Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#301 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 January 2011 - 03:48 AM

toata noaptea am visat-o pe elena si mutti...nu stiu cum si de unde...m-am jucat cu ea de nu se poate si gangurea si radea.....i-am gatit peste simonei, am mancat impreuna, mi-a facut cunostinta cu o prietena de-a ei, aromana era(?), m-a invitat la nunta ei la care simona era nasa (?).....am plimbat-o pe elena in sling la piept......vis frumos ce mai :) :)
un pupic dulce elenei de la mine :)

apropo, fetele mele, tatii, nici gand sa apara in vis :)

#302 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 08 January 2011 - 01:27 PM

Darky , ce m-ai facut sa zambesc :)

Io n-o visez pe Elena :) , poate le visez pe ale tale :)

Fetelor , ma gandeam sa o dezobisnuiesc pe Elena de trezitul noaptea , o fi prea tarziu?

Cum sa o fac sa nu mai mearga in pat la 6.0o ci macar o ora mai tarziu? Ca la 5.30 e rupta!!!!!!!

Sa-i dau papa si sa o tzin in continuare cu noi jos in sufragerie?

Oare as putea sa-i dau mancare seara? Nu lapte , legume..... Nu o sa aibe probleme cu digestia?

#303 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2011 - 11:05 PM

Pe Bea daca nu o duc la ea in camera si o tin cu noi, nu se culca ... sa nu piarda ceva :occasion14: . bine, ea nu adoarme nici la ea in camera la 6 (doar o luna, a 3-a a avut acest obicei). Ora ei de culcare e intre 9 si 10 si de sculare la fel. Noaptea se trezeste o singura data in jur de 5 (uneori mai devreme sau mai tarziu).

Parerea mea: tine-o cu voi in sufragerie in continuare, pana la ora la care vrei sa o bagi la nani. Mie mi-a spus sa-i dau seara cereale de bebe (fara gluten si cu lapte). Cu asta ne-a recomandat sa incepem si se va continua permanent.
Dar de ce vrei sa-i dai o masa seara? Nu mergi cum ti-a spus pediatrul?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#304 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 January 2011 - 11:37 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2011 - 11:05 PM, a spus:

Dar de ce vrei sa-i dai o masa seara? Nu mergi cum ti-a spus pediatrul?

Ca sa doarma mai mult noaptea. Si ca sa-i fac un program noaptea. Acum se trezeste aiurea , adica exista noptzi in care mananca la 6.00 seara si se trezeste la 6.00 dumineatza , sau se trezesze la 11-12 si la 4 sau 5.....

Pe de alta parte mi-e teama sa nu se ingrase de la cereale , eu asta stiu de la mama , ca cerealele ingrasa. La tzara se dadea gris cu lapte la copiii slabi si se umflau imediat.

Si asa e dolofana , nu vreau sa fac o porcarie....

Poate ca ai dreptate , astept pana vineri cand mergem la vaccin , partea proasta e ca dr ei e in concediu si e numai doctoritza. Nici Elenei nu-i place mult de ea. La dr zambeste tot timpul.

#305 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 January 2011 - 11:49 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2011 - 11:05 PM, a spus:

Parerea mea: tine-o cu voi in sufragerie in continuare, pana la ora la care vrei sa o bagi la nani.

Al meu bodogane ca-i schimb programul. Ca cica un copil nu trebe sa se obisnuiasca sa stea cu adultzii pana la 10. Noi nu dam drumul la TV in sufragerie cat e ea acolo. Asta ne-am propus de cand eram gravida si am vazut copii innebunitzi dupa TV. Un nepot d-al meu sta stana de piatra la TV si mai si urla daca indraznesti sa zici ceva si n-aude!!!!!

Am invatzat de la un coleg care are 2 fete , le culca de la 7 la 8 ( la 7 se spala pe dintzi , se imbraca in pijamale apoi le citeste o poveste),si abia dupa aia da drumul la TV. Si cea mare e deja de vreo 8 ani!!! Fetele nu cunosc altceva.

Se uita impreuna cu tata la televizor la Sandmann si atat.....sambata parca , sau , o fi mai des?

Pe de alta parte as vrea sa doarma pana la 6.00 dimineatza. La 5 se culca inapoi , dar dupa ce trage o tura de palavre cu ursii , si se intzelege tare cu ei :pupic:

Elena a inceput sa doarma mai mult ziua , poate ca si asta o face sa nu doarma noaptea , eu stiu? Asta EU am invatzat-o si tare mandra am fost de mine , a durat cam 4 zile , exact cum scrie in carte !!!!!!!!!!!!! Acum doarme 2 ore la amiaza plus ce mai fura dimineatza dupa micul dejun 30 min si pe la 4.00 inca 30 de min....

Astea 2 ore de la amiaza erau 30 de min inainte.

#306 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 09 January 2011 - 02:12 PM

ale mele la 5 si respectiv 3 ani, se uita la Tv cu noi pana la 7-7.30.....cand am zis stingerea, marsaluiesc la ele in camera, in pat, poveste sau barfa si pupat de noapte buna.....chiar daca cer nu stau mai mult.
pe timpul zilei la fel, se uita la tv la programele preferate, deseneaza, mergem la plaja, mai se uita iar la vreun episod din cine stie ce serial.....nu stau la TV decat daca le dau voie....nu vad ce ti-e asa frica, tu faci regulile nu ea :pupic:

mie imi place ce face televizorul si DVD educative si m-a ajutat cand am avut nevoie. ...ale mele au invatat de la tv, se uita la ce au voie si atat.....eu le dau libertate sa nu simta ca sant ingradite...asta este doar mentalitatea mea, eu asa cred ca e bine....

#307 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 January 2011 - 01:16 PM

Mah , unde-o fi Coomatru Vaxile ????????????????????

#308 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 09:28 AM

Elena a reusit sa se raceasca iar!!!! nush cum dar de ieri tuseste , la inceput am crezut ca se prosteste , dar dimineatza am gasit-o infundata , cu nasul plin si tuseste mai mult ca ieri. Ce-i drept , azi noapte a fost aerul uscat, in sufragerie am facut prea cald ca am tot bagat pe foc....s-a incalzit si la ea mai mult decat de obicei.....

si vineri am vaccin. Sper sa-i treaca pana atunci!!!!

#309 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 12 January 2011 - 10:55 AM

Insanatosire grabnica elenei :( , cu vaccinul nu-i bai ca il poti amina, important e sa fie ea sanatoasa

#310 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 02:18 PM

Cumatru,nush unde-i,dar eu îl urmaresc pe feisbuc,acolo am vazut si ultima poza cu Andrei cu cushma de Mos Craciun.

AMaria,chiar nu stiu de ce esti asa contra TV-ului.Cum zice Anjelina,în fond si la urma urmei,tu hotarasti cînd si la ce se uita,nu ea.Pe vremea Denisei,Sandmann era zilnic.

Spre deosebire de altii,eu nu cred ca TV,e daunator daca e savurat cu masura.
Eu am lasat-o pe Denise sa se uite la ce vrea(pentru ca se uita la ce îmi convenea),pe canalele pentru copii.Niciodata nu a amutit în fata TV-ului.În schimb avea prietene de gradi,care acasa nu aveau voie TV,si cînd prindeau unu,li se lipeau pupilele de el.Oricum,nu cred ca e o regula...care cum si cît se uita/ca are sau nu voie.
Acum urmareste 2-3 seriale cu tineri(Schloss Einstein,Die Pfefferkörner,si ceva desene animate :( )...nu a fost niciodata TV-junkie.Ea e cu cititul,ma mosteneste pe mine.Citeste si noaptea pe ascuns.De micuta i-a placut afara,si la fel si acum.Cum e vreme buna,e mereu afara...dar îi placesa mearga la cinema :(

Despre vaccin.Doctorita Denisei,nu face unui copil(de fapt nici unui adult)vaccin decît daca e perfect sanatos.Daca ea azi mai e înfundata si tuseste,în niciun caz nu i-ar face saptamîna asta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#311 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 12 January 2011 - 02:30 PM

nu conteaza daca amani vaccinul....mai bine sa fie sanatoasa ca vaccin faci si la 1 luna distanta
eu le las sa se uite la tv la desene sa cd-uri preferate....nu stau mai mult de un film sau un cd si ies la joaca, chiar daca e urat afara isi gasesc de lucru
ada incearca sa citeasca da ce iese....te cracanezi de ras....citeste literele dar e greu sa formeze cuvantul mereu, engleza stiti cum e....de de belea de haioasa....o enerveaza la culme, ar vrea sa citeasca

#312 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 02:44 PM

Mai , la teveu o sa o las si eu mai incolo , nu o sa i-l interzis de tot. De fapt , nu vreau sa i-l interzic. Dar pur si simplu nu-mi plac bebelusii care veci pururi intorc capul dupa televizor!!!

Atata vreme cat nu stie de el , e OK. Cand o sa stie ce e ala televizor o sa ne uitam impreuna.

Repet , noi ne-am pus in gand , cat e Elena mica , sa nu ne uitam la teveu cata vreme e ea jos. Cat e cu noi ne ocupam de ea si atat :(. Cand am ceva de lucru in bucatarie ma urmareste lung , apoi se ocupa singura , nu vreau sa spun ca stau numai langa ea.

Daca fac bine sau rau....o sa se vada peste ani :(

#313 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 10:24 PM

A trecut raceala Elenei?

Sa o masezi bine dupa ce ii face vaccinul, cand il face. Bea nu a avut decat somnolenta si lipsa pofta de mancare dupa acest vaccin, nu agitatie/febra si nici o reactie locala.

Tu tii cate grade in dormitor? Pui caciulita dupa baie?

#314 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 January 2011 - 10:26 AM

Sa stii ca nu mai e nici urma de raceala !!! A mai tusit ieri de vreo 2-3 ori dar nu eram langa ea , si poate ca si-a bagat iar mainile pana-n gat!!!!´
A fost vina mea , am facut eu prea cald si prea uscat , era umiditatea 30 !!!!!!! D-aia s-a sculat infundata si horcaind ca n-a putut respire.

Ea are maxim 18 in camera , la fel ca noi , si asta ori face baie , ori nu. Baie facem in sufragerie , e mai cald , cam 20 de grade , dar seara ajunge 22 de la foc ( sus la tavan e mai mult , dar eu vb de temperatura de la nivelul nostru) . Si-i fac baie langa foc pt ca-i place sa se uite-n foc si uita sa mai umble prin galeata. Ca acum se tzine de marginea galetzii si se ridica si vrea sa umble. In galeata poate face pasi. E uimitor cat o ajuta apa sa-si mentzina echilibrul!!!!

O usc tot langa foc , acolo o si imbrac ( imi aduc buretele de pe masa de schimbat jos) apoi cand ii dau sacul de dormit spunem PA la tati si mergem sus , nu stam la caldura imbricate. Sacul e gros , matlasat .

O usuc bine-bine , asta am invatzat de la moasa , vai cum ma punea sa-mi chinui fata la inceput!!!! si n-o imbrac mai gros decat de obicei ca sa nu transpire.

Caciulitza nu-i dau decat afara. Niciodata in casa.

Noi in Germania suntem ciudatzi cu temperaturile , asa-i? :notworthy:

#315 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 January 2011 - 10:27 AM

Daniella , ai reusit sa dai jos ce tzi-am trimis in PM ?

#316 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 January 2011 - 01:59 PM

Am inceput sa-mi terorizez fata , cum zice maica-mea :pupic: :) :)

Ziua n-o mai las sa doarma cum vrea ea si cat vrea ea , jumate de ora dimineatza ( doarme in leagan dupa ce pleaca tat'su) , se trezeste singura dupa cam 30 de min , apoi lapte , apoi o culc de amiaza , maxim o ora jumate o las. Sa o trezesc normal nu pot ca plange, asa ca merg la ea in camera si-i fac curat in dulap :D B) :D

Apoi papa mancare , legume si carne , si nu mai vrea lapte pana la 5.30 sau 6.00. Aici nu mai am cum sa o influentzez , adoarme si flamanda si oriunde ar fi. Si asa se trezete o singura data noaptea , si dupa ce mananca , SE CULCA , nu mai palavrageste cu ursii. Si la 6.30-7.00 e sus!!!!

Asta se intampla de 3 zile. Cica dureaza minim 4 pana isi schimba programul. Sa nu zic HOP pana nu sar parleazul :)

#317 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 January 2011 - 02:01 PM

Am uitat , mai fura cate jumate de ora de somn la plimbare....:pupic: . Nu doarme toata plimbarea , sa scape ea ceva???

#318 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 02:37 PM

Asta e programul care te satisface? Ce o mai dresezi :pupic:
Deci esti pregatita de a te desparti de bebi si de a o lasa cu tati?
Bea nu are in continuare nici un program, asa ca nu ma pot lauda cu ceva ordonat :) asa ca tine!

De trezit daca vreau sa o trezesc, eu o iau incetinel in brate si ori ii dau sa suga (noaptea) ori o dezbrac sa sachimb pampi, sau o imbrac de duca pe afara... ea se intinde si se invioreza numaidecat...vorba ta ...doar nu o sa piarda ea ceva ....

#319 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2011 - 03:41 PM

Cat sunt bebe, cred ca sunt doar atrasi de culorile de la tv.Nu-i grav daca da cu ochii de el.

Mai grav e mai tarziu, cand tv -il este folosit de unii parinti in loc de baby-sitter.

Si eu cred ca folosit cu cap (idem, internet) tv-ul e educativ.Manu se uita la Little Einstein si Dora the explorer si a invatat multe cuvinte noi de acolo.Asta nu ca eu nu m-as fi ocupat de ea.Sper ca intelegeti ce vreau sa spun.

Vad ca ati vorbit de ser fiziologic, eu de cand am descoperit apa termala, numai folosesc altceva.Si pentru adulti.

Fisier atasat  aquadisirmione_big.jpg (89.76K)
Number of downloads: 0

Se gaseste in farmacii si in magazine, pe rafturile cu produse pentru bebe.E mult mai bun decat serul.Poate si in alte tari gasiti ceva similar.

Eu il folosesc si pot sa spun ca simt instantaneu efectul benefic.

#320 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 04:04 PM

Este si la noi apa termala (nu de Sirmione, diverse ... ). Dr. nu m-a indrumat ca ar fi mai buna, dar daca zici voi lua pe viitor, mi s-a parut f scumpa si aia pe care am luat-o rezulta gatul fiolei de plastic (ce ramane dupa ce rupi capatul), pe care il bagi in nasuc, neregulat si o zgariam. Era de unica folosinta (2 sau 5 ml) ce am luat eu. Ce ai tu vad ca e cu spray si la bebi mici nu e voie cu spray inca.

Bea a fost o singura data racita, adica a avut doar nasul bine obstructionat, de nu putea respira si ii haraiau mucii aia prin tot capul. Am scapat cu aerosolul dupa prima sedinta....pana atunci chinuiam bebelul cu ser in nasuc de mi-era o mila (Avea doar vreo 4 sapt cand am patit asta). Si am continuat i-am facut aerosol 3 zile. Acum il am pregatit daca mai e ceva serios tot cu ala voi actiona (E valabil nas-gat). in rest cand si cand mai bag cate o seringa de ser cand aud ca i se infunda nasucul. Eu imi suflu nasul dimineata si seara, asa ca probabil si la ei se mai formeaza cand si cand si trebuie curatat.

Noi avem 20 grade in casa si la ea in camera inchid usa seara si coboara la 20, ca e mai mic caloriferul si ea nu incalzeste aerul cu respiratia ca e micuta. Baia o facem in camera de baie si e deosebit de incantata: rade si plescaie de acum cu piciorusele si ne uda fleasca. Curand nu va mai incapea in cadita.

PS: am fost un we la Sirmione: just great!

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic