Ingrediente
foi de placinta (phylo)
porumb
branza cu mucegai,cas iute,dupa preferinte
iaurt de buna calitate
optional putin chilli (fara samburi nu e iute deloc)
putin parmezan
Preparare
Se pregatesc foile de placinta (pt 5 portii babane trebuiesc 10 foi),si se acopera cu un prosop umed pentru putin timp
Se taie stiuletul pentru a scoate boabele de porumb(sau folositi congelat,dar sa fie f bine uscat intr-un prosop)
Branza se face bucatele si se amesteca cu porumbul boabe
Si se adauga si iaurt atat cat sa omogenizati compozitia,
Puneti si cateva aschii de parmezan,(optional)
Amestecul sa nu curga , sa fie aproximativ asa,
Se taie foile de placinta pe latime,si obtinem astfel 20 foi
Se iau cate 4 foi ,inainte de le suprapune ,ungeti cu putin ulei,doar cat sa se lipesca intre ele,putin la colturi si la mijloc
Se pune pe mijloc umplutura destul de generos,poate 2 linguri mari
Se strang bine ,dar usor(sa nu pocneasca),ca pe-o pusculita si nu se ung deasupra cu nimic
Si se pun in cuptorul incins (200 gr Celsius),pt aproape 20 min,nu trebuie sa fie arse,doar usor bronzate
Si gata,sunt numai bune de devorat , super gustul
Pofta Buna!
Pagina 1 din 1
Pachetele cu porumb si branza
#2
Postat 23 July 2010 - 06:10 PM
Cred ca tare mi-ar place, da' de unde mai iau eu porumb? Ca in lanul de linga mine se vor construi vile si n-au mai pus porumb, tre sa-mi caut alt lan Cel care se gaseste de cumparat nu-l suport pentru ca e dulce.
Multumesc de idee, poze si reteta, esti fantastica
Multumesc de idee, poze si reteta, esti fantastica
Arata acest topic
Pagina 1 din 1