Ingrediente:
Pentru caramel: 100 gr zahar
Pentru crema:
500 ml lapte
coaja razuita de la o lamaie
100 gr amaretti
5 oua: 3 intregi si 2 galbenusuri
80 gr zahar
20 gr cacao
3 linguri rom
1. Incalziti cuptorul la 180 de grade;
2. In cratita cu lapte adaugati coaja de lamaie si dati un clocot scurt. Lasati sa se racoreasca;
3. In alta cratita caramelizati 100 gr de zahar si varsati-l in tava de chec in care veti coace Bonet-ul. Ungeti tava de chec (prin rotire sau alte acrobatii) cu caramelul obtinut prin topirea zaharului si lasati la racit pana devine... stiti voi, vitraliu;
4. Maruntiti bine de tot amaretti (pana devin ca o faina);
5. Amestecati ouale cu zaharul, adaugati pe rand cacao, esenta de rom, amaretti maruntiti si laptele cald, strecurat;
6. Turnati compozitia obtinuta in tava de chec, asezati-o pe bainmarin, adica intr-o tava mai mare, in care turnati apa sa ajunga la 3/4 inaltimea tavei de chec (al naibii, aveti grija cum masurati etapa asta

7. Coaceti la 180 de grade... pana se coace. Eu am copt o ora si ceva, dar cuptorul meu e vechi.
8. Lasati sa se raceasca bine, puneti apoi la frigider cam 3-4 ore, rasturnati pe-o tava si mancati tot, pentru ca e foarte bun!

Sectiune:

Piscotel, spor la treaba!

P.S. Voi daca puneti mai mult amor in arta asta, poate nu vi se separa. Eu sincer, nu reusesc sa inteleg ce anume s-a separat in toata treaba asta. Oricum, e fin si aromat, numa` bun de mancat.