Forum Culinar: Botez - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Botez -sa ne dam cu parerea-

#161 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2010 - 10:57 PM

Vezi postareasimonaro29, la 05 August 2010 - 01:16 PM, a spus:

fiecare sta UNDE IL PUN EU !

Exact acelasi lucru l-am facut si eu la nunta mea :) si altii la fel, toti cei pe care eu ii cunosc si la nuntile carora am fost de cind sunt aici la fel fac

Vezi postareasissi, la 05 August 2010 - 03:28 PM, a spus:

Noi am hotarit, il boteaza sorela din italia, Torino, nu facem tambalau, mergem botezam copilul apoi masa in familie.

Vii la Torino pentru botez sau am inteles eu aiurea? Ca daca da vin si eu ;)

Vezi postareasimonaro29, la 05 August 2010 - 10:28 PM, a spus:

Tu , Sorina , cand o vad pe cumnata-mea o bat , ca toata ziua-mi spune ce scumpa-i Italia! io n-am mai fost inItalia de vreo 10 ani , d-aia nu mai stiu....dar pretzurile care le spui tu eu nu le gasesc aici decat la bodega. Serios. Poate nici acolo.

Auzi , sa-mi spuna ea ca e scump.....vai , ce-i dau!!!!

Simo (Anamaria) cind fata e pregatita dupa tine pentru calatorit vii aici si iti arat eu cit costa viata la Torino, ca iar e bine sa nu generalizam ca nu costa peste tot in Italia la fel :)

#162 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 August 2010 - 09:39 AM

Adriana , merci :rolleyes:

Ne tot gandim cum o sa fie cu BB , vrem intai sa incepen cu weekend-uri p-aci , la vreo 100 de km.....zau , nush cum o sa fie cu fata , daca o sa fie plimbareatza ca noi. :D

#163 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 06 August 2010 - 09:42 AM

Adriana, sigur ca poti sa vii :D (prima data cind am facut cozonac a fost dupa reteta ta de dincolo, pt care iti multumesc :rolleyes: ), botezul cred ca se face la biserica in torino, nu stiu, da sorela sta pe linga torino.

#164 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 August 2010 - 09:57 AM

Simo, tu n-o bate tare, ca eu am fost norocoasa de am gasit asa ceva... Spre ex, la doi pasi de mine am un restaurant unde lasi lejer 150euro de persoana, intr-adevar se mananca bine, are 3 stele, serviciul e excelent, dar eu nu as face botezul acolo...
Apoi, restaurantul brazilian cu organizarea de v-am zis-o mai devreme sunt norocoasa ca-l am langa mine... un prieten mi-a zis ca pe acelasi sistem si cu mancare nu chiar asa de buna intr-un restaurant in oras costa 30euro la persoana... Depinde.
Dar in general viata de zi cu zi e destul de scumpa, mai ales in comparatie cu timpurile in care exista lira... Sorina
Sorina

#165 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 August 2010 - 10:07 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 August 2010 - 09:57 AM, a spus:

Simo, tu n-o bate tare, ca eu am fost norocoasa de am gasit asa ceva... Spre ex, la doi pasi de mine am un restaurant unde lasi lejer 150euro de persoana, intr-adevar se mananca bine, are 3 stele, serviciul e excelent, dar eu nu as face botezul acolo...
Apoi, restaurantul brazilian cu organizarea de v-am zis-o mai devreme sunt norocoasa ca-l am langa mine... un prieten mi-a zis ca pe acelasi sistem si cu mancare nu chiar asa de buna intr-un restaurant in oras costa 30euro la persoana... Depinde.
Dar in general viata de zi cu zi e destul de scumpa, mai ales in comparatie cu timpurile in care exista lira... Sorina

ma mai gandesc :rolleyes:

#166 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 August 2010 - 08:18 AM

Simona, eu ca turist nu am intalnit asemenea preturi in orase si nici in orasele mici macar, deci nu-i rost sa o bati! Cred ca sunt exceptii bine cautate.

Sorina, suna excelent meniul si servirea la localurile dibuite de tine pentru botezuri. Asa pofta mi-ai facut ca-mi vine sa iau avionul sa merg la Vicenza. Unde nu as gasi si eu asa ceva in Bucuresti.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#167 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2010 - 08:21 AM

Avem prima problema: cand sa vorbesc cu tati despre botez, m-a anunat senin ca vom avea peste 100 persoane :D Nah de mai fac eu planuri ... Cine isi permite sa plateasca pentru 100 persoane .pfuuuui :rolleyes:

#168 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 07 August 2010 - 08:51 AM

Daniella, lasa acum botezul si nu te mai stresa, o sa ajungeti la o intelegere pina la urma sa fii si tu multumita sa fie si sotul.

#169 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2010 - 08:59 AM

pai nu stiu daca o sa mai gasim locuri la biserica si restaurant (mai ales daca facem asa cu multi oameni trebuie inchiriat tot localul), deoarece sfarsit de oct - nov e sezon de nunti, care sun programate si cu un an inainte

#170 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 August 2010 - 10:59 AM

Daniella, esti bine venita!
A, si apropos de botez, chiar ieri am vorbit despre chestia asta cu niste prieteni. Acum in august trebuie sa nasca si chiar s-au hotarat sa faca botezul la restaurantul de care va vorbii mai devreme. Inspirati de experienta mea si a cumnatei mele (cu persoanele care in fata iti zic una si apoi te trezesti cu locul gol la masa) au decis sa faca botezul doar cu noi si-ai nostrii... sa fim max 20 de persoane cu copii cu tot.
De-abia astept! Sorina
Sorina

#171 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2010 - 07:14 PM

cand ma duc data urmatoare ... noiembrie/decembrie nu stiu daca pot merge ...depind de a mica, ar fi iunie la anul mai sigur, atunci o sa va cer tie si Adrianei sfaturi cum nu se poate mai pretioase, ca eu sub 50-60 euri in doi nu am reusit sa scot o masa, pai cu in jur de 15 €/pers mananci o masa cu 2 feluri +desert la pranz ... la cantinele alea ale voastre de unde manca in general angajaii la pranz... Nu?

#172 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2010 - 09:48 PM

Am fost la botez la copilul prietenei mele. Are un bebe asa de frumos si mancacios ... la 2 luni si o saptamana are 6,100kg. La biserica a fost cuminte pana la introdus popa in cazan, moment din care s-a apucat de plans si nu s-a mai oprit pana la sfarsitul slujbei cand a primit biberonul cu ceai si a tacut finalmente.
Nasa foarte frumoasa.

Apoi la restaurant (Casa latina cel de pe bd. Unirii). Mancare buna si multa (3 feluri + desert). Bautura la alegere fiecare a comandat ce a vrut. Extra, aduse de acasa de acasa: tortul :D + wisky, votka si gin. Total cheltuiala 1.500 Euro la 26 meniuri adult + 4/6 copii. A facut un prieten pe DJ, deci muzica nu a mai costat. Fotograf si cameraman la fel nu au luat, s-au facut poze de catre invitati. La astea se mai adauga ornamente, pregatite si aduse de acasa, cruciulitele de pus in piept la biserica. Si cheltuaiala cu biserica ... . Deci din punct de vedere organizare low budget, nu au cheltuit nimic. Mi s-a parut ca au iesit chiar bine, la acest pret. A inceput totul la 13:30 la biserica, apoi s-a mers direct la restaurant si s-a terminat totul in jur de 22.

Cel mai frumos si spectaculos moment a fost cel al sosirii zanelor ursitoare. Zanele au costat 170€ si momentul a durat intre 30 - 60 minute si a fost gen piesa de teatru, cu actrite de la teatru. Daca aveti posibilitatea va recomand Momentul Ursitoarelor, care da un farmec de poveste petrecerii dumneavoastra (vezi wwww.ursitoare-ursitoare.ro sau alte site-uri).

Desigur si momentul tortului, cu stingerea luminilor, intrarea pe sunet de tobe, artificii de tort aprinse si cantat de la multi si felicitari + sampanie in jurul tortului a fost foarte frumos. Tortul fantezie (cofetaria Alice) super bun si ornat cu zahar albastru, cu un delfin deaspura si melcisori de mare. Inauntru o crema neagra gen mascota dar nu a fost deloc gretoasa si o crema alba cu fructe in ele ambele, blat foarte putin - in foi subtiiiiri de tot.

meniul de la restaurant a fost de 25€/persoana si a cuprins:
1. aperitiv (1 cascaval pane, 2 ficatei in bacon, 5 fasii de gujon de pui, o ciupercuta pane umpluta cu salata de ciuperci cu maioneza si castravete murat, 2 minitarte (1 cu bacon+ou+smantana, 1 cu ardei capia copt+ciupercuta+camembert), 1 rosie decupata in floare si umpluta cu 6 masline, o bucatica de castravete ca decor.
2. 2 bucati salau pane f bun, cu garnitura de cartofi fierti si sotati in unt+patrunjel si cateva felii de morcovel, cu 1/2 lamaie
3. un piept de pui la gatar, o felie de cotlet purcel la gratar, 2 carnati cu cartofi taranesti si salata de varza dulce alba
4. desert: placintele cu branza si stafide; placintele cu mar
5. sampania care a acompaniat tortul adus de afara

#173 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 September 2010 - 02:54 PM

O venit popa ieri la noi sa-mi faca slujba , mai iute nu s-o putut ca ba am fost io prin spitale , ba o fo' el plecat cu ajutoare in Romania.....in fine.

Tare de treaba om!

Am intrebat cat costa , a zis ca nu costa nimic , doar platim lunar la biserica. Am zis atunci ca sa facem o donatzie si stitzi ce a zis? Va vad cu casa-n lucru , va costa si botezul....alta data , sa dea D-zeu sa va prisoseasca si atunci sa nu ne uitatzi!!!!

#174 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 03:15 PM

Vezi postareasimonaro29, la 21 September 2010 - 02:54 PM, a spus:

O venit popa ieri la noi sa-mi faca slujba , mai iute nu s-o putut ca ba am fost io prin spitale , ba o fo' el plecat cu ajutoare in Romania.....in fine.

Tare de treaba om!

Am intrebat cat costa , a zis ca nu costa nimic , doar platim lunar la biserica. Am zis atunci ca sa facem o donatzie si stitzi ce a zis? Va vad cu casa-n lucru , va costa si botezul....alta data , sa dea D-zeu sa va prisoseasca si atunci sa nu ne uitatzi!!!!

fain!!!
la cate sapt se poate face slujba asta? la 3?

#175 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 September 2010 - 08:15 AM

Daniella , in mod normal se face la 8 zile ,numai ca pe mine la 8 zile m-au dus iar cu nino-nino la spital :D.

#176 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 01:43 PM

Vezi postareasimonaro29, la 22 September 2010 - 08:15 AM, a spus:

Daniella , in mod normal se face la 8 zile ,numai ca pe mine la 8 zile m-au dus iar cu nino-nino la spital :lol:.

tu ce ai avut in final, ca nu am priceput bine? o infectie?
in rest esti bine cu operatia? s-a mai coborat uterul? te mai doare ceva? poti sa te ridici sa te sucesti in pat de pe o parte pe alta, sa ridici bebelina fara probleme? mai ai dureri de spate?

#177 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 September 2010 - 02:14 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 September 2010 - 01:43 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 22 September 2010 - 08:15 AM, a spus:

Daniella , in mod normal se face la 8 zile ,numai ca pe mine la 8 zile m-au dus iar cu nino-nino la spital :lol:.

tu ce ai avut in final, ca nu am priceput bine? o infectie?
in rest esti bine cu operatia? s-a mai coborat uterul? te mai doare ceva? poti sa te ridici sa te sucesti in pat de pe o parte pe alta, sa ridici bebelina fara probleme? mai ai dureri de spate?

Ma mai doare din cand in cand....o vreme m-a durut in dreapta , am tzinea ceva...mi s-a explicat ca acolo-s nodurile si dureaza pana se topeste atza. S-a topit atza si acum ma tzine in stanga cateodata. Cica medicul care opereaza sta in stanga si trage de tzesuturi mai tare ca sa-si faca loc.

Si maai am si crampe cateodata. Doctoritza spune ca pana se aseaza matzele.........

In rest , PERFECT!

#178 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 09:37 PM

Vezi postareasimonaro29, la 22 September 2010 - 02:14 PM, a spus:

Ma mai doare din cand in cand....o vreme m-a durut in dreapta , am tzinea ceva...mi s-a explicat ca acolo-s nodurile si dureaza pana se topeste atza. S-a topit atza si acum ma tzine in stanga cateodata. Cica medicul care opereaza sta in stanga si trage de tzesuturi mai tare ca sa-si faca loc.

Si maai am si crampe cateodata. Doctoritza spune ca pana se aseaza matzele.........

In rest , PERFECT!

Bravo ! ce bine ca nu te mai doare!
Si pe mine ma tine si ma inteapa in stanga cand trebuie sa incordez acel muschi (la rasucirea in pat in general). sapt tercuta am descoperit ca mi s.a umflat acolo ca un ganglion, am fost la dr si mi.a spus ca s-a facut ca un granulom de la fir si mi-a dat diclofenac gel (analgezic si antiinflamator). Dupa ce am inceput sa dau cu ala ma inteapa, pulseazza si ma tine si mai tare. A spus ca speram sa nu ma doara si sa se resoarba singur ajutat de gel. :)

In rest si eu perfect si repede m.am pus pe picioare si am ridicat fata fara probleme de la inceput. ... pe mine nu pera ma puteam ridica in primele zile :)

dar ce ai avut de te-au internat iar, ca nu am inteles?

Si ca sa nu fim complet off topic, cum stai cu PREGATIRILE DE BOTEZ? ... la tine se apropie, nu?

#179 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 September 2010 - 10:35 PM

Cu pregatirile de botez stau bine , azi m-au sunat sa le trimit aranjarea la mese. Cum am zis , se ocupa ei de tot. Eu fac niste chestii sarate acasa ca sa-i primim pe nasi...dulce nu fac nimic ca si asa ea are deabet gestatzional. Fac totul cu faina integrala ca sa poata manca si ea.

( Am avut o infectzie , Daniela , s-au format niste cheaguri ca nu s-a strans uterul destul....aveam febra si faceam urat.:) )

#180 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 05:27 PM

vreau si eu retetele cu faina integrala? ce proportii pastrezi fata de retetele cu faina normala? sau ai retete speciale cu faina integrala?

Io nu am facut nimic, nu am facut lista, nu am ales localul, doar data: ultimul we din oct.

si ce ti.au facut? antibiotic si atat, nu? bine ca a trecut si bine ca nu te-a deschis iar!
si eu ma gandesc cu groaza, sa nu trebuiasca vreo interventie chirurgicala pentru granuloamele de la ata...

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic