Ingrediente:
- 3 ardei grasi mari
- 3-4 prune mari
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de susan
- 100 ml aceto balsamico
- 150 ml porto
- 35 g zahar brun
- suc de la o jumatate de lamîie
- 1 priza sare
Condimente uscate:
- piper negru,rosu,verde
- seminte de mustar
- chili cu tot cu seminte
- piment/allspice/pimento
- scortisoara
Se spala prunele,se scot sîmburii,se taie cubulete si se cîntaresc 350 g.
Ardeii se spala,curata(cu curatatorul de rosii-legume),
se îndeparteaza codita,semintele,se taie cubulete si se cîntaresc la fel 350 g.
Ceapa se curata si se taie cubulete.

Se amesteca otetul balsamic,cu sucul de lamîie,
condimentele(proaspat mojarite) si vinul Porto.


Ceapa se caleste în ulei de susan pîna devie transparenta.
Se adauga ardeii,zaharul,priza de sare si se coc mai departe vreo 10 minute,amestecînd continuu.

Se adauga prunele,se toarna amestecul de otet balsamic-vin
si se coace mai departe acoperit la foc mic,
pîna începe sa se îngroase.

Înca fierbinte se pune în borcane.

Mi-au iesit 3 borcanele.
Cum spuneam,mie îmi place chutneyul asta si la snitele de pui cu panada crocanta de cornflakes.
