Pai sa stii Pisoi ca de 2 ani si ceva de cand stam impreuna, deja sunt schimbari, pana si mama si sora lui se mira de el! Pune mana, ajuta si a inceput sa se mai dea pe brazda si cu mancarea. Eu trebuie fortat sa ma dau pe gusturile lui, ca altfel nu gusta, daca e ceva de marar ori verdeturi, si nu asa se serveste la restaurant sau la mama lui ... nu mananca.
Sa vedeti, eram in Alassio, in Italia... vacanta ... in iunie, si cum el nu stie italiana si nici preparatele lor de fiecare data trebuia sa imi iau eu responsabilitatea sa comand mofturuzului: sa nu fie cu fructe de mare, sa nu aiba marar sau alte verdeturi, nu prea agreeaza sosuri, in fine multe multe sunt excluse, dar nu-mi vin toate acum. In seara aia imi spune ok tortellini (sau nu mai stiu cum se cheama cele cu forma rotunda de Liguria), dar fiind neatenta nu am vazut ca erau din cele cu suc de sfecla rosie si pe deasupra fistic macinat. Atat ne-a trebuit: sa vada alea rosioare si cu fisticul deasupra... nici gand sa guste ... oooi ce strambaturi: ce e asta, parca e parizer, astea nu sunt paste! sunt broaste! cine stie ce prostie e! ia vezi ce au inauntu? precis vreo porcarie!
Io sunt obisnuita cu aceste mofturi asa ca am inceput tacticos sa mananc din ale mele tacuta ... (cu fructe de mare deci nu putem face un schimb niciodata
) in timp ce el astepta ... felul doi. Le-am gustat si pe ale lui erau fffff bune, era un restaurant bun, rafinat (am platit cam 90 euro, fara vin ca eu nu beam si el a luat o bere).
Patroana f draguta vine si ne intreaba daca e bun, daca ne place, daca e ok. I-am spus ca da e ok, dar el avea castronul neatins asa ca ii spun ca lui nu-i plac pentru ca nu am fost atenti si nu am citit ca erau cu fistic si sfecla. Imi zice femeia ca scria in menu, zic ok, nu am vazut, vina noastra nu-i problem. Femeia insista ca ne face cu placere altceva ce doreste domnul. El tot spunea ca nu e problema ca el asteapta felul doi, ca oricum habar nu avea ce sa ceara. Ei atata a insistat femeia aia sa ii faca altceva incat in final i-a adus o alta portie mareeeee de pene cu un raggu taiat la mana cu rosii proaspete si colac peste pupaza busuioc. Ce credeti singurul lucuru pe care a mers si el la sigur si a reusit sa ceara au fost pene cu raggu, dar taman aia nu aveau si a facut special pentru el. Ei bine, de rusine (deci femeia a insistat de vreo 5-6 ori si a facut special desi el spunea ca nu-i trebuie nimic ... si cand sa ii spunem ce vrea nici nu stia ... (eu rosie mai ceva ca barbabiettola aia!!!) ca neplacandu-i atatea ... la el oferta-i limitata ... , a acceptat sa ii aduca acestepene cu ragu facute de ei la repezeala!
Finalul: de rusine a mancat tot castronoiul ala de paste, el care nu reuseste sa doboare o portie mare de 120 grame, dar aia cred ca avea 200g, il vedeam cum se chinuie sa faca fata situatiei ... nu mai era la mama acasa sa refuze ... . Woai woai ce m-am mai bucurat si distrat. Eram pe jos de ras sub mustati
Il intreb ti-au placut?
Raspunde: nu, cum sa-mi placa cu rosiile alea taiate, cu carnea aia taiata, cu ulei asa crud ... si busuioc ... nu m-as fi atins!? Dar am mancat de rusine.
iata Doamne Doamne exista!?! Ii explic frumos, mai alea bune asa se fac cu toate ingredientele si sosul proaspat facut: rosii proaspete taiate manual, cu busuioc proaspat cu ulei de-al bun rece adaugat.
Zice: ma rele nu au fost, dar nu eram eu obisnuit ... .
AHAHAHAHA! Deci ca sa vedeti cu cine avem de-a face. Partea proasta ca la mine nu mananca de rusine, sare de pe scaun ca ars ca el nu mananca asa ceva ca are ... broccoli, ca legumele's prea mari, sau prea multe, ca are patrunjel, ca dovlecelul e pt purcei sau nu stiu ce altele ... si gata masa ! Tot acu in Italia a invatat sa manance salata mixta cu salati verzi miste si morcov pastarnac si telina rase. Mammmaaa ce bucurie pe mine ca eu sunt fun salate de legume. Pai ar fi mancat el salata verde cu morcov ras? pazea!
Acasa nu-mi mananca nici muschi de vita, dar la un restaurant ff bun ii place ... Si alte exemple ...
Asa ca incet incet avansam.
Si i-am spus deja ca nu permit sa faca mofturi in fata fetitei, ca si el a invatat sa fie asa de la tatal sau, ca el dumnezeu sa-l ierte, asa facea la masa ... nimic nu-i convenea ... d-aia a fost slab toata viata, ca si al meu si de-aia femeile astea doua gateau intr-una doar-doar ceva le-o placea si celor doi masculi ai casei ...
Eu, dupa cum spuneai ma mai dau si dupa tine, mai ales daca ai idei bune, dar mai mult te trag dupa mine, daca nu ai argumente sa ma convingi ca e bine ce spui. Oricum e receptiv si el si mama lui, ca eu sunt cu modul de gatire dietetic si natural si in doi ani amandoi au bagat la capsor ceea ce le-am spus: nu prajeli, nu carnati/mici/crenvusti/mezeluri/, folsirea preponderent a uleiului de masline extravirgin, nu decongelare fortata, multe legume (nu cartofi) etc. Din punctul asta de vedere sunt multumita. Nu stiu daca acelai lucru va fi valabil si la copilas, dar voi lucra cu ei, ce sa fac?
Hai ca am deviat subiectul de la prunci catre berbanti. Scuzoaiele mele!