uptown girl, la 28 July 2010 - 11:29 PM, a spus:
Lori, ar fi una, da' nush de unde ne scrii: din baie sau din camara ?
Iesi un pic la aer !
Serios acum, in apartamentul ala n-a mai locuit nimeni inaintea ta ? Proprietarii au smuls firele electrice din perete inainte de venirea ta sau cum, ca nu inteleg ce fire ascunse vrei sa gasesti de nu indraznesti sa-i intrebi ?
Deocamdata scriu de pe canapeaua din asta in care mai sunt inca. In apartament a locuit o doamna. Proprietarii sunt, dupa cum spuneam mai sus, din clasa superioara si nu se incurca ei cu d'astea. Doar nu iti imaginezi ca stie tanti care e ocupata cu shoppingul Dubai sau pe Sylt sa stie pe unde trece firu, cand ea ieri, cand mi-a predat cheia, nu stia unde is ceasurile de curent si apa. Proprietarii nu au stat nicicand acolo.
In De, cum putini stiu, e putin mai altfel cu chiriile. In general nu sunt mobilate de-loc locuintele. Fiecare isi aduce ce e al lui de la ac la matura s.a.m.d. Rar se gasesc apartamente care sa aiba deja o bucatarie. Asta se intalneste in general in orasele mari. Acolo fiind foarte mic si foarte linistit...-eu vin din ditamai aglomeratia urbana, unde is obisnuita sa am tot ce inseamna dotari centrale gen super-centre de mobila de etc.- si apartamentele sunt dotate ca atare. In general lumea acolo se muta pe perioada mai indelungata si isi aduc hangaralele lor, pe cand aici chiriasii sunt din alte segmente ale pietii muncii si sunt, prin natura joburilor, conditionati sa se mute mai des si pe perioade mai scurte. Drept urmare si locuintele au alte standarde. In Frankfurt, in buricul centrului financiar german iarasi alta poveste. Acolo gasesti deja si masina de spalat in apartament...si chiriile sunt corespunzatoare, evident. Pe malul Main-ului spre exemplu ca. 90 mpatrati se situeaza intre 800-2000 euro. Daca e si in cartierul portului atunci poate urca inca. Gata cu polologhia, as putea sa tin prelegeri intregi in materie de geografie economica urbana. Cine tine neaparat sa auda, se inscrie la Gymnasium-ul unde lucrez
Da, este fix cum ai spus, doar firele scoase din tavan.