Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#401 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 March 2011 - 03:36 PM

Daniella, mersi, imi esti de ajutor :tongue3: .

Da, probabil nu trebuia sa-i dau lapte de capra (eu am mers pe ideea ca acolo unde nici cele mai antalergice formule de lp nu functioneaza, aici se ofera lapte de capra). Inca nu stiu daca reactia lui a fost de la lapte sau de la ovaz sau doar o reactie intarziata de la altceva.

Ai dreptate cu saptamana si alimentul, nu inteleg de ce aici medicul chiar a insistat sa tin regula de doua zile si sotul meu a zis sa merg pe mana doctorului. Toate astea impreuna cu foamemea lui Cris m-au determinat sa fac ce-am facut, dar gata, de acum merg pe instinctul meu!

Imi place de tine cum te tii de program si bine faci.

Asa fac, incerc sa-i ofer organic ce gasesc: merele le am organice si chiar diferite soiuri, pastarnacul organic (sper sa mai gasesc!) si cartofii normali ii gasesc organici. Doar cartoful dulce nu l-am vazut organic, dar o sa mai caut.

Nici mie nu-mi mai e teama sa merg pe o dieta asa restransa - in definitiv e la inceput, inca nu digera cine stie ce si are totusi ceva variatie. Are vreme sa incerce si restul alimentelor mai tarziu. Probabil o sa ramana pe o dieta minimalista pana dupa un an pentru ca reactioneaza asa rau si ne e foarte greu sa il ingrijim si sa-l vedem suferind in felul in care o face. Nu e usor sa ii schimbi un pempers, poate dura si jumatate de ora si imagineaza-ti ca sunt multi pempersi pe zi. De unul singur trebuie multe trucuri ca sa nu il lasi sa se scarpine nici o clipa. Asa urata e afectiunea asta ca scarpinatul, desi ii aduce confort momentan, ii face iritatia si mai mare si mai mancaricioasa dupa aceea. Si cum se poate scarpina cu mainile amandoua si cu picioarele intre ele, pur si simplu trebuie mereu sa ii tii mainile prinse in ceva sau macar ocupate cu ceva, un picior tot la fel prins cumva astfel incat cu o mana sa il tii de un picior si cu cealalta sa il cureti la pemp. AL fel cremuitul obligatoriu de cel putin 3 ori pe zi e un chin. Eu am tendinta sa il mai las sa se scarpine pentru ca stiu ca il face sa se simta mai bine, dar e gresit. E greu. Cand suntem amandoi acasa il schimbam, cremuim impreuna si e mai usor asa si mai rapid. hai ca m-am intins...

#402 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 March 2011 - 03:44 PM

of dragutul de el! oare nu poti sa pui ceva in apa de baie care sa aline mancarimile? gen tarate, ceai de galbenele? e tare greu sa nu stii cum sa iti ajuti copilul si sa te simti uneori neputincios. Pe mine, cand a avut vreo 2 crize de colici m-a apucat plansul ca nu mai stiam efectiv ce sa fac si cum sa o calmez.

a propos crema de galbenele nu ii face bine micutului?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#403 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 04:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 March 2011 - 03:44 PM, a spus:

of dragutul de el! oare nu poti sa pui ceva in apa de baie care sa aline mancarimile? gen tarate, ceai de galbenele? e tare greu sa nu stii cum sa iti ajuti copilul si sa te simti uneori neputincios. Pe mine, cand a avut vreo 2 crize de colici m-a apucat plansul ca nu mai stiam efectiv ce sa fac si cum sa o calmez.

a propos crema de galbenele nu ii face bine micutului?

Taratele nu au avut vreun efect vizibil asupra mancarimilor si nici asupra iritatiilor de altfel. Am un ceai primit din germania pe care vreau sa incep sa-l folosesc la baie si chiar sa-i dau sa bea, sa vedem daca va avea vreun efect.

Daniela, nu am folosit inca crema de galbenele. Suntem pe o crema speciala pentru conditia lui, Epaderm, e speciala pt eczema si nu as schimba-o deocamdata pentru ca l-a ajutat f mult - pielea i s-a vindecat f frumos, pe picioare abia daca se mai vede ceva. Problema e ca vindeci pielea in cateva zile apoi intervine ceva care ii face rau din interior (ca vaccinul in cazul curent). Am folosit o solutie speciala impotriva mancarimilor primita din Ro si mi s-a parut ca il ajuta. intr-o zi mi-a aparut si mie mancarimea pe un picior (ca sufar si eu de asa ceva, dar o forma de 1000 de ori mai usoara ca a lui) si zic hai sa incerc lotiunea, numai bine aflu si eu ce simte bebelusul cu ea. Vrea sa zic ca mi-a alinat mancarimea dupa vreo 10 minute, dar am ramas cu o senzatie f neplacuta in locul mancarimii care de altfel nu a mai disparut pana nu am facut baie. Am decis sa nu o mai folosesc pe bebelus. Nu exista pentru varsta lui remediu pentru mancarimi, doctorii nu au remediu. Nici nu stiu ce sa mai zic.

Sentimentul de neputinta... m-am invatat cu el si am invatat sa-l domin. Ii distrag atentia bebelusului cu cantece sau diverse. ii place f mult sa-i cant si o fac mereu, asta il calmeaza brusc (mai putin in crizele puternice de mancarime), desi eu sunt total afona - cant pana nu mai am suflu :drool: . Ii mai place sa-i suflul pe fata sau pe corp, asta iar ii distrage atentia de la mancarime, il face sa rada.

#404 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 04:08 PM

sa stii ca acum 2 saptamani, brusc mi-a aparut si mie brusc si pt prima oara o mancarime pe ambele picioare la nivelul unde se termina sosetele alea asa mai pana la jumatatea gambei. Dar ma manca deodata de imi venea sa ma scarpin rau, ceea ce am si facut si mi porii s-au inflamat... . Mi-am dat de 2 ori cu unguent de clotrimazol si mi-a trecut, doar pielea a ramas foarte uscata. Nu pot explica ce a fost,d r m-am gandit ca pt un bebe cred ca tb sa fie ceva horror sa il manance pielea, cand ei bietii nici nu au inca bine constiinta de sine si de ce se intampla in jur.

si eu ii cant, complet afoana, Beutzei si se linisteste si cand dau drumul la muzica taricel. Chiar si cand plange si nu stim ce sa ii facem, dc dau drumul la muzica mai tare se linisteste brusc si in 5 min adoarme. :drool: Ne gandim daca nu o vrea deja la discoteca :drool:

#405 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 04:14 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 March 2011 - 04:08 PM, a spus:

sa stii ca acum 2 saptamani, brusc mi-a aparut si mie brusc si pt prima oara o mancarime pe ambele picioare la nivelul unde se termina sosetele alea asa mai pana la jumatatea gambei. Dar ma manca deodata de imi venea sa ma scarpin rau, ceea ce am si facut si mi porii s-au inflamat... . Mi-am dat de 2 ori cu unguent de clotrimazol si mi-a trecut, doar pielea a ramas foarte uscata. Nu pot explica ce a fost,d r m-am gandit ca pt un bebe cred ca tb sa fie ceva horror sa il manance pielea, cand ei bietii nici nu au inca bine constiinta de sine si de ce se intampla in jur.

si eu cred ca pentru un bebe e horror asa ceva si gandul asta ne face situatia si mai grea. el sufera de mancarimi pe 30% din suprafata pielii, maini brate picioare frunte scalp cand e cel mai rau si inteleg perfect de ce urla disperat.

Citeaza

si eu ii cant, complet afoana, Beutzei si se linisteste si cand dau drumul la muzica taricel. Chiar si cand plange si nu stim ce sa ii facem, dc dau drumul la muzica mai tare se linisteste brusc si in 5 min adoarme. :drool: Ne gandim daca nu o vrea deja la discoteca :drool:

:lol:

#406 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 08 March 2011 - 04:32 PM

Pisoi , regula de 2 zile ( la noi nu e de 2 ci de 3-4 ) e pt copiii fara risc de alergii.

#407 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:01 PM

Vezi postareaMutti, la 08 March 2011 - 04:32 PM, a spus:

Pisoi , regula de 2 zile ( la noi nu e de 2 ci de 3-4 ) e pt copiii fara risc de alergii.

pai bebeloiu meu nu e inca diagnosticat cu vreo alergie, inca ne asteptam randul la alergolog.

si da, cred si eu ca doctora mea e batuta in cap sau rau intentionata

#408 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:20 PM

Am fost azi la vaccinelul de 6 luni si la evaluare. Putea sa ia mai mult in greutate, dar merge pe curba ei corect ...
A spus ca putem introduce branzica de vaci si iaurt, dar eu in dr asta am mai putina incredere, la cealalta nu am gasit loc pt luna aceasta. Asa ca ma mai documentez un pic sa fiu sigura.
Bebelusa e cam miorlaita dupa vaccinel, dar nu rau ... doar ca nu am scos-o afara si nu poate (s-a invatat, pardon am invatat-o) sa adoarma in ultima vreme decat in carucior :hug:

de bazin am fost un pic pana la maternitate si am vb cu neonatoloaga si a spus ca inghititul apei cu eventualele excremente de la alti bebelusi e o problema in aceasta perioada la noi, pt ca circula o viroza cu rotavirus (Enterocolita) fff urata si inghitirea apei din bazin ar fi un mod de contaminare masiv. Ne-a spus sa amanam pana trec virozele de primavara si sa incepem la 1 iunie ca nu are rost sa o expunem, chiar dac e puternica si sanatoasa.
Neonatoloagele astea 2 de la maternitatea naostra sunt foarte mistoace, se vede ca sunt mult mai pricepute, mai informate, mai bine pregatite, dar nu au timp ..., ca acolo la maternitate au multi copii in grija (unii cu probleme).

Prostanaca de dr, ca altfel nu pot sa-i spun :hug: , ne.a dat de facut analize cu recoltare de sange si nu ne.a spus ca nu e voie 1 luna dupa vaccin nici o injectie! Noroc ca am pomenit neonatoloagei de vaccinel, altfel putea sa fie f grav ... o injectie dupa vaccin e cu risc de paralizie sau chiar letal! :lol: Si dobitoaca ce este nici macar nu a observat in fisa ca avem facut screeningul metabolic si nu ne mai trebuie analizele ei.

Am fost si pt mine la dr sa-mi dea trimitere pt analize pt bazin si era un dr f fain internist care mi-a dat adresa unui site din SUA, unde mi-a spus ca scrie crema dr si ca orice info/probl medicala am, in prima faza macar sa caut acolo pnm ajung la dr, ca nu e totuna nah ... cu info de pe vari forumuri ... A zis ca poate o sa ma ajute sa-mi rezolv problemele mele cu digestia, calculandu-mi zilnic daca primesc 20 g de fibre /zi. Daca vreti va dau diseara cand aj acs adresa.

Pisoi cand iti iese rezultatul la analiza? La nastere nu ati facut screening metabolic, ca ala e pt 32 boli metabolice (parca si cu intolerantele).

Mutti mi s-a stricat blenderul :) A plecat tati cu el la service.

#409 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:28 PM

Daniella, nu-mi vine sa cred cat de incompetenti sunt unii doctori. TREBUIE sa fim cu ochii in 14 si sa intrebam mai multi doctori pt aceeasi problema. E trist.

Noi am facut testul metabolic, dar nu am auzit nimic de la ei, ceea ce aici inseamna 'no news = good news'.

Analizele vin in '2-3 saptamani de la recoltare'. Vineri se fac trei saptamani, sper sa nu gresesc. Oricum banuiam ca o sa dureze mult, asa e aici.

Despre bazin, bine ca ti-a spus, nici eu nu as duce bebelusul asa fraged in bazine publice, desi aici e f la moda si toata lumea da o caruta de bani sa mearga la bazin cu bebicii. Te-ai gandit sa incerci in cada? :hug:

Ce blender ai si cum ti s-a stricat. Eu il am pe al meu de 5 ani si e ca nou - brown.

#410 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:42 PM

CatiCris, daca ati facut screeningul metabolic si e bun sa stii ca nu poate fi ceva grav!
vorba lui tati :lol: : nu mai cauta copilul de boala cand e sanatos! Copilul nu are nimic, este sanatos! :hug:
Are el vreo alergie la ceva cred, dar o fi la gluten sau la lactoza....sau poate doar o piele uscata, daca zici ca si tu ai :hug:

#411 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 05:42 PM, a spus:

CatiCris, daca ati facut screeningul metabolic si e bun sa stii ca nu poate fi ceva grav!
vorba lui tati :) : nu mai cauta copilul de boala cand e sanatos! Copilul nu are nimic, este sanatos! :hug:
Are el vreo alergie la ceva cred, dar o fi la gluten sau la lactoza....sau poate doar o piele uscata, daca zici ca si tu ai :hug:

stii bancul ala... cica era un nene pe culuarul unui spital, isi astepta randul. si bolborosea singur: domane, da doamen sa fiu bolnav! doamne, te rog doamne, fa sa fiu bolnav! etc. un alt pacient care astepta nemaiputand de curiozitate intervine: domne, tu nu esti zdravan! cum te poti ruga sa fii bolnav?! nu-i pacat?! si pacientul nostru raspunde: pai domne sper sa fiu bolnav de ceva la durerile pe car ele am!

cam asa si in situatia noastra - n-o fi bolnav, dar sufera - si noi impreuna cu el pe toate planurile!

Lasand gluma la o parte mersi pentru susitnere, chiar conteaza pt mine. :lol:

#412 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 March 2011 - 05:55 PM

Vezi postareaCatiCris, la 08 March 2011 - 05:01 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 08 March 2011 - 04:32 PM, a spus:

pai bebeloiu meu nu e inca diagnosticat cu vreo alergie, inca ne asteptam randul la alergolog.

si da, cred si eu ca doctora mea e batuta in cap sau rau intentionata

n-am zis diagnosticat ci cu risc.... :hug:

#413 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 05:56 PM

asa e, scuze. n-am intentionat sa te supar!

#414 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 March 2011 - 06:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 05:20 PM, a spus:

Am fost azi la vaccinelul de 6 luni si la evaluare. Putea sa ia mai mult in greutate, dar merge pe curba ei corect ...
A spus ca putem introduce branzica de vaci si iaurt, dar eu in dr asta am mai putina incredere, la cealalta nu am gasit loc pt luna aceasta. Asa ca ma mai documentez un pic sa fiu sigura.
Bebelusa e cam miorlaita dupa vaccinel, dar nu rau ... doar ca nu am scos-o afara si nu poate (s-a invatat, pardon am invatat-o) sa adoarma in ultima vreme decat in carucior :hug:

de bazin am fost un pic pana la maternitate si am vb cu neonatoloaga si a spus ca inghititul apei cu eventualele excremente de la alti bebelusi e o problema in aceasta perioada la noi, pt ca circula o viroza cu rotavirus (Enterocolita) fff urata si inghitirea apei din bazin ar fi un mod de contaminare masiv. Ne-a spus sa amanam pana trec virozele de primavara si sa incepem la 1 iunie ca nu are rost sa o expunem, chiar dac e puternica si sanatoasa.
Neonatoloagele astea 2 de la maternitatea naostra sunt foarte mistoace, se vede ca sunt mult mai pricepute, mai informate, mai bine pregatite, dar nu au timp ..., ca acolo la maternitate au multi copii in grija (unii cu probleme).

Prostanaca de dr, ca altfel nu pot sa-i spun :hug: , ne.a dat de facut analize cu recoltare de sange si nu ne.a spus ca nu e voie 1 luna dupa vaccin nici o injectie! Noroc ca am pomenit neonatoloagei de vaccinel, altfel putea sa fie f grav ... o injectie dupa vaccin e cu risc de paralizie sau chiar letal! :lol: Si dobitoaca ce este nici macar nu a observat in fisa ca avem facut screeningul metabolic si nu ne mai trebuie analizele ei.

Am fost si pt mine la dr sa-mi dea trimitere pt analize pt bazin si era un dr f fain internist care mi-a dat adresa unui site din SUA, unde mi-a spus ca scrie crema dr si ca orice info/probl medicala am, in prima faza macar sa caut acolo pnm ajung la dr, ca nu e totuna nah ... cu info de pe vari forumuri ... A zis ca poate o sa ma ajute sa-mi rezolv problemele mele cu digestia, calculandu-mi zilnic daca primesc 20 g de fibre /zi. Daca vreti va dau diseara cand aj acs adresa.

Pisoi cand iti iese rezultatul la analiza? La nastere nu ati facut screening metabolic, ca ala e pt 32 boli metabolice (parca si cu intolerantele).

Mutti mi s-a stricat blenderul :) A plecat tati cu el la service.

cum naiba sa-a stricat , mai?????

Tu n-ai facut Rotavirusul? vaccinul??????????????

Daca Bea a crescut e bine!!!! Bravo!!! Nici nu vrei BB umflat , nu???? Pricipalul e ca e in grafic!

Branzica de vaci la 6 luni????? Hmmmmmmmmmmmmm

Am scris la divrsificare , al noi nu se dau pana la 10 luni produsele lactate. Pe borcanele care au si iaurt in compozitzie scrie , insa , de la8 luni.....

#415 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 March 2011 - 06:02 PM

Vezi postareaCatiCris, la 08 March 2011 - 05:56 PM, a spus:

asa e, scuze. n-am intentionat sa te supar!

Pisoi????? Sa ma superi???????

Ce voiam sa spun eu , e ca la noi se face o analiza la inceput bazata pe alergiile parintzilor , fratzilor si se declara un copil cu risc sau fara.... La astia cu risc , chiar daca n-au nici un semn de alergie , se introduce alt aliment dupa miim 2 saptamani.

#416 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 06:05 PM

Vezi postareaMutti, la 08 March 2011 - 06:02 PM, a spus:

Ce voiam sa spun eu , e ca la noi se face o analiza la inceput bazata pe alergiile parintzilor , fratzilor si se declara un copil cu risc sau fara.... La astia cu risc , chiar daca n-au nici un semn de alergie , se introduce alt aliment dupa miim 2 saptamani.

noi nu avem istorie de alergii in familiile noastre luate impreuna.
in sfarsit, de cand avem problemele pe care le avem si am inceput sa mai citesc, am vaga banuiala ca eu personal sufar de ceva alergie nu stiu la ce.

in sfarsit, se pare ca e o linie f fina intre alergie si intoleranta, simptomele pot fi asemanatoare, dar ceea ce se itnampla in organismul afectat e diferit.

sper sa o lamurim curand, odata cu rezultatul de la analiza de sange apoi cu alergologul.

#417 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 06:35 PM

blenderul tot braun, primit pe 1 martie si pe 8 martie s-a stricat. A fost cu el la service si au spus ca era defect din fabricatie, s-au mirat cum a mers si primele dati
cu pus pe drumuri ... dar s-a rezolvat :floare:

#418 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 06:42 PM

bine ca ati rezolvat-o :floare:

#419 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 06:51 PM

si eu am devenit ipohondra de cand cu alergia mancarimea aia la picioare ...am obs ca in unele seri ma irit si pe fata! pana sa faca alergie copilul la ceva, fac eu ...cre'k o fi pe sistem nervos ? :floare:

#420 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 06:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 06:51 PM, a spus:

si eu am devenit ipohondra de cand cu alergia mancarimea aia la picioare ...am obs ca in unele seri ma irit si pe fata! pana sa faca alergie copilul la ceva, fac eu ...cre'k o fi pe sistem nervos ? :floare:

si io am... mancarimile imi apar pe gambe in fata si pe brate aproape de maini. am observat ca la stres se activeaza, dar se mai intampla si fara stres. cand ajung la alergolog o sa vorbesc cu el si te tin la curent.

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul