Nu, nu Adriana, eu l-as defini bùnet cu gust de castane.
Noua ne-a placut mult, mai ales lui Manu.
Ma gandeam la niste marron glacè bucati in el. Ce zici?
Musai sa va pun si minestra de fasole si castane, devorata efectiv de membrii familiei.
Bonet
#22
Postat 06 December 2015 - 08:24 PM
Cred ca ar merge foarte bine daca zici ca gustul e de bunet nu de castagnaccio
Asteptam si minestra
Asteptam si minestra
#23
Postat 05 November 2017 - 11:37 PM
Am refacut si eu bonetul* patrat
Am amestecat gălbenuşurile şi ouăle cu o jumătate din cantitatea de zahăr in kenwood, am adăugat cacao-a, pricomigdalele fărimiţate, apoi am vărsat incetişor laptele cald. Cealaltă jumătate de zahăr am pus-o la făcut zahăr ars adică direct in tava in care urma să coc bonet-ul. Am vărsat apoi compoziţia peste zahărul ars şi tava am pus-o intr-alta tavă mai mare care avea apă in ea ca să se coacă la aburi. Am copt la 180°C cred că cel puţin o oră, in orice caz nu se scoate nimic din cuptor pina ce scobitoarea băgată in centrul chestiei nu iese uscată. Se lasă la răcit toată noaptea.
*denumirea vine de la forma in care se făcea pe timpuri şi care aducea a o pălărie fără boruri care se numeşte in dialect bonet, se citeşte bunet
felie
- 4 gălbenuşuri
- 2 ouă intregi
- 200 gr zahăr tos
- 80 gr cacao
- 100 gr pricomigdale
- 1 litru lapte
- 1 păhărel de rom
Am amestecat gălbenuşurile şi ouăle cu o jumătate din cantitatea de zahăr in kenwood, am adăugat cacao-a, pricomigdalele fărimiţate, apoi am vărsat incetişor laptele cald. Cealaltă jumătate de zahăr am pus-o la făcut zahăr ars adică direct in tava in care urma să coc bonet-ul. Am vărsat apoi compoziţia peste zahărul ars şi tava am pus-o intr-alta tavă mai mare care avea apă in ea ca să se coacă la aburi. Am copt la 180°C cred că cel puţin o oră, in orice caz nu se scoate nimic din cuptor pina ce scobitoarea băgată in centrul chestiei nu iese uscată. Se lasă la răcit toată noaptea.
*denumirea vine de la forma in care se făcea pe timpuri şi care aducea a o pălărie fără boruri care se numeşte in dialect bonet, se citeşte bunet
felie
#24
Postat 06 November 2017 - 12:25 PM
Adriana si tie ti se separa amaretti, formand un strat la suprafata?
Bine ca dupa rasturnare e la baza, nu arata rau.
Dar...
Bine ca dupa rasturnare e la baza, nu arata rau.
Dar...
#25
Postat 30 March 2020 - 12:43 AM
am gasit in camara pricomigdale expirate doar de cite luni asa ca am facut bunet
nu s-a separat deloc Lili, am mixat totul in Kenwood
nu s-a separat deloc Lili, am mixat totul in Kenwood
#26
Postat 31 March 2020 - 12:13 AM
Data viitoare cand vad amaretti ii cumpar, ma uitam la ei in magazin si nu-mi aduceam aminte cu ce ocazie am citit de ei.
Ar cam trebui sa ma opresc cu deserturile, dar asta e deja pe lista .
Ar cam trebui sa ma opresc cu deserturile, dar asta e deja pe lista .
#27
Postat 31 March 2020 - 01:57 PM
adi_edi, la 31 March 2020 - 12:13 AM, a spus:
Data viitoare cand vad amaretti ii cumpar, ma uitam la ei in magazin si nu-mi aduceam aminte cu ce ocazie am citit de ei.
Ar cam trebui sa ma opresc cu deserturile, dar asta e deja pe lista .
Ar cam trebui sa ma opresc cu deserturile, dar asta e deja pe lista .
mie-mi spui? ieri dimineata s-a terminat tortul cu mere care era pentru micul dejun
aseara s-a terminat asta facut duminica seara
aseara am facut tortul rasturnat cu ananas si acu mai e jumate