Simona, stii ceva? Eu cred ca o sa fie un botez f. fain: localul elegant, menu bun si variat si abundent si pe gustul invitatilor, iar pretul in final nu conteaza! ca nu botezi fata de 7 ori, 1 data si sa fii tu multumita, invitatii sa ramana cu un gust si o parere buna, nu sa ramana nemancati ori sa spuna ca mancarea nu a fost prea grozava ... si sa te faci de ras. Eu una sunt de acord cu alegerile pe care le-ai facut. Menul daca e pe gustul invitatilor si traditiilor locului aia e tot ce conteaza. Iar tuica nu o mai duce, parerea mea, o dai acasa la tine, daca vine cineva sa te ia, sa te duca ...
Io si cu Geany un of avem: tortul copilului !!! Fa o surpriza domne cu el, stingi luminile, vii cu artificiile ... pai ce ? cuvantul nostru nu reprezinta nimic glumesc!
Adriana, tine cont ca io ca straina si turista oricum mananc mai prost si mai scump ca voi ... ca si tu daca vii in Bucuresti de capul tau greu sa nimeresti ceva ca lumea. In Roma de ex. am nimerit numai prost la masa si scump.
Sa stiti ca eu am mancat acasa la italieni (Sau semi - la prietenele mele romance care sunt casatorite de 15 ani acolo cu italieni) si abia apoi mult mai tarziu si la restaurante. Nu stiu in care moment m-a fascinat mancarea lor cred ca de la stilul simplicissim de a gati al prietenei nr- 1 la care mergeam (Bergamo), apoi la prietena nr. 2 (parma), dupa care am fost data pe spate cand am inceput sa merg la restaurante ... in Toscana, Reggio Emilia, la mare PE DREAPT, LA MARE PE STANG A
etc... Ei bine genul asta de calatorie cand poti intra in traditie, chiar in casa localnicului imi place mie. Sa mananci cu ei ce mananca ei zilnic, nu facut special pt musafiri. Sa vad cultura de a gati si de a manca ... e excursia care ma innebuneste. Din pacate doar in Italia am avut posibilitatea asta si probabil ca dintre toate tarile din Europa vizitate de-aia mi.a ramas la suflet si ma fascineaza in continuare ... si inca nu am fost in Sud.
Asa ca, Simona mai mult ca sigur ai dreptate cu mancarea veritabila germana. Sa stii ca nici in Romania nu se mai gateste autentic. De fapt ce avem noi autentic de mancare? As dori sa discutam asta ca eu am adesea musafiri la firma din afara si sunt in serioasa incurcatura la aceasta intrebare.
Adriana, oare ar trebui sa ne mutam pe alt topic? Pe mine ma cam enerveaza sa sarim de la topic la altul ca si caprioarele ... oricum suntem doar cateva mamici care scriem acum pe aici ...