Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#221 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 December 2010 - 11:08 PM

da, Maya asa m-am gandit si eu! Mi-e si teama ca apoi se invata cu lapticul de noaptea si acum doarme asa de bine, ca nu as vrea sa ii stric obiceiurile.
Am gresit (si am editat 3 in loc de 4), au trecut doar 3 luni si o saptamana ...mai avem aproape inca pe atat pana incepem diversificarea!

Si pe urma cum vine treaba? Cand se pot inlocui 1-2 mese de lapte cu sucurile/piurerile de fructe si legume/carnita? ca sa stiu si eu cand pot incepe sa merg la serviciu ... ?

Simona ? de ce aveti voie de Craciun morcovei? V-a dat drumul la diversificare? deci incepi cu morcovul? care e procedura? 1 lingurita de suc in prima zi, 2 in a doua si apoi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#222 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 December 2010 - 11:18 PM

Daniela,eu am început cu diversificarea mai repede,nu la 6 ci la 5 luni...
E clar ca la început nu manînca o portie,ci doar putin...mai multe se unge la gura :rolleyes:
Eu nu am început cu suc,ci cu pireu de morcov,dar molicel bine,si facut fin de tot.Credca în burtica au ajuns 2 lingurite de alea de bb,ce-s înguste si deloc adînci,si înca vreo 10 lingurite pe fata...pîna la urechi!Denisei i-a placut mult de tot pireul asta,si era foarte agitata cînd îl simtea pe buze.Tremura molfaind pe el,asa i-l placea.Îl primea ca masa de prînz :violent1: ,dar îsi primea si lapticul.Si acum rontaie pe morcovi cu cea mai mare placere :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#223 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 December 2010 - 12:07 AM

cu pireu de morcovi o sa incep si eu , de Crciun face 4 luni si am voie sa incep duversificarea pt ca nu am alaptat.

2 zile pireu de morcovi si daca nu se intampla nimic , inca 2 zile cartofi s apoi carne. Abia apoi fructe. Asa a zis medicul meu.

Bulina mea a avut 5 kile 700 la 3 luni si o saptamana. A mae mananca la 4-5 ore ziua si noaptea la 6 ore. O las cum vrea ea ca-mi convine si mie asa.

#224 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 13 December 2010 - 12:24 AM

Mie mi-a zis sa-i dau 5-7 zile morcov,apoi sa încep cu piure de cartofi-la fel fin macinat si mai molicel,fara sare si frecat cu o picatura de ulei de foarte buna calitate.
Din cauza ca sotul este alergic,si ea fost eingestuft ca alergica,si de aia mi-a zis sa nu schimb un aliment nou asa repede,ca sa nu existe confuzii în cazul în care un aliment creeaza o reactie alergica mai întîrzîiata.Din fericire,pîna în ziua de azi nu e alergica la nimic.
dupa saptamîna de cartofi piure,am reluat morcovul dar de data asta cu foaaaarte putina carnita de vitel fiarta.Pentru ca nu prea a fost încîntata,am renuntat si am înlocuit-o cu piept de pui.Asa i-a placut...apoi încet,încet i-am bagat cîte o leguma noua,si cîndva o amestecam cu o alta veche..cu si fara carne...apoi mai tîrziu dupa 7-8 luni,nu mai stiu exact,am inceput cu iaurt,gris cu lapte,orez cu lapte(cumparam orez macinat fin,pt bb)cu fructe sau fara...biscuiti de bb cu fructe,urda....etc..etc

Cît n-a avut dinti,i-am macinat totul pasta,dupa ce i-au dat 2-4 dinti lasam carnita firmituri mai groabe..si tot asa...pîna a luat copanu singura în mîna :rolleyes:

Ana Maria,cîti centimetri a avut fata la 4 luni si o saptamîna?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#225 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 December 2010 - 09:53 AM

Maya , era vb de 3 luni si o saptamana , am editat :rolleyes: , a mea inca n-are 4 luni. O sa aiba de Craciun
A avut 60 de cm. Noi nu suntem niciunul inaltzi.

#226 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 December 2010 - 09:59 AM

Maya , cand i-ai daz la Denise fructe? dupa carnitza ,mi-a zis mie. Tu i le-ai fiert? N-am intrebat daca sa fie crude sau fierte , o sa intreb. Stiu ca in Ro se dau crude....marul , de ex. Am impresia ca aici se dau fierte ,nu? Nu zapacite de tot , dar putzin dinstuite , nu?

#227 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 13 December 2010 - 10:44 AM

Salutare dragi mamici :rolleyes:
Simona, marul poti sa il coci la cuptor, e mai bun.
Al meu ficior e un grasan la controlul de 3luni avea 7440gr si 65cm si nu i-am facut vaccinul ca era mucos si tusea, miine avem eco la inimioara(sper sa fie totul bine) si dupa eco o sa sun la pediatru sa ii porgramez vaccinul

#228 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2010 - 11:56 PM

Sissi, tinem pumnii sa fie tot ok!

Si noi la controlul de 4 luni si 1 sapt am avut 60 cm, dar doar 5,080 kg. A dormit 3 nopti cu noi si a mancat de vreo 3-4-5 ori pe noapte ... se trezeste si cauta cand pe stanga, cand pe dreapta, dar se vede treabva ca nu plange si asa ca in aparat nu o aud si nu ma duc la ea decat 1 sg data pe noapte...cand miorlaie.

Asta inseamna ca dupa 6 luni mai dureaza, de cand incep diversificarea, vreo 2 luni pana se vor inlocui 2 mese cu alte alimente?

#229 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2010 - 11:57 PM

habar nu aveam Maya ca exista si orez macinat pt bb

#230 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 December 2010 - 11:15 AM

Daniella , ma zapacesti cu 4 luni !!! Fetele noastre inca n-au decat 3 luni si ceva :appl:

Mie mi-a zis sa-i dau in fiecare zi cu cate o linguritza mai mult. Mi-a dat si o retzeta de papara de BB dupa ce-i dau carne :floare:

90-100 gr legume
40-60 gr cartofi
30-45 g suc de fructe
20-30 gr carne
8-10 gr ulei de rapitza

Cica uleiul de rapitza sa i-l dau de la inceput , de la primii morcovi ca-i bun pt creier.

Cumnata-mea de aici stia altceva . ca in fiecare luna se da alt tip de ulei , ea i-a dat Maiskeimöl ( ulei de muguri de porumb?????? ). Eu tot de rapitza am si citit si ma iau dupa doctor. Eu zic ca-i important sa ne luam dupa o singura sursa , nu sa amestecam toate cele.

Noi in ianuarie avem programare la vaccin iar si intreb atunci cum e cu a doua masa.....

#231 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 02:09 PM

:P daaaa, controlul de 3 (TREI) luni :) Daca de pe acu nu mai stiu cat are :P ce ma fac peste 30 de ani? :P
deci Elena a avut 620 g in plus fata de Beatrice si ai nascut-o si un pic mai mica decat Bea (3,120 kg la nastere; 2,970 kg la iesirea din spital). Oare inseamna ca e mai papacioasa a ta? sau ca laptele formula e mai concentrat si copilul ia mai bine in greutate cu el? sau nici una nici alta ... ci doar ca asa-i copilul ... ;)

Mie dr mi.au spus ca mergem inainte cu alaptat exclusiv pana la 6 luni, asa ca nu avem schimbari luna asta. Prin urmare nu am cerut in avans ce o sa facem ... daaaaar: La noi nici nu stiu daca exista ulei de rapita comestibil ... doar industrial... Insa nici ca m-am uitat.
La ora actuala eu cea mai mare incredere o am in ulei de masline EV, dar si eu astept sa vad ce o sa-mi spuna pediatrele. Insa o calitate buna nici pe ala nu-l gasesc aici ... va trebui sa cumpar cand merg in IT.

Si daca sunt pe faza sa.mi spuna si mie fetele din Italia, va rog, daca o sa gasesc calitate buna in hipermarket (Coop)? sau trebuie sa merg in alta parte?
Multumesc!

#232 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 02:16 PM

papara? eu credeam ca papara se spune in ardeal la un fel de omleta :) eh ... omul cat traieste invata ...

pai si legume si fructe si carne si ulei ... valeu.... mai lipsea iaurtul si cerealele si aveai de toate ... Digera ea toata combinatia asta?

ce carne ti-a spus sa ii dai?

vad ca si a mica a luat-o pe suzy astazi ...
deci scoate copilul la saliva, de numai cu prosopelul dupa ea trebuie sa ma tin ca tot timpul e plina la gura si uda pe piept... nu'sht ce naiba ...
aaa si manutele a zis dr ca le mai roade si pt ca le-a descoperit si a descoperit ca le poate manevra ea ... si ca va urma si etapa picioarelor si a bagatului acestora in gurita ... ;) OMG!

#233 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 December 2010 - 02:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2010 - 02:09 PM, a spus:

:) daaaa, controlul de 3 (TREI) luni ;) Daca de pe acu nu mai stiu cat are :P ce ma fac peste 30 de ani? :P
deci Elena a avut 620 g in plus fata de Beatrice si ai nascut-o si un pic mai mica decat Bea (3,120 kg la nastere; 2,970 kg la iesirea din spital). Oare inseamna ca e mai papacioasa a ta? sau ca laptele formula e mai concentrat si copilul ia mai bine in greutate cu el? sau nici una nici alta ... ci doar ca asa-i copilul ... :P

Mie dr mi.au spus ca mergem inainte cu alaptat exclusiv pana la 6 luni, asa ca nu avem schimbari luna asta. Prin urmare nu am cerut in avans ce o sa facem ... daaaaar: La noi nici nu stiu daca exista ulei de rapita comestibil ... doar industrial... Insa nici ca m-am uitat.
La ora actuala eu cea mai mare incredere o am in ulei de masline EV, dar si eu astept sa vad ce o sa-mi spuna pediatrele. Insa o calitate buna nici pe ala nu-l gasesc aici ... va trebui sa cumpar cand merg in IT.

Si daca sunt pe faza sa.mi spuna si mie fetele din Italia, va rog, daca o sa gasesc calitate buna in hipermarket (Coop)? sau trebuie sa merg in alta parte?
Multumesc!

fiecare copil e altfel , Daniella. A prietenei mele are 58 de cm la 7 saptamani dupa nastere si n-are decat 4 kile jumate , e o mare mancacioasa , dar....maica-sa e o schiloada :P Doar n-o semana pe mine ? :P :P

Uleiul de masline nu cred ca fie bun pt BB , se digera mai greu. Intreaba. Daca nu , itzi pot eu trimite un ulei de rapitza bun , o sa cumpar si eu unul Bio pt Elena.

#234 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 December 2010 - 02:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2010 - 02:16 PM, a spus:

papara? eu credeam ca papara se spune in ardeal la un fel de omleta :) eh ... omul cat traieste invata ...

pai si legume si fructe si carne si ulei ... valeu.... mai lipsea iaurtul si cerealele si aveai de toate ... Digera ea toata combinatia asta?

ce carne ti-a spus sa ii dai?

vad ca si a mica a luat-o pe suzy astazi ...
deci scoate copilul la saliva, de numai cu prosopelul dupa ea trebuie sa ma tin ca tot timpul e plina la gura si uda pe piept... nu'sht ce naiba ...
aaa si manutele a zis dr ca le mai roade si pt ca le-a descoperit si a descoperit ca le poate manevra ea ... si ca va urma si etapa picioarelor si a bagatului acestora in gurita ... ;) OMG!

Nu la inceput retzeta asta , dupa ce se obisnuieste cu fiecare ingredient in parte , cam dupa 2 saptamani.

Papara ii spun io la papa aia....la macinatura aia. :P

#235 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 04:41 PM

Multumesc pt oferta, o sa ma uit intai si eu la plafar. Desi nu am mare incredere in etichetele de la noi. Tocmai a dat la TV, ca astia obtin o eticheta de branza BIO cu 2 vaci care mananca lucerna, dupa care iau lapte de la vaci cine stie de unde si hranite cu concentrate naspa si produc branzeturi BIO pe eticheta aia vesnic. ;) Valabil pt orice produs! :) Imi pare rau ca nu em emoticon de la de isi smulge parul din cap aici!

#236 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 14 December 2010 - 04:42 PM

O lingurita de ulei de masline extra e indicat in papica bebelusilor.Si aici e recomandat.Ajuta si la tranzitul intestinal.
Daca vrei un ulei de buna calitate de la 6 euro in sus.Orice marca.Eventual de evitat cel toscan, ca-i mai puternic la gust.
Chiar si la Coop, pe rafturiile cu papici de bebelusi o sa gasesti ulei de masline pt bebe, mai delicat si vitaminizat.

#237 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 14 December 2010 - 04:44 PM

Pediatrii de aici il recomand de la 6 luni in sus.

#238 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 04:46 PM

faceti kk zilnic? a mea nu face zilnic, iar cand face ... e cataclism ecologic --- body, salopeta, si ce prinde sub sezut ... pline ....

nici nu mai indraznesc sa nu o imbrac doar in piese cu capse de sus pana jos, ca dc trebe sa scot body pe cap si a facut caca ... ne-am facut amandoua ziua ... ;)
nu stiu de ce naiba acum de cand nu mai face zilnic, caca paraseste pampersul si umplem pamantul ... :)
vi se intampla ceva similar?

#239 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 04:48 PM

Vezi postareaEataly, la 14 December 2010 - 04:42 PM, a spus:

O lingurita de ulei de masline extra e indicat in papica bebelusilor.Si aici e recomandat.Ajuta si la tranzitul intestinal.
Daca vrei un ulei de buna calitate de la 6 euro in sus.Orice marca.Eventual de evitat cel toscan, ca-i mai puternic la gust.
Chiar si la Coop, pe rafturiile cu papici de bebelusi o sa gasesti ulei de masline pt bebe, mai delicat si vitaminizat.

aaaha! super! merci mult pentru indicatii! nu stiam ca e si ulei de masline special de bebe
credeam ca uleiul de masline ala bun e numai pe la tara ... (in supermarket cam toate sunt peste 6 euro, daca nu e vreo oferta ... sau sunt si pe la 4-5 €... nu mai stiu ...)

#240 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 December 2010 - 05:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2010 - 04:46 PM, a spus:

faceti kk zilnic? a mea nu face zilnic, iar cand face ... e cataclism ecologic --- body, salopeta, si ce prinde sub sezut ... pline ....

nici nu mai indraznesc sa nu o imbrac doar in piese cu capse de sus pana jos, ca dc trebe sa scot body pe cap si a facut caca ... ne-am facut amandoua ziua ... ;)
nu stiu de ce naiba acum de cand nu mai face zilnic, caca paraseste pampersul si umplem pamantul ... :)
vi se intampla ceva similar?

r

cand si cum....

inainte facea zilnic , apoi a fost constipata , dar a zis sa schimb laptele . la d-ra nu i-a placut , asa ca acum o umflu de ceai si face zilnic. Daca trece o zi fara sa faca , e cataclism , vb ta :P

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul