Forum Culinar: Botez - Forum Culinar

Salt la continut

  • 14 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Botez -sa ne dam cu parerea-

#101 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 August 2010 - 04:10 PM

cum adica 10 € ca sa duci o sticla de tuica de acasa? pai si daca o iei de la ei cat e? vinde-le si lor vreo 10 :angryfire:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#102 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 August 2010 - 04:17 PM

Simona, de ce-ti trebe camera? bebelino sa stii ca doarme f bine cand e multa lume si zgomot :angryfire: . N-are nici o treaba, doarme de rupe. Problema ar fi alaptatul daca vei alapta. Pentru asta te poti retrage intr-un colt al camerei si folosesti o esarfa sa te acoperi, e simplu si nu mai cheltui atata. Parerea mea desigur :violent6: .

#103 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 August 2010 - 06:07 PM

Chiar asa Simona, de ce tb sa mai iei inca o camera?La botezul la care am fost in feb bebe a stat intr-un separeu chiar langa masa parintilor.Atata timp cat nu se mai fumeaza in localuri nu ai de ce sa o pui intr-o camera separata.Nici nu realizezi cat le place copiilor in locurile zgomotoase si cat de bine dorm,decat daca i-ai pune sa doarma intr-o camera inchisa fara zgomot.

Mi se pare un picut cam mult 2500 e fara bautura.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#104 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 06:43 PM

Ioana , 2500 e cu bautura, asa aproximativ , nu fara. Cu Sekt , vin , sucuri , apa , spirtuoase.

Daniella , daca nu vrei sa platesti nu te lasa sa duci :) , asta e legea la ei. De fapt aproape localurile cer Cork Geld :)

Pisoi , vreau eu sa aiba BB liniste , daca vrea. Daca e OK , va sta cu noi. Daca nu , mergem in camera. Nu vreau sa o tzin treaza jumatate de noapte.

Ioana , noi nu avem separeu , e o sala , atat. Orice cerere in plus se plateste :)

#105 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 August 2010 - 07:50 PM

 simonaro29, la 04 August 2010 - 06:43 PM, a spus:

Ioana , 2500 e cu bautura, asa aproximativ , nu fara. Cu Sekt , vin , sucuri , apa , spirtuoase.

Daniella , daca nu vrei sa platesti nu te lasa sa duci :) , asta e legea la ei. De fapt aproape localurile cer Cork Geld :)

Pisoi , vreau eu sa aiba BB liniste , daca vrea. Daca e OK , va sta cu noi. Daca nu , mergem in camera. Nu vreau sa o tzin treaza jumatate de noapte.

Ioana , noi nu avem separeu , e o sala , atat. Orice cerere in plus se plateste :)



si daca ai vrea sa duci 10 sticle de tuica ar trebui sa platesti 100 euro numai pt tuica ta?
ce e Cork Geld ? chirie?
si la toti e la fel? dar aia au plin acu pe vreme de criza? de oferte ca sa alegi restaurntul lor nu au pomenit? si ca sa aduci tortul iti ia bani?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#106 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 08:08 PM

 Daniella, la 04 August 2010 - 07:50 PM, a spus:

si ca sa aduci tortul iti ia bani?



2 euro jumate pe persoana ca sa tzi-l serveasca.

Orice se plateste aici.

CORK e dop , in germana. Asa se numeste taxa asta , CORK GELD. Aproape toate restaurantele o au.

Ce criza , Daniella? Noi nu o simtzim deloc si restaurantul asta e tot timpul plin.

#107 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 August 2010 - 08:50 PM

 simonaro29, la 04 August 2010 - 08:08 PM, a spus:

 Daniella, la 04 August 2010 - 07:50 PM, a spus:

si ca sa aduci tortul iti ia bani?



2 euro jumate pe persoana ca sa tzi-l serveasca.

Orice se plateste aici.

CORK e dop , in germana. Asa se numeste taxa asta , CORK GELD. Aproape toate restaurantele o au.

Ce criza , Daniella? Noi nu o simtzim deloc si restaurantul asta e tot timpul plin.


da, ma gandeam ca e o taxa ca iti serveste, dar 2,5 euro de pers sa ti-l serveasca si daca iei de la ei cat e ? pana la urma iesi tot acolo daca iei de la ei ... sau pe aproape ..., nu?

nu se simte criza in Germania? stiam ca in toata Europa se simte ... atunci sunteti norocosi! f bine! bravos! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#108 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 09:06 PM

 Daniella, la 04 August 2010 - 08:50 PM, a spus:

 simonaro29, la 04 August 2010 - 08:08 PM, a spus:

 Daniella, la 04 August 2010 - 07:50 PM, a spus:

si ca sa aduci tortul iti ia bani?



2 euro jumate pe persoana ca sa tzi-l serveasca.

Orice se plateste aici.

CORK e dop , in germana. Asa se numeste taxa asta , CORK GELD. Aproape toate restaurantele o au.

Ce criza , Daniella? Noi nu o simtzim deloc si restaurantul asta e tot timpul plin.


da, ma gandeam ca e o taxa ca iti serveste, dar 2,5 euro de pers sa ti-l serveasca si daca iei de la ei cat e ? pana la urma iesi tot acolo daca iei de la ei ... sau pe aproape ..., nu?

nu se simte criza in Germania? stiam ca in toata Europa se simte ... atunci sunteti norocosi! f bine! bravos! :)


cred ca pana la urma nu mai luam tort....aici nu se prea obisnuieste ( Psss, daca aude Geany ma bate! )
Am 4 deserturi , ajung.

Eu , una , nu simt criza , Daniella. Si magazinele sunt pline , restaurantele la fel.

#109 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 August 2010 - 10:06 PM

4 deserturi e prea mult, inlocuieste-le cu tort (+ fructele de pe masa) si iesi tot acolo si apoi e un moment fain: iti sting luminile si ies cu tortul cu doua lumanari - artificii faclie, se canta la multi ani, scrii pe el un mesaj fain, poti sa-i pui si poza, sau sa-l faci in forma de printesa

eu inteleg ca pana la urma restaurantul tau e unul dichisit si rafinat ? over middle :) f bine!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#110 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 10:50 AM

 Daniella, la 04 August 2010 - 10:06 PM, a spus:

4 deserturi e prea mult, inlocuieste-le cu tort (+ fructele de pe masa) si iesi tot acolo si apoi e un moment fain: iti sting luminile si ies cu tortul cu doua lumanari - artificii faclie, se canta la multi ani, scrii pe el un mesaj fain, poti sa-i pui si poza, sau sa-l faci in forma de printesa

eu inteleg ca pana la urma restaurantul tau e unul dichisit si rafinat ? over middle :hungry: f bine!


nu le inlocuiesc, Daniella , pt ca nemtzilor mei le plac mai mult deserturile astea decat tortul.

Asta e restaurantul:

http://www.roter-hahn.de/

#111 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 August 2010 - 11:27 AM

Bre, da ce cifre se invart pe aici... eu amandoua botezurile le-am facut in Italia dar nu s-a discutat niciodata de astfel de cifre...
Primul botez, dupa cum v-am spus deja, l-am facut la un restaurant in varful muntelui, unde nu am precizat ca este vorba de un botez, am rezervat o masa pt 30 si ceva de persoane (am fost mai multi, asa ca s-au mai adaugat niste mese si scaune odata ajunsi). Nu am avut tot restaurantul pt noi si nu am dansat, dar a fost foarte frumos. Toata afacerea ne-a dus in jur de 500-600 euro... nu mai tin bine minte, de, au trecut deja 5 ani... Tortul l-am facut eu asa ca nu a avut ce sa coste prea mult...
La al 2lea chiar nu-mi aduc aminte, dar cu siguranta nu am depasit 1000 euro. Am inchiriat un local cu 100 de euro si restul ne-am aranjat noi. Friptura a facut-o tati la gratarul localului, muzica tot tati, restul eu cu putine ajutoare. Mama si nasa fetelor au facut sarmalele ( eu nu le am cu asa ceva). A, am facut mancare ca nebunii... ca sa va faceti o idee,cu tot ce a ramas am mai mancat 20 de pesrsoane in 3 seri la noi acasa, plus ce am dat acasa si pe la vecini... Bine, nu-i ca am pregatit de dragul de a pregati, doar ca dupa mentalitatea romanului multi din cei care au promis ca vin nu au venit ca vezi Doamne nu aveau bani de dar... asa ca din peste 50 de persoane care mi-au zis in fata ca nu vor vipsi pt nimic in lume, au venit in jur de 30 de persoane. Le-am zis clar ca nu am nevoie de nimic, si se vede treaba ca am fost destul de clara, pt ca au venit persoane care in acel moment nu au dat nimic. Au venit dupa o saptamana si au adus ceva Giuliei... si am fost foarte multumita asa... chiar nu-mi trebuia nimic.

Dar peste 2000 de euro mi se pare mult, prea mult... dar daca voi asa ziceti ca sunt preturile, asta e... tot inainte! Sorina
Sorina

#112 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 August 2010 - 11:37 AM

 simonaro29, la 05 August 2010 - 10:50 AM, a spus:

 Daniella, la 04 August 2010 - 10:06 PM, a spus:

4 deserturi e prea mult, inlocuieste-le cu tort (+ fructele de pe masa) si iesi tot acolo si apoi e un moment fain: iti sting luminile si ies cu tortul cu doua lumanari - artificii faclie, se canta la multi ani, scrii pe el un mesaj fain, poti sa-i pui si poza, sau sa-l faci in forma de printesa

eu inteleg ca pana la urma restaurantul tau e unul dichisit si rafinat ? over middle :) f bine!


nu le inlocuiesc, Daniella , pt ca nemtzilor mei le plac mai mult deserturile astea decat tortul.

Asta e restaurantul:

http://www.roter-hahn.de/



Arata bine restaurantul, preturile nu-s mari, totalul botezului e mare =))

Cat de dulciuri nu mai stiu ce aveai in meniu,dar poti c-da un tort pe baza prajiturilor.Nici la botezul la care am fost noi nu era tort,desi au fost 90% romani.Nemtii oricum se stie ca nu prea se pricep la duclciuri.No ofence. :lol:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#113 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 11:50 AM

 sorinadaniela, la 05 August 2010 - 11:27 AM, a spus:

Bre, da ce cifre se invart pe aici... eu amandoua botezurile le-am facut in Italia dar nu s-a discutat niciodata de astfel de cifre...
Primul botez, dupa cum v-am spus deja, l-am facut la un restaurant in varful muntelui, unde nu am precizat ca este vorba de un botez, am rezervat o masa pt 30 si ceva de persoane (am fost mai multi, asa ca s-au mai adaugat niste mese si scaune odata ajunsi). Nu am avut tot restaurantul pt noi si nu am dansat, dar a fost foarte frumos. Toata afacerea ne-a dus in jur de 500-600 euro... nu mai tin bine minte, de, au trecut deja 5 ani... Tortul l-am facut eu asa ca nu a avut ce sa coste prea mult...
La al 2lea chiar nu-mi aduc aminte, dar cu siguranta nu am depasit 1000 euro. Am inchiriat un local cu 100 de euro si restul ne-am aranjat noi. Friptura a facut-o tati la gratarul localului, muzica tot tati, restul eu cu putine ajutoare. Mama si nasa fetelor au facut sarmalele ( eu nu le am cu asa ceva). A, am facut mancare ca nebunii... ca sa va faceti o idee,cu tot ce a ramas am mai mancat 20 de pesrsoane in 3 seri la noi acasa, plus ce am dat acasa si pe la vecini... Bine, nu-i ca am pregatit de dragul de a pregati, doar ca dupa mentalitatea romanului multi din cei care au promis ca vin nu au venit ca vezi Doamne nu aveau bani de dar... asa ca din peste 50 de persoane care mi-au zis in fata ca nu vor vipsi pt nimic in lume, au venit in jur de 30 de persoane. Le-am zis clar ca nu am nevoie de nimic, si se vede treaba ca am fost destul de clara, pt ca au venit persoane care in acel moment nu au dat nimic. Au venit dupa o saptamana si au adus ceva Giuliei... si am fost foarte multumita asa... chiar nu-mi trebuia nimic.

Dar peste 2000 de euro mi se pare mult, prea mult... dar daca voi asa ziceti ca sunt preturile, asta e... tot inainte! Sorina


Sorina , noi o sa stam cu mainile-n san , inclusiv aranjamentele florale de pe mese le fac ei...tot , tot , tot.

Al meu munceste intruna , si la birou si acasa , macar la botezul fetei sa fie linistit , saracul.

Si apoi , eu as plati aici 500 de euro pt 6 persoane cred daca as vrea sa mananc pulpa de vitzel facuta in fan...si alte chestii din meniu.

Aici se cere invitatzilor sa spuna in scris daca vin sau nu. Si aici nu face nimeni asa , sa spuna ca vine si sa nu vina.

#114 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 11:57 AM

 Ioana, la 05 August 2010 - 11:37 AM, a spus:

 simonaro29, la 05 August 2010 - 10:50 AM, a spus:

 Daniella, la 04 August 2010 - 10:06 PM, a spus:

4 deserturi e prea mult, inlocuieste-le cu tort (+ fructele de pe masa) si iesi tot acolo si apoi e un moment fain: iti sting luminile si ies cu tortul cu doua lumanari - artificii faclie, se canta la multi ani, scrii pe el un mesaj fain, poti sa-i pui si poza, sau sa-l faci in forma de printesa

eu inteleg ca pana la urma restaurantul tau e unul dichisit si rafinat ? over middle :D f bine!


nu le inlocuiesc, Daniella , pt ca nemtzilor mei le plac mai mult deserturile astea decat tortul.

Asta e restaurantul:

http://www.roter-hahn.de/



Arata bine restaurantul, preturile nu-s mari, totalul botezului e mare =))

Cat de dulciuri nu mai stiu ce aveai in meniu,dar poti c-da un tort pe baza prajiturilor.Nici la botezul la care am fost noi nu era tort,desi au fost 90% romani.Nemtii oricum se stie ca nu prea se pricep la duclciuri.No ofence. :lol:



parca n-as stii ca nu se pricep :P. Fac un fel de chec uscat si...yummy-yummy ce bun a fost! Cand a mancat o cunostintza la mine prajitura cu foi ma tot intreba cum e cu ele , de unde le-am luat , cum le-am taiat asa subtziri...in fine.

Ioana , ma ennervezi si tu cu pretzurile :P . Ia socoteste si tu:

  • meniul
  • suprafatza de dans
  • aranjamentele florale
  • vinul
  • apa minerala
  • sucurile
  • bauturile spirtuoase
  • berea
  • camera de hotel ( asta costa doar 50 de euro ca primesc reducere)
  • cartzile de meniu
  • cartzile cu numele
  • sampania ( ca nu e inclusa)
  • etc , etc, etc....


pai ia spune-mi tu cam cat ar trebui sa coste astea? Ca doar p-aici traiesti si tu :)

#115 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 August 2010 - 12:29 PM

 simonaro29, la 05 August 2010 - 10:50 AM, a spus:


nu le inlocuiesc, Daniella , pt ca nemtzilor mei le plac mai mult deserturile astea decat tortul.

pai aia e important sa faci ce-ti place, unde iti place, cu cine iti place si sa le placa si lor. Decizia ta conteaza.

Asta e restaurantul:

http://www.roter-hahn.de/


arata prea bine, tu fata! e de fitze :lol: =)) :) !!!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#116 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 12:38 PM

 Daniella, la 05 August 2010 - 12:29 PM, a spus:

 simonaro29, la 05 August 2010 - 10:50 AM, a spus:


nu le inlocuiesc, Daniella , pt ca nemtzilor mei le plac mai mult deserturile astea decat tortul.

pai aia e important sa faci ce-ti place, unde iti place, cu cine iti place si sa le placa si lor. Decizia ta conteaza.

Asta e restaurantul:

http://www.roter-hahn.de/


arata prea bine, tu fata! e de fitze :lol: =)) :) !!!



Mah , de fitze nu-i , dar nici in bodega nu vreau sa chem lumea.....sa se simta bine toata lumea , asta-i important , nu?

#117 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 August 2010 - 01:00 PM

 sorinadaniela, la 05 August 2010 - 11:27 AM, a spus:

Bre, da ce cifre se invart pe aici... eu amandoua botezurile le-am facut in Italia dar nu s-a discutat niciodata de astfel de cifre...
Primul botez, dupa cum v-am spus deja, l-am facut la un restaurant in varful muntelui, unde nu am precizat ca este vorba de un botez, am rezervat o masa pt 30 si ceva de persoane (am fost mai multi, asa ca s-au mai adaugat niste mese si scaune odata ajunsi). Nu am avut tot restaurantul pt noi si nu am dansat, dar a fost foarte frumos. Toata afacerea ne-a dus in jur de 500-600 euro... nu mai tin bine minte, de, au trecut deja 5 ani... Tortul l-am facut eu asa ca nu a avut ce sa coste prea mult...
La al 2lea chiar nu-mi aduc aminte, dar cu siguranta nu am depasit 1000 euro. Am inchiriat un local cu 100 de euro si restul ne-am aranjat noi. Friptura a facut-o tati la gratarul localului, muzica tot tati, restul eu cu putine ajutoare. Mama si nasa fetelor au facut sarmalele ( eu nu le am cu asa ceva). A, am facut mancare ca nebunii... ca sa va faceti o idee,cu tot ce a ramas am mai mancat 20 de pesrsoane in 3 seri la noi acasa, plus ce am dat acasa si pe la vecini... Bine, nu-i ca am pregatit de dragul de a pregati, doar ca dupa mentalitatea romanului multi din cei care au promis ca vin nu au venit ca vezi Doamne nu aveau bani de dar... asa ca din peste 50 de persoane care mi-au zis in fata ca nu vor vipsi pt nimic in lume, au venit in jur de 30 de persoane. Le-am zis clar ca nu am nevoie de nimic, si se vede treaba ca am fost destul de clara, pt ca au venit persoane care in acel moment nu au dat nimic. Au venit dupa o saptamana si au adus ceva Giuliei... si am fost foarte multumita asa... chiar nu-mi trebuia nimic.

Dar peste 2000 de euro mi se pare mult, prea mult... dar daca voi asa ziceti ca sunt preturile, asta e... tot inainte! Sorina


Sorina, io stiu ca italienii nu beau: 2 pahare de vin in timpul mesei si un limoncelo la sfarsit de masa. In timp ce la romani, daca stai la un botez la masa 8-10 ore bea 1 cat 10 italieni de-ai tai :lol: . Plus ca daca nu le-ai spus de botez nu au mancat 7 feluri, au fost mai modesti, sa nu-ti faca paguba ... si in general nu sunt mancai. Noi vorbim de 250-400 euro numai aranjatul salii, basca muzica etc (care nu te lasa sa vii cu aranjamente si muzica de acasa la restaurant ca ei din ce mai fac bani). Daca faci in regie proprie, cu sala inchiriata, dar aici doar la tara gasesti sa inchiriezi cu 100 euro, sunt convinsa ca te costa MULT mai putin. Toata treaba e sa ai unde sa inchiriezi ca sa-ti placa, sa aiba cine sa te ajute si mai ales sa iasa fain cum spui ca a iesit la voi ...
Totusi nu inteleg cum ati cheltuit doar atat, iese sub 20 euro de persoana la munte, mi se pare putin, eu in Italia tot merg (in Nord) si cu jobul si vacante si nu e asa de ieftin la restaurant. Pe noi in medie o cina ne costa 65 euro, fara sticla de vin si fara sa fie festiva, daca pui si sticla de vin iaca 90-100€.

Eu ma tem sa ma ocup eu singura de organizarea asta cu bebe mic acasa, care in primele doua luni as vrea sa aiba toata atentia mea 24 h din 24 ... pentru ca in lunile ce urmeaza o sa merg la serviciu si atunci o sa am mai putin timp sa-i dedic. Pentru mine ar fi un stres sa organizez in regie proprie botezul. De ex am organizat ultimul Craciun la mine si am facut sa ramana toti cu gura cascata si azi isi amintesc bucatele (pe care toti le-au incercat pe la mese festive apoi), aranjamentele, ornamentele, bradul, cadourile pt fiecare si meniul pe care nici nu stiau sa-l citeasca ... =)) dar tocmai de aia am si vrut sa fac singura sa fie surpriza pentru invitati ca soacra ma ajuta tot anul, iar mama saraca nu stia care ce ingrediente sunt alea si ce sa faca cu ele. Deci ma stiu, daca ma apuc de o treaba vreau sa fie facuta bine si in plus imi plac lucrurile deosebite si nu cum fac toti.
Da, la restaurant costa mult si te costa multe alte accesorii. Acum fiecare face cum vrea si cat poate. Poti face ceva extrem de simplu sau traditional si sa iasa o petrecere super, la fel cum poti sa-i duci la un restaurant elegant si lumea sa nu-ti danseze sa nu petreaca, sa se plictiseasca.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#118 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 August 2010 - 01:07 PM

Simona nu te necaji tu fata, ca atata costa si in Ro, daca nu si mai bine si nu la un restaurant asa de simandicos cum arati tu. Dar ce iti fac tot aia de la restaurant invitatiile? Sau au departament de organizare evenimente?
Tu, fata, pe scurt: pentru localul ala este un pret corect si cumperi tot la de-a gata, nu te doare capul.

Aici nu se cere confirmare in scris. Cum vine asta? Aici daca nu-ti vin vreo 10-20 persoane te-ai ars ca platesti toate meniurile comandate. Eu de-aia fac doar cu rudele apropiate si prieteni apropiati si le cer confirmare de raspuns (telefonic). Nu chem oameni care ar veni doar din obligatie.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#119 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2010 - 01:07 PM

 Daniella, la 05 August 2010 - 01:00 PM, a spus:

Sorina, io stiu ca italienii nu beau: 2 pahare de vin in timpul mesei si un limoncelo la sfarsit de masa.

Nu generaliza, te rog :lol:
Apoi pretul unei cine la un resturant in 2-3 nu se compara cu o cina organizata pentru 30 de persoane cu menu fix probabil.
Si acu 2 ani si eu am mincat la munte sus si baut evident inclus, si am platit 15 euro de persoana. Iar cind mergem in agriturismul de linga casa noastra de la munte mi se pare ca platim 25 de euro de caciula. E vorba in cazurile astea de menu fix decis de ei, adica aia au pregatit aia iti aduc si tu aia maninci. Din fericire aici inca mai e posibil.

#120 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2010 - 01:11 PM

 Daniella, la 05 August 2010 - 01:07 PM, a spus:

Aici nu se cere confirmare in scris. Cum vine asta? Aici daca nu-ti vin vreo 10-20 persoane te-ai ars ca platesti toate meniurile comandate.

Pai taman de aceea se face, stii ca vor fi sigur atitea persoane pentru cite ai rezervat si pentru cite vei plati.
Ei nu muncesc in plus si tu nu platesti in plus, pentru neseriozitatea unora, mi se pare o chestie de bun simt.

Arata acest topic


  • 14 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi