Postat 28 July 2010 - 09:22 AM
Stiu ca foarte multe persoane se chinuie sa ramana insarcinate... eu in schimb am problema inversa...
Asa ca sa incepem...
De la inceput am folosit pastiluta, si am folosit-o pt muuulti ani. Am ramas insarcinata cu Mara, am alaptat-o si de la un moment dat am folosit iar pastilute (speciale pt alaptat).
Terminand cu anul de alaptat iar am trecut la pastilutele normale.
Am ramas insarcinata cu Giulia... apoi s-a repetat povestea ca la Mara... pana cand m-am saturat...
Asa ca am aruncat pastilele, nu le mai suport, doar gandul ma face sa vomit. Am folosit pana in prezent prezervative... doar ca am mari probleme cu ele (ma deranjeaza de moarte). Le-am suportat un an si mai bine, dar acum m-am decis sa renunt si la ele.
In consecinta nu mi-a ramas decat sa-mi pun sterilet. Buuuun, toate bune si frumoase. Obtin programare si ma duc sa vorbesc cu doctorita.
Nu m-a facut sa dau inapoi, dar mi-a recomandat calduros inelul vaginal, de proba macar. Daca nu ma voi simti ok cu el (fizic, psihic) mi-a zis sa revin si-mi va pune fara probleme steriletul, chiar daca ea personal nu-l recomanda.
Ma rog, am zis macar sa incerc... ce-am de pierdut...
Da, cum sa nu, parca as fi luat din nou pastilute... o saptamana de stare de voma, ameteli, dureri (tot tacamul)... daaar, ce-i mai curios e ca menstra mea dureaza deja de 9 zile si nu are de gand sa se termine... m-am cam saturat...
Inelul asta vaginal lasa local cantitatea zilnica de hormoni necesara, in felul acesta ficatul nu are de suferit... totul are loc pe plan local. Sunt sigura ca va functiona foarte bine ca anticonceptional... doar ca trebuie sa-l introduc, sa-l las acolo pt 3 sapt si apoi sa-l scot, apoi dupa o alta sapt sa-l introduc iar si tot asa... sper doar sa nu uit de el...
Dupa cum va spuneam, drita mea nu este de acord cu steriletul si mi-a facut capul cat casa... pt ea este afidabil doar 50%. Eu as fi dus procentul un pic mai sus... Riscul de sarcina este foarte mare in conceptia ei.
Asa ca de la voi as dori o parere in plus... cine a folosit aceste metode (inel si sterilet) poate sa-mi dea ceva sfaturi in plus?!
Eu, sincer, as opta pt sterilet, dar parca a reusit sa-mi clatine un pic decizia... daca are dreptate ea si gresesc eu... sau poate e doar parerea ei personala pe care incearca sa si-o impuna in acest mod?!
Apoi ma simt rau cu inelul. Poate e doar acum la inceput, cine stie... Doar ca m-am saturat de hormoni...
Voi ce ati facut? Va multumesc mult! Sorina
Editez... pt moderatori: am gasit acum la 'viitoare mamici' un topic asemanator, asa ca daca cineva vrea sa-mi mute mesajul acolo e bine-venit, eu nu ma supar. Am cautat mai inainte un astfel de topic, dar nu mi-a dat prin cap sa caut la 'viitoare mamici'... cer scuze...
Sorina