Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#61 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 September 2010 - 08:56 PM

Eu ii cantam mereu ; ciobanasului ii place sus la munte la izvor,
in padurea cu alune aveau casa 2 pitici
in poiana verde , veselie multa etc etc
cred ca asta o amuza, ca asculta foarte atent :rolleyes:

#62 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 September 2010 - 09:28 PM

Vezi postareaGeany, la 20 September 2010 - 08:49 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 20 September 2010 - 08:46 PM, a spus:

da, in schimb muzica cu cantecelele de care spui, i.am pus-o. In prima criza de plans s-a oprit, i.am cantat si eu cu casuta din padure, cu nani-nani etc si s-a oprit din concertat si a adormit. La a doua criza de plans nu a mai tinut. De atunci nu am mai incercat :rolleyes:

Poate nu ai voce lasa doar cd. sa cante =)) =)) glumesc din nou, e prea mica fata draga sa stie ce vrea si ce-i place,tu n-ai deloc rabdare =)) ....

cred ca ai dreptate :pupic: : nu prea am rabdare =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 September 2010 - 09:37 PM

Eu nu i-am citit Denisei cînd era asa mica.Nu stiu cît de interesat e un BB de cîteva zile/saptamîni de carti :rolleyes: Eu vorbeam cu ea.îi povesteam tot felul de chestii.Banuiesc ca avea acelasi efect ca si cititul unei povesti...adica cel mai important era ca-mi auzea vocea si i se îndoia de ce spun eu acolo :pupic:
În schimb îi placea mult de tot cînd îi cîntam.Cînd a fost mai marisoara,asa de pe la un an,îi citeam enshpe mii de povesti.Ma termina cu cititul.Am si cumpart o gramada de carti,dar am avut noroc ca am si primit multe,ca-s cumpe!Scufita rosie,era povestea ei preferata.Pe la 2 ani o povesteam împreuna...de fapt faceam un mare teatru cu roluri...dialogurile cu voce de lup,voce de scufita,vînator,bunica.Va jur ca am ajuns sa urasc scufita!!!
Pe la 3 ani jumate a început sa învete litere singura,si asa încet a învatat sa citeasca si sa scrie de tipar.A început sa citeasca cartulii de alea simple pentru copii,apoi tot mai mult,si mai mult,si mai mult...si acum citeste cu aceeasi pasiune.Manînca virgula cartile!
Eu am fost la fel,am învatat sa citesc si sa scriu foarte repede,si la vîrste foarte fragede citeam carti total neindicate vîrstei mele =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#64 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 September 2010 - 10:00 PM

Maya, la noi era musai ca la povestile inventate de mine, sa fie o fetita care se numea...vale....
si care se intalnea cu nshpe animaleturi in cale : chitz-chitz, tzup-tzup, ursul, vulpea etc etc....
apoi mai tarziu am luat seria de carti cu imagini, si cand citeam si ajungeam la un anume cuvant, ea apasa pe imaginea cuvantului...apoi cartile
cartonate pentru copilasi mai mari, caci cele din textile si cele care se luau in baie ...deja le epuizasem :rolleyes:
si apoi...si ea ca Denise e pasionata de lectura si citeste cu frenezie :pupic:

#65 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 21 September 2010 - 10:05 AM

Si baietii mei tot cu muzica se linisesc si cel mare si cel mic :thumleft: la cel mare am incercat sa ii citesc cind era bebe da nu a tinut, la patrick nu am incercat, da muzica le place, am tot felul de muzica pt copii si in romana si germana.Dennis nici acum nu are rabdare sa ii citesc o poveste intreaga, ia cumparat sotul puzzle cu litere si cifre,da inca nu e curios sa le stie, in schimb le scoate si incearca sa puna literele si cifrele la locul lor.Mi-ar place sa ma mosteneasca la citit , imi place sa citesc si cind am timp si prind o carte nu o las din mina pina nu o termin.

#66 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 September 2010 - 11:15 AM

Vezi postareaDaniella, la 20 September 2010 - 08:44 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 20 September 2010 - 07:39 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 20 September 2010 - 07:10 PM, a spus:

sa doarma si sa pape..., sa mai gangureasca un pic, samai mediteze si ea ... :)
nici nu stiti cym sta a mea de serioasa si ganditoare cu manuta la tampla cateodata :P acat k nu o tine mult...
cat despre carte pare k nu-i place ;) : am incercat sa-i citesc o poveste :wacko: racnea de mama focului... :o

Pfuu!!!ce ti-e si cu coptii' din ziua de azi,ce poveste draga??!!!citeste-i :thumleft: si tu ceva mai ''elevat'' :) Glumesc iubita,nu te supara dar m-ai facut sa rad ;)

Bubuletului ii placea un cd. =)) de aparuse pe atunci pe piatza cu cantecele de copii,sunt si pe net cu teo si Mihaela Radulescu,Andreea Marin si nu mai stiu ce artisti ,cantecele cu Danonino,cu ratuste nu mai stiu ce...in casuta din padure,deshtia...

da, tu fata, a scris Simona ca ea ii citeste fetii povesti si se cuminteste, ii place. Asa ca eram cat pe aci sa cumpar vreo 10 carti de povesti cand am fost in parc, dar apoi mi.am dat o calmata, spunandu-mi ca o sa o rog pe cumnata-mea sa-mi dea de la al mic. Si au mai fost fete sau baieti nu mai stiu care, ce au spus ca se potoleau copii cand le citeau sau cantau. Intre timp am vrut sa-i citesc din cele 2 carticele pe care i le-am citit si cand era in burtica: ridichea cea uriasa si broscoiul fermecat. Nu am apucat sa termin cu ridichea ... ca deja urla mai dihai ca un cimpoi. Asa ca am concluzionat: fetii nu ii place cartea

Daniella , am explicat io gresit , la a mea ii plac povestile ;) , adica sa vorbim cu ea. Buni ii tot povesteste nush ce , nush cat intzelege pitica , dar sta cu gura cascata. Eu cred ca vocea vrea sa o auda...

#67 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 10:39 PM

Simona, ti-a spus daca ai voie sau nu sa porti centura dupa sarcina?

Am implinit -10 kg azi, dupa 3 saptamani. Mai am de mers inainte inca 8,5 kg ...sau mai bine chiar 10-15 ca mai luasem si in ultimul an cateva kg bune.

#68 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 September 2010 - 04:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 September 2010 - 10:39 PM, a spus:

Simona, ti-a spus daca ai voie sau nu sa porti centura dupa sarcina?

Am implinit -10 kg azi, dupa 3 saptamani. Mai am de mers inainte inca 8,5 kg ...sau mai bine chiar 10-15 ca mai luasem si in ultimul an cateva kg bune.

N-am mai itrebat ca ininte de nastere a zis moasa ca nu foloseste la nimic.

#69 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2010 - 08:08 PM

Simona, nici eu nu am intrebat, darla ora externarii l-a intrebat asistenta din maternitate pe dr meu daca recomanda si a spus ca nu!

In schimb cand am fost la expo, mi-au oferit alea de la Chicco centura si am luat-o. Ma simt bine cu ea, ma strang cat vreau sa ma simt confortabil si par mai supla ca-mi aduna bine burtica :lol: .
La expo (aveam nici doua saptamani de la nastere) toti ma alergau cu celulele stem si cand le spuneam ca am nascut deja se uitau cu niste ochi la burtica mea...

Am tot vrut sa te intreb de centura, dar am uitat. M-am uitat azi pe net si parerile sunt impartite. Unii dr nu recomanda, pentru ca nu mai lucreaza muschii.

Si alta problema: pe tine te doare cand folosesti muschiul, acolo unde ai granulomul?

#70 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 September 2010 - 08:11 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 September 2010 - 08:08 PM, a spus:

Simona, nici eu nu am intrebat, darla ora externarii l-a intrebat asistenta din maternitate pe dr meu daca recomanda si a spus ca nu!

In schimb cand am fost la expo, mi-au oferit alea de la Chicco centura si am luat-o. Ma simt bine cu ea, ma strang cat vreau sa ma simt confortabil si par mai supla ca-mi aduna bine burtica :lol: .
La expo (aveam nici doua saptamani de la nastere) toti ma alergau cu celulele stem si cand le spuneam ca am nascut deja se uitau cu niste ochi la burtica mea...

Am tot vrut sa te intreb de centura, dar am uitat. M-am uitat azi pe net si parerile sunt impartite. Unii dr nu recomanda, pentru ca nu mai lucreaza muschii.

Si alta problema: pe tine te doare cand folosesti muschiul, acolo unde ai granulomul?

Daniella , la mine e ciudat , in mare parte ma doare numai daca am vezica plina. Granulomul nu e mare , eu nici nu-l prea simt , moasa zice am am 2 ( parca) si tot pipaie...

Sincera sa fiu nici nu stiu cum arata o centura , ma pui pe ganduri daca sa nu-mi caut si eu...
Sissi? Cum se numeste in nemtzeste centura?

Noi mergem azi sa facem gauri pt cercei....si mergem si la doctor ca tot greu respira. Adica , nasul e desfundat , dar e plin , si ea nu stie ce sa faca , saracutza.

#71 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2010 - 11:12 AM

Simona nu stiu exact cum se numeste centura, cred ca poti intreba de Gürtel nach Schwangerschaft.

#72 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2010 - 12:48 PM

Voi luati vitamine , acum dupa nastere?
La dennis am luat inca 3luni elevit, acum daca in sarcina asta nu am luat elevit deloc, nu am mai luat nici o alta vitamina, o sa vb cu dr cind merg la control pe 12oct.

#73 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 September 2010 - 02:06 PM

Io nu iau ca nu alaptez...daca alaptam , trebuia sa continui vitaminele.

#74 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2010 - 03:34 PM

Simona, are centura la Chicco, dar si la alte firme sau la farmacie, e ca un brau/burtiera cu arici intr-o parte si il strangi cat vrei tu de tare sa te simti comod. Iti strange putin uterul si ajuta la eliminarea lohiilor.
Inteleg ca nu toate centurile sunt eficiente. am autzit de o centura Slendertone ca este foarte eficienta, dar eu nu am gasit.o aici.

Insa mai bine uite-te un pic pe forumuri ce zic femeile de centura in general, sa nu ma injuri dupa aia, mie una imi place, o port cat de mult si in nici un caz nu mai ies din casa fara ea ca imi strange burta, insa cum spuneam si mie dr mi.a spus NU, e pe raspunderea mea.

Oricum inteleg ca trebuie pusa imediat, cat mai rapid dupa nastere, la iesirea din spital cel mai tarziu, mai tarziu cu greu mai au efect/sunt eficiente. Insa am auzit si de persoane care au pus-o dupa o luna pentru ca nu le scadea burta.

#75 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2010 - 03:39 PM

Vezi postareasissi, la 27 September 2010 - 12:48 PM, a spus:

Voi luati vitamine , acum dupa nastere?
La dennis am luat inca 3luni elevit, acum daca in sarcina asta nu am luat elevit deloc, nu am mai luat nici o alta vitamina, o sa vb cu dr cind merg la control pe 12oct.

eu iau in continuare elevit si tardyferon (de capul meu), tardiferon iau 2 luni cel putin, iar elevit cat voi alapta

cum reusiti sa dati picaturile D3 la bebei? eu greu ca nu papa decat san.

#76 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2010 - 05:00 PM

Daniella, picturile cu d3 ii le dau direct in gurita, picur cu pipeta o picatura sau doua in gurita si gata.
Uite o poza cu dennis cind avea parul mai mare
Fisier atasat  Bild 041.jpg (100.05K)
Number of downloads: 0

#77 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2010 - 08:40 PM

woaaaw ce zanaaaa de baiat! :floare:

#78 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 10:38 PM

Simona, m-am uitat azi pe net de granulom de fir! Nu zice de bine!
Mai intreaba si tu ce trebuie facut. Nu se pomeneste de un tratament oral ... ci de operatie pentru scoaterea firelor respinse de organism. La fel de bine se poate face si pe firele de la epiziotomie, in cazul nasterii naturale.
pe mine ma ustura cand folosesc muschiul din zona unde e granulomul :pupic:

#79 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 September 2010 - 10:52 PM

la ce spui tu granulom? Mie mi-a zis Hebi ca am mici Verwachsungen , adica ceva cresteri....

#80 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 01:17 PM

Granulomul de fir dupa cezariana (infectie postoperatorie tardiva) este o problema cu care se confrunta unele femei in urma operatiei de cezariana, sau epiziotomiei. Atunci cand in jurul unui fir neresorbabil se dezvolta o excrescenta a unui tesut conjunctiv aberant, mamica proaspat operata va avea dureri acute, rana va supura, aparand vezicule si chiar sangerari in zona operatiei.

Aparitia granulomului de fir dupa cezariana nu depinde nici de proprietatile firului de sutura si nici de calitatea suturii, ci de raspunsul organismului si de eventualele infectii ale mediului in care se gaseste firul... adica depinde de materialul clientului... Este necesara prezentarea de urgenta la medic (de preferat cel care a facut operatia), in vederea unui tratament adecvat.

la mine tot excrescente 1 mai mare decat 1 boaba mazare pe stanga si 2 mai micute, aproape insesizabile pe dreapta. nu-s la cusatura de la uter, sunt mai aproape de piele, dci probail unde e cusut muschiul

nu doare nimic la palpat (si nici nu supureaza, nu e rosu, opearatia e f bine inchisa, compacta), dar ma ustura rau cand trag de muschiul ala: intors de pe o parte pe alta in pat, ridicat din culcat de pe partea stanga

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic