se faceau piatra. gura bebelinei era asa mica iar mamelonul meu mai mare ca gura ei si cum se itnarea asa cu totul nu intra sub nici o forma. dupa multe chinuieli sotul meu a intervenit si a facut ceva dureros (putin spus) pentru mine si anume a strans mamelonul pana a reusit s-al turteasca asa incat sa intre in gura bebelinei. mai departe au mai fost si alte probleme, dar asta a fost ce mai mare si la primele alaptari sotul meu a stat langa mine si ne-am chinuit asa impreuna. dupa cele cateva alaptari de la inceput mamelonul meu a inceput sa mai lase de la el si sa nu se mai intareasca asa rau, asa ca am inceput sa ma descurc si singura. ;)

am fost suficient de explicita?

#71 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 July 2010 - 02:20 PM

Cum ai avut lapte din luna a 7-a? sa incep sa-mi fac probleme?

#72 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2010 - 02:20 PM

Vezi postareaFloare albastra, la 14 July 2010 - 02:04 PM, a spus:

Nu stiu cand, dar sper sa se intample vreodata, ma simt cumplit fara jumatate de creier (vreau sa cred ca s-a dus la fii-mea si nu pe apa sambetei) :) :lol: :D

Depinde, pe mine m-a tinut pana pe la 8 luni dupa nastere ;)

#73 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2010 - 02:22 PM

Vezi postareasimonaro29, la 14 July 2010 - 02:20 PM, a spus:

In ce sens sa-ti faci probleme?

Am avut lapte, adica imi curgea din sani zilnic lichidul ala transparent cu care se hraneste bebele in primele 2-3 zile pana 'vine' laptele alb. Cand zic 'imi curgea' ma refer la cateva picaturi pe zi poate, suficient cat sa pateze sutienul. Mai spre sfarsitul sarcinii ceva mai mult. Acum a inceput inainte de 7 luni.

#74 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 July 2010 - 02:24 PM

Vezi postareaPisoi, la 14 July 2010 - 02:22 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 14 July 2010 - 02:20 PM, a spus:

In ce sens sa-ti faci probleme?

Am avut lapte, adica imi curgea din sani zilnic lichidul ala transparent cu care se hraneste bebele in primele 2-3 zile pana 'vine' laptele alb. Cand zic 'imi curgea' ma refer la cateva picaturi pe zi poate, suficient cat sa pateze sutienul. Mai spre sfarsitul sarcinii ceva mai mult. Acum a inceput inainte de 7 luni.

io n-am asa ceva si acush intru-n luna a noua.... Ma duc sa intreb dincolo la femei :lol:

#75 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 July 2010 - 02:42 PM

Vezi postareanrares, la 14 July 2010 - 07:59 AM, a spus:

:lol: Incercarea moarte n-are. Daca pot s-o maschez sub aspectul bunei cresteri (intindem o mana de ajutor, etc) cu atat mai bine. Sunt un domn, ce pana mea. ;)

In cazul acesta va rugam sa va depuneti mapa de candidatura. Dosarul trebuie sa contina in mod obligatoriu urmatoarele informatii:

- greutatea
- inaltimea
- numarul la pantof
- distanta dintre degetu' mare si aratator
- distanta buric-genunchi
- distanta ochi-ceafa (pe absolut toate meridianele)
- valoarea IQ-ului
- studii
- toate experientele private din ultimii 20 de ani documentate!
- valoare calitativa a samantei
- nume, varsta, cont in banca -irelevant - in scopul usurarii prelucrarii dosarelor, va rugam sa nu ne supraincarcati cu astfel de informatii
- meniul zilnic
- raportul masa musculara - tesut adipos
- circumferinta burtii
- consumul zilnic de alcool
- capacitati deosebite
- dovezi asupra oricaror veleitati telepatice (de preferat capacitatea de sari la prima clipire mai deasa de gene a partenerei si citirea fara gres a dorintei acesteia in privirea-i galesa sau...tulbure, dupa caz!)
- abilitatea de a inlocui cu succes sanul mamei in lipsa acesteia, cand bebeu' o cere
-dovezi asupra dexteritatii schimbarii unui pampers
-dovezi documentate in ceea ce priveste limita rabdarii, rezistenta la nesomn prelungit, a solicitarilor psihice de orice fel
- dovezi asupra vitezei cat mai ridicate de reactie la semnale acustice -indiferent de decibeli si provenienta (mama sau bebele)
- metode de calmare a bebelului cu dureri de colici, de crestere de dinti dar mai ales metode de calmare a bebicilor cu draci in fund
- dovezi asupra capacitatii de a repera o inghetata/ciocolata/orice produs poftit de gravida la ore tarzii, fie si in mijlocul Death Valley
- dovezi asupra capacitatii pastrarii unei mine calme si zambitoare chiar si atunci cand va vine sa o aruncati pe gravida pe fereastra

Va rugam sa introduceti documentele mai sus mentionate in exact ordinea specificata. Pagina de inceput a dosarului va fi o scrisoare de voie din partea sotiei din dotare, cum ca e de acord cu imprumutarea/cedarea masculului, semnata si parafata! Pagina de final a dosarului va fi o fotografie cu dumneavoastra si sotia, tinand in mana pagina de inceput, deja semnata. Fotografia trebuie sa poarte la randul ei acordul explicit al celor doi soti, inclusiv semnaturile lor.

Va rugam sa va depuneti candidatura la urmatoarea adresa: Lapona Enigel, Catchmeifyoucan 3 bis, Dreamon City, Laponia

Va astept fierbinte!!

:)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#76 Useril este offline   Puiu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 107
  • LocationBucuresti

Postat 14 July 2010 - 02:43 PM

Vezi postareaPisoi, la 14 July 2010 - 12:05 PM, a spus:

Domnu' Puiu, sa ma ierti ca vin sa te contrazic, dar nu ma pot abtine ;)

Poţi să mă contrazici, nu mi-am propus să dau sfaturi despre creşterea copilului, îmi aminteam doar cîte ceva din tinereţe :lol:

#77 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 July 2010 - 02:47 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 July 2010 - 02:42 PM, a spus:

:) Incercarea moarte n-are. Daca pot s-o maschez sub aspectul bunei cresteri (intindem o mana de ajutor, etc) cu atat mai bine. Sunt un domn, ce pana mea. :lol:

In cazul acesta va rugam sa va depuneti mapa de candidatura. Dosarul trebuie sa contina in mod obligatoriu urmatoarele informatii:

- greutatea
- inaltimea
- numarul la pantof
- distanta dintre degetu' mare si aratator
- distanta buric-genunchi
- distanta ochi-ceafa (pe absolut toate meridianele)
- valoarea IQ-ului
- studii
- toate experientele private din ultimii 20 de ani documentate!
- valoare calitativa a samantei
- nume, varsta, cont in banca -irelevant - in scopul usurarii prelucrarii dosarelor, va rugam sa nu ne supraincarcati cu astfel de informatii
- meniul zilnic
- raportul masa musculara - tesut adipos
- circumferinta burtii
- consumul zilnic de alcool
- capacitati deosebite
- dovezi asupra oricaror veleitati telepatice (de preferat capacitatea de sari la prima clipire mai deasa de gene a partenerei si citirea fara gres a dorintei acesteia in privirea-i galesa sau...tulbure, dupa caz!)
- abilitatea de a inlocui cu succes sanul mamei in lipsa acesteia, cand bebeu' o cere
-dovezi asupra dexteritatii schimbarii unui pampers
-dovezi documentate in ceea ce priveste limita rabdarii, rezistenta la nesomn prelungit, a solicitarilor psihice de orice fel
- dovezi asupra vitezei cat mai ridicate de reactie la semnale acustice -indiferent de decibeli si provenienta (mama sau bebele)
- metode de calmare a bebelului cu dureri de colici, de crestere de dinti dar mai ales metode de calmare a bebicilor cu draci in fund
- dovezi asupra capacitatii de a repera o inghetata/ciocolata/orice produs poftit de gravida la ore tarzii, fie si in mijlocul Death Valley
- dovezi asupra capacitatii pastrarii unei mine calme si zambitoare chiar si atunci cand va vine sa o aruncati pe gravida pe fereastra

Va rugam sa introduceti documentele mai sus mentionate in exact ordinea specificata. Pagina de inceput a dosarului va fi o scrisoare de voie din partea sotiei din dotare, cum ca e de acord cu imprumutarea/cedarea masculului, semnata si parafata! Pagina de final a dosarului va fi o fotografie cu dumneavoastra si sotia, tinand in mana pagina de inceput, deja semnata. Fotografia trebuie sa poarte la randul ei acordul explicit al celor doi soti, inclusiv semnaturile lor.

Va rugam sa va depuneti candidatura la urmatoarea adresa: Lapona Enigel, Catchmeifyoucan 3 bis, Dreamon City, Laponia

Va astept fierbinte!!

;)

foarte bune criteriile de departajare a dosarelor, eu cum de nu m-am gandit la asta pana acum? :D

#78 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 14 July 2010 - 02:50 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 July 2010 - 02:42 PM, a spus:

:wasted: Incercarea moarte n-are. Daca pot s-o maschez sub aspectul bunei cresteri (intindem o mana de ajutor, etc) cu atat mai bine. Sunt un domn, ce pana mea. :D

- greutatea
- [...]

Va astept fierbinte!!

:wasted:

Belea dosaru' asta! Maica, cum sa-si mai faca omu' datoria si sa te-ajute, daca-l pui la munci titanice inainte??? :toothy9; Ori omuletii se refac in vreme ce tu sortezi dosarele??? :D

#79 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 July 2010 - 02:50 PM

Lori , esti tare!

Lapona rulzzzzzz! :toothy9; :wasted: :wasted:

#80 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 14 July 2010 - 03:05 PM

Gresit. CEL mai bun barbat din lume sunt eu. Am aflat-o de la nevasta-mea. :toothy9;

sunt convinsa:)

eu nu-i zic la al meu, il laud numa la altii, dar lui nu-i zic sa nu i se urce la cap :wasted:

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi