Forum Culinar: Botez - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Botez -sa ne dam cu parerea-

#201 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 October 2010 - 11:16 AM

Ringul de dans a fost la inceput ocupat , pacat ca nu le-am facut poza la totzi...am prins-o numai pe ea :floare:

Fisiere atasate

#202 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 05 October 2010 - 11:03 AM

'Simona, arata fain si sala si aperitivele si tot si cred ca graviduta din poza e nasa ,nu?
Da eu ma asteptam sa vad si micuta crestina :tongue3:

#203 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 October 2010 - 11:30 AM

Ok , ok.....

asta e la plecarea de acasa:

Fisiere atasate

#204 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 October 2010 - 11:33 AM

Dupa ce a scos-o din apa: ( din apa nu pun ca-s nud pozele :tongue3: )

Fisiere atasate

#205 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 October 2010 - 11:36 AM

in costumasul de botez io n-am ( poate are sotzul pe camera lui) ca iute-iute o imbracat-o nasa-sa ( cu buni) ca sa nu-i fie frig :tongue3: :

Fisiere atasate

#206 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 October 2010 - 07:51 PM

Draga Simo superba printesa,mancao-ar'' mama :hug: :-* Ma bucur ca ti-a iesit botezul cum ti-ai dorit,chiar si fara tort ;) (treaca de la mine =)) )

#207 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 October 2010 - 08:33 PM

Tare-i dragalasa fetita ta, Simona! Ce nasuc frumos are! Sa va traiasca!

#208 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 October 2010 - 10:53 PM

Sa va traiasca dragalasa, sa fie sanatoasa , voioasa, norocoasa si mereu frumoasa. :hug:

#209 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 October 2010 - 09:17 AM

Merci , fetelor!

Cand facem un an facem un tort mare , Geany , promitem !!!

#210 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 October 2010 - 09:20 AM

Fetelor , la noi in Ardeal e obiceiul ca dupa botez , pana face copilul un an ( sau chiar atunci) sa se multzumeasca la nasa. Adica se face o masa , se cheama nasa , poate chiar si ceva invitatzi si i se face un cadou...

La voi se face asta? Si daca da , cand , si sub ce forma. Nasa fetei e maramureseanca , eu zau nu stiu NIMIC despre obiceiurile de acolo...

#211 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 06 October 2010 - 09:51 AM

Pupam fetita frumoasa si bucalata :hug: Sa va traiasca ,sanatoasa si norocoasa.
Eu nu stiu de obiceiuri de astea, nu te pot ajuta.

#212 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2010 - 02:59 PM

Simona ce bebelina dragalasa ai.
sala, ornamentele, bucatele arata super! Sa stii ca imi place mult cum ti.a iesit! Felicitari pentru toata organizarea, te-ai orientat foarte bine!

Sper sa imi iasa si mie asa de fain.

Sa-ti traiasca ingerasul si sa va bucurati de el!

Nu uita de tortul de un an, ca altfel eu si Geany chiar nu iti mai dam aprobarea :lol: , dar poti sa-i faci si acu pe 14!
noi am cumparat unul mare si foarte bun, cu fructe si am serbat duminica, pe 3, ziua ingerasului cu prietenii la o pastrama si must :pupic:

Cat despre intrebarea ta cu obiceiurile nu le cunosc insa iti sugerez sa ii intrebi pe nasi sau sa dai cautare pe net. Pe mine nasii (din Sibiu) m-au intrebat ce datini sunt la noi, ce anume vrem sa respectam si ce trebuie dus la biserica (ei neputand sa vina la Bucuresti sa vb cu preotul inainte de botez).
La noi a doua zi dupa botez nasa face baie finei/finului (se pun diverse in apa de baita) si in prima duminica nasa scoate fina/finul la biserica (se merge din nou la o slujba tot cu lumanarea de la botez).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#213 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 06 October 2010 - 03:19 PM

Simona, felicitari pentru micuta - e tare frumusica!
Petrecerea se vede ca a fost reusita si cred ca toata lumea s-a simtit foarte bine. Felicitari pentru organizare, n-a fost usor, dar v-ati descurcat excelent!

#214 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 October 2010 - 04:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 October 2010 - 02:59 PM, a spus:

Simona ce bebelina dragalasa ai.
sala, ornamentele, bucatele arata super! Sa stii ca imi place mult cum ti.a iesit! Felicitari pentru toata organizarea, te-ai orientat foarte bine!

Sper sa imi iasa si mie asa de fain.

Sa-ti traiasca ingerasul si sa va bucurati de el!

Nu uita de tortul de un an, ca altfel eu si Geany chiar nu iti mai dam aprobarea :lol: , dar poti sa-i faci si acu pe 14!
noi am cumparat unul mare si foarte bun, cu fructe si am serbat duminica, pe 3, ziua ingerasului cu prietenii la o pastrama si must :pupic:

Cat despre intrebarea ta cu obiceiurile nu le cunosc insa iti sugerez sa ii intrebi pe nasi sau sa dai cautare pe net. Pe mine nasii (din Sibiu) m-au intrebat ce datini sunt la noi, ce anume vrem sa respectam si ce trebuie dus la biserica (ei neputand sa vina la Bucuresti sa vb cu preotul inainte de botez).
La noi a doua zi dupa botez nasa face baie finei/finului (se pun diverse in apa de baita) si in prima duminica nasa scoate fina/finul la biserica (se merge din nou la o slujba tot cu lumanarea de la botez).

asta cu biserica o facuram , o dusa nasa-sa la impartasit si-i dete popa vin :)
(Al meu o bodoganit toata ziua ca nu s-o putut duce la fotbalul saptamanal din cauza bisericii.)
Baitza cu nasa o facem sambata , ca pana acum nu s-a putut. E baie normala in care o sa pun ulei miruit.

Daniela , merci pt complimente , dar zau , eu n-am nici un merit. N-am organizat nimic , am primit totul de-a gata. Numai am spus ce vreau. Am trimis invitatziile la botez si acum cartzile de multzumire. In rest , au facut ei tot.

Te sfatui sa faci la fel , sa cautzi pe unii buni la care sa le spui ce vrei o singura data ca numai de bataie de cap nu-tzi arde tzie.

#215 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 October 2010 - 04:12 PM

Sissi si Foxyy , merci :pupic:

#216 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2010 - 08:36 PM

Arata totul f bine, eu zic ca te-ai orientat f bne.
Eu nu stiu daca gasesc asa fain aici. Maine se duce tati la 3 restaurante sa ia ofertele. Avem deja idee la care vom face. La noi nu cred ca sunt asa experti in organizare si mai ales in intretinerea atmosferei. Sper sa imi decoreze macar frumos si sa gasesc muzicanti (dj) si fotograf profesionisti.
Ce muzica ati avut?

Ce sunt cartile de multumire? Nu am auzit pana acum. Invitatii ai trimis de-alea in plic ca si la nunta? Si ai fost la fiecare acasa cu ele?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#217 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 07 October 2010 - 05:32 AM

cartile de multumire se poarta si la mine, dupa nunta, botez, party etc
trimiti persoanelor care au venit un multumesc pt cadoul facut si prezenta.;)mie mi se pare politicos si am facut si eu la fel, nu auzisem pana aici

#218 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 October 2010 - 08:09 AM

Draga Simo nu stiu cu sunt obiceiurile in Maramures,dar pot sa-ti spun cum e la noi,darul dat la nasi si la nunta si la botez se numesc,colaci,si cuprinde un colac impletit fain,sare,orez,faina ulei(e simbolic,belshug)si un dar pt. nasi ori pe vechi o camasa pt. el ,ceva un material pt. croit,idem pt. ea,sau mai nou,o patura,sau un set mai fain de pat si te-ai scos(pt. amandoi)asa e la noi in rest nu stiu...

Eu cand am luat din mot la bubulet,ei au venit cu imbracamintea si daruri,pt.el si noi le-am dat darurile pt. ei si a fost tare fain,sunt care nu vor sa mai tina traditiile si poate li se pare stupid si inapoiat ,mie personal imi plac tare mult... :wub: :)

#219 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 October 2010 - 08:40 AM

Vezi postareaGeany, la 07 October 2010 - 08:09 AM, a spus:

Draga Simo nu stiu cu sunt obiceiurile in Maramures,dar pot sa-ti spun cum e la noi,darul dat la nasi si la nunta si la botez se numesc,colaci,si cuprinde un colac impletit fain,sare,orez,faina ulei(e simbolic,belshug)si un dar pt. nasi ori pe vechi o camasa pt. el ,ceva un material pt. croit,idem pt. ea,sau mai nou,o patura,sau un set mai fain de pat si te-ai scos(pt. amandoi)asa e la noi in rest nu stiu...

Eu cand am luat din mot la bubulet,ei au venit cu imbracamintea si daruri,pt.el si noi le-am dat darurile pt. ei si a fost tare fain,sunt care nu vor sa mai tina traditiile si poate li se pare stupid si inapoiat ,mie personal imi plac tare mult... :lol: :-*

asta cu colacul e tare fain , imi place....de cadou ma mai gandesc...camasa si material nu merge aici....
Noi vrem sa mergem totzi 6 in vacantza in Normandia sau Bretania la anul.....sa inchiriem o casutza . Nush, ma gandesc sa le platesc partea lor. Voi ce zicetzi?

Asa mi-a venit ideea acum...

( Sa vedem daca ne lasa fetele :P , a lor tre sa vina in octombrie )

#220 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 October 2010 - 08:42 AM

La fel ca si Geany, stiu ca in Moldova se dau colaci ( in fiecare an :-* la nasi ) si la botez se face ceva cadau la nasa ( material etc) dar eu am botezat pe cei 2 copii ai
fratelui, ca asa au dorit ei , si nu am primit nika :P :lol:

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic