Forum Culinar: Metode contraceptive... pro si contra - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Metode contraceptive... pro si contra

#61 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 July 2010 - 06:40 PM

Nici metoda calendarului nici cea a temperaturii bazale nu-s foare sigure.

In cazul meu, ovulatia se produce undeva la 16-17 zile, nu la 14 cu se spune.Bine e normal cand ciclu este mai lung atunci si ovulatia se produce mai tarziu.Dar daca nu te monitorizezi nu prea poti sti sigur 100% cand se produce, plus ca tb sa.ti cunostui foarte bine organismult.

Ce cu temperatura bazala, iara, ca si la Raluca, la mine nu prea crestea cine stie ce si mi se pare si stresant.Aoleu, m-am dat jos din pat am uitat sa-mi iau temperatura. :P .

Cea mai sigura metoda, abstinenta :P sau infertilitatea :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#62 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 27 July 2010 - 07:34 PM

La un ciclu de 28 zile, ovulatia incepe in ziua 14, daca ciclul e mai lung se mai adauga citeva zile, cite una progresiv, iar la un ciclu neregulat se scade un numar de zile, functie de media dintre cel mai lung si cel mai scurt ciclu :D v-am zbart, vrajitoarelor! E o metoda de eficienta redusa, ca daca stau sa ma gindesc, atit eu cit si frati-miu sintem conceputi cu aceasta metoda :P
raluca elena

#63 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 July 2010 - 07:50 PM

Vezi postareaIoana, la 27 July 2010 - 06:40 PM, a spus:

In cazul meu, ovulatia se produce undeva la 16-17 zile, nu la 14 cu se spune.Bine e normal cand ciclu este mai lung atunci si ovulatia se produce mai tarziu.Dar daca nu te monitorizezi nu prea poti sti sigur 100% cand se produce, plus ca tb sa.ti cunostui foarte bine organismult.

Ce cu temperatura bazala, iara, ca si la Raluca, la mine nu prea crestea cine stie ce si mi se pare si stresant.Aoleu, m-am dat jos din pat am uitat sa-mi iau temperatura. :P .

Cea mai sigura metoda, abstinenta :D sau infertilitatea :P

Cu asta nu prea e de ras...mi se pare trist sa vrei un copil si sa nu poti sau sa nu poate partenereul :P
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#64 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 07:51 PM

Vezi postarearaluca elena, la 27 July 2010 - 07:34 PM, a spus:

La un ciclu de 28 zile, ovulatia incepe in ziua 14, daca ciclul e mai lung se mai adauga citeva zile, cite una progresiv, iar la un ciclu neregulat se scade un numar de zile, functie de media dintre cel mai lung si cel mai scurt ciclu :D v-am zbart, vrajitoarelor! E o metoda de eficienta redusa, ca daca stau sa ma gindesc, atit eu cit si frati-miu sintem conceputi cu aceasta metoda :P

:P

da ce te faci cand ai ciclu neregulat.
Sau cum a fost luna asta la mine.Bine, asa cum ziceam imi cunosc organismul,desi m-a mirat ca ovulatia se produce asa devreme, stiind ca abia din ziua 15 incepe sa dea seme.Luna asta nu, eram deja in ziua 10 :P , ca dovada ca mi-a venit la 26 de zile si nu la 31-32 cum vine de fel. :P

Acasa la mine

#65 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 07:53 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 July 2010 - 07:50 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 27 July 2010 - 06:40 PM, a spus:

Ce cu temperatura bazala, iara, ca si la Raluca, la mine nu prea crestea cine stie ce si mi se pare si stresant.Aoleu, m-am dat jos din pat am uitat sa-mi iau temperatura. :D .

Cea mai sigura metoda, abstinenta :P sau infertilitatea :P

Cu asta nu prea e de ras...mi se pare trist sa vrei un copil si sa nu poti sau sa nu poate partenereul :P

Lapo, ba e de ras, da defapt de rasu plansu.Dar in astfel de cazuri faci haz de necaz, ca altfel o iei razna. :P

Acasa la mine

#66 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 10:15 PM

Da Lori, daca nu am lua in ris astea, am sta numai in bocete, crede-ma!
raluca elena

#67 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 10:26 PM

Eu admir pe cei care pot sa faca haz de necaz. Stiu despre mine insa ca sunt prea slaba de inger si as fi cu moralul pe la subsol...deocamdata ma rog ca totul sa fie bine. Dar nah, fiecare cu soarta lui :lol: :hug:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#68 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 27 July 2010 - 10:53 PM

Apai ascultati ce sfat va da Piranda...

La ginecolog, in sala de asteptare, diverse femei conversau despre metodele cele mai bune de contraceptie. Dupa fo juma de ora de asteptat, Piranda, care era si ea acolo, zice... Apai, manca-v-as, tot vorbiti de toate alea si habar n-aveti. Va zic io cea mai buna metoda... Stupoare-n sala... Ia zii, mai, Pirando!... Pai, manca-v-as io de frumoase ce sunteti, cea mai buna metoda e galeata... Mare stupoare-n sala... Da, galeata. Io asa fac cu al meu. Cand e sa ne futem, pun o galeata cu fundu-n sus si-l urc pe galeata. Si ne-o tragem asa. Si cand vad ca beleste ochii, trag un sut la galeata.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#69 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 08:17 AM

Lol, mai aera si ala cu aspirina.
- ajuta aspirina la contraceptie?
- ajuta, dar doar daca o tii intre genunghi!
raluca elena

#70 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 July 2010 - 09:22 AM

Stiu ca foarte multe persoane se chinuie sa ramana insarcinate... eu in schimb am problema inversa...
Asa ca sa incepem...
De la inceput am folosit pastiluta, si am folosit-o pt muuulti ani. Am ramas insarcinata cu Mara, am alaptat-o si de la un moment dat am folosit iar pastilute (speciale pt alaptat).
Terminand cu anul de alaptat iar am trecut la pastilutele normale.
Am ramas insarcinata cu Giulia... apoi s-a repetat povestea ca la Mara... pana cand m-am saturat...
Asa ca am aruncat pastilele, nu le mai suport, doar gandul ma face sa vomit. Am folosit pana in prezent prezervative... doar ca am mari probleme cu ele (ma deranjeaza de moarte). Le-am suportat un an si mai bine, dar acum m-am decis sa renunt si la ele.
In consecinta nu mi-a ramas decat sa-mi pun sterilet. Buuuun, toate bune si frumoase. Obtin programare si ma duc sa vorbesc cu doctorita.
Nu m-a facut sa dau inapoi, dar mi-a recomandat calduros inelul vaginal, de proba macar. Daca nu ma voi simti ok cu el (fizic, psihic) mi-a zis sa revin si-mi va pune fara probleme steriletul, chiar daca ea personal nu-l recomanda.
Ma rog, am zis macar sa incerc... ce-am de pierdut...
Da, cum sa nu, parca as fi luat din nou pastilute... o saptamana de stare de voma, ameteli, dureri (tot tacamul)... daaar, ce-i mai curios e ca menstra mea dureaza deja de 9 zile si nu are de gand sa se termine... m-am cam saturat...
Inelul asta vaginal lasa local cantitatea zilnica de hormoni necesara, in felul acesta ficatul nu are de suferit... totul are loc pe plan local. Sunt sigura ca va functiona foarte bine ca anticonceptional... doar ca trebuie sa-l introduc, sa-l las acolo pt 3 sapt si apoi sa-l scot, apoi dupa o alta sapt sa-l introduc iar si tot asa... sper doar sa nu uit de el...
Dupa cum va spuneam, drita mea nu este de acord cu steriletul si mi-a facut capul cat casa... pt ea este afidabil doar 50%. Eu as fi dus procentul un pic mai sus... Riscul de sarcina este foarte mare in conceptia ei.
Asa ca de la voi as dori o parere in plus... cine a folosit aceste metode (inel si sterilet) poate sa-mi dea ceva sfaturi in plus?!
Eu, sincer, as opta pt sterilet, dar parca a reusit sa-mi clatine un pic decizia... daca are dreptate ea si gresesc eu... sau poate e doar parerea ei personala pe care incearca sa si-o impuna in acest mod?!
Apoi ma simt rau cu inelul. Poate e doar acum la inceput, cine stie... Doar ca m-am saturat de hormoni...
Voi ce ati facut? Va multumesc mult! Sorina

Editez... pt moderatori: am gasit acum la 'viitoare mamici' un topic asemanator, asa ca daca cineva vrea sa-mi mute mesajul acolo e bine-venit, eu nu ma supar. Am cautat mai inainte un astfel de topic, dar nu mi-a dat prin cap sa caut la 'viitoare mamici'... cer scuze...
Sorina

#71 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 10:26 PM

Vezi postareadark angel, la 27 July 2010 - 02:43 PM, a spus:

sant injectabile , trimestriale :)

Darky, de anticonceptionalele pentru parteneri vorbesti?

Milena si Pisoi, atunci va urez mai intai lui Pisoi nastere frumoasa si rapida si apoi la amandoua sa va imprieteniti cu Persona :) :) Daca mai aveti orice alte intrebari, nu ezitati :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#72 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 29 July 2010 - 11:51 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 28 July 2010 - 09:22 AM, a spus:

Asa ca de la voi as dori o parere in plus... cine a folosit aceste metode (inel si sterilet) poate sa-mi dea ceva sfaturi in plus?!

Cica nu da gres.

Piranda a spus:

pun o galeata cu fundu-n sus si-l urc pe galeata. Si ne-o tragem asa. Si cand vad ca beleste ochii, trag un sut la galeata.

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#73 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 30 July 2010 - 01:57 AM

da lori, cele pt barbati....sa nu duca grija ca au uitat sa ia pastila :)

#74 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 July 2010 - 08:59 AM

Sunt sigura ca galeata nu da gres... daaar, mie mi-e rau de mor. Am deja 12 zile de menstruatie si cad din picioare.
Dupa 10 zile am scos inelul. Dar continua am fi rau. Imi vine sa vomit, ametesc, nu am forta pt nimic...
Nu pot sa fac nimic pana marti cand doctorita va avea program. Sper doar sa nu se inrautateasca situatia...
Sorina

#75 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 31 July 2010 - 09:07 AM

Sorina da nu te poti duce la urgenta?

#76 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 July 2010 - 09:15 AM

Ba da, dar nu cred ca reprezint o importanta prea mare din punctul de vedere al urgentei, asa ca, cu siguranta, voi sta acolo toata ziua... si sincer nu am nici un chef sa ma duc si sa lesin pe holurile alea triste.
Pana la urma, daca nu s-o putea altfel, am sa ma duc... dar tare mi-e scarba sa stau o zi intreaga pe acolo... Sorina
Sorina

#77 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 31 July 2010 - 09:37 AM

naspa sorina :)
pana una alta, de 2 zile am inceput sa iau Loette, sa vedem cum reactioneaza corpul la ele.
inca nu am hotarat ce voi face dupa pastile, daca pun sterilet sau nu. tot ma gandesc :occasion14:

#78 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 31 July 2010 - 09:49 AM

Dark , pina termini pastilele poate te razgindesti si mai faceti un bebe.Eu de Loette nu am auzit, nici nu stiu daca sunt si in Europa
Sorina, atunci incearca sa te odihnesti cit mai mult, asta cred ca depinde de fetitele tale.

#79 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 July 2010 - 10:13 AM

Da, saracele, vor sa iasa afara la joaca... casa mea e un adevarat dezastru...
Cred ca am sa las totul balta si am sa ies cu ele in curte... ma asez pe un scaunel si sper ca ele sa fie cuminti...
Sorina

#80 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 10:29 AM

Si acum vestea proasta... Am sunat la drita azi si am vorbit cu ea.
Mi-a garantat ca inelul nu poate provoca asa ceva... pur si simplu a fost o coincidenta. Asa, la prima 'vorbire' as avea de ales intre fibrom sau dezechilibru hormonal, pana luni cand m-a programat pt o ecografie...
Faina alegere, nu?
Si in continuare iese din mine... azi e a 15a zi de menstruatie... ma doare capul de nu mai pot...
Mai am de asteptat inca o saptamana... sper sa fie totul bine... Sorina
Sorina

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul