Postat 02 August 2010 - 08:49 PM
Adriana, am salivat si iar am salivat! Arata mortal menul de la botez pe care l-ai postat. Miam miam
La noi nu am fost niciodata la un botez sau nunta cu bufet. La noi la ambele se foloseste menu fix la portie.
A fost prietena mea ce tre'sa-si boteze acum copilul la sfarsit de august sa intrebe in sat (15 km de Bucuresti), un restaurant rustic. cat credeti ca le-a cerut pe menu? 3 mil, asta e 75 euro /persoana. N-am mai intrebat ce continea ca la noi traditia e cu:
- un aperitiv mixt (rulade, 2-3 feliute mici mezeluri, 2-3 de branzeturi branzeturi si ceva rosie umpluta cu salata vinete, arrdei gras umplut cu pasta de branza cu marar sau cu icre, vreo felie de rulada, o chifteluta).
- un peste pane cu cartofi natur si lamaie
- un mix grill cu cartofi prajiti si salata adortata sau de muraturi
- tortul
(alune, maxi-mix, fructe sunt pe masa)
- o cafea, doua
- bauturi multe (sampanie la intampinare dar parca e numai la nunti, apoi o bautura care la noi e aperitiv - cinzanom, martini, cocktail, wisky, apoi se trece la vin i curge vinuuuul rosu-alb, spritz sau sec)
Dar la noi dureaza mult nu pana dimineata ca la nunta, dar vreo 7 ore tot dureaza. Si fata de nunta, doar sarmale nu are si nu o lungesc pana la zi, le servesc un pic mai degraba. Asa ca sunt pauzele mari intre felurile de mancare si daca dai cu bautura, cum se practica in RO, ti se face foame pana la urmatorul fel.
Avem asa putina imaginatie ca si la inmormantare tot la fel e menul (aperitiv cu rosia umpluta cu saalta de vinete si ardeiul umplut cu pasta de branza cu marar, sau cu icre, etc cu coliva in loc de tort si fara muzichie)
Ei sa nu va spun ca daca la sat, la 15 km de Bucuresti se cere 75€/persoane, dublati pentru Bucuresti si ganditi-va daca iti mai vine cineva la botezul copilului. Si ce alternativa ai? Sa cauti un local ieftin sa dai doar un aperitiv si o fripturica + tortul. Eu habar nu am ... ce o sa facem ... Nici nunta nu am facut din aceleasi considerente ... nu-mi plac petrecerile acestea la Romani. Le prefer p-alea in aer liber ... vai ce minunatie ai aratat acolo Adriana. Unde nu as gasi si eu asa ceva cu 20-30 €. De ce nu ti-oi deschide tu un restaurant in Bucuresti ? Ai face un banut gramada si ai satisface cele mai inalte exigente ale unei gurmande ca mine. Da-mi o idee cum fac si unde si eu asa un botez la banutii aia?
Cat despre biserica la noi:
- nu trebuie sa fie cununati nasii decat la nunta
- la botez poate fi o singura persoana necasatorita
- nu stiu cat se da (Cred ca e si taxa cu chitanta si basca pentru tata popa ceva mai substantial decat taxa, sau numai pentru popa si descurca el si taxa), cum spunea si Pisoi se gasesc binevoitori sa.ti comunice cat. Cred ca si in Bucuresti este circa 150 € insa la o biserica nu din cele mai solicitate (Casin, Balasa etc).
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!