simonaro29, la 02 August 2010 - 10:20 PM, a spus:
Daniella, la 02 August 2010 - 08:49 PM, a spus:
Daniella , ce legatura are una cu alta? sau inca mai e in Romania obiceiul ca invitatzii sa dea bani mai multzi decat costa meniul???? Ce tzaranism!!! Inca se mai practica?
Aici nu stim decat noi cat am dat pe meniu ( si prietena mea cu care m-am consultat) nu e treaba invitatzilor , daca vor sa-i dea ceva la BB treaba lor , daca nu , eu mi-s bucuroasa ca au venit sa se bucure impreuna cu noi!
Apropos , m-am hotarat la al doilea restaurant si meniul il lasam asa cum e , ne-a sugerat tanti sa nu scoatem mancare , schimbam numai cartofii , ii facem cu rozmarin
da, ce dai in plus e pentru copil, nu pentru ce ai mancat.
mie mi se pare firesc sa dai ceva pentru copil si mai putin firesc sa dai pentru masa
adica asa cum era pe vremuri, cand se facea acasa la om si omul pregatea masa si tu aduceai ceva pentru copilas asa mi se parea cea mai frumoasa traditie
acum fiindca omul nu mai poate sa faca acasa (nu e ca la tara sa ai loc de 30 invitati in curte) atunci trebuie sa inviti la restaurant, iar la restaurant parintele nu isi permite sa dea 1000-3000 euro uite asa pentru o masa si deci contribuie si invitatii
da, e la fel ca la nunta: meniul e meniu ce dai in plus e pentru mire/mireasa sau copil
eu de aia urasc acest gend e manifestari nunti/botezuri si am refuzat sa fac nunta, dar copilul nu doresc sa il las necrestinat
nu e neaparat ca faci o afacere, ca sa ii spui taranie, este un mod in care oamenii vor sa petreaca aceste momente alaturi de familion, prieteni, colegi, dar trebuie sa-si scoata cheltuielile ... si daca musafirul vrea sa dea si ceva pentru sarbatoriti ... cam asa e vazuta treaba
pentru multi, foarte multi insa e o afacere... ei fac planul sa stranga bani de casa, sau macar de avans de la nunta