Mango
#21
Postat 09 March 2011 - 02:09 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#22
Postat 09 March 2011 - 05:56 PM
Mango este pomenit de hinduisti nush cîti ani before Christ,iar prin Europa a aparut pe la începutul anilor 1500...banuiesc ca atunci nu prea le aveau aia cu manipulatul
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#23
Postat 09 March 2011 - 06:04 PM
raluca elena, la 06 December 2009 - 12:23 PM, a spus:
oricum, ramine un fruct cu aroma aparte, si datorita texturii, e teribil de versatil!
Maya, a scris aici Raluca Elena. Eu descoperind pagina doar acum, am citit tot si doar v-am intrebat daca e adevarat?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#24
Postat 11 March 2011 - 10:33 AM
Maya, la 09 March 2011 - 05:56 PM, a spus:
Mango este pomenit de hinduisti nush cîti ani before Christ,iar prin Europa a aparut pe la începutul anilor 1500...banuiesc ca atunci nu prea le aveau aia cu manipulatul
Cam toate plantele cultivate de umanitate sînt manipulate genetic. Altfel banana ar avea sîmburi, porumbul ar avea zece boabe pe cocean, etc.
Selectie, încrucisari, iar selectie, iar încrucisari, timp de cîteva mii de ani.
Si animalele domestice sînt manipulate genetic. Cîini, pisici, iepuri, gaini, rate, vaci, oi, porci, toate sînt manipulate genetic.
Deci cine vrea sa consume doar alimente nemanipulate genetic, nu are decît sa traiasca din vînat si ce poate culege prin paduri. Ca Neanderthalii.
#25
Postat 11 March 2011 - 11:09 AM
nu ma pricep, de aceea intreb
multumesc
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#26
Postat 11 March 2011 - 12:22 PM
GMO se considera periculoase pentru ca sunt "nenaturale" si nu se cunosate inca ce efect pot avea asupra organismului uman sau mediului.
Din a doua grupa fac incrucisarile naturale sau articifiale intre rase de animale sau varietati de plante. La plante de exemplu altoirea prunului pe zarzar imbunatateste genele prunului cu genele de rezistenta la boli, daunatori, conditii precare de mediu ale zarzarului.
Zarzarul (Prunus cerarifera) si prunul ( Prunus sativa) fac parte din aceeasi familie botanica/ specie dar sunt varietati diferite.
#27
Postat 11 March 2011 - 12:50 PM
#28
Postat 11 March 2011 - 01:25 PM
In principiu, GMOs s-au creat avand in vedere imbunatatirea acelorasi calitati numai ca oamenii de stiinta din exces de zel au trecut la transferarea genelor intre organisme total diferite. Stiinta asta cunoscuta sub numele de inginerie genetica a inceput prin anii 70, iar primele organisme modificate genetic au fost specii de bacterii si apoi de soarece. Cam prin anii 90 au inceput sa se comercializeze produse alimentare, fructe si legume modificate genetice.
Anumite tari, cum ar fii Noua Zeelanda au legi foarte stricte cu privire la GMO - nu este permis sa se cultive sau comercializeze astfel de produse acolo, pe cand alte tari cum ar fii USA sunt foarte permisive cu comercializarea si cultivarea de astfel de produse. In Australia in unele state (Queensland de ex.) se permite cultivarea de GMO iar in alte state ( Western Australai) este total interzisa.
Cateva exemple de GMO - capsuni care contin o gena de peste Arctic Charr, pastrav care contine gene de sobolan, somon contine gene de vaca, tomate cu gene de peste, cartofi cu gene de soarece, cam toate culturile de soia sunt modificate cu gene de bacterii si lista continua.
Pentru ca GMOs sunt organisme relativ noi, nu se cunosc efecte adverse (inca) dar se prevede ca in cativa ani se vor observa efecte cum ar fii: alergii crescute la diferiti factori, rezistenta crescuta la antibiotice, la plante rezistenta la pesticide si ierbicide, alte specii de plante sau animale pot fii afectate de GMOs.
#29
Postat 11 March 2011 - 01:58 PM
#30
Postat 11 March 2011 - 03:49 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#31
Postat 11 March 2011 - 07:06 PM
Alexandru, la 11 March 2011 - 10:33 AM, a spus:
Maya, la 09 March 2011 - 05:56 PM, a spus:
Mango este pomenit de hinduisti nush cîti ani before Christ,iar prin Europa a aparut pe la începutul anilor 1500...banuiesc ca atunci nu prea le aveau aia cu manipulatul
Cam toate plantele cultivate de umanitate sînt manipulate genetic. Altfel banana ar avea sîmburi, porumbul ar avea zece boabe pe cocean, etc.
Selectie, încrucisari, iar selectie, iar încrucisari, timp de cîteva mii de ani.
Si animalele domestice sînt manipulate genetic. Cîini, pisici, iepuri, gaini, rate, vaci, oi, porci, toate sînt manipulate genetic.
Deci cine vrea sa consume doar alimente nemanipulate genetic, nu are decît sa traiasca din vînat si ce poate culege prin paduri. Ca Neanderthalii.
Eu cred ca si vîntul e manipulat genetic
Acu serios,manipularea genetica naturala aia de mii de ani,cred ca se deosebeste de ce se obtine în ziua de azi în laborator...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32
Postat 11 March 2011 - 07:06 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#33
Postat 18 March 2011 - 08:35 PM
Daniella, la 09 March 2011 - 02:09 PM, a spus:
Presupui bine, fiindca ma indoiesc ca te lasi altoita ...
La simburele de avocado, desi unii aplica o metoda cu infiptul a doua scobitori incrucisate si suspendarea simburelui deasupra unui pahar cu apa pina incolteste, eu l-am pus direct in pamint. O sa-ti rasara o planta cu frunze lungi ca elicele de helicopeter. Fructele apar doar la plantele mature, care sint ditamai copacii din cite am vazut prin i-la Lanzarote.
(asa arata miezul simburelui de mango)
#34
Postat 18 March 2011 - 08:49 PM
... la prinz - un smoothie din: pulpa de la un fruct de mango + 1 banana + 1 lg afrodisiac de albinute + 1 Lg inghetata de vanilie + 2 dl lapte (0,1% grasimi)
la cina - gratar de pui in sos de mango
pt. sos: 1 mango + 1/4 ardei iute (cine-l vrea hot, hot, hoooot, pune mai mult ! ) + sare dupa gust + 1 Lg ulei de masline
pofta mare !
#35
Postat 18 March 2011 - 10:15 PM
#36
Postat 18 March 2011 - 11:12 PM
Coincidenta si eu am mancat azi mango ...dar tot ca de obicei m.am chinuit sa-l ciopartesc.
Pt dimineata o sa ma mai uit oleaca daca ma ajuta metoda de curatare postata aici. Voi il curatati de coaja?
Laura, io nu am nimerit decat de aia acrisori si atosi, deci la noi cred ca numai cu vaporul ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#37
Postat 19 March 2011 - 09:36 AM
Daniella, la 18 March 2011 - 11:12 PM, a spus:
În general da.
Numai o minuscula comunitate de... hmmm... originali o consuma cu totul : si coaja, si sîmburele.
#38
Postat 19 March 2011 - 10:25 AM
Alexandru, la 19 March 2011 - 09:36 AM, a spus:
Doctorul:
- Consumati fructele cu coaja cu tot. Coaja contine cele mai multe vitamine. Dumneavostra de exemplu ce fructe preferati?
Pacientul:
- Nucile de cocos.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#39
Postat 22 March 2011 - 09:00 PM
Eu am pus lapte normal,adica de 3,5 %.Noi nu folosim d'ala light
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#40
Postat 22 March 2011 - 09:53 PM
Maya, la 22 March 2011 - 09:00 PM, a spus:
Eu am pus lapte normal,adica de 3,5 %.Noi nu folosim d'ala light
Sa va fie de bine micul dejun ! (incearca un smoothie si cu honeydew in loc de mango )
Noi ne-am obisnuit sa bem lapte degresat, iar cel normal nu ne mai place. De-aia il am rar prin frigi; doar cind prepar desertul tau cu orez sau la crema de zahar ars.