Forum Culinar: Botez - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Botez -sa ne dam cu parerea-

#61 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 23 July 2010 - 06:42 PM

Adriana, la 23 July 2010 - 05:51 PM, a spus:

Mie imi place primul, al doilea e prea incarcat. Dar poate depinde de ora la care se face.
Uite aici, noi anul trecut am fost la botezul unui nepot si asta s-a servit, era dupa-amiaza deci nu era nici cina nici prinz, intre :pupic:
Acu nu stiu cit au platit dar in nici un caz nu cred ca au platit 50 de euro de caciula, presupun intre 20 si 30, tortul tot ei l-au facut.
http://adriananicole...antul-galantom/

fain meniul Adriana , dar la noi nu ar mere fara un fel principal: O fleica de carne , acolo :( In rest , tare-mi place.

#62 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 July 2010 - 06:44 PM

Geany , si primul tot bufet era. Aici nu se prea face la portzie , cel putzin nu a fost la bairamurile unde am fost noi. Si mie-mi place mai mult cu bufet. Papi numai ce vrei.

#63 Useril este offline   nrares 

• Site Admin
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationRO

Postat 24 July 2010 - 11:40 PM

Si contra acestor obiceiuri "ancestrale":

Un bebeluş a murit în timpul botezului

Citeaza

Tragedie de neînchipuit pentru o familie din comuna Mihăileni, raionul Râşcani, Republica Moldova. Bebeluşul de o lună şi jumătate a murit imediat după ce preotul l-a scufundat în cristelniţă, la botez.

http://www.libertate...lui-297308.html

#64 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 July 2010 - 07:49 AM

Foarte trist,preotul trebuie sa stie sa tina palma pe fata copilului astfel incat sa nu se inece,si sa efectueze operatiunea rapid astfel ca el sa nu se sufoce...

#65 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 July 2010 - 11:32 AM

Ce bine la ca la noi ii stropeste numai ;)

Am fost ieri la restaurant , tanti a zis ca-i prea putzin daca sot branza Halomi si Steak-ul , le-am scos si in locul lor ma pus porc , pulpa d-aia roz ce se taie felii.....

Acu' stau sa ma gandesc daca merita.....o ieftinit treaba cu vreo 5 Euro , dar eu as spune ca nu merita. Pt ca porcul asta e mai mult nemtzesc decat mediteranean......

Oricum , cheltuiala nu-i la mancare , am vazut , ci la bauturi.... ;) ca alea nu-s incluse-n pretz. Si suprafata de dans o calculeaza asta la metrupatrat :blush: ( 1o€/mp)

Voi ce zicetzi?

#66 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 July 2010 - 11:47 AM

Simo, am intrebat-o pe prietena mea care a botezat fetita in februarie.La biserica plateste nasul, nu parintii.Preotul nu l-e cerut bani, doar nasii dau cat considera ei.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#67 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 12:00 PM

Ioana, la 27 July 2010 - 11:47 AM, a spus:

Simo, am intrebat-o pe prietena mea care a botezat fetita in februarie.La biserica plateste nasul, nu parintii.Preotul nu l-e cerut bani, doar nasii dau cat considera ei.

Ioana , merci ca ai intrebat , dar eu am mai scris aici de cateva ori , la noi nu se plateste! Iar donatziile le face cine vrea :D Noi platim cotizatzie 15 Euro pe luna.

#68 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 12:14 PM

La noi in parohie asa e.Noi nu platim nimic, dam doar cand mergem la biserica cate ceva.Sau mai sunt persoane care fac donatii considerabile.De cotizatia lunara la biserica stiam la cele catolice, nu la ortodocsi.Dar deh, diferenta de la Land la Land.

Acasa la mine

#69 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 12:18 PM

Ioana , nu platim 2% cum platesc evanghelicii si catolicii Steuer ci am facut Dauerauftrag. Cred ca depinde si de la biserica la biserica :D . Tu in ce Land esti?

#70 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 01:00 PM

simonaro29, la 27 July 2010 - 12:18 PM, a spus:

Ioana , nu platim 2% cum platesc evanghelicii si catolicii Steuer ci am facut Dauerauftrag. Cred ca depinde si de la biserica la biserica :) . Tu in ce Land esti?

BAYERN :)

Acasa la mine

#71 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 July 2010 - 09:50 PM

Voi vorbiti de biserici ortodoxe,sau?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#72 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 08:22 AM

Eu , da :)

#73 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 10:33 AM

Si eu :D

Acasa la mine

#74 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 28 July 2010 - 10:52 AM

super meniu.
pisoi, noi santem la fel. n-am facut nimic din ce se'cere' in romania. eu le-am botezat catolic pe amandoua. mici. adica f mici :D
ada avea 2 saptamani si sara vreo 6.
a mana libera de la mine sa-si schimbe religia oricand si sotul e pasionat de budhism desi e catolic din tata in fiu. :D

va spun alta data cum au fost botezurile ca sigur isc discutii pe topicul simonei aici :D

#75 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 10:58 AM

Pai , d-aia e facut topicul , sa discutam , Dark... :D

Al meu bombanea acum ceva vreme ca o sabotezam pruncul la evanghelici. Pai , MAH , suntem noi evanghelici , ce treaba am eu cu ei?
Si el: si pruncul , daca traieste intr-un land evanghelic , ce treaba o sa aiba cu ortodocsii?

#76 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 28 July 2010 - 12:20 PM

simonaro29, la 28 July 2010 - 10:58 AM, a spus:

Pai , d-aia e facut topicul , sa discutam , Dark... Imagine postata

Al meu bombanea acum ceva vreme ca o sabotezam pruncul la evanghelici. Pai , MAH , suntem noi evanghelici , ce treaba am eu cu ei?
Si el: si pruncul , daca traieste intr-un land evanghelic , ce treaba o sa aiba cu ortodocsii?

stiu o familie, amandoi ortodocsi, si-au botezat baietii in religia catolica.

Explicatia: traiesc intr-o tara catolica, asa pot participa la toate ceremoniile la care participa si ceilalti copii, si cand vor creste n-au decat sa faca ce vor. Pe langa asta aici e o singura biserica ortodoxa, tocmai la Dublin...300 km
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#77 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 August 2010 - 08:49 PM

Adriana, am salivat si iar am salivat! Arata mortal menul de la botez pe care l-ai postat. Miam miam

La noi nu am fost niciodata la un botez sau nunta cu bufet. La noi la ambele se foloseste menu fix la portie.

A fost prietena mea ce tre'sa-si boteze acum copilul la sfarsit de august sa intrebe in sat (15 km de Bucuresti), un restaurant rustic. cat credeti ca le-a cerut pe menu? 3 mil, asta e 75 euro /persoana. N-am mai intrebat ce continea ca la noi traditia e cu:
- un aperitiv mixt (rulade, 2-3 feliute mici mezeluri, 2-3 de branzeturi branzeturi si ceva rosie umpluta cu salata vinete, arrdei gras umplut cu pasta de branza cu marar sau cu icre, vreo felie de rulada, o chifteluta).
- un peste pane cu cartofi natur si lamaie
- un mix grill cu cartofi prajiti si salata adortata sau de muraturi
- tortul
(alune, maxi-mix, fructe sunt pe masa)
- o cafea, doua
- bauturi multe (sampanie la intampinare dar parca e numai la nunti, apoi o bautura care la noi e aperitiv - cinzanom, martini, cocktail, wisky, apoi se trece la vin i curge vinuuuul rosu-alb, spritz sau sec)
Dar la noi dureaza mult nu pana dimineata ca la nunta, dar vreo 7 ore tot dureaza. Si fata de nunta, doar sarmale nu are si nu o lungesc pana la zi, le servesc un pic mai degraba. Asa ca sunt pauzele mari intre felurile de mancare si daca dai cu bautura, cum se practica in RO, ti se face foame pana la urmatorul fel.
Avem asa putina imaginatie ca si la inmormantare tot la fel e menul (aperitiv cu rosia umpluta cu saalta de vinete si ardeiul umplut cu pasta de branza cu marar, sau cu icre, etc cu coliva in loc de tort si fara muzichie)

Ei sa nu va spun ca daca la sat, la 15 km de Bucuresti se cere 75€/persoane, dublati pentru Bucuresti si ganditi-va daca iti mai vine cineva la botezul copilului. Si ce alternativa ai? Sa cauti un local ieftin sa dai doar un aperitiv si o fripturica + tortul. Eu habar nu am ... ce o sa facem ... Nici nunta nu am facut din aceleasi considerente ... nu-mi plac petrecerile acestea la Romani. Le prefer p-alea in aer liber ... vai ce minunatie ai aratat acolo Adriana. Unde nu as gasi si eu asa ceva cu 20-30 €. De ce nu ti-oi deschide tu un restaurant in Bucuresti ? Ai face un banut gramada si ai satisface cele mai inalte exigente ale unei gurmande ca mine. Da-mi o idee cum fac si unde si eu asa un botez la banutii aia?

Cat despre biserica la noi:
- nu trebuie sa fie cununati nasii decat la nunta
- la botez poate fi o singura persoana necasatorita
- nu stiu cat se da (Cred ca e si taxa cu chitanta si basca pentru tata popa ceva mai substantial decat taxa, sau numai pentru popa si descurca el si taxa), cum spunea si Pisoi se gasesc binevoitori sa.ti comunice cat. Cred ca si in Bucuresti este circa 150 € insa la o biserica nu din cele mai solicitate (Casin, Balasa etc).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#78 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 August 2010 - 10:20 PM

Daniella, la 02 August 2010 - 08:49 PM, a spus:

Ei sa nu va spun ca daca la sat, la 15 km de Bucuresti se cere 75€/persoane, dublati pentru Bucuresti si ganditi-va daca iti mai vine cineva la botezul copilului

Daniella , ce legatura are una cu alta? sau inca mai e in Romania obiceiul ca invitatzii sa dea bani mai multzi decat costa meniul???? Ce tzaranism!!! Inca se mai practica?

Aici nu stim decat noi cat am dat pe meniu ( si prietena mea cu care m-am consultat) nu e treaba invitatzilor , daca vor sa-i dea ceva la BB treaba lor , daca nu , eu mi-s bucuroasa ca au venit sa se bucure impreuna cu noi!

Apropos , m-am hotarat la al doilea restaurant si meniul il lasam asa cum e , ne-a sugerat tanti sa nu scoatem mancare , schimbam numai cartofii , ii facem cu rozmarin :scratch:

#79 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 August 2010 - 10:12 AM

Sa va spun cum am facut noi la botezul fetelor.
La Mara am preferat sa mergem la un restaurant in varful muntelui, o minunatie, dar fara sa precizam ca e vorba de un botez. Pur si simplu am rezervat pt numarul de persoane care eram si gata. S-a mancat, s-a baut, apoi am facut o plimbare pe munte si apoi cine a mai putut a venit acasa la o felie de tort.
La Giulia am gasit langa noi un local pe care l-am inchiriat... ei au pus la dispozitie mesele, scaunele, fetele de masa, farfurii, pahare, tacamurile, o bucatarioara mica cu tot necesarul si noi am dus de mancare si de baut. Noi ne-am aranjat sala cum am vrut, ne-am gestionat meniul si servirea la mese cum am vrut... toata lumea a dat o mana. La sfarsit am strans totul, am spalat tot (am avut masina de spalat vase si de spalat pahare), am dat cu matura si gata.
In amandoua cazurile ne-am simtit bine... la Mara la restaurant, bine-inteles ca nu am avut muzica, dar ne-am simtit bine oricum... la Giulia, am avut muzica (sotul a fost dj) si ne-am dezlantuit.
Eu una, sincer, asa recomanda calduros oricui are posibilitatea de a inchiria un local si a se ocupa personal de restul...
A, apoi noi mai avem o posibilitate, dar cum eu un al 3lea copil nu mai sunt dispusa sa-l fac va recomand voua: o petrecere la iarba verde undeva la munte, unde copiii se pot juca in voie, toata lumea participa cum poate si gata, avem o zi superba petrecuta in aer liber... eu aceasta reteta o aplic la zilele noastre de nastere, suntem toate 3 nascute cam la o luna distanta (19 mai, 2 iunie, 21 iunie) si chiar si soata din dotare daca are noroc de o zi frumoasa tot acolo mergem (13 septembrie)... Va zic, e superb, nu mai am dezastrul in casa dupa aceea si toata lumea e multumita...
Asa am facut noi si a fost bine. Sorina
Sorina

#80 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2010 - 10:43 AM

La noi inca se mai practica''darul'' si la nunta si botez,si e chiar substantial...Eu am facut acasa o petrecere doar cu familia,nanutii si vreo 2 prieteni,a fost intim,si chiar ne-am distrat pe cinste...

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul