Forum Culinar: Bonet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bonet

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 December 2015 - 10:52 PM

Nu, nu Adriana, eu l-as defini bùnet cu gust de castane.
Noua ne-a placut mult, mai ales lui Manu. :hug:

Ma gandeam la niste marron glacè bucati in el. :lol: Ce zici?

Musai sa va pun si minestra de fasole si castane, devorata efectiv de membrii familiei. :drool:

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 December 2015 - 08:24 PM

Cred ca ar merge foarte bine daca zici ca gustul e de bunet nu de castagnaccio

Asteptam si minestra

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 November 2017 - 11:37 PM

Am refacut si eu bonetul* patrat =))
  • 4 gălbenuşuri
  • 2 ouă intregi
  • 200 gr zahăr tos
  • 80 gr cacao
  • 100 gr pricomigdale
  • 1 litru lapte
  • 1 păhărel de rom

Am amestecat gălbenuşurile şi ouăle cu o jumătate din cantitatea de zahăr in kenwood, am adăugat cacao-a, pricomigdalele fărimiţate, apoi am vărsat incetişor laptele cald. Cealaltă jumătate de zahăr am pus-o la făcut zahăr ars adică direct in tava in care urma să coc bonet-ul. Am vărsat apoi compoziţia peste zahărul ars şi tava am pus-o intr-alta tavă mai mare care avea apă in ea ca să se coacă la aburi. Am copt la 180°C cred că cel puţin o oră, in orice caz nu se scoate nimic din cuptor pina ce scobitoarea băgată in centrul chestiei nu iese uscată. Se lasă la răcit toată noaptea.

*denumirea vine de la forma in care se făcea pe timpuri şi care aducea a o pălărie fără boruri care se numeşte in dialect bonet, se citeşte bunet
Imagine atasata: monthly_11_2017/post-4-15099178257338.jpg
felie
Imagine atasata: monthly_11_2017/post-4-15099178427549.jpg

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 November 2017 - 12:25 PM

Adriana si tie ti se separa amaretti, formand un strat la suprafata?

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-9-15099638931781.jpg

Bine ca dupa rasturnare e la baza, nu arata rau.
Dar...

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2020 - 12:43 AM

am gasit in camara pricomigdale expirate doar de cite luni asa ca am facut bunet :)
Imagine atasata: monthly_03_2020/post-4-0-21043400-1585521805.jpeg
nu s-a separat deloc Lili, am mixat totul in Kenwood

#26 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 31 March 2020 - 12:13 AM

Data viitoare cand vad amaretti ii cumpar, ma uitam la ei in magazin si nu-mi aduceam aminte cu ce ocazie am citit de ei.
Ar cam trebui sa ma opresc cu deserturile, dar asta e deja pe lista :) .

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2020 - 01:57 PM

Vezi postareaadi_edi, la 31 March 2020 - 12:13 AM, a spus:

Data viitoare cand vad amaretti ii cumpar, ma uitam la ei in magazin si nu-mi aduceam aminte cu ce ocazie am citit de ei.
Ar cam trebui sa ma opresc cu deserturile, dar asta e deja pe lista :) .

mie-mi spui? ieri dimineata s-a terminat tortul cu mere care era pentru micul dejun
aseara s-a terminat asta facut duminica seara
aseara am facut tortul rasturnat cu ananas si acu mai e jumate :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi