Pisco, in functie de canton se fac in diverse maniere. se fac si cu cartofii fierti "al dente" de cu sara, apoi rasi si se continua procedeul
se fac cu ceapa prajita , sau cu slaninutza, sau chiar cu amandoua.
http://fr.wikibooks....sine/R%C3%B6sti
iaca astia dau si variante
Variantes :
des pièces de lard pour le Rösti bernois/bucati de slaninutza pentru berna
de la ciboule émincée et du cumin pour le Rösti zurichois/ceapa si chimen la zurich
des cornettes (Hörnli) préalablement cuites et de pommes de terre, avec du fromage d'Appenzell et des lardons pour le Rösti appenzellois/paste mici fierte in prealabil si branza pentru appenzel
1 cuillère à soupe de Schabziger rapé et ajouté en fin de cuisson pour le Rösti glaronais/ 1 lingura de branza tipica glaroneza schabziger ( trebuie sa fi cazut de mic in oala cu aceasta branza extrem de puternica , e usor verde la culoarem ( pute de-ti ia nasul
)
http://www.google.ch...%26tbs%3Disch:1
de la saucisse de veau pour le Rösti de Saint-Gall/impreuna cu carnati de vitel albi
une tasse de café léger (250 ml, ajoutée avec le fromage) pour colorer et rendre les rösti juteux./ si o ceasca de cafea slaba amestecata cu branza pentru a colora si a face roesti mai sucosi.
Un peu de vin blanc sec est parfois ajouté pour relever un peu le gout./cateodata se adauga putin vin alb sec pentru a "face mai pregnant un pic gustul"